МАРТенче рита с крачета, мама го вече усеща - тема 6

• 34 410
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Сега да се оплача - пак съм болна Sad , боли ме гърлото много, лека кашлица. Ужас. Но гърлото ме боли много. Взимам Стрепсилс с ментол и евкалипт, Колдрекс Джуниър сироп и капки клеева тинктура, чайчета и т.н. Обаче не минава  #Cussing out
Кажете някоя рецепта. Какво да правя, чак не мога да говоря от болка.
Валари, ето моята изпитана рецепта, ползвах я миналата бременност и сега пак ми помага. На вкус е доста гадно, но поне дава резултат. Смесваш в равни част изцеден сок от лук, зехтин и мед. Сок от лук може да изцедиш като го рендосаш и после прецедиш през марля или в сокоизстисквачка. Вторият вариант е по-лесен и бърз. Аз си правя наведнъж по-голямо количество и го пия на няколко пъти през деня.
Ето и за кашлица - във вряща вода се пускат 5-6 счукани ореха с черупките, ако имаш добавяш и парче дюля. Вариш 5 мин. и махаш от котлона. Добавяш, ако имаш под ръка босилек и индрише. Прецежда се и се пие отварата. Аз правя по една каничка сутрин и дори на малкия кашите правя с нея  Peace
Момичета, сега се сетих да ви питам дали някоя от вас се маже с Мустела 9 месеца?
Аз от една седмица я ползвам и противно на това, което са написали на опаковката - не ми попива хич добре и ми полепва по дрехите, което ми е адски некомфортно!  ooooh!
Bub555, аз ползвах първата бременност през последните 2 месеца, но толкова ми беше суха кожата, че се налагаше да мажа по няколко пласта дори, всичко попиваше. Но като цяло се ползва много икономично тубичката. Или мажеш дебел пласт или не ти е толкова суха кожата, за да попие.  Peace

# 496
Момичета, сега се сетих да ви питам дали някоя от вас се маже с Мустела 9 месеца?
Аз от една седмица я ползвам и противно на това, което са написали на опаковката - не ми попива хич добре и ми полепва по дрехите, което ми е адски некомфортно!  ooooh!
аз също ползвам Мустела, но проблема е, че много забравям, а имам ужасна нужда,по-точно май вече няма как да се спасява положението- нацепих се още първия месец, без да съм качила и 1кг., положението е направо трагично, не знам какво да правя?

# 497
Момичета, при мен нещата се усложниха. Май ще трябва да съм на антибиотици. Днеска ще ида до личната да ми изпише един, че да се оправя вече.
Инфекцията тръгна на долу, сега и гърдите ме болят. Кашлям като магаре  Cry
А така ми се искаше да се размине и този път.
Значи писна ми!!!!!!!!!!!!!!!! За трети път се раболявам през бременността. Отрових си детето от хапчета.  Tired
От сега нататък само с маска ще ходя на работата, че работя  в поликлиника и се срещам с много болни хора ежедневно.

ПС: аз в момента не ползвам никакви мазила една седмица, че имах доста сърбежи и бях на кожен. В момента се къпя с хума и ме успокои много. След някой ден почвам пак да се мажа.
Но не съм избрала подходящия, че моя нещо не ме кефи.

Гинеколожката ми предложи да си взема Дермоластин. Бил много ефикасен, но трудно се намирал в аптечната мрежа.

# 498
  • Варна
Аз от една седмица я ползвам и противно на това, което са написали на опаковката - не ми попива хич добре и ми полепва по дрехите, което ми е адски некомфортно!  ooooh!
Bub555, аз ползвах първата бременност през последните 2 месеца, но толкова ми беше суха кожата, че се налагаше да мажа по няколко пласта дори, всичко попиваше. Но като цяло се ползва много икономично тубичката. Или мажеш дебел пласт или не ти е толкова суха кожата, за да попие.  Peace

Аз също ползвам Мустела и съм доволна. Сравнително бързо попива, но наистина не трябва да се маже дебел пласт, че тогава доста време ще изкараш по тумбак да чакаш Wink Бях започнала за всеки случай и гърдите да мажа, но после ме сърбяха и спрях.
Иначе при нас нищо ново. Утре сме на преглед и тогава ще пиша повечко. Лек ден на всички!

# 499
Колко струва тази Мустела?

# 500
  • София
Здравейте момичета  bouquet
Валари, оправяй се мила и не се притеснявай за антибиотика има подходящи и за бременни.
По- принцип нее желателно, но понякога е необходимото зло, че усложненията са още по-гадни.
Аз утре съм на съдов хирург за разширените вени да ме види и да си каже компетентното мнение като специалист.
Надявам се заради тях да не се налага секцио Praynig

# 501
  • Варна
Колко струва тази Мустела?
В аптеката до нас 39 лв. , но аз ползвам една туба месец и половина и мажа целия тумбак, паласките, дупето и краката до коленете  Blush За всеки случай де Simple Smile

# 502
Добро утро и от мен  Hug
Валари и от мен бързо оздравяване Hug
И аз съм със запушен нос #Crazy Писна ми вече и на мен! #Crazy
maiski3 стискам палци  Praynig и всичко ще е Peace
Каквото стане стане........само живи и здрави Hug
Сега ще ви покажа аз какъв пазар съм направила за сега,но понеже незнам как  да кача снимките ги качих във албум.бг.Извинявам се ама.......съм си скарана малко с  технологийте hahaha
http://www.album.bg/vikem/
Аз се чувствам както винаги - изморена, малко  гадене, само ми се спи,киселини Sick

За количката няма да ползвам тази от баткото!Една близка приятелка когато тя ражда и бяха подарили на Бертони,но тя не я ползва понеже коша и беше малко голям за нейната малка кола и само веднъж е изкарвала детенце с нея и онази вечер ми я докараха.http://img218.imageshack.us/img218/4616/carreraful.jpg само , че е оранжава.Приятен цвят!Много съм щастлива!Хубава е маневрена с големи колела де...ама нищо да се справяме с дупките в квартала Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 10:04 от Викичка

# 503
болят ме много тазовите кости-май съм споменавала, така че сте си за завиждане,милички! smile3507

и при мен е така. Събуждам се от болки в таза и се обръщам на другата страна, а като умалея пак се обръщам и така Simple Smile Гледам да не спя по гръб, че с тия колабирания вече имам психоза явно.

Викичка и мама Веси - страхотни покупки сте направили. Чак и мен ме засърбяват ръцете, но ще се отдам на това след Коледа с голяяяяяяяяяяяям кеф

maiski3, стискам палци за лекаря, всичко да е ОК  Peace

Валари, бързи да се оправяш  Peace Ако намериш боров мед, наистина си вземи. Действа много добре точно при кашлица. Освен това при Гала в сряда даваха рецепта за един чай: плодник на дюля, лук, орехи с черупките и още разни неща. Можеш да го видиш от сайта на Нова ТВ. Дано да има ефект.

на мен другата седмица ми престои този холтър за сърцето, да видим какво ще покажат резултатите.

# 504
Добро утро  newsm51 !

Минавам да ви видя и ще се хфащам за работа ...  smile3523
Валари ,  много неприятно , че си сред болни ....  ooooh!
Как ще  издържиш до края , мила  Rolling Eyes, то тепърва се чакат големите вирусни инфекции  Sick Sick Sick ?
Дано намерите нещо безобидно за пиене !
Не се притеснявай има вече доста препарати , които стават и за бременни   bouquet.
Бързо оздравяване  Hug  bouquet!

maiski3 , ще стискаме палци за утре  Hands Thumbsup !

Сега съм пак самотна и ми е кофти ама какво да се прави нали сме международни и се налага таткото да пътува. Sad

bsisi , съчуствам ти , мила  Hug...
И при нас е същото и те разбирам напълно .  И нашия Тати е все в движение и командировки . От десетина години е все така  Sad .
Ама няма начин в тая криза... Sick

Викичка , много сладурски неща  Heart Eyes Heart Eyes... Е как да се въздържа човек да купува ... Crazy Crazy Crazy!

И аз не спя напоследък добре и с тая анемия сутрин ми е пълна боза в главата  smile3517 smile3517 smile3517

Хубав ден   bouquet  bouquet  bouquet !

# 505
Само човек да има парички... Laughing и да купува има направо уникални неща!
bsisi , Saura и ние мсе така с таткото.От един месец почна и 2-ра работа и не ме питайте как тичам напред назад...и все сама...........сутрин го виждам за малко вечер късно се прибира , а ние сме вече заспали......няма събота, няма неделя Sick Cry Cry Cry

Бишкота благодаря много.След Коледа и аз мога да взема още нещо и да не се овличаме,че и от баткото имам.......но винаги съм мечтала да имам Момиченце винаги и сега ми се иска всичко да изкупя в розово.Сега когато тази мечта е на път да се осъществи.............Искам от живота да ми даде на мен и на цялото ми семейство ЗДРАВЕТО!Всичко друго се изкарва и постига! Hug

# 506
  • Плевен
АЗ сега се прибирам от аудеинция при доки и ъм много доволна качила съм само половин кило.Иначе моля добавете ми син "къщел"(защото мамо живее на къщите).Във вторник съм на 3д и тогава повечко инфо.
Покупки никакви няма да правя сега малко по-късно .За каката бяхме огледали всичко предварително и докато бяхме в болницата всичко беше купено.Сега пак не милс да бързам от 1.03 се преселвам при мама и ще си купя каквото ми е нужно.За сега чао.
Внимавайте с индришето защото смъква кръвното.

# 507
Добро утро момичета!    bouquet

Валари бързо оздравяване и да се похвалиш, че бързо минава  Hug   bouquet

Майски3 стискам палци и при теб всичко да мине по най добрия начин Praynig  Hug после да кажеш  Peace

Викичка страхотни са  newsm44 честито

Tasha, cvete_78 радвам се че всичко е наред  Peace

Аз болките в кръста ги имам още от 3-тия месец  #Crazy  newsm78 както и болките в тазовите кости  Shocked и аз измалявам и не мога да лежа само на една страна. Колкото и да ми е странно на мен също ми е удобно по гръб  #Crazy но и така измалявам 
Saura и аз не мога да спя, поради горните причини. А някой ходил ли е на невролог за болките  newsm78

Лек и хубав ден!

# 508
Мами, ходих до личната. Прегледа ме и ми изписа Дуомокс 1000 мг 2 х 1 т (те са от пеницилиновата група и са безвредни) и Бромхексин 3 х 1 т.
Почвам лечение, че много боли като кашлям  Tired
Дано бързо подества.
А , обадих се и на гинеколожката да й кажа какво ще пия и тя каза, че няма проблем, безвредни са.

# 509
Момичета , тоя вирус пак ме настигна.  newsm45 Бях добре 3-4 дни и сега наново, но съм по-зле. Някой ползвал ли е Олинт за запушен нос по време на бременност? Пише , че не се препоръчва, но съм чувала, че го изписват, ако положението е зле. През деня ще си дишам като шаран, но поне вечер да поспивам Tired

Общи условия

Активация на акаунт