Камъни в жлъчката - 1

• 243 067
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
Да, гастро  Peace

# 736
  • Fort Worth, TX
Имам позната сестра, която се премести, ако не се лъжа в Еврохоспитал?Ще я питам има ли читави и ще пиша:-) И ти пиши после как е минал прегледа.

# 737
Много ти благодаря!  Hug Направо я питай за този лекар. И за базата, че ако ни допадне лекаря може и там да е операцията. Утре прегледа е в 13.00 ч, след това ще пиша какво и как е минало.  Peace

# 738
  • София
Здравейте,извинявам се ако се повтарям,но в момента нямам време да се връщам назад и да чета.На майка ми е установен камък в холедоха и й препоръчват ERCP и я насочват към ИСУЛ-София.Моля за информация който е бил там,пролежаване,цена, всичко което знаете ще ми е от полза?Ще пътуваме утре,но кога ще  я извършат процедурата не знаем!!!

Здравей, аз съм била в ИСУЛ. Има смисъл да се прави там процедура единствено при проф. Владимиров. Щом има запушване, значи ще бързат. Какво е в момента състоянието й, какви са оплакванията, как са диагностицирали запушването, какви изследвания са правени? Ако не е тежко и всичко с процедурата мине добре, би трябвало да я изпишат бързо. По принцип ако оператора няма да е Владимиров бих те посъветвала да разпиташ и за Военна болница (от там аз имам лош опит с ERCP, но като цяло смятам, че са прекрасни професионалисти)...

# 739
Имам позната сестра, която се премести, ако не се лъжа в Еврохоспитал?Ще я питам има ли читави и ще пиша:-) И ти пиши после как е минал прегледа.
Доктора я прегледа с опипване. Каза, че трябва да постои 2 дни да й направят изследвания и други прегледи и след това да се направи операция. Та на 10ти ще влезе там за 2 дни и ще видим какво ще стане.

п.п. нали говорим за Еврохоспитал на Коматевско шосе? Защото има и една друга някъде май Simple Smile

# 740
  • Fort Worth, TX
Доктора я прегледа с опипване. Каза, че трябва да постои 2 дни да й направят изследвания и други прегледи и след това да се направи операция. Та на 10ти ще влезе там за 2 дни и ще видим какво ще стане.

п.п. нали говорим за Еврохоспитал на Коматевско шосе? Защото има и една друга някъде май Simple Smile
Аз знам, че е само там .Не мога да се свържа с моята позната.При някаква информация ще пиша.Аз утре също съм на лекар, но в Сф.Ще пиша какво лечение ще ми приложи освен креона.

# 741
# 742
Здравейте,извинявам се ако се повтарям,но в момента нямам време да се връщам назад и да чета.На майка ми е установен камък в холедоха и й препоръчват ERCP и я насочват към ИСУЛ-София.Моля за информация който е бил там,пролежаване,цена, всичко което знаете ще ми е от полза?Ще пътуваме утре,но кога ще  я извършат процедурата не знаем!!!

Здравей, аз съм била в ИСУЛ. Има смисъл да се прави там процедура единствено при проф. Владимиров. Щом има запушване, значи ще бързат. Какво е в момента състоянието й, какви са оплакванията, как са диагностицирали запушването, какви изследвания са правени? Ако не е тежко и всичко с процедурата мине добре, би трябвало да я изпишат бързо. По принцип ако оператора няма да е Владимиров бих те посъветвала да разпиташ и за Военна болница (от там аз имам лош опит с ERCP, но като цяло смятам, че са прекрасни професионалисти)...
Мама днес я приеха в  ИСУЛ и да проф. Владимиров щял да й прави ЕРЦП-то.Сега е малко по-добри,въпреки че какъка е запушил жл. канал и има още много др. камъни в жлъчката,но тя ще се маха след ЕЗЦП-то.От 10 дни ,мама е на системи и с почти постоянни болки,с изключение на последните два дни,а също така и пожълтяване на кожата  и потъмняване на урината.Днес я приеха в ИСУЛ и след преглед на ехогроф се установи ,че наистина има запушване на жл. канал.ЕЗЦП-то ще го направи проф. Владимиров,но не знам точно кога,а лапароскопското отстраняване на жлъчка ще направи д-р Първанов.Казали й че ЕЗЦП-то ще е безплатно,но за холецистектомията трябва да плати 870лв.Това нормално ли е незнам,много ли е малко ли е ?Надявам се всичко да мине добре и да се оправи бързо!!!

# 743
  • София
И аз платих толкова (в Исул ме оперираха д-р Желев и д-р Иванов), с болничния престой излезе мисля 910лв.

# 744
  • София
Здравейте, записвам се в темата, макар и накрая. Преди няколко дни и мен ме оперираха и съм с премахната жлъчка. Ден преди това ми направиха и ЕРПЦ. Лежах във ВМА. Много съм доволна и се надявам да се възстановя бързо. Относно заплащането аз платих консумативите за операцията - ендоскопска -1200лв. и консуматива за ЕРПЦ - 528лв. На фона на това в ИСУЛ ми се вижда добра цената. Те и на мен така ми казаха там, около 850лв за ендоскопска операция. Но някак не им се доверих, все негативи чувам за ИСУЛ, а в ендоскопска хирургия на ВМА са оперирани много познати и роднини, за условията, отношението и сравнение не може да става.
Понеже коментирате дали може да отидеш и да те оперират, не може, трябва си изследвания предварително-ехография, кръвни, ЕКГ и пр. Но аз влязох по спешност след страшна криза и предните пъти, когато са ме уговаряли за операция беше така, при криза. И задължително се прави консултация с гастроентеролог, хирург и кардиолог. При мен това стана в болницата, в спешното и ми отне 2-3 часа. Плюс всички кръвни изследвания, урина, ЕКГ, терапевт и пр.
Имам въпроси относно яденето. Прочетох темата и е коментирано какво да се яде при камъни, ама при премахната жлъчка не ми е много ясно. Видях в болницата, че съм диета № 5 и по нея има доста разрешени неща, които аз си мислех, че не мога ям. напр. компот, ябълки, кашкавал, колбаси и пр. даже в болницата ми даваха. То е ясно, че след време ще мога да ям почти всичко, но сега се чудя на супи и картофи ли да наблегна само?
Стана ми дълъг поста. Благодаря за вниманието и пожелавам на всички здраве.

# 745
Все пак си е коремна операция, затова избягваш всички газообразуващи храни в началото, а после наистина може всичко. Не ме убивайте с камъни, но ми беше толкова зле след операцията и то от ниско кръвно, първата работа след като се прибрах, беше да изпия едно кафе и тогава пушех изпафках една цигара и ми светна пред очите  Embarassed

# 746
Здравейте пак от мен, влизам да ви покажа камъните от жлъчката на майка ми, във  вторник я оперираха в Еврохоспитал. Сложила съм до тях и монета от 1лв за ориентир. Огромни са!
И да питам какво може да се пие/яде при запек, че от 4 дни не е ходила до тоалетната.

{\rtf1\ansi\ansicpg1252
{\fonttbl\f0\fswiss\fcharset0 Helvetica;}
{\colortbl;\red255\green255\blue255;\red4\green50\blue83;\red255\green255\blue255;}
\deftab720
\pard\pardeftab720\sl400\partightenfactor0

\f0\fs22 \cf2 \cb3 \expnd0\expndtw0\kerning0
\outl0\strokewidth0 \strokec2 }

# 747
  • където мечтите се сбъдват
Здравейте пак от мен, влизам да ви покажа камъните от жлъчката на майка ми, във  вторник я оперираха в Еврохоспитал. Сложила съм до тях и монета от 1лв за ориентир. Огромни са!
И да питам какво може да се пие/яде при запек, че от 4 дни не е ходила до тоалетната.

{\rtf1\ansi\ansicpg1252
{\fonttbl\f0\fswiss\fcharset0 Helvetica;}
{\colortbl;\red255\green255\blue255;\red4\green50\blue83;\red255\green255\blue255;}
\deftab720
\pard\pardeftab720\sl400\partightenfactor0

\f0\fs22 \cf2 \cb3 \expnd0\expndtw0\kerning0
\outl0\strokewidth0 \strokec2 }
Еха,те са като истински камъни!Моите бяха кръгли като страгали.

# 748
-True Blue- все едно си снимала моите камъни, абсолютно същите, даже и на цвят, учудвам се че имала запек, защото откакто ми махнаха жлъчката съм  по-често с обратният проблем. Ходила ли е след операцията изобщо по нужда, защото знам че трябва, иначе в болницата знам че използват Лактулоза, давах същото и на бебока преди няколко дни, много е ефикасно

# 749
  • Fort Worth, TX
Тру, кой я оперира?Как мина?Колко се доплаща?Кой гастро я гледа последно?

Общи условия

Активация на акаунт