МАРТенче рита с крачета, мама го вече усеща - тема 6

• 34 410
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Ехооо, здравейтеее тумбачетаа  Hug

заинтригувахте ме с този Бейби Айнщайн

Ами на мен майка ми го свали на дискче, но виждам,че Аманита е пуснала някакъв линк, виж оттам дали може, ако не ще го търсим.   Peace  Аз даже и сега си слушкам, готино е Wink

maiski3 много благодаря за инфото!!! omm Предполагам някъде на "Информация" да питам къде точно да вляза или?

да.. и за Джъмбото отпадам за голямо мое съжаление, че ми сложиха една лекция в последния момент, нали магистърка ще ставам hahaha , не мога да пропускам  Whistling  ОБАЧЕ днес - да ви се похваля - направих първа покупка (най-накрая)  за малкото жабче едно боди с весела жабка  newsm76 хихи  иначе наистина в Джъмбо са наблегнали на коледните джунджурии, но нормално - всяка година е така, около конкретния празник - Коледа, 1-ви учебен ден, Ведликден и т.н. има безброй неща и другите са малко по-прибрани, поотмине ли пак ги вадят, така че спокойно. Аз бях в този на бул.България днес, има бебешки неща, маааалко по-малко са от обикновено.  Peace

за самотните майчета - права е Женичка , ще се справяме все някак, ама емоциоално си е неприятно.. на мен поне ми е кривичко и самотно вече, ще освобождавам квартирата на 1дек, не мога самичка  Sad  но бебчетата да са здрави, това е най-важното! И ние - щастливи де!

можеш да се възползваш от обезщетението в размер на сумата от 2880 лв за родили здраво дете студентки редовно обучение.
да.. и те като го отменят ние докато родим.......  #2gunfire нали се иска акт за раждане, а до март..  newsm78  и аз много се надявам да остане, но за съжаление - малко вероятно с тези промени в закона  Thinking

котенце 1 горе главата и не се давай на свекървата!  Hug

Поздрави и лекинка от мен!   bouquet   smile3524

# 601
Момичета,гледам,че използвате скъпи мазила,а гледате ли съставките newsm78 Не че можем да се опазим от всичко вредно,но все пак.Ето малко инфо за тези които се интересуват http://otrova.org/index.php/2009/04/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0% … 0%B8%D0%BA%D0%B0/  както и това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=235810.0
Отивам да хапна и пак ще се включа,че не можах да ви изчета!
lilincho, благодаря за линкчетата. Аз вече чета на всяко нещо състава, малко е досадно, но все пак става въпрос вече и за децата ми, не само за мен  Peace Често изпадам в ситуации да обяснявам на любимите на всички ви свекърви защо нещо не давам на детето ми да го яде  Peace
Котенце, съвет не мога да ти дам. Не си представям какво щеше да е, ако живеем със свекърва ми в една къща. Живеем отделно и пак има моменти, в които намесата й ми идва в повече. Хубавото е, че поне мъжът ми е на моя страна и доста често я поставя на мястото й. Все пак се старая да имаме добри отношения и онзи ден отделихме с мъжа ми един час, за да се сетим възможно най-много нейни положителни черти, за да може като идва да ми помага от време на време да се съсредоточавам върху тях, а не върху всичко, което ме дразни  Peace
Магинка и Аманита, заинтригувахте ме с този Бейби Айнщайн. Наистина, ако знаете откъде може да се свали или купи, казвайте Simple Smile
Commelina,аз си бях свалила цялата серийка на БЕЙБИ АЙНЩАЙН  от замунда,но на мен май ми харесва повече,от колкото на малкия-друго освен реклами не може да му привлече вниманието на телевизора.
Женичка, от замундата ги свали. Дребчо от скоро ги гледа и е луд фен на сериите с животни, просто не откъсва поглед от екрана, все едно, че нямам дете.

# 602
  • София

Здравейте мами!   bouquet

Включвам се само за срещата за ДЖЪМБО  Peace Става за 12ч. Въпроса е къде? да се чакаме  Peace някъде в Люлин? така че да е удобно да се стигне  с транспорт. Майски аз ще те взема, няма проблем, а другите мами как са с транспорта?

Добро утро  bouquet
За джъмбото, аз съм на линия Peace

Джесика, не разбрах ще идваш ли с нас? Rolling Eyes

котенце 1 , ще ходим до най-новото джъмбо това което е по пътя за метро Simple Smile

Ако искаш ела с нас, ще бъде приятно.Ти на Стамболийски близо до мола ли живееше? Rolling Eyes

Може да вземеш метрото, да слезеш на станция Люлин, излизаш на изхода откъм пощата(не откъм била) и аз мога да те чакам там PeaceАко е удобно и за мама Веси, там да се чакаме към 12 часа Peace

# 603
  • Плевен
За свекървите какво да ви кажа и аз имам подобна екстра.Отначало доста дълго време мълчах и избягвах разправиите с нея ,нооооооооооооооо.....всичко до време.А за говоренето в прав текст ,не винаги помага ако тя не пожелае да те разбере няма как да стане.Аз обаче съм спокойна,че съм казала това ,което мисля.Този път съм решила всякакви опити за съвети как се гледат деца да ги режа ма секундата .С Поли като почнаха да й раста зъби ме караше да й давам да яде нощем да не мрънка ,че да може тати й да спи  и после денем не иска да яде.
Всъщност съветите имат невероятното предимство,че можеш да ги изслушаш и ако решиш ги пращаш по дяволите,а непоисканите директно отиват там.
Няма ли някоя мама от Плевен?
За обезщетенията направи не мога да си стоя в кожата.Снощи гледах БТВ-репортерите и напарво онемях.Даваха скучай в който в автосервиз са регистрирани да работят само бременни и са осигурявани на максимален доход 2000 лв. цяла година.Този автосервиз никога не е съществувал т.е. има го само на хартия.По този начин се тичат НОИ и социалното.По този повод вместо държавата да се разправя с тези типове  се разправя с бременните залагайки 18 месечн период за изчисляване на обезщетението за майчинство.Така е по-удобно майките раждащи деца в тази държава се чустват като натрапници искащи много.Ако си мислят ,че по този начин ще решат проблема просто не са познали.
Само да ви питам как си се представяте автомонтьорки в момента?

# 604
  • Пловдив
заинтригувахте ме с този Бейби Айнщайн

Ами на мен майка ми го свали на дискче, но виждам,че Аманита е пуснала някакъв линк, виж оттам дали може, ако не ще го търсим.   Peace  Аз даже и сега си слушкам, готино е Wink
Магинка, погледнах го линка на Аманитка, гледах и в замундата, и на двете места са анимационни филмчета. А от твоя пост останах с впечатление, че е музика, затова питам. Май не съм разбрала нещо  newsm78

можеш да се възползваш от обезщетението в размер на сумата от 2880 лв за родили здраво дете студентки редовно обучение.
да.. и те като го отменят ние докато родим.......  #2gunfire нали се иска акт за раждане, а до март..  newsm78  и аз много се надявам да остане, но за съжаление - малко вероятно с тези промени в закона  Thinking
Засега май няма да я отменят. Не съм видяла да се предвиждат промени в Закона за семейни помощи за деца, а тази помощ е там. Даже гледах бюджета на държавното обществено осигуряване за 2011 г. и там са предвидени средства за тази помощ. Надявам се да остане, че и аз съм магистър.  Peace Промените, които готвят в момента, са в Кодекса за социално осигуряване и се отнасят до изчисляването на майчинството. Не че нещо им пречи тихомълком да направят и изменение в ЗСПД, ама засега не се чува такова нещо.

Котенце 1, не знам какво да ти кажа за свекърва ти  #Crazy, мога само да ти съчувствам. За съжаление много хора са с такива бабешки разбирания, просто се опитай да си по-спокойна и да не й се връзваш. Макар че след всичко, което си преживяла, едва ли ще ти е толкова лесно. Ако й кажеш, че не вярваш в тия неща и да не ти ги говори, няма ли да разбере от дума  newsm78

Цитат
Момичета, като сте наясно с майчинските, мога ли да ви питам нещо? Имам да ползвам отпуск за годината около 10-тина дни. В момента обаче съм болнични до началото на другия месец. Казаха ми, че ако се върна на работа и си ползвам отпуската, а после пак си пусна болнични, майчинството щяло да ми бъде по-малка сума, отколкото ако си ползвам болнични до края на бременността...  newsm78  Дайте съвет какво да правя!!! Иначе предполагам, че ще ги изгубя тези дни, а работодателя няма да се съгласи да ми ги плати като не съм ги ползвала! Дайте акъл!!!
Доколкото съм наясно, ако отпускът не е ползван, защото си била в болничен или майчинство, не изгаря, а остава да се ползва след като изтече майчинството. А дали си в болничен или отпуск няма значение за майчинството, ако през последните 6 месеца си била на горе-долу една и съща заплата. Няма да ти падне майчинството. Можеш да питаш и в темата Майчинството счетоводно, като си напишеш датите и сумите, там ще ти отговорят по-компетентно. Относно плащането на отпуските, работодателят и да иска, не може ти го плати, трябва да си го ползваш. Неизползван отпуск се плаща само при прекратяване на договора.

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 09:24 от Commelina

# 605
Здравейте тумбациии   bouquet
Как сте?
Аз определено съм по-добре след антибиотика. Много ме е яд, че трябва да го пия, но няма как  ooooh!
Стискайте ми палци, днес ще ида до личната да питам дали мога да спра. Пия го 5-ти ден. Дано  Praynig дано мога да го спра. Иначе само лека кашлица остана, но със сиропче мисля, че ще отшуми.

котенце 1 , след всичко, което си преживяла, ти свалям шапка.
Не позволявай тази "бабка" да ти се натрапва. В един такъв момент според мен играе много важна роля мъжа.
Той трябва да й се опъне, той трябва да я постави на място! Защото ако вие се скарате, няма връщане назад,докато те ще си простят. Все пак са майка и син. Не знам, но мисля, че ако мъжа ти не застане на твоя страна, няма кой друг да ти помогне.

# 606
Приятно Джъмбо на мамите, които ще ходят.

На мен тази седмица ми предстоят консултация и фетална ехокардиография на беба. И по всяка вероятност холтъра. Моля ви стискайте палци всичко да е наред.

Хубава седмица от мен   bouquet

# 607
Добро утро!

Моята настинка не минава и днес ще ходя до личната лекарка, да каже какво да пия, че нещо бабешките лекове не помагат Confused

Приятно изкарване на мамите, които ще ходят в Джъмбо, ако не бях болна щях да се присъединя към вас, че ме сърбят ръцете за някоя и друга покупка Crazy

Хубав ден, момичета! Hug

# 608
Добро утро и от мен!

Приятно изкарване на мамите в Джъмбо! Hug

И аз края на седмицата съм на консултация и нямам търпение! Joy

котенце 1 напълно съм съгласна с изказването на Валари

Да си каже мъжът ти думата и найстина да й се опъне малко! #Crazy
Аз ако бях едва ли щеше да издържа.....каквато съм нервна #Crazy #Crazy #Crazy

# 609
Бишкота fingerscrossed дано всичко е наред с вас

# 610
Добро утро   bouquet  bouquet  bouquet!

Приятно пазаруване в Джъмботоо !
Аз забравих да кажа , че бяхме там миналата неделя и си харесах комплект три пелени - тънички , цветни и бяха по десетина лева май ... Не ги взех , защото имаше и розов цвят , а изобщо не се сетих , че можем да си я менкаме с някоя от вас за синя ...  newsm78

котенце 1   , по-спокойно я карай , защото всичко се предава на бебчето ...
 А за Госпожата  , май трябва доста сериозно да си поговорят майка и син  wait , защото повярвай , бабините деветини тепърва почват - с гладането на бебчо ...

Аз се сдухах събота и неделя  Sad...
Нали сме сами , а времето хубаво навън  sweating ... разходки , излизане , обличане , преобличане , клекни , стани , сготви ми , дай ми , не това ! , намери ми , направи ми , помогни ми , искам ,  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy, падни за сто ... Laughing Laughing Laughing
Днес съм с мускулна и срам не срам   Embarassed, радвам се , че сме на градина .

Хубав ден !  bouquet

# 611
Котенце 1, искрено ти съчувствам, че се налага да търпиш неуместните коментари на свекърва ти! Confused Не е лесно да се живее под един покрив с такъв човек, но ти си мисли само да хубавите моменти, които ти предстоят и доколкото е възможно си "запушвай" ушите като минаваш покрай нея.
Мами от Пловдив, колкото и да сме малко ще се радвам и ние да си спретнем една срещичка, но първо трябва да оздравея напълно, че да не ви заразя.
Лек ден на всички!  bouquet

# 612
А да ви споделя нещо по-весело, вчера бяхме на юбилей и аз съм си много игрива по-принцип, но досега не смеех, заради проблемите,вчера обаче не се сдържах и играх хора на 13см ток  Laughing мъжа ми и всички останали като ме видяха щяха да паднат. Дано бебка е наред, че ще ми отрежат главата. Даже като заподскачах на еленино хоро и ми се хлъзна тока и си седнах на земята, беше ужасно комично, щото аз им се хиля, а те припадат около мен дали съм добре, но само си свалих обувките и продължих  Laughing
Нали, когато майката е щастлива и бебето е доволно. Дано всичко е наред.
Много хубаво да си потанцуваш, но все пак се пази, сега е още раничко за скачане, след нова година е препоръчително и задължително даже и шопското ако го знаеш да изкараш, но сега опасността още не е отминала, нали не ти се лежи в болница (пу, пу, пепел ми на устата).
За майчинството ми е чудно как така ще останеш без, със сигурност трябва да ти се полага някакво социално майчинство. Иначе за твое успокоение, тук е само една година, а в Англия доколкото знам е само 3 месеца, ама хич без майчинство, трябва да се разпиташ, често служителите премълчават правата ти, все едно те ще получат изгода от това.
котенце 1, направо си търсете друго място за живот, вярвай ми, спокойствието е най-важно. Моя мъж ме подкрепя, беше и заявил че ще я хвърли от балкона и все пак, това не я спря да ме тормози (и до сега), просто издебва момента да сме сами и напада. Така че с такива изроди няма оправия, единственото спасение е да си далеч от нея, по-точно казано, да имаш възможността да се фръцнеш, да си тръгнеш и да я зарежеш да си гние сама. Понеже момичетата са прави, това е тепърва началото, после идват още по-гадни неща, като конци, чесън, прибиране на дрехите преди залез слънце (като обикновено ти си длъжна да ги прибереш), ами проходилките, а кърменето, кретенското суеверие до 40 дни никой да не вижда бебето, да не го учиш на ръце. Броеницата е безкрайна, имай предвид, че след раждането, дори и жени, които са по принцип внимателни и толерантни, стават вълчици, пълни са с нежелани съвети. Така че търси начин да се спасяваш овреме, па ако трябва и трици да ядете, вярвай ми от моя личен опит, и триците са вкусни когато си ги ядете сами и на спокойствие.
Saura, аз имах един период, в който направо отчаяно скимтях, когато малкия се разболееше, понякога наистина е чудесно да ходят на градина.
Бишкота  Praynig

# 613
Майски писах ти на лични  Peace

Момичета връщам се да ви изчета  bouquet

# 614
Добър ден на всички мами.Желая ви хубав ден.Влязах само да ви поздравя.

Общи условия

Активация на акаунт