Отговори
# 495
Добро утро, тумбачета   bouquet!

Аз изпих кафенцето и вече съм на линия.

Kalina Z вчера ти пуснах на лични едно съобщение, дали го получи? Нищо важно, става въпрос за бойлерите, понеже и ние сме с хоризонтален и да обменя малко опит  Laughing

Имам молба към момичетата, които днес ще ходят на Отворените врати в Шейново, може ли да питате какъв размер памперси ще искат там, благодаря ви предварително  Grinning

Ох и аз като augustas, а и като всички тук, вече нямам търпение да видя бебка, остава по-малко от месец и ще се гушкаме, вече започнах обратното броене  Party, но до тогава бебоците да си седят на топло в коремчетата. И забравих да кажа, на 25ти ще съм на запис на тоновете, после към 01 декември пак и после....... бебка  Party

Хайде лек и приятен ден от нас  Hug!

# 496
  • София
добро утро , маминки Simple Smile

Относно цените в Шейново има ги публикувани на сайта им и не са никаква изненада.

И всъщност всяка АГ болница си има такъв ценоразпис, който е различен като стойност разбира се.

Аз се подготвям за лекция и след това за среща с мамите.

Лек и успешен ден от мен.

# 497
  • Пловдив
Съкровищница напълно те разбирам, целият ми организъм изключва на етапи. Гръбнака си ме боли постоянно, стриите не спират да се появяват, не мога да дишам добре вчера ми прилоша на сърцето.. абе чувствам се като 70 годишна вече ми е неудобно да се оплаквам на мъжо, сякаш съм някаква хипохондричка и където си помисля почва да ме боли smile3511 само си мисля да вляза в 36-та седмица и давам зелена светлина ако бебо иска да излиза е свободен smile3504

Добро утро , момичета  Hug

Ох, и аз се чувствам така  Whistling, като стара баба, всичко ме боли, едвам ставам от леглото, тежи ми , супер некомфортно се чувствам  и то като се има на предвид, че  бременността ми не е от тежките, нито съм качила много кг, нито имам някакви фрапиращи кисили от които да не мога да спя или нещо подобно, дано и така да продължава де  Praynig  , направо на моменти се чудя как жените се решават да имат 2-3 деца, но знам че всичко се забравя след раждането (хихих, дано е така, че и аз искам повече деца  Grinning ), а и радостта от бебето с нищо не може да се сравни  Simple Smile

# 498
мамиии гледайте Галааа Peace Peace Peace

# 499
добро утро момичета!

....Още малко....през цялата бременност се чувствам някакси изморена , тежка, все мисля за това добре ли е бебто..не е ли...общо взето ми е доста напрегнато на душата. С първата бременност не съм се притеснявала за такива неща, а за това дали ще се справя след това. А сега искам да родя...та да се поосвежа малко. Да влезем в цикъла да се гледаме и аз да се взема в ръце...и
Абсолютно по същия начин се чувствам и аз - толкова мъки, такова напрежение не съм имала предния път - не писах тук, но онзи ден съвсем се сковах и сега още не мога да ходя, едвам-едвам се тътря, отделно от вчера пак съм настинала и цяла нощ не можах да спя заради гърло, нос и главоболие....Болките в областта на таза продължават, притиснатия нерв и той ме боли, абе въобще.....вчера не издържах и се разплаках пред мъжа ми и казах, че вече нямам сили и се предавам...... Embarassed

PraynigДано всички бебоци се родят, когато трябва, но аз искам при мен това да се случи възможно най-рано, още повече че сега ме е страх и за него вече!
Хубав ден на всички и извинявайте за "тежкия" пост!

Добро утро и от мен сладки коремчета  Hug

И аз се чувствам по същия начин,тежи ми ,не мога да си намеря удобна поза ,ръцете взеха да ми се подуват тази сутрин ги усетих леко подути и изтръпнали  ooooh!,но не остана  ,ще постискаме още малко и си гушнем бебчетата  Heart Eyes
Да ви се оплача от сифоните се носи такава миризма ,особенно в банята не е истина  Whistling тези под нас са като някакви скунксове ,сигурно не знаят какво е вода .От време на време изчезват някъде и няма проблем,но върнат ли се не се търпи ,а не дай си боже да влезеш след тях в асансьора  Sick кошмар .
Днес времето се очертаваше хубаво да е и спокойно от сутринта ,но сега май пак започва да духа.Два дена не съм си подала носа навън ,само до магазина  но днес ще гледам да излезем да се поразходим  Simple Smile
Отивам да гледам Гала  Wink

Лек и усмихнат ден  за сега от нас   bouquet

# 500
Добро утро!
Аугустас ,така е,  много ни е объркана даже тази здравна система!Какви са тези пари какво е това чудор, че и подаръци си искат, почерпки ooooh!, не , че си ги искат но е като неписан закон.Ами ако нямам пари да си платя секциото поради седалищно прилежание?
Там където раждах, всичко ми излезе 3000евро, дадоха ми фактурата накрая, ами една стотинка не съм дала за нищо!Нали ви разказвах доктора как щеше да припадне от донесената от мен почерпка Laughing Бях забравила какво е да си плащаш и лекарствата.Ами аз да ви кажа то ви е по изгодно да ходите да раждане в чужбина, с международната здравна осигуровка , която се полага на всички здравно осигурено раждането в чужбина ще ви е безплатно Peace
Слава Богу до момента се чувствам прекрасно, и първата бременност не я усетих, дано така да е до края, остава ми още месец живот и здраве Hug
Деси Банова бременнна Grinning

# 501
  • софия
Мари Hugне се притесняваи може пък и да е за добро-тя бебката си знае кога и как да си излезне само да ти е жива и здрава.За моето раждане което за момента е нормално с избор на екип ще ми излезне 900лв в Тина Киркова(включено е лекар ,упоика,стая)

# 502
TROSHKATA , така е , ако тръгне сама , когото е готова няма проблеми Hug
Аз не знам колко ще ми излезе раждането, не искам и да смятам, на ден вип стаята е 125лв , 4ри нощувки след секциото са 500лв и това само да може бебето постянно да е при мен, за да може да я кърмя често!Иначе не бих дала толкова пари за тази услуга!

# 503
Добро утро и от мен.
koqto , да бях вчера по обяд на центъра. Ходих до аптека Николови за крема за бременни. Защо не се обади, аз не съм те видяла.....
Тези гащи, за които си говорим с Mary_Angel са едни такива тънки, еднократни, на тях се слага превръзка. Ползваш ги и после ги изхвърляш. Аз понеже и се оплаках, когато се видяхме миналата седмица, че немога в Русе да намеря и тя ми е дала жокер. Мисля днес да мина и да си купя, ако има размер като за мен.
Аз също съм изумена за какви цени става дума за едно раждане с избор на екип. То ако в държавните болници е 1000 лв., колко е в частните???
Тук в Русе за избор на екип ми искат 200 лв. Честно казано ще ги дам, но едно е 200лв., друго 1000лв и повече...
Скоро не виждам в България как ще  се промени здравеопазването, но знае ли човек, стават и чудеса.
За това, че ни понаболява тук и там, нормално е , всички вече сме изнервени и искаме вече да си гушкаме бебчетата. Но когато им дойде времето. Ние сме тук, за да се подкрепяме, така че не се притеснявайте да споделяте какво ви притеснява и боли. Кой по-добре би ви разбрал, мъжете ли..... Hug

# 504
  • при моите любими
Mari не съм сигурна дали ще ти оставят бебето денонощно , независимо че си във Вип стая. Много внимателно си проучи въпроса, според мен най-добре е да говориш с д-р  Масларска.  Израждащ лекар, не би ти отговорил напълно компетентно, защото тези неща не зависят от тях. Когато аз лежах там, взимаха бебетата на всички за през нощта. През деня си седи при теб, колкото поискаш и си го кърмиш на воля. Преди хранене ги взимаха за преобличане и те питат дали имаш кърма и искаш ли АМ, аз имах и не ми носеха шише, но през нощта сигурно са я хранили.  Hug

# 505
  • Морска приказка
Здравейте момичета.
Днес нещо ми е много зле и цяла нощ ми се повръщаше, а не е вирус, нещо стомаха хич не ми е наред тия дни  Sad
Мари  Hug ще стискам плачета бебката да се обърне. Както казват може и в последния момент да се звърти, пък нали върви дребничка като нас, сигурно все още  има накъде да се разпростира. Иначе наистина това с тези плащания си  легално изнудване, направо нямам думи  ooooh!

# 506
cydonia , казаха ми майчета раждали там, че ако настояваш ти оставяли бебето и за през ноща и ако другите жени в стаята нямали нищо против, предполагам , че във виповете е още по-лесно, няма с кой да се съобразявам, пък и таткото може да нощува при мен ако съм в самостоятелна стая.Жалко е ,че трябва да се бориш и да настояваш за нещо толкова естественно.

# 507
Мамета и аз да се оплача от тежестта, става все по-осезаемо, а движенията все по-трудни. До сега се опитвах да се държа, да не пъшкам много, вършех си разни къщни работи, обаче става все по-тежко. Това с навалянето, клякане след още седмица и май ще стане невъзможно, пуфкам като парен локомотив, ама то само си излиза от мен  Joy особено като си обувам чорапи, обувки. Най-гадно е сутрин, така ме болят кълките, все едно съм ги натъртила. През ноща се обръщам като кит, на таткото му е забавно, ама на мене вече не е, то за да се обърна на другата страна е такова усилие, трябва да съм будна и концентрирана, за да направя този пирует  Joy и после как се заспива пак. Ох, дано спалнята не се счупи до декември  Laughing
Ноооооо ще издържа, наямя да се предаваме я Crazy

# 508
  • при моите любими
MAri Да жалко е, но явно такива са им правилата. И аз не знам, какви са им мотивите да не ти дават детето, ако си го искаш. Другия вариант ти е, ако все пак се опънат и не ти го дадат да нощува при теб , поради някакви техни съображения (секциото примерно), може да ги разпиташ в колко часа ги хранят през нощта (а те със сигурно спазват някакъв час, а не ги хранят в зависимост от бебшките нужди) да си навиваш една аларма и да ходиш да си кърмиш бебенце. Аз така, като не можех да спя, ставах и ходех при бебетата и си наблюдавах бебка, как спинка. Едни плачеха, други си спинкаха, бяха очарователни и съвършенни, особенно в очите на човек, раждащ за първи път.  Peace

# 509
cydonia , първата нощ след секциото няма да се противя ако искат да вземат бебето, все пак и във франция процедират така, за да си починеш след операцията, вземат бебето само за първата нощ след нея.Но после и да искаш не го вземат.Ще се разправям ако трябва, друг начин няма, по мои наблюдения момичета , които много са настоявали са успяли!

Общи условия

Активация на акаунт