Майчинството счетоводно - 35

• 33 034
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
. Въпросът ми е как ще ми се изчисли майчинството за 2рото дете?

майчинството ти влиза в базата,да
ще ти го смятат на 240 лв

Пак в този ред на мисли за евентуално следващо-второ майчинство (в момента карам 2ра година майчинство), може ли да прекъсна сегашното си майчинството преди края на 2рата година, да си използвам платения годишен отпуск (събират ми се около 3 месеца, разбира се и ако работодателя се съгласи), след което да ползвам болничен (около 4 месеца, може да се наложи да почивам и да лежа повече при следваща бременност) и така почти стигам до 45 дневния период преди термин? Идеята ми е по възможност да не се връщам на работа след сегашното майчинство и с отпуската и болничните да вдигна малко осигуровките, че с тези 240лв. сега .... малко тъжна ми изглежда финансовата картинка за следващо майчинство  Confused
Благодаря  Hug

# 646
Здравейте,бременна съм с второ човече.Имам трудов стаж 14г.До сега ме осигуряват на 291лв.Терминът ми е юли.Въпросът е дали да се осигурявам на 600лв. през останалите месеци или е безмислено.Благодаря.

# 647
  • Пловдив

Пак в този ред на мисли за евентуално следващо-второ майчинство (в момента карам 2ра година майчинство), може ли да прекъсна сегашното си майчинството преди края на 2рата година, да си използвам платения годишен отпуск (събират ми се около 3 месеца, разбира се и ако работодателя се съгласи), след което да ползвам болничен (около 4 месеца, може да се наложи да почивам и да лежа повече при следваща бременност) и така почти стигам до 45 дневния период преди термин? Идеята ми е по възможност да не се връщам на работа след сегашното майчинство и с отпуската и болничните да вдигна малко осигуровките, че с тези 240лв. сега .... малко тъжна ми изглежда финансовата картинка за следващо майчинство  Confused
Благодаря  Hug

да,възможно е-ще получаваш 120 лв до 2 г на детето от момента на прекъсване на майчинството.идеялния вариант ти е 3 м отпуск+3 месеца работа,за да ги се получат 6 цели,календарни месеца преди болничния за общо заболяване

Здравейте,бременна съм с второ човече.Имам трудов стаж 14г.До сега ме осигуряват на 291лв.Терминът ми е юли.Въпросът е дали да се осигурявам на 600лв. през останалите месеци или е безмислено.Благодаря.

трябваше да напишеш точната дата на 45 дневния
ако започва на 1 юли и ако от декември започнеш на 600 лв,обезщетението ще е 290 лв /при 18 м база/
ако си останеш на 291 лв-240 лв
ако не ти се получи застъпено майчинство /45 дневния за второто да ти почне преди първото да е навършило 2 г.тогава обезщетението за второто ще е колкото е било за първото,но не трябва да 45 дневния да се връщаш на работа,отпуск,болничен,ясла/,го направи така

# 648
Здравейте, моето питане е следното, в момента съм по майчинство от 135 до 410дни. Има вероятност да дават Коледни добавки и ме интересува дали имам право на тях. Да поясня, че взимам социални придобивки от работата( сума за храна, всеки месец). И да кажа, че за Великден взех, такава добавка но тогава бях в този болничен издаден от педиатъра. И още един въпрос, имам ли право на тези социални придобивки след тези 410 дни? Благодаря.

# 649
  • Leeds, UK
Добро утро и аз да питам нещо пак!  Wink
От 24.11 до 30.11 вече съм платен отпуск след края на 410-те дни. Обаче вчера като теглих парички имах само 45 лв за тези 5 работни дни  Shocked очаквах доста повече...Осигуряват ме на над 500 лв, защо имам толкова малко? Последният ми месец, който се взима като база бях в платен отпуск т.е юли 2009 г т. е това е месец, в който имам най-малко 10 отработени дни, нали той се взима за база или бъркам?! Че те НОИ ми плащаха повече за 5 дни...Ще питам и в счетоводството, но искам и вашето мнение.

# 650
днес получих писмо от НОИ ,че третия ми болничен е за проверка -поради грешна дата.Искам да попитам колко време тече проверката?

# 651
днес получих писмо от НОИ ,че третия ми болничен е за проверка -поради грешна дата.Искам да попитам колко време тече проверката?
Коя дата е грешна? Това болничния от педиатъра ли е?

# 652
  • София-Младост
Добро утро и аз да питам нещо пак!  Wink
От 24.11 до 30.11 вече съм платен отпуск след края на 410-те дни. Обаче вчера като теглих парички имах само 45 лв за тези 5 работни дни  Shocked очаквах доста повече...Осигуряват ме на над 500 лв, защо имам толкова малко? Последният ми месец, който се взима като база бях в платен отпуск т.е юли 2009 г т. е това е месец, в който имам най-малко 10 отработени дни, нали той се взима за база или бъркам?! Че те НОИ ми плащаха повече за 5 дни...Ще питам и в счетоводството, но искам и вашето мнение.
Ами наистина питай в счетоводството, друго то си е догадка. А и дали края на м.11 са преведени заплати за м.11?

# 653
  • Leeds, UK
Да, заплатите при нас са приведени. Аз съм на държавна работа и при нас е така - до края на месеца винаги са приведени. Току-що говорих с тях, казаха, че и те не знаят защо така станало, но ако има някаква грешка ще я оправят при декемврийските заплати.  Hug

# 654
Да-това е от педиатъра.Родих един ден преди термина и сигурно там е грешката.

# 655
Да-това е от педиатъра.Родих един ден преди термина и сигурно там е грешката.
Няма срок за проверката. Ако имате възможност се обадете и попитайте коя дата е грешна. Пък може да се окаже и техническа грешка при писане и бързо да го потвърдят.

# 656
Viva 123-благодаря ти за бързите отговори!  bouquet Звъннах сега до НОИ и ми казаха,че техните лекари проверяват болничния ми,и че ще ме уведомят когато приключат.

# 657
Момичета, само не убивайте вестителя!
Снощи късно е приета окончателно промяната - майчинството ще се изчислява върху доходите 18 месеца назад, а не 12, както беше до сега... Промяната няма да засегне дамите с висок осигурителен доход от по-дълго време, но тези, които искат да си вдигнат осигуровките в последствие, вече ще имат твърде малка полза...

# 658
  • Leeds, UK
Ами то това им беше целта...

# 659
  • гр. София
Момичета,

снощи късно е приета вече промяната за изчисляване на майчинството на база 18 месеца назад осигурителния доход

Общи условия

Активация на акаунт