Операция на щитовидна жлеза - 3

• 73 606
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте хубавици!
Честит празник! Нека здравето, благоолучието и хармонията съптстват семействата ни! Praynig
minilini , стискам ти палци да наравиш най равилния избор. Praynig
ina15, разбирам те много добре! Аз съм перманентно в дупка, особено след операцията и много рядко излизам от нея. Мисли позитивно! Излизай навън и не го мисли много! Над нас има Друг, който вече го е измислил. Peace
моарейн   Peace, бързо оздравяване! И моят белег все още е червен. Само си връзвам едно герданче, но при преглъщане си се вижда, защото ми е досто високо. ooooh! Ама карай да върви! Peace Тук си правим фотосесия Simple Smile, ако искаш се включи.
Прегръщам ви всички!

# 151
Благодаря ви,момичета, за милите думи! Явно наистина съм много самокритична или пък суетна  Embarassed

Ина, да разбирам ли, че когато се изследва част от жлезата като се отреже, се разбира дали е хашимото? Не знам какво ми бръмна в главата сега тоя въпрос...И по-важното - ако е било хашимото, пък вече няма жлеза - какво?

Но най-вече: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО!   bouquet
Нека трудностите, които посрещаме ние самите и близките ни, само ни сплотят още повече и ни покажат наистина ценното тук, на тази земя!

# 152
4ик4ирик,имаш ли високи антитела?

# 153
  • гр.Гоце Делчев
Честит ден на Християнското семейство и от мен момичета  : Hug  bouquet:Гелика ,Чикчирик,моарейн благодаря за успокоението аз много не му обръщам внимание на рецидива,той ми е последната грижа в момента ,пък може и да не расте и никога да не се наложи операция.

# 154
Ч: Hug  bouquet:Гелика ,Чикчирик,моарейн благодаря за успокоението аз много не му обръщам внимание на рецидива,той ми е последната грижа в момента ,пък може и да не расте и никога да не се наложи операция.

От твоите уста - в Божиите уши!

# 155
  • гр.Гоце Делчев
 newsm10

# 156
4ик4ирик,имаш ли високи антитела?

не съм ги изследвала, не са ме пращали. Може би преди години преди втората операция ги изследвах, но щом нищо не помня сигурно всичко е било наред...

# 157
е тогава не ги мисли...

# 158
Здравейте момичета!
Случайно попаднах на темата. аз също съм опериран преди година и половина, но за съжаление имам проблем с калциево фосфорната обмяна. оперираха ме в модерна клиника в Пловдив, но явно са ми увредени или по невнимание отстранени паращитовидните жлези. Приемам ежедневно калций, но ефект няма.

# 159
kuseto,съжалявам.а ендото какво смята?
съчетаваш ли калция с вит д?
аз бях с нисък калций след кортизонова терапия,много ми помогнаха смлени яйчни черупки.

# 160
kuseto, съжалявам, че ти се е случило, аз също пострадах от лекарска грешка, но при друга операция, която наложи още две операции докато се оправи положението.
Рискове от операции на щитовидната жлеза
1. Оперирането на щитовидна жлеза води до понижаване на функцията й (хипофункция).
2. Понижената функция на щитовидната жлеза засяга всички органи и системи - сърдечносъдова, нервна, имунна, ендокринна, костна.
3. След операцията на щитовидната жлеза се приемат заместителни хормони до края на живота.
4. След операция се появяват нови възли (рецидив).
5. Има опасност от срязване на единия гласов нерв, който минава през средата на жлезата, при което гласа става нисък и дрезгав.
6. Опасност от отстраняване на паращитовидните жлези, които са в непосредствена близост до щитовидната жлеза с фатални последици (от по-неопитен хирург).
7. Операциите създават условия за образуване на плаки в коронарни и мозъчни съдове, т.е. инфаркти и инсулти тъй като намалява синтеза на собствени хормони, които имат съдоразширяващ и протективен ефект (предпазват съдовете от образуване на плаки).

# 161
Благодаря.
Ина как  така черупки от яйца. Сурови или варени? Ендото, какво да прави лекува ме. Явно друг случай като мен няма, защото първо ми изписа лекарство, което не се внася в бг вече от години. Значи направо си е лекарска грешка.
temenugа, мен ме оперира доцент.

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 11:16 от kuseto

# 162
потърси си дом.яйца,измиваш ги с четка и сапун/веро.не е зле да ги изпечеш черупките,смилаш ги.аз добавях канела и мед,и 1с.л.черупки на прах.и това ми повиши калция.(аз не понасям таблетарната форма на калция).
това сигурно ли е при теб за паращитовидните?да не е имало "нещо"и по тях и за това да са отстранени?какво ти казват?хирурга/ендокринолога?

# 163
Ще го направятова с яйцата. Ох, не знам дали е сигурно. Никой неможе да ми каже. Иначе паратхормона е в норма 43, като долното ниво е 15. Това ми дава големи надежди. Лошото е, че калция ми е под нормата и имам схващания. Макар, че тайно се надявам да се оправя. Ти какво ще кажеш за това, че паратхормона е в ред. Дали имам жлеза и дали ще се оправи. Пък и много време е Почти година ипаоловина. Иначе не е имало "нещо". Имах само възли. Даже ендото казва, че е могло само възлите, а не цяла., ама както и да е. С хирурга говорих в началото и каза, че не оперирал пара жлезите, ама симптомите са други.

# 164
щом паратхормона ти е в норма,значи имаш паращитовидни,при това във функция.имаш ли на лицевият нерв при почукване,проява?
а като пиеш калций,не се ли повишава калция?да нямаш урологичен проблем-хиперкалцинурия/нефролитиаза?!
възлите зависи колко и къде са били и това определя частична/суб или тотална резекция.

Общи условия

Активация на акаунт