Операция на щитовидна жлеза - 3

• 72 653
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
Аз също се чувствам много добре от разтоварващи режими и много леко карам. Ще чакам с нетърпение черешките и ягодите. Ина ще ти пратя един линк на лични, предполагам ще ти допадне.

# 391
ок.благодаря ти!
ти любителка ли си на лечебния глад и рационалното хранене?

# 392
Да, аз се познавах с Лидия Ковачева, но вече бях провеждала гладувания когато се запознахме, вегетарианка съм.

# 393
  • София
Здравейте момичета! Четейки форума се успокоявам, че много хора с проблемна жлеза продължават да водят нормален живот – благодаря ви за това.
Разказвам ви и моята история, защото се надявам да помогне на момичета с подобни симптоми да избегнат моите грешки. Моят „проблем“ беше диагностициран 4 месеца след като родих.  Рязко загубих тегло, без други оплаквания, TSH -0.004. Първият доктор – Владимир Христов от ВМА ми изписа конска доза пропицил и забрани да кърмя. Бях в шок и потърсих второ мнение. Катя Тодотова от Майчин дом каза „Хашимото е, няма възли, но не се лекува“, предписа метизол и разреши кърмене. Избрах по-малкото зло. След още 6 месеца без оплаквания, в хормонална норма, но на лекарства, потърсих трето мнение. Попаднах на Начев в Ендокринологията, според който съм имала постпартален тиреоидит, който се получавал при 10% от родилките и НЕ ИЗИСКВАЛ ЛЕЧЕНИЕ, а отшумявал сам! Но тъй като бях започнала хормонално лечение, трябваше да продължа хапчетата още няколко месеца. След това в продължение на 3 години нямах оплаквания. Какъв е бил ефекта от ненужно поемане на хормони мога само да гадая.
От този месец отново губя тегло, TSH 0.015, Т3 25 и Т4 >100.  Начев каза „щом има рецидив, трябва операция“. След това предложи да направим още едно изследване – радиойод каптация. Доколкото разбрах, поетият радиойод ще покаже на какво се дължи повишената функция и дали операцията е единственият изход. Ще го правя на 01.02 във ВМА (в ендокринологията вече не правели). Някой да е правил подобно изследване?

# 394
  • гр.Гоце Делчев
pipi29 съжалявам,че така се е получило при теб и дано някое от момичетата във форума може да отговори на въпроса ти.

# 395
Здравейте, Мацки! Аз се завърнах от срещата с доц. Пандев. Много симпатичен човек. Вдъхна ми доверие. Насрочихме дата за операция - 08.02. Каза обаче, че Калцетонина ми е много висок и това значи, че имам разсейки и най-вероятно ще има повече от една операция за да се отстранят лимфите. Не съм стресната важно е да се махнат. Обаче забравих да го питам колко време се лежи след операцията. Знае ли някой от вас?

# 396
В Сливен изписват един ден след операцията. Мислех там да оперирам кистата, но тя спря да расте и за сега няма да се оперирам.

# 397
Здравейте и от мен, отдавна не съм писала. Направих си всички необходими изследвания, които Катя Тодорова ми каза, сега нямам търпение да дойде 01.02 да отида на преглед при нея. Всички резултати са повече от добре, просто не знам как и защо се е появил тоя възел.

Това за сега от мен, след прегледа ще пиша да споделя тя какво ми е казала.

Успех на всички!  bouquet

# 398
gery ,в предишната тема мисля ,че имаше снимка на някое от момичетата,но не помня кое,с оперирана гушка и лимф вдясно.Хубаво е ,че датата е определена,пази се да си здрава.Иначе мен ме държаха 4 дена.
pipi29 ,aborable  Hugи успех!

# 399
Аз съм с оперираната гушка и лимфа вдясно. За него така и не ми казаха нищо - просто уголемен, не знаех и че ще го режат, досами преди операцията се твърдеше че това е възел на жлезата.
Успех на всички през февруари!

# 400
Ти ли си била, 4ик4ирик   Hug !
Аз имам вляво проблемен,на 2 месеца правя ехография ,събирам всеки месец кръвните изследвания и април на преглед в София.
gelikas,в нашата лаборатория се оказа ,че не правят йонизиран калций Grinning.
Добрата новина е ,че сря падането на калция.Сигурно АЛФА Д3 задейства newsm68.

# 401
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте момичета!
Sote , и при нас в едната лаболатория не изследват такъв. В другата изследват, но доколко е точно изследването не знам. newsm78. Калция само спря да пада или се покачи? Освен Алфа д3 вземаш ли допълнително и калций? Според последните ми изследвания- декември стойностите на калция са ми в норма, на долна граница, но мускулите са ми като стегнати, вдървени и се съмнявам, че резултатите са точни. Аз вземам калций таблетки, смляни черупки от яйца и по една лъжица сусамов тахан. Hug Hug Hug
adorable  ,стискам палци! Peace
gery_dobreva  ,той нали е в секция еднодневна хирургия. Значи на следващия ден пуска.
temenuga2  ina15  , аз се опитвам да се храня здравословно, но все не ми се получава.   Embarassed
pipi29  , малка не схващам защо е този радиойд, т.е. мисля че това се прави за лечение, а не за установяване на болестта. Ще чакаме резултат. Peace
4ик4ирик, pepi1963 , Hug Hug Hug
Лек ден!  bouquet

# 402
gelikas, какво не ти се получава със здравословното хранене.

# 403
gelikas,само спря да пада,а за покачването ще почакам.Добре е, че не е още по- долу.Ендокринолога не ми дава да пия Са, само на АЛФА Д3 съм.Нямам никакви оплаквания сурер съм newsm10!
Хубав ден на всички Hug!

# 404
  • При розите и топлата вода ......!
temenuga2, ами все нещо ме изкушава. Миналата година спазвах 90 дневна диета и отслабнах 10кг. След операцията обаче, уж не прекалявам,  но пак съм качила.
Сега пак се ограничавам. Сладкото ми е страст, но съм го свела до минимум. Просто съм непостоянна. Embarassed
Sote, много се радвам. Hug

Общи условия

Активация на акаунт