МАРТенче рита с крачета, мама го вече усеща - тема 6

• 34 410
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Момичеееета,
изгубих се тези дни,но то е защото съм при мама и тати и тичах да се разправям с НОИ  Sick Казуса накратко: редовна студентка съм, имам трудов стаж само през лятото и то това последното лято бях на граждански договор и се оказа,че той не ми се признава,а оставете това,ами и "работодателите" са ми удържали по 60-70лв за осигуровки и не са ми ги внасяли - бях бясна... И сега се оказва,че не мога да вземам майчинство,защото нямам нужния стаж,а и как да го направя като съм РЕДОВНО!!! Вярно,че не обичам постоянно да се обвинява държавата,а сами да си помогнем,но в случая не виждам как. И на всичко отгоре сега искат да имаш 18месеца, че "иначе се източвал НОИ",все едно майките не даваме деца на тази държава,а ги правим,за да взимаме пари от системата.БЯСНА СЪМ,защото не стимулират раждаемостта,а само се оплакват как населението било застаряващо...
 Sad
Маринелс, по гражданските договори не се плащат осигуровки за общо заболяване и майчинство, затова не ти се признава за майчинство. Работодателят ти най-вероятно е удържал за пенсия и данък, те си се дължат. Не ми се вярва да не ги е внасял и тях  newsm78 Ако не е , можеш да подадеш жалба до НАП , да му пратят данъчна ревизия.
А за отношението на държавата към майките и изобщо социалната политика не ми се коментира, абсолютно права си, много се ядосвам #Cussing out

# 586
Момичета, като сте наясно с майчинските, мога ли да ви питам нещо? Имам да ползвам отпуск за годината около 10-тина дни. В момента обаче съм болнични до началото на другия месец. Казаха ми, че ако се върна на работа и си ползвам отпуската, а после пак си пусна болнични, майчинството щяло да ми бъде по-малка сума, отколкото ако си ползвам болнични до края на бременността...  newsm78  Дайте съвет какво да правя!!! Иначе предполагам, че ще ги изгубя тези дни, а работодателя няма да се съгласи да ми ги плати като не съм ги ползвала! Дайте акъл!!!

За салатата да кажа - снощи си настъргах 1 глава червено цвекло с 1 краставица, овкусих със зехтин, лимонов сок и оцет /лимона ми беше малко/ и беше страшно вкусно. Цвеклото само го обелих, измих и настъргах сурово. Днес обаче /с извинение/ малко съм се поразхлабила като че ли...  newsm78 При вас има ли такъв ефект?   bouquet

# 587
Котенце1 отпуската няма да я загубиш -Аз също съм в болничен до края на бременоста и не съм си ползвала отпуската за тази и година и тя автоматично ще се трехвърли за ползване след завръщането от майчинството така ,че не се притесняваи няма да загубих отпуската.  bouquet

# 588
  • Видин
Хей, а аз какво да кажа  Laughing Преди първата си бременност съм работила - тогава искаха 1г, аз имах около 6 месеца, само че не е имало кой да ми плаща осигуровки и така или иначе нямам и един ден трудов стаж  ooooh! Ако ги имах тези 6 месеца щях да почна някъде фиктивно и да взимам майчинство все пак. Но понеже бях студентка взех поне 2880-те лв. Отделно като циганките взимах 100лв/месец + детските надбавки. Този път ще съм по същия начин ако успея да запиша магистратура през януари. Ако ли не - само с 130лв/месец ще мина Simple Smile Така че не се ядосвайте. Бебе се гледа и с 2, и с 200. Важното е човек да е позитивно настроен.

# 589
lia01, много ти благодаря за отговора!!!   bouquet

# 590
Marinels не се сърди на държвата , а по мисли реално защо са взети тези мерки- заради безброй малолетни или непълнолетни майки -от малцинствен произод живеещи така на гърба на държатавата.
Съгласна съм, но трябва да има някакъв закон за студентките,като това за тези 2880лв. - не съм го знаела мерси много на tutkata Все пак аз не съм работила, защото ме е мързяло или съм си клатила краката, а защото уча и искам един ден да съм образован гражданин.
Не ми се вярва да не ги е внасял и тях  newsm78 Ако не е , можеш да подадеш жалба до НАП , да му пратят данъчна ревизия.

от това, което ми провериха в системата, този граждански договор въобще не ми фигурира, а и после си погледнах документите от фирмата и всеки месец са ми давали документ за удръжките, но без подпис и печат, т.е. не е валиден,а аз не съм обръщала внимание - сега вече гледам всичко, но нали знаете:Парен каша духа.

А да ви споделя нещо по-весело, вчера бяхме на юбилей и аз съм си много игрива по-принцип, но досега не смеех, заради проблемите,вчера обаче не се сдържах и играх хора на 13см ток  Laughing мъжа ми и всички останали като ме видяха щяха да паднат. Дано бебка е наред, че ще ми отрежат главата. Даже като заподскачах на еленино хоро и ми се хлъзна тока и си седнах на земята, беше ужасно комично, щото аз им се хиля, а те припадат около мен дали съм добре, но само си свалих обувките и продължих  Laughing
Нали, когато майката е щастлива и бебето е доволно. Дано всичко е наред.

# 591
Добро на всички ранобудни мами, нека се насладим на последния слънчев ден  bouquet newsm51 smile3525

# 592
Здравейте, тумбачета!!!   bouquet навън времето е прекрасно, а моето свеки ми развали и настроение и всичко... Писна ми от тези бабини деветини!!!  #Cussing out Полудявам вече...  #2gunfire Аз забременях от 5-ти опит инвитро и чакам този момент от близо 10 години. И съм застанала на огледалото и си гледам тумбачето и меря един нов ОГРОМЕН панталон, а тя идва и ми казва как не трябва да се оглеждам в огледалото...  #Cussing out Казвам аз: Добре де, кажи ми защо!?! А тя ми казва: Ами аз така знам! Само дето не ме избута от там...  #Cussing out А аз й казах, че го чакам този момент от много години и едва ли ще се подложа отново на същите манипулации някога, т.е. едва ли ще съм бременна отново... Тя нещо си измънка под носа и това е... Ще полудея вече!!!  #2gunfire Не мога така! И моите нерви са на изчерпване!!! Да не говорим за бебето, да не се оглеждам в огледалото, да си мълча, да нося рокли /да подчертая ТРЯБВА/... В крайна сметка аз съм бременна след толкова много мъки, минах и през извънматочна и едва ми спасиха живота, за да имаме бебе и тя сега направо...  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Извинявайте за оплакването, ама няма на кой...  Tired
Иначе бебчо е ОК! Ритка ме почти непрекъснато вече! И да се похваля, че мама ми уши една възглавница като тези за бременните!!! Довечера ще я пробвам...  Flutter
Приятен неделен ден!!!   bouquet

# 593
котенце 1 старай се да не си го слагаш, знам че понякога е невъзможно, но особено след това, което си преминала мисля, че си доказала колко си силна. Не вземай под внимание такива дреболии, тъй като така си опъваш твойте нерви, а на нея и доставяш удоволствие, че те ядосва. Радвай се на коремчето, гали го, говори му, крещи ако искаш на целия свят, че си бременна, нека се радват с теб. Аз в началото исках всички да знаят, идваше ми да крещя през терасата  Laughing Единственото, което съм направила от тези "бабини деветини" е че си вързах червен конец, но ако не вярваш в тези неща няма смисъл да ги правиш - всичко се свежда до това дали му вярваш или не.  Hug

# 594
котенце 1  въобще не се връзвай. Свекървите са затова да си дуднят, а ние сме затова да не ги слушаме. И на мен ми се даваха указания какви биберони да купувам и какви не  Shocked Радвай се на бременоостта ти защото тя е Божи дар! И щом Господ е решил да те дари с дете, значи всичко ще бъде наред! Това е най-истинската радост- как да се скрие!
А за ДЖЪМБОТО да ви кажа- вчера с моя мъж ходихме до това на Ботевградско и беше ужасно! Все едно бях на Илиенци! И имаше много коледни неща и само два щтанда за бебешки неща! Нищо няма. Затова май въобще не си струва да ходим до новото. Не очаквам нищо хубаво.

# 595
  • Стара Загора
котенце 1,миличка,изобщо не и обръщай внимание!Това си е твоята бременност,твоите неповторими 9 месеца,в които си едно цяло с детенцето си и не позволявай на никой и нищо да натоварва теб и малкото ти съкровище с простотии.  Hug
Аз тотално пресякох всякакви опити да ми се казва какво трябва и какво не трябва по време на бременност.Търпях,търпях,само поклащах глава,но докато не заявих гласно,че тези бабини деветини не ме притесняват,не се спря.Колкото и да се опитвах да спазвам добрия тон,накрая просто не издържах.От тогава-дума не се е казала. Пази себе си и мъничето,и дано имаш разбиране и подкрепа от половинката си-никой друг не е важен   bouquet

# 596

Здравейте мами!   bouquet

Включвам се само за срещата за ДЖЪМБО  Peace Става за 12ч. Въпроса е къде? да се чакаме  Peace някъде в Люлин? така че да е удобно да се стигне  с транспорт. Майски аз ще те взема, няма проблем, а другите мами как са с транспорта?

# 597
В кое Джъмбо ще ходите?
Нашият татко утре има рожден ден и ще ходя да му купувам някакъм символичен подарък след обяд.

Благодаря ви момичета за милите думи.    bouquet  Аз се обадих на мама, тя каза същото и каза да излезна и да се разходя. Да, ама аз не мога сама да излизам, защото много ми се свива коремчето и в повечето случаи имам и болки ниско долу и трябва да се движа със скоростта на мравка... иначе не ми е комфортно. Но като осъзнах, че и това не мога да направя и като ревнах... И таткото се прибира в този момент от работа и така се изплаши като ме видя да рева с крокодилски сълзи... Казах му, а той заяви, че за него това са смешни неща, но щом ме натовравт каза, че той ще си поговори с нея да престане с тези бабешки работи... Добре, че той ме подкрепя!!!

# 598
  • София
котенце 1 , не се ядосвай повече на такива неща и ги "отрязвай" опитите на твоето свекървище на минутата. И моята, въпреки че е далече, се опитваше да дава акъл, нищо че тя го няма никакъв по принцип, та се наложи мъжО да й скръцне със зъби. Тя се потръшка 2-3 дена, прави се на обидена, а сега се прави, че нищо не е било. Аз самата обаче започнах ясно и категорично да й показвам, че нито ме интересуват нейните убеждения и суеверия, нито ги споделям, да не говорим, че са глупави и супер смешни. Просто й показвам с думи, че това са пълни глупости. Всъщност направо я "режа" на място и не я оставям да се изказва. Само така разбират къде им е мястото. Не й разрешавай да ти съсипва един от най-прекрасните периоди в живота ти с безумия и простотии! Peace

# 599
  • София
Котенце, дали няма някаква възможност да се разделите със свекървата? Знам, че то не е като да си хванеш куфарите и да тръгнеш. Доста хора просто няма къде да отидат, но ако вие имате някаква възможност, заслужава си да стоите по-далече от родителите  Rolling Eyes . Ако сега е така с бременността, какво ли ще бъде като се появи бебето.
 Може да е добре освен мъжа ти, също и ти директно да и говориш на свекърва ти (не да вдигаш скандал, а директно да и казваш какво мислиш). Изясняявайте всяка ситуация, защото сега може само да ти вгорчава бременността,  а после изобщо да не ти позволи да имаш майчиното право да отгледаш бебето както намериш за добре. Когато такива хора не знаят граница в правомощията върху детето, тяхната помощ може да струва скъпо и прескъпо.
 А това "не и обръщай внимание" при мен не помага. Опитвам се да не обръщам, ака ма не сме от желязо, егати! На всичкото отгоре, като не се пропука при снахата, започват манипулациите при сина, а тогава вече става тежко. Така че или се разделете, или се изяснете със свалени карти и не бурно, но категорично си заяви претенциите. Питай я, ако нещо не и изнася, да го дообсъдите, но по-добре ще е с очертани граници, защото иначе ти става черен живота  Sick То разделянето не пречи на вмешателството де, но пак е доста по-спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт