Камъни в жлъчката - 1

• 244 535
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Пречистването, за което стана въпрос не е пенкилер. То помага да се разградят камъните и да се изхвърлят навън. Не съм твърдяла, че 1 процедура е достатъчна, но още след първата облекчението беше на лице. Сигурна съм, че може да се намерят достатъчно доказателства в подкрепа на едната и на другата теза. Моето мнение е, че човек трябва да опита алтернативата преди да стигне до операция, стига състоянието му да го позволява, хомеопатията също е вариант.
И да не се предава и отчайва човек. Спомням си като излезнах от гастроентеролога, който най-безсърдечно ми каза, че няма варианти освен операция. Със сълзи на очите едва се прибрах до вкъщи, за да се наплача на воля. И колкото и глупаво да звучи - радвам се, че се появиха камъните, защото това беше преломен момент, който тотално промени живота ми в положителна насока. Това ми помогна да преосмисля живота си - да овладея емоциите си, да не се впрягам, да променя начина си на хранене  в по-здравословна насока, а това от своя страна доведе до куп други положителни промени. Но в този момент след като си изплаках всичко, просто си казах, че това е моето тяло и ако аз не се справя сама, няма кой друг. Учат ни, че все някой трябва да ни помага, че помоща е отвън, а тя е вътре в нас. И повярвах в себе си. А когато човек силно желае нещо да се случи и вярва в него, то няма начин да не се случи. Така че, вярвайте в себе си, мили дами. В себе си притежавате невероятни сили, без дори да подозирате! Има толкова много примери за самовнушението и как хора се излекуват дори и от най-страшните болести.
Та, така, гледайте на болеста като на приятел, а не като на враг  Flutter

# 166
Пиша за последен път в темата,защото умния човек винаги отстъпва когато види,че срещу него стой стена.Ейй,откакто дойде демокрацията всеки втори стана лечител,хомеопат,телепат и т.н специалист.А пък откакто се появи нета вече няма нужда да се ходи на лекар.Закакво?Достатъчно е да си опишеш симптомите и винаги ще се намери един природозапален гуро,който с лека ръка ще си каже компетентното мнение и ще те излекува.Имаш камъни в жлъчката-споко,пйй лимонов сок,аааа и зехтин.Боли те глава-наложи си челото с картофи.Свършила е пастата за зъби-изтичай до най-близката река за хума.А за тежък случай,примерно СПИН-промени си възгледите и повтаряй,че СПИН е името на най-добрия ти приятел.Много хора са си отишли,защото вместо да се лекуват найстина от специалисти и в болници са следвали точно такива съвети.Всейзвесно е,че българина разбира от всичко,но най-много от медицина и самолечение.Така,казах каквото мисля и найстина спирам да пиша в темата.Желая здраве на всички!

# 167
  • Русе
Точно от затопляне на черния дроб със шише вода, мед, зехтин и лимон стигнах до спешна опорация и то по класическия метод. Буквално си бях отишла. При мен ставаше въпрос за едно камъче, около 8 мм, което благодарение на гореспоменатата процедура се беше прибвижило и забило в дванадесетопръстника. В резултат на това бях с невероятно възпаление, механична жълтеница и отстранени два зле изглеждащи лимфни възела. Така ,че операциите се правят навреме, защото моята беше преди седем месеца и още не се чувствам както преди.

# 168
  • в пустинята
момичета,предстои ми лапароскопия за премахване на жлъчката в транспортна болница пловдив.толкова ми е притеснено,че сън ме не хваща.страх и ужас от болките изпитвам след операцията.моля всички,които имат преживяното ми споделят повече за след първия час от операцията напрпимер,'ejfn че и голи в операционната,поне с гащи не може ли.много ли боли след това?ох притеснена съм

# 169
момичета,предстои ми лапароскопия за премахване на жлъчката в транспортна болница пловдив.толкова ми е притеснено,че сън ме не хваща.страх и ужас от болките изпитвам след операцията.моля всички,които имат преживяното ми споделят повече за след първия час от операцията напрпимер,'ejfn че и голи в операционната,поне с гащи не може ли.много ли боли след това?ох притеснена съм

talibanka , изобщо да не се притесняваш от нищо! Мен ме оперираха и по двата начина /след неуспешна лапароскопска на другия ден с разрез/ и изобщо не ме е боляло. Усещаш дискомфорт и отпадналост, но болка, особено като тази от кризите, никога повече няма да усетиш. Те лекарите явно слагат обезболяващи. А мен ме оперираха по боксерки. Попитах и те ми казаха, че може да не събличам съвсем. Така че късмет и не се притеснявай, всичко ще мине добре и ще бъде забравено само след месец!

# 170
  • в пустинята

talibanka , изобщо да не се притесняваш от нищо! Мен ме оперираха и по двата начина /след неуспешна лапароскопска на другия ден с разрез/ и изобщо не ме е боляло. Усещаш дискомфорт и отпадналост, но болка, особено като тази от кризите, никога повече няма да усетиш. Те лекарите явно слагат обезболяващи. А мен ме оперираха по боксерки. Попитах и те ми казаха, че може да не събличам съвсем. Така че късмет и не се притеснявай, всичко ще мине добре и ще бъде забравено само след месец!
охххххххх благодаря

# 171
  • в пустинята
момичета,моля за още малко инфо.вливат ли се антибиотици в болницата?след това за в къщи изписват ли пак?кога зашиват дупките като имало дренажи в тях? Rolling Eyes

# 172
  • Русе
Веднага след операцията има курс на лечение с антибиотици, който приме трая около една седмица. Освен това ежедневно вливат и банки с глюкова- при мен около 1,5 -2 на ден. Дупките от дренажите не се зашиват. Ако нещо друго те интересува, питай.

# 173
момичета,моля за още малко инфо.вливат ли се антибиотици в болницата?след това за в къщи изписват ли пак?кога зашиват дупките като имало дренажи в тях? Rolling Eyes
Изобщо нищо не боли,на мен не са ми слагали системи,нито съм пила антибиотик,след 24 часа бях изписана,упех и всичко ще е наред!  Peace

# 174
  • в пустинята
Изобщо нищо не боли,на мен не са ми слагали системи,нито съм пила антибиотик,след 24 часа бях изписана,упех и всичко ще е наред!  Peace
ами то май зависи от състоянието след операцията.имам голям камък и прегъната жлъчка на две места.надявам се да ее по добре и да няма гной.

# 175
ами то май зависи от състоянието след операцията.имам голям камък и прегъната жлъчка на две места.надявам се да ее по добре и да няма гной.
Aми сигурно,лекарите знаят,аз бях с камък и гнойна жлъчка,но не са ми давали нищо.

# 176
  • в пустинята
Aми сигурно,лекарите знаят,аз бях с камък и гнойна жлъчка,но не са ми давали нищо.
newsm10

# 177
  • Варна
Здравейте,
И аз да споделя моите жлъчни проблеми. Миналата година по това време получих жестока криза, която не знаех на какво се дължи. Първо се започна с гадене, повръщане, студена и топла пот. За ден два симптомите отшумяха, но след това нещата се влошиха. В устата ми се изливаше зеленикава слуз - като храчка но не съвсем. След това сутрин започнах да повръщам зелена водниста течност. Не  можех да се храня, не можех да спя, от всичко ми се гадеше. По принцип съм слаба, а тогава станах 44 кг. Беше адски кошмар. Ходих при все що има гастроентеролози във Варна но всичките казаха, че вследствие на стрес и преумора са се развили нещата така  и имам гастрит с рефлукс. На пролет ходих при един индийски доктор - гледа ме на ехограф (за пореден път) и каза, че имам прегъната жлъчка (но нямам песъчинки или камъни) изписа ми Цинарикс и прополисова тинктура и това беше. Но оплакванията ми си продължават. Сутрин се събуждам в ужасно състояние не е болка, а гадене, безапетитие, и изхрачване на зеленикаво-жълта слуз (съжалявам за подробностите), което не е всеки ден а 2-3 пъти в месеца. През деня съм като парцал! При вас има ли такива зелени екстременти в устната кухина и от къде идват. Докторите всичките до един казват "Нищо ти няма!", а пък вече година става и не мога да вляза в релси.

# 178
  • в пустинята
вече съм оперирана,но моля всяка една която може да ми помогне с менюто.от болницата нищо не ми дадоха,ако имате списък с готовото меню ми помогнете.знам кои са забранените храни,но друго не знам.ям само ориз и картофи с пиле.помогнете ми моля ви

# 179
  • В най - голямото село
talibanka
Да споделя моя опит.
На 18 февруари ми махнаха жлъчката с 2 големи камъка и гной. Не са ми вливали никакви антибиотици. Докторът не беше особено словоохотлив и не ми каза почти нищо от това какво може и какво не за храната. 2та дни в болницата бях само на вода и чай. На 3тия ден у нас хапнах картофено пюре и от 4ти започнах да си пробвам по - малко от всичко + кафе си направих. А преди това 2 месеца не можех да пийна кафе. И така пробвах и сама си усещах, какво може и какво не.

Аз имам въпросче, към по - отдавна оперираните - правите ли си някакви кръвни изследвания периодично след операциите, АЛАТ , АСАТ и т.н?

Общи условия

Активация на акаунт