Камъни в жлъчката - 1

• 244 456
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе
Здравейте, да споделя и аз моя горчив опит. През лятото на миналата година получих първата си жлъчна криза- без да знам за какво става на въпрос- Мислех си , че е гастрит или някакво временно неразположение. Кризите се повтаряха веднъж месечно като бяха ужасни- по цяла нощ силни болки в стомаха и вдясно подребрие и повръщане. До ката през ноември получих поредната си криза, която така и не отшумя. Не можех да ям, да спя, знаете какво е. Тогава вече отидох на гастроентеролог и разбрах, че имам малки камъчета в жлъчния мехур- към 6 мм-8 мм. Предписаха ми болкоуспокояващи. В началото на декември бях вече с денонощни болки. Постъпих по спешност в болница. Започнаха преливане на течности. Точно на следващия ден бях вече с механична жълтеница и жълта като портокал, вкл. и бялото на очите. Вкараха ме по спешност в операционна. След 4-часовата операция д-рите установяват, че в жлъчния мехур има малко песъчинки. Малките камъчета са се придвижили до дванадесетопръстника и са се забили в т.н. "папила Фатери". Голяма мъка е било да ги извадят. Всичко вътре е било силно възпалено. След двуседмичен престой в болницата и свалени над 10 кг , се прибрах в къщи. Спазвах си стриктно диетата и почти успях да си възвърна килограмите.  Днес два месеца след случката пред мен стои дилемата-  да се върна ли на работа. Проблемът ми е,че работя седнала, а все още имам болки в областта на разреза.

# 76
Здравейте на всички с проблеми със жлъчката. Бих искала да споделя какво се случва с мен и в момента и дано да помогна и на други. Накратко след прекаран тазгодишен грип направих куп усложнения и се наложи да пия последователно 2 силни антибиотика. След втория започна да ме боли под ребрата в дясно но не силно. Като започнах да ровя в интернет какво може да ме боли, тъй като се съмнявах, че черният ми дроб реагира на лекарствата установих, че той не боли, но за това пък боли жлъчката. Реших и отидох на ехо и разбирасе се откриха камъни в жлъчката. В епикризата пише "няколко конкремента с размер 9-16милиметра". Посъветваха ме да отида на гастроенетеролог но аз се ослушвах. Междувременно прочетох (пак във един форум ) за един билкар, който прави билка и камъните се изхвърлят. Стана ми интересно, че имаше хора които бяха изчистили камъните так.
В миналия четвъртак трябваше да съм на лекар, но за зла участ лекаря се разболя и отложихме за прегледа за днес. Междувременно аз имах доста непориятна криза в началото на миналата седмица и в четвъртак реших да рискувам и да опитам с билката, като бях наясно че ако камък запуши жлъчен канал, ще се отзова директно на хирургическата маса по спешност. Обаче риск губи, риск печели. Отидох, намерих дядото в с. Чавдар; Софийско (казва се Васил Панчев). Човека погледна ехографията и епикризата, обясни ми как да пия билката и какво да правя и ме изпрати с думите "Няма да даваш да те режат". Започнах процедурата в петък и от вчера - неделя, започнах да изхвърлям едни чудесии - цяла кариера.
Тази сутрин все пак отидох на лекар и срам не срам му разказах цялата сага с билката. Оказа се, че доктора беше чувал за такъв род чистене, но не беше виждал. Когато обаче му показах буркана със събраните "трофеии" и той изпадна във възторг. Започна да ме разпитва много подробно, какво съм правила, дали имам представа каква е билката и въобще всичко което бях чела по въпроса. Накрая викна и негов колега хирург да види каво чудо съм изхвърлила без операция. Само за информация най-голямият камък, който до момета изхвърлих е с диаметър около 16-17мм и дължина на 30мм. има и доста други с размер на маслини ( по-дребните не са интересни). Хирурга каза, че това няма как да мине през глъжните канали и не можа да повярва. Но е факт, че аз не съм оперирана и дано не ми се наложи, и въпреки това изкарах  и пордължавам и днес да изхвърлям цяла кариера от камъни. Гастроентеролога иска иска анализ на най-едрият ми ексемпляр, защото му стана много интересно.

Съжалявам, че така обстоятелствено разказвам, но споделям защото благодарение на такива форуми най-вероятно отървах от ножа. (след 2 седмици ще ми правят отново ехо за да видим дали всичко съм изхвърлила).

За всички които се интерсуват това е линка към страницата на билкаря (той е доста възрастен, но явно някой от внуците си е направил труда да направи страница в интернет)http://vastimen.zzl.org/. Разбрах, че и дъщеря му също знае рецептата, но тя живее  някъде в Севлиево.

Надявам се с информацията да помогна на някой да си спести операцията, а на Дядо Васил пожелавам да се жив и здрав още дълго.

# 77
Milara, почти същото се случва и с мен в момента. Втора седмица пия антибиотик (Ципринол) след поредна жлъчна криза и ходене до Пирогов с диагноза от там: остър холоцистит! Естествено ми препоръчаха отстраняване на жлъчния мехур, но аз още не мога да се реша на лапароскопска операция. Мислех да пробвам вадене на камъни по метода на Хулда-Кларк или Малахов - със зехтин, лимон и английска сол (последната добавка е на Кларк). Но ме е страх да не заседне някъде камък. Моите май са 2 (между 7-10 мм) и в момента с наличие на жлъчна кал. Току що прочетох и за Вастимен и пиенето на билка ми се струва по-безопасен опит за вадене на камъни. Чудя се дали препаратът може да бъде изпратен по пощата или трябва задължително да се отиде на място? Ако прецениш, че може да се чуем по телефон, ми остави съобщение в личния профил.

# 78
Здравейте goika. Четох, че дъщерята на дядо Васил (тя също знае как се прави билката) изпращала и по пощата. Аз лично се обадих на дядо Васил сутринта, за да го попитам кога мога да отида какво да нося и дали трябва да отида лично или мога да изпратя друг човек. Билкаря ми поиска ехографията и епикризата и една празна бутилка от 0.5л. и ме посъветва да отида лично за да поговорим. Отидох, той погледна снимката и прочете епикризата и ме поразпита къде и какво точно ме боли или ме е боляло. Накрая ми даде билката, обясни ми как да я приготвя, защото тя също се смесва с много мед 1кг и много лимонов сок - 1.5 литра (5кг лимони), освен това се пие и доста зехтин и 3 дни не се яде нищо. И ми даде напечатена листовка с подробно обяснения какво да правя, за да не забравя нещо. Каза ми кога ще почна да изхвърлям камъните и след 2 седмици да отида пак на ехо. Ако има останали камъни да повторя. Спазих това което ми каза и изхвърлих 1 шепа камъни. Само да спомена, че не ме е боляло по време на пиенето на тази билка. На вторият ден имаше тежест, дърпане и съвсем лека болка, но това въобще не е нищо, на фона на жлъчна криза.
 Днес по искане на гастроентеролога дадох най-едрия екземпляр и още един 2 камъка на за изследване в лаборатория. Пак се събираха лекари и сестри и им беше много интересно, как съм ги изхвърлила. Хубавото е, че доста медицински лица ме помолиха да им дам адреса и телефона на този дядо. Според мен голяма част от лекарите вярват, че е възможно да се лекуват някои неща и без ножа, но не го показват открито.
Аз рискувах, защото така и така операцията ми беше сигурна. Ако по време на пиене на билката запуша канал отивам по спешност на операция,..... обаче може ида ми се размине и да не запуша канал. За сега изхвърлих доста камъни, над 50 от които 15-20 са едри и множество дребни с размер на грахово зърно. Все още не знам дали всичко е излязло - ще разбера след 2 седмици. Аз рискувах и защото никой не беше написал по форумите, че е получил запушване, а такива неща, обикновено се споделят.  Така или иначе всеки решава сам за себе си какво да прави, хубаво е да събере обаче колкото може повече информация.

# 79
Да кажа и аз зато билкар , не съм ходила при него чувала обаче , получих рецептата от хора които са ходили при него и са доволни , в смисъл отървали са са от камъните.Аз обаче не съм го пробвала а иам в къши и билките от които прави отварата. Същата история която описва милара за смесване на 1кг. мед и лимони и зехтин и ако има болки да се пие спазмалгон.
Аз лично мн се радвам че е помогнал на някого.
Аз съм пак на режим , че се раздразних мин седм с едни пържени кюфтета , ама пусно като ми станаха вкусни и като не бях яла 2 години изядох цели 3 и познайте 2 дни страшни кризи , но само болки без повръщане , но пак беше кошмарно.
Айде стига от мен

# 80
  • В най - голямото село
R.I. Angelova най-доброто лекарство за белези е Дерматикс Ултра. Аз го ползвах по препоръка на съфорумка от темата. Наистина е по-скъпо от другите такива, но мога да кажа, че вече и аз не мога да си намеря белезите от операцията - те бяха четири чертички. В упътването пишеше да се ползва поне три месеца, аз го ползвах 6, като стриктно всеки ден се мажех по два пъти. Много е ефикасно наистина, препоръчвам го на всеки след оперативна намеса newsm10

Колко време след операцията може да се започне мазането с Дерматикс Ултра.
Благодаря.

# 81
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Здравейте момичета!
Искам да Ви попитам  - вие страдате ли от болки в дясното подребрие дори и след операцият?Имам чувството, че отнов имам жлъчка и ме боли!А през май ще станат 2 години от операцията ми.Преди ме е боляло там  от време на време и даже бих казала много рядко и то най-вече през пролетта и есента.Сега приемам и едни хормонални таблетки и сякаш болката се появи след започването на приема им.Случвало ли се е на някоя от вас да се появи такава болка?

# 82
Здравейте отново,

Днес бях на ехо след като пих билката и изхвърлих  цяла шепа жълто-зеленикави неща приличащи на камъни.  Лекаря, който ме гледа на ехото знаеше,че съм пила билката на дядо Васил и още преди да ме прегледа каза, че това било шарлатания. Според лекаря, който беше предварително убеден, че камъните ми не са мръднали от там където са били, та според него те са си пак там и се виждали. Има и снимка от ехото, но се съмнявам, че някой би могъл да види нещо на нея. Чудя се дали наистина имам още камъни, дали това което видях с очите  си (и не само аз) да изхвърлям наистина са били камъни или в стремежа си да ме убедят някои лекари, че тази билка е шарлатания се опитват да ме баламосват. Само да кажа, че след като пих билката болките ми отшумяха напълно за около седмица то без да спазвам особена диета (като изключа захранването след 3 дневния глад). Дадох за изследване няколко от най-едрите екземпляри от камъните, но за нещастие не можаха да ги изследват, защото 3 дни след като ги изхвърлих те се разпаднаха. Май ще отида при друг лекар ей така без да знае какво ми е и ще видя той пък какво ще ми каже. В момента съм адски раздвоена - разочарована от това, което чух от лекаря от една страна и това че видях да изхвърлям едни неща, които много приличат на жлъчни камъни, а и все пак се чувствам добре сега.

# 83
milara , жлъчните камъни няма как да се разпаднат,моя е махнат преди 2 години и още си стои у нас  Wink Нямам представа какво си изхвърлила, възможно е да е нещо от бъбреците.Според мен отиди при друг лекар, който не знае,че си пила билката, да те види и да чуеш той какво ще каже имаш ли или нямаш камъни. Упех!
Lyubomila ,утре стават 2 години от както ме опрерираха и аз се чуствам по същия начин като теб и то от скоро.Усещам тежест и лека болка,все едно както когато имах жлъчка.Истината е,че е възможно да правят проблем жлъчните канали и трябва да се видят.Още не съм се наканила да го направя,но е хубаво.

# 84
За тези които са претърпели операция знам че след операцията на всеки 6 мес е хубаво да се правят контролни прегледи и изследвания защото функцията на отстранената жлъчка се поема от жл.канали и е възможно те също да започнат да образуват камъни.Така че момичета не се ослушвайте и отивайте на преглед за да сте спокойни.Друго от което може да се получат болки е че кога мине известно време човек се отпуска и си хапва всичко , възможно е и от това да се получат.
Камъните по принцип са различен тип , холестериновите се разпадат , бавно но се  разпадат , майак ми си ги пази доста дълго време но се разпаднаха.Др видове не се разпадат осатват си каквито са били , може би само цвета да си променят.Това е което знам.
Милара ако искаш скенирай си снимката от ехото , все някой разбира и може да ти даде странично мнение дали се виждат камъни.На моите снимки ясно  се вижда камъка ми.
Хубав ден на всички.

# 85
  • Пловдив
На мен ми се появиха камъни в жлъчката по време на бременността, бяха 6 мънички и не им обърнах внимание. 4 години по-късно, преди около месец около 2 седмици през няколко дни имах тежки кризи. По време на кризите си изцеждах по един лимон и изпивах сока, обикновено след 15-20 мин. болките отшумяваха. Отидох на лекар, ехографската снимка показа, че жлъчката е пълна с камъни, за щастие дребнички, но според гастроентеролога - да съм я махала веднага. Е, да, ама не. До колкото четох и се интересувах премахването не е 100 % гаранция, че ти се решават проблемите. В една лекция на д-р Емилова обясняваше, че при повечето пациенти с премахната жлъчка се развива по-късно рак на дебелото черво, защото жлъчния мехур пропуска жлъчния сок към дванайсетопръстника на определени интервали, а като го няма този контролиращ орган, този сок се излива постоянно. Това е може би и причината за диарията след операцията. Отделно и, че при много пациенти си има симптомите след операцията, все едно жлъчката си е там. Но както и да е, за себе си реших, че все пак операцията е крайния вариант и да опитам първо с природната медицина, гладолечение, билки и т.н.
Ограничих дразнещите храни, приложих рецепти с лимони, ябълков сок, цвекло, краставици, моркови, жлъчогонни чайове, много течности и т.н. Факт е, че не съм имала болки от тогава. Чакам да излезнат повече сезонни плодове и да направя и 20 дни гладолечение и да видим тогава какво ще покаже ехографа. Но не мога да разбера защо повечето лекари съветват веднага да се отстрани органа - това е все едно да имаш кариес и да ти извадят зъба. След като някои храни образуват камъните, би трябвало други и да ги разграждат. Така че, не бързайте с операциите, освен ако не е наистина наложително.

# 86
Yoana77, аз също преди години видях камъни извадени от жлъчката на моя позната и те кротко си седяха и не се разпадаха. Но оказа се, че жлъчните камъни са няколко вида, наскоро гледах снимки в един медицински сайт и там имаше четири различни на вид жлъчни камъни. Та това което изхвърлих много прилича на единия модел. Когато ми даде билката, дядото ме предупреди, че тя ги размеквала, за да могат да излязат по-лесно през каналите. Моите "камъни" ги видя и гастоентеролог и много се впечатли, даже както вече писах извика и свой колега хирург. Те не отрекоха, че това не са камъни, а вярвам че са виждали такива на живо. Факт е, че гастоентеролога настоя веднага да ги дам за анализ, преди да са се разпаднали. Това ме навежда на мисълта, че те допускат че това са жлъчни камъни.

Може ли някой да ми препоръча добър ехографист, който да ми види жлъчката, че направо съм се видяла в приключение, къде да ида. Благодаря предварително.

# 87
Здравейте на всички   bouquet
Изчетох всичко до сега, което сте писали, включително и старата тема. Моята майка е с прегъната жлъчка и има около 10 камъка с размери от 6 до 10 мм. Ние сме против операция, защото и аз съм на мнение, че ако този орган не беше от значение нямаше да го имаме. Но майка ми е толкова страхлива, че и без друго не иска и да чуе за операция. Писах на някои момичета от тази тема, за което съм им безкрайно благодарна за бързите и хубави отговори. Ние сме от Хасково, но тук нямам доверие на нашите "специалисти" за това много ще съм благодарна на тези, които могат да ми препоръчат добър специалист в Пловдив при когото да направим една хубава ехография. Аз ще продължавам да следя темата, защото пишете много полезни неща  Hug

# 88
След тежки крезе и аз се нареждам да следя темата!

# 89
Здравейте и то мен!
Преди много години /10/ полу4их криза и ми казаха 4е ми е прегъната жлъ4ката.След това ме е преболявало но не сериозно.Преди 2 г като бях бременна  ми уазаха 4е имам камък 1 см. Така.
до 8 март тази година,ве4ерта като по4на да ем боли-ад-и кам 3 4аса ве4е бях на спе6ното на инжекция.След 3 ве4ери пак. Миналия понеделник отидох в транспортна болница и там ми казаха 4е камъка ми е станал 2 см.Искаха да ме оперират безкръвно,но не останах.
Някога моя свекър е имал камъни и кризи и те са ходиле при този бай Васил, и е изкарал всичко без проблем и вече някъде 20на години му няма нищо.Та сега и аз намерих дъщерята на този човек и днес 3ти ден пия билката.От зехтина ми се  повдига и затова гълтам по 1 лъжица само.Вчера сутринта ходих до тоалетната и изкарах много малки камъчета,колкото семенце на киви.Дали се е раздробил камъка или това са песъчинки незнам.Обаче важното е че нещо излезна.Повече не съм ходила до тоалетната,то като не ядеш нищо,как ще идеш.Иначе пих вечерта преди да почна рициново масло,но не ми помогна кой знае колко. Другото е че така и не купих хисарска вода ,че имам девин вкъщи и не се сещам като излезна да взема.
Та ще видим какво ще направя,дали ще излизат още ,знам ли..

Общи условия

Активация на акаунт