МАРТенче рита с крачета, мама го вече усеща - тема 6

• 34 410
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
А тази сребърна вода дали може да се използва при ангина newsm78 Сутринта видях че гърлото ми се е зачервило, а вече си имам и бяла точица на едната сливица ooooh! В аптеките ли се продава  и като сребърна вода ли да я търся или си има някакво име?

# 571
Добро утро мамчета  Hug

Всички болни бързо да се оправят и се пазете повече (знам, че е трудна работа)!
Някой малко по-напред спомена за болка в дясно и съмнения за апандисит. Аз имах такава в 3-4 месец и също се бях притеснила за апандисит. На всичкото отгоре и левкоците ми са леко завишени, откакто съм бременна. Болката в дясно беше почти постоянна, не много силна. Пускахме урина, микробиология, не открихме причина за повишените левкоцити. После и болката си отмина и гинеколожката ми прецени, че най-вероятно е от разтягане на връзки на матката.
На майчетата, които са самички, не знам какво да кажа, освен да си мислите за момента, в който татковците ще се приберат. Знам колко е трудно любимия човек да е далече от вас, но пък и срещата след дълга раздяла е много, много сладко изживяване  Heart Eyes
За цвеклото - аз го сварявам малко предварително и го правя с ряпа и моркови. За хемоглобина наблягам и на ядки, броколи и цитрусови плодове, и малко месо, без особено желание.

И последно, вчера бях на преглед. Бебо е добре. Вече е 703 грама. От време на време имам контракции и док каза, че ако станат ежедневни, ще ми изпише Магнерот. Добре, че от декемрви излизам в отпуска, защото имам нужда да помързелувам малко.

Приятни почивни дни на всички   bouquet

# 572
  • Пловдив
Здравейте, момичета Simple Smile Щях да напиша добро утро, но докато се моткам, станало добър ден вече  Mr. Green

Commelina, не съм от Пловдив, а от Първомай, на 38 км. от Пловдив сме.Само че често ходим до Пловдив, къде по работа, къде за разходка.Може да си спретнем среща ако искаш някой път Simple Smile
С удоволствие  Hug ще се радвам да се разходим и да си поговорим. Аз мисля да поработя още 2 седмици и после декември да си остана вкъщи, така че когато имаш път към Пловдив, обаждай се, на линия съм Simple Smile
Има ли и други желаещи мамчета от Пловдив и наоколо за срещичка? Нещо много ни е скромно присъствието, в сравнение с мамите софиянки и варненки.

Да си кажа и аз за цвеклото и хемоглобина. Още на предните изследвания HGB ми беше нисък и ми изписаха желязо. Обаче се заинатих и реших, че няма да бързам да пия химии, а ще пробвам да го вдигна с промяна в храненето. Та сега наблягам на телешкото, цвекло, ядки. Обаче явно само храната не е достатъчна. За 1 месец хемоглобинът ми от 109 е станал 105 и ще трябва да почвам желязото. Иначе цвеклото го обичам сурово обелено и настъргано, добавям му моркови и ряпа понякога. Правя си и крем супичка с малко моркови, картофи и лук, сварени и след това пасирани. На мен ми е вкусничко Simple Smile

Магинка и Аманита, заинтригувахте ме с този Бейби Айнщайн. Наистина, ако знаете откъде може да се свали или купи, казвайте Simple Smile

# 573
# 574
Здравейте!Записвам се и аз в този полезен форум.Термина ми е на 23 март, според видеозона ще си имаме момиченце Simple Smile.

# 575
  • София
Здравейте  bouquet

Магинка, ходи се в централното нои на Стамболийски става страшнo бързо, няма хора специално за това и на момента ти дават ПИК.

За джъмбото,  в понеделник е добре, може към 12часа да се срещнем Rolling Eyes, ако и за вас е добре.
Само да уточним  колко точно ще сме и къде да се чакаме.Аз съм без кола, но не е проблем, в люлин съм Wink

За сега сме
Мама Веси
Аз
Магинка
Джесика

Други желаещи за посещение в Джъмбото? Rolling Eyes

# 576
  • Стара Загора
Здравейте,тумбачета!  Hug
Добре дошли на новите мартенчета-лека и безпроблемна бременност  Hug
Болничките-оздравявайте бързо и с възможно най-малко хапове   bouquet
Пропуснах последните две странички и бързам да ви насмагам.При нас няма нищо ново.Само с татето малко се пообичахме преди два дена,и от тогава все ми е едно стегнато ниско долу.Ту отпуска-ту стяга(съвсем слабо,слава Богу)  Thinking
Ех,как ви завиждам благородно на всички,дето си имате компанийка по градове.Аз май съм единствена от Стара Загора  Cry Но пък виждам,че има мами от Ямбол и до края на декември може да си уговаряме срещички.  Flutter

Магинка и Аманита, заинтригувахте ме с този Бейби Айнщайн. Наистина, ако знаете откъде може да се свали или купи, казвайте Simple Smile

Commelina,аз си бях свалила цялата серийка на БЕЙБИ АЙНЩАЙН  от замунда,но на мен май ми харесва повече,от колкото на малкия-друго освен реклами не може да му привлече вниманието на телевизора.
За майчетата с половинки на път-не знам напълно какво е,защото нашето тати поне 2 дена в седмицата си е в града,но съвсем скоро аз ще съм като вас.Мисли да приема повишение,което е свързано с много командировки и ще се виждаме най-много 2-3 дена в месеца  #Crazy Аз така или иначе още от раждането на баткото съм си свикнала да се оправям сама,но липсата на кола страшно много ме мори.Най-големия ми проблем ще е воденето и взимането от яслата  Shocked ,а и остава емоционалния въпрос-малчетата почти няма растат с тати  Cry За това бяха и най-големите ми протести да приема предложението,но когато банките дишат във врата...  #2gunfire
Ех,все пак-намира се начин на всичко-само да са ни живи и здрави дечицата  Heart Eyes

# 577
Момичеееета,
изгубих се тези дни,но то е защото съм при мама и тати и тичах да се разправям с НОИ  Sick Казуса накратко: редовна студентка съм, имам трудов стаж само през лятото и то това последното лято бях на граждански договор и се оказа,че той не ми се признава,а оставете това,ами и "работодателите" са ми удържали по 60-70лв за осигуровки и не са ми ги внасяли - бях бясна... И сега се оказва,че не мога да вземам майчинство,защото нямам нужния стаж,а и как да го направя като съм РЕДОВНО!!! Вярно,че не обичам постоянно да се обвинява държавата,а сами да си помогнем,но в случая не виждам как. И на всичко отгоре сега искат да имаш 18месеца, че "иначе се източвал НОИ",все едно майките не даваме деца на тази държава,а ги правим,за да взимаме пари от системата.БЯСНА СЪМ,защото не стимулират раждаемостта,а само се оплакват как населението било застаряващо...
 Sad

# 578
Marinels не се сърди на държвата , а по мисли реално защо са взети тези мерки- заради безброй малолетни или непълнолетни майки -от малцинствен произод живеещи така на гърба на държатавата.

# 579
Marinels, щом като си редовно можеш да се възползваш от обезяетението в размер на сумата от 2880 лв за родили здраво дете студентки редовно обучение. Какво да се прави, това е държавата , в която живеем. Проучи добре нещата добре, как стои въпроса с майките студентки.   Peace

# 580
Валари доколкото разбрах искаш да приемаш сребърната вода вътрешно-не е противопоказано,не се тревожи,но вътрешно се приема основно за някои състояния,ако ти трябва само за гърло можеш и само гаргара с нея да си правиш,а ако искаш и като силен имуностимулатор,за антибиотичното и антивирусно действие вътрешно.В моя случай директно си я накапвах в носа с пипета за да ми убие всичко там,защото ксилометазолина няма такъв ефект.Става и за хронична умора.Като цяло за всичко,така че на всички препоръчвам да си я имат в домашната аптека Naughty
На мен проблема ми пък е,че се чувствам много самотна,защото отскоро живеем тук и нямам никакви близки и приятели в радиус от 220 км.А на моята работа освен с баби и дядовци и болни други няма,дано сега покрай детето си намеря приятелки като го развеждам,че вече подивявам особенно и таткото като го няма Whistling

# 581
jozyy   сребърната вода е чудесно средство за твоя проблем,можеш да я търсиш по аптеките,там се продава нарича се точно сребърна вода и струва 4 лева.Можеш да си правиш гаргара,да я приемаш вътрешно и също ако можеш на лъжица да си навиеш като тампон,напоен с водата и да обтриеш обилно мястото,ако не те затруднява.След тази процедура не приемай течности и храна поне 20 минути за да има по-изразен ефект.

# 582
Тази вода която ние предлагаме в нашата аптека можете да видите на  тази страница,прочетете по-подробно!Само при вътрешен прием не забравяйте,да я разредите с вода 1:2 или 1:4.И я съхранявайте на тъмно!!!!
http://www.arcol.hit.bg/

# 583
Здравейте, майчета!!!  Hug
Днес бях малко на разходка с моята приятелка - дето плете много и си взех комплектчето за бебчо... Сега ще ви го покажа и на вас - цвета е много бледо зеленичко...

Минах и през една аптека и си купих тази сребърна вода - 3лв за 100мл. Като се прибрах веднага капнах няколко капки в носа и мога със задоволство да споделя, че вече не е запушен. Ще разберем довечера дали има ефект - имам предвид дали ще хъркам като динозавър или по-леко...  Joy  На упътването пише, че може да се сипва във вода с неясен произход 100мл в 5 л вода и аз сипах към 30мл в шишето с водата, дето ми е до леглото, то е 2 литра. Ще я пием така водата няколко дни, пък после ще видим... Малко да се дезинфекцираме...  Joy  И аз имах контакции днес като бях навън. Да не говорим, че едва се влача по улиците, чак ме хваща яд колко време ми отнема едно излизане на няколко пресечки от вкъщи   Tired
Приятна вечер!!!   bouquet

# 584
bsisi Благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт