Отговори
# 480
  • Пловдив
Какви са тези цени наистина, 1400+950, това са 2 350 лв #Crazy #Crazy #Crazy , та това си е кожудерство и отделно за престоя, така ли????  #Crazy #Crazy #Crazy

mama_Iva и на мен доста ми се подуват краката и ръцете, особено като повървя малко повече и обувките започват да ми стягат, а днес ми излязоха резултатите от урината и всичко е нормално....

Какви са тези секрети от носа, гърлото и ануса  newsm78, на мен не ми правиха такива изследвания, а вече минах тези които се правят в 9 месец, знам че се правят по принцип за инфекции, ама.....странно, толкова ли пък е различно във всички болници, мислех, че за всички бременни по здравна каса се полагат и изискват едни и същи неща   Thinking

# 481
Аз още не съм заспала..

Никид , майка ми лекува мен и брат ми от 7-8 години с хомеопатия ( не само , но предимно).Хомеопатията се смуче под езика , там има най - силен ефект.Не бива да пиеш нищо 10-15 мин преди и след , също не бива да се пуши в тези минути ( вмъквам го , защото знам , че има майки , които пушат , а и аз бях доста страстен пушач преди бременността , така че го спазвах).Също така , за да е по - ефективно и силно действието не бива да се дъвчат ментови дъвки , да се използва ментова паста ( има хомеопатични пасти за зъби) , не бива и да се яде шоколад и шоколадови изделия , защото подтискат действието на гранулките.По принцип съм широко скроен човек и вярвам , че всеки трябва сам да преценява за себе си , кое е най-добро , но съм виждала как хомеопатията прави чудеса и отстранява проблеми , за които иначе трябва да се пият тонове лекарства и да се предприемат операции,а с търпение и упоритост чрез този вид лечение организмът става по - силен и сам надвива проблема и повишава имунната система.Не случайно новородените бебета могат да се лекуват с нея и няма нито един страничен ефект , както и противопоказание.Така де , дано да съм била полезна ! Whistling

# 482
Здравейте,
 mari:), съжалявам, че не се е обърнало бебчето. Ти беше толкова вдъхновена да родиш този път нормално, но явно така ти е писано. Не се ядосвай, важното с бебето всичко да е наред.
Калина, може би Mary_Angel има в предвид фекален секрет. Той се дава в началото на 9-ти месец, заедно с последното изследване на кръв и урина. После тези изследвания + кръвна група, ХИВ, сифилис и направлението за раждане се носят в болницата, където ще раждаш. Без тях не приемат. Или ако ти липсва някое изследване, те настаняват в Изолатора, поне в Русе правят така, а там повечето са ромки.... Heart Eyes
Mary_Angel , много благодаря за инфото. Още утре ще отида до м-н Щтъркел. Аз също ходих на запис на тоновете в събота, само че в Патологията. Там раждащи нямаше, разбира се, но на входа лелката, която отключва вратата, ме попита къде отивам, аз и казвам: В Патологията. Тя ме пита: А багажа носиш ли си? АЗ #Crazy #Crazy #Crazy, казвам, аааа-а--а-а-а, аз няма да оставам. Аха, току виж ме оставили без време там. Е, отидох си после. hahaha Но другият понеделник ще си правя запис на тоновете в кабинета на д-р Кунев, там не трябва да си нося нощница и чехли, нито да се притеснявам, че по погрешка ще ме оставят в Родилния.
Само да кажа, че детското парти мина много добре. Хлапетата бесняха, играха, викаха...  Аз им бях намислила много игри и забавления, имаше и награди за всички.Абе супер беше. Рожденикът заспа веднага, като се прибрахме.
Хайде аз ще ходя да почивам, че много дълъг ми се видя денят.

# 483
  • Ямбол
mari, anich88, Благодаря ви много за отговора,аз не знаех и го смучех но същевременно си пия и ментов чай,но ще го променя след като знам.
ivka_007   и аз не знам защо са тези изследвания,явно всеки лекар си процедира по негова практика,но той изрично се обади пред мен в микробиологията да предупреди ,че праща бременна за взимане на секрет.
Може и вие да се позаинтересувате и разпитате вашите лекари.

# 484
  • при моите любими
До колкото аз знам, нито една софийска болница не изисква фекален секрет. Раждах в Токуда, а ходих на отворени врати на почти всички останали и такова изискване няма.  Peace  И по форумите и темите, които съм прочела не се споменава за такова нещо. Но пак ще кажа, че става въпрос за София. Тук вече няколко момичета споменаха за такъв секрет от Ямбол и Русе, така че най-добре всеки да си провери за конкретната болница.
А за цените на болниците да кажа. Единствено в частните такива е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО избор на екип и съответно се заплаща,. Ако отидете да раждате в държавна болница, било то нормално или секцио с предписание, ако не си изберете екип, а ви изражда този, който е на смяна, няма да платите нищо. Ако сте за секцио отивате предварително и си показвате документите. Във всяка болница има лекар или комисия, която преценява вашия случай и ако прецени ви определя ден за секцио по негово усмотрение. При такъв вариант НЕ ЗАПЛАЩАТЕ избор на екип. Избор на екип е сравнително нова практика в държавните болници, за да може легално да си заплатите, а не да е "под масата", както беше масово едно време (примерно преди 8 години, когато ражда сестра ми). Лекаря си взима % от този избор на екип, както и болницата и всички са доволни.  bowuu

# 485
момичета вижте какво открих  и мисля че ще е полезно http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683   Peace

лека вечер от нас и да се наспинкате хубаво  Hug

# 486
poli.t Извини ме за въпроса,но днес да си минавала по центъра по обед,мисля че те видях даже мина до мен но си викам да не взема да се объркам Embarassed newsm78 Какви са тия гащи newsm78 аз си купих памперс гащи,но мисля и нощтни превръзки да си взема
mama_Iva Напълно съм съгласна с теб отностно парите,даже на мен ми се виждат 350лв неоправдани при условие че толкова месеци съм му тъпкала на този лекар джобовите с пари Whistling,не че нямаше да му дам но това тяхното е изпросено Naughty
ivka_007 На нас също ни искат аки даже като ходих на изследвания миналия месец и там работи една позната и ме предупреди за другия път като ходя и ми даде едно контейнерче Embarassed
mari:) А ако не ни дадат бебетата толкова рано,имаме ли избор newsm78 newsm78 newsm78

# 487
Здравейте, момичета!
И аз тази вечер бях на ЖК. Бебка върви с 3 седмици напред. Застанала е в правилна позиция, с главичката надолу и съм много щастлива. Всичко ни е наред и вече сме 2550 гр. и 45 см. Лекарката ми беше по-свободна и имах време да я поразпитам кога трябва да се придвижа към болницата този път, защото се притеснявам, че ми е второ раждане и то скорошно и искам да родя в болница, не по пътя за нея  Grinning Подейства ми успокояващо разговора с нея.

poli.t, да ти е живо и здраво момчето!

mari:), много кофти, че още е седалищно твоето бебе, но мисли позитивно и си прави упражненията. Знаеш, че има много случаи, в които бебето се обръща в последния момент.

Спокойна нощ и приятни сънища!

# 488
Мале,колко е пусто тук явно добре си спинкате момичета.Малко сме бодуващите.Направо вече незнам какво е това да се спи нормално.

# 489
Добро утро и от мен,
и аз се включвам в отбора на ранобудните, нещо тази нощ спах много зле. Незнам защо ама ставах 3-4 пъти и накрая в 6:00 ч ми писна и станах за постоянно...

... Аз току що се прибрах от преглед.... 3100 е мадамата вече и си е смъкнала главичката бая надолу. Доки каза че може и на 15 декември  да родя ...
Леле Гале тя момата голяма, вместо доктора да каже, че може и по-раничко да родиш той направо те е убил. Браво на момичето колко е порастнало. Но ако пък му е добре в коремчето може да се заседи. Хубаво е че нямаш болки и тем подобни, значи може и да издържиш.  Аз лично до 15.12 се надявам да родя, че вече едвам издържам. Айде пък ако преносиш може да си раждаме заедно Wink

Сега ще се уточняват материите Simple Smile Може да следите темата  Hug
  Мерси за отговора... аз много набързо прегледах темата и почти не съм чела. Явно съм изпуснала тази информация. Значи ще следя икакво се пише Simple Smile

За фекалната проба в София няма такова нещо. Не се иска никъде. Много ми е странно, че по другите градове има такива изисквания и то се поемат от ЗК  Thinking Не би ли трябвало "пакета" за бременност, който се поема от ЗК да е един и същи за цялата страна. Явно пак има някакви врътки и както дойде, то навсякъде имат различни изисквания за всичко, все едно живеем в различни щати... българска му работа бих казала Simple Smile

Момичета лек ден от мен, дано днес не духа, че имам голямо скиторене по улиците а си ме е шубе да не ми тупне нещо на главата... като гледам как падат изолации по улиците .. ужас Simple Smile ...

# 490
добро утро момичета!

Тази нощ моето момче се събуди 4 пъти - представете си какво циркулиране беше между спалнята и детската стая. Но противно на очакванията ми , се чувствам добре...може би защото детето тръгна на детска без сълзи....

Да ви кажа за парите и болниците. Не е приятно - никак даже. Но да ви кажа аз съм се примирила с това в държавата. Много отдавана съм спряла да се надявам, че когато имам нужда от здравно обслужване - мога да получа качествено такова по здравната каса. Това просто не се получава. Много е жалко - аз и моето семейство винаги сме били осигурявани на реалните ни заплати и всичко е било абсолютно коректно от наша страна. Но в замяна не можем да получим адекватно обратно отношение. Объркана ни е здравната система. За това, тъй като смятам че със здравето - на близките ми и моето- не мога да правя никакви компромиси...разчитам на платен прием. Това е истината , за съжаление - било то за раждане или обикновен профилактичен преглед.

Днес ще ремонтират окончателно пералнята...и моят мъж каза, че иска да я тества после....и за това ми е възложил да пусна 3-4- перални една след друга със сушилни. Та днес ще пера на бебката нещата и ще подредя скрина и после.

Следобед ще получа резултатите от варицелата. 

....Еххх момичета....така като се замисля...ами то време не остана....скоро ще започваме да отбелязваме родените бебоци в темата. Нямам търпение -  макар че се надявам всеки да си изчака най- подходящия момент. Синът ми е роден е в 39 седмица, а аз сега съм в 37-ма. Още малко....през цялата бременност се чувствам някакси изморена , тежка, все мисля за това добре ли е бебто..не е ли...общо взето ми е доста напрегнато на душата. С първата бременност не съм се притеснявала за такива неща, а за това дали ще се справя след това. А сега искам да родя...та да се поосвежа малко. Да влезем в цикъла да се гледаме и аз да се взема в ръце...и

# 491
добро утро момичета!

....Още малко....през цялата бременност се чувствам някакси изморена , тежка, все мисля за това добре ли е бебто..не е ли...общо взето ми е доста напрегнато на душата. С първата бременност не съм се притеснявала за такива неща, а за това дали ще се справя след това. А сега искам да родя...та да се поосвежа малко. Да влезем в цикъла да се гледаме и аз да се взема в ръце...и
Абсолютно по същия начин се чувствам и аз - толкова мъки, такова напрежение не съм имала предния път - не писах тук, но онзи ден съвсем се сковах и сега още не мога да ходя, едвам-едвам се тътря, отделно от вчера пак съм настинала и цяла нощ не можах да спя заради гърло, нос и главоболие....Болките в областта на таза продължават, притиснатия нерв и той ме боли, абе въобще.....вчера не издържах и се разплаках пред мъжа ми и казах, че вече нямам сили и се предавам...... Embarassed

PraynigДано всички бебоци се родят, когато трябва, но аз искам при мен това да се случи възможно най-рано, още повече че сега ме е страх и за него вече!
Хубав ден на всички и извинявайте за "тежкия" пост!

# 492
Момичета толкова съм доволна тази вечер за разлика от много други най- накрая успях да се наспя като "нормален човек", а не като бременна- нищо , че все ни обясняват как това е състояние, а не болест. newsm44

# 493
Хайде за втори път днес Добро утро,
исках да споделя мнението си за Шейново, миналата година се наложи да ми правят лапароскопия (през онова време бях временно безработна и в съответния месец нямах внесени осигуровки), това което заплатихме бе единствено и само нощувките и консумативите мисля ,че бе нещо от сорта на 120 или 150 лв. никакви пари допълнително не са ни искали. Всички се държаха много загрижено и мило, с изключение на една акушерка дето ми свали катетъра и направо ме разрани жестоко та после ходих до тоалетна и сълзи ми текаха от болка, за мой късмет тя се падна на смяна когато трябваше да ми махнат и конците.Добре че с тях се справи без никакъв проблем иначе не знам кво щях да я направя. И така общо взето аз съм доволна,мале бая дълго стана.

# 494
Съкровищница напълно те разбирам, целият ми организъм изключва на етапи. Гръбнака си ме боли постоянно, стриите не спират да се появяват, не мога да дишам добре вчера ми прилоша на сърцето.. абе чувствам се като 70 годишна вече ми е неудобно да се оплаквам на мъжо, сякаш съм някаква хипохондричка и където си помисля почва да ме боли smile3511 само си мисля да вляза в 36-та седмица и давам зелена светлина ако бебо иска да излиза е свободен smile3504

Общи условия

Активация на акаунт