Боя за коса - blond 18! Изкусително руси!

• 69 755
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
Mirama, последния път който загледах боя в магазин за козметика, бе именно - http://www.lorealparisbulgaria.com/img/l10n/products/305x262/HCo15_1.jpg
Ще пробвам с нея и дан ми хареса, защото вече наистина ми писна да търся бои !  smile3511

Аз съм доволна от Преферънса, но толкова русо не съм се боядисвала.
При мен цветовете са си ок, не съм имала проблеми.

# 376
Аз съм със светла коса и с боята на Loreal никога не ми е ставала като на картинката. Аз се боядисвах с 10.21 и не мисля, че изсветлява фрапиращо. Да щадяща е, да не пада като някой други бои, но и не изрусява много.
Моето лично мнение е, че най-добре е да се използват професионални бои, но всеки сам си решава.
В темата за професионалните серии за коса съм пуснала снимка и на нея ако не се лъжа съм точно с 10.21 на Loreal. - на мен лично не ми харесва.
И още нещо ми е направило впечатление - Mirama каквато и боя да вземе на Loreal, то винаги и става златиста косата и не става пепелно, каквато би трябвало да бъде, а това с една професионална боя, според мен е по-малко вероятно да стане.

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 22:22 от B & C

# 377
Според мен са намерили аналог на амоняка, който поне при русите нюанси успява да изсветли достатъчно..
Казваш, че са намерили аналог на амоняка, който при русите нюанси успява да изсветли достатъчно Thinking , а защо само при русите нюанси, а не при всички  newsm78 и защо при Mirama не се покриха корените и боята се поизми до колкото съм разбрала.  newsm78
Накрая се оказа, че този аналог на амоняка не изсветлява на всички косата, а само на определени хора.  Thinking
И как така Lorela не са разбрали, че в тази боя има аналог на амоняка, който изрусява толкова много косата.  Rolling Eyes

Този аналог на амоняка се съдържа в Иноа, която е безамонячна, но изсветлява, защото веществото е друго, не амоняк, но върши същата работа.

Но кастинг си е от онези безамонячни бои, които нито имат амоняк, нито имат другото вещество и не изрусяват Grinning

Хората не могат да разберат, че вече има два вида безамонячни образно казано  - едните са полу-перманентни и не изрусявят и не покриват добре, другите безамонячни са с качествата на амонячните, с единствената разлика, че не миришат остро Grinning

# 378
B & C, аз никога не съм държала на пепелен отенък на косата. ) За това и ми е все тая дали е станал такъв, или не. ) Ама който го гони...може да му е важно. Но на всяка коса ще е различно.

# 379
  • в 1001-та нощ
Точно така, Люлякова  Peace много добре казано

Аз от Лореал съм ставала супер сива - зараи пепелния оттенък ...едва го преживях - зависи от боята към която посяга, ако го избира все златисти - няма да е пепелна.

# 380
Аз пък искам хубав пепелен оттенък, който да не се измива бързо. Дайте конкретни предложения Hug

# 381
B & C, аз никога не съм държала на пепелен отенък на косата. ) За това и ми е все тая дали е станал такъв, или не. ) Ама който го гони...може да му е важно. Но на всяка коса ще е различно.

Да, ти не държиш на пепелния оттенък и за това си доволна, но съм останала с впечатлението, че една голяма част от пишещите в тази тема искат много светли коси и да нямат златисти оттенъци, а да са с пепелен оттенък. Може и да бъркам не знам.
А много голямо изсветляване с пепелен оттенък не се получава с тази боя.

# 382

Да, ти не държиш на пепелния оттенък и за това си доволна, но съм останала с впечатлението, че една голяма част от пишещите в тази тема искат много светли коси и да нямат златисти оттенъци, а да са с пепелен оттенък. Може и да бъркам не знам.

Ето в момента, след последното боядисване с Преферънс 8.1, косата ми поне според мен е по-пепелна, отколкото след боядисването с Кастинг. И в началото не ми харесваше.
Аз си обичам златистият нюанс, изглежда ми по-жива косата, естествена и т.н.
Това пепелното...ами много ми е убито. На много малко хора им стои добре...

# 383
  • в 1001-та нощ

напротив, получава се - зависи каква боя е избрана

# 384

напротив, получава се - зависи каква боя е избрана
Ами не знам. Аз съм със светла коса и бях избрала 10.21, а не всички дами пишещи в тази тема са със светли коси и една голяма част искат много светло русо без топъл оттенък, а студено пепелно.
За мен тази боя не е най-подходящата при такива желания.

# 385

На мен последната боя, която си показала много ми харесва, но ако е такъв цвета, не по-сиво.  Crazy  Права си, наистина е ужасно да не можеш да намериш "твоята" боя. Успех с избора и дано успееш да я откриеш възможно най-скоро!  Hug

...Аз си обичам златистият нюанс, изглежда ми по-жива косата, естествена...
Mirama, и аз много харесвам златистите ти отблясъци!  Heart Eyes

# 386
The Code  Мерси   bouquet
B & C нали последния път се боядисах с абсолютно професионални бои, закупени от фризьорски салон  ви показах какво се случи. КОгато бях черна и имах възможност да се боядисвам сама, си взимах Палете синьо- черна. Когато започнах работа и нямах много време киснех по салоните. Никаква ралика. Но пак си е до коса. Моята явно беше много здрава.  Peace

# 387
Теичка, всеки фризьор си хвали неговите бои и по-хубави от неговите няма, а това не е така. Същото нещо го наблюдавам и във форума. Боята с която ние се боядисваме е най-хубавата и ако случайно някой напише, че тази боя не е хубава, ние реагираме остро и нападателно.
Ако искаш много светъл цвят, то трябва да си вземеш силноизсветляваща боя и трябва да имаш предвид, че не при всяка коса става само с боя.
Разгледай снимките в темата, разучи кой с каква основа е и с каква боя се е боядисвал и пробвай. Друго решение няма.

# 388
Аз добре познавам косата си и знам каква боя да взема. Като цвят и оттенък. Но във форума прочетох, че ти и още девойки много държите на професионалните бои. Реших и аз да се доверя на тях, но не се получи. Така че, харесах си цвят, ще се направя. Не е професионална боята, но никак не отстъпва като цена на професионалните такива ! И все пак, аз предпочитам да давам мнение за цвета, не за марката на боята.  Peace

# 389
Относно амонячните и без амонячните бои:

"...при амонячната багрилообразуването става вътре в косъма и багрилата след това са "заклещени" в него и затова боята е по-трайна.
При безамонячните багрилата се "полепват" по косъма, демек при първия е вътре, втория - отвън косъма.
Вторите би следвало да са по-щядащи."

"Боите без амоняк съдържат етаноламин, моноетаноламин, ПЕГ-2 олеамин или други подобни заместители на амоняка.

Функцията на всички тях (както и на амоняка) е
1. да катализират разграждането на перхидрола до кислород и вода. Кислородът е този, който се свързва с цветовите бази от боята и образува трайни цветни съединения вътре в косъма.
и 2. Благодарение на изключително високото рН (10-11) да отворят косъма (като шишарка) за да навлязат вътре багрилата. После при затварянето те остават вътре в него.
Затварянето става с отмиване на боята и нанaсяне на балсам с кисело рН (или киселинен шампоан както обичат да казват фризиорките).

Съставката, която нанася най-голяма вреда е именно перхидрола, а той се съдържа в оксиданта на всяка една боя включително на безамонячните. Друг е въпроса в какъв процент. Колкото е по-нисък толкова по-добре за косата тоест по-щадяща.

Въпросът за aesthetic properties на боите без амоняк е съвсем отделен. Когато в боята няма амоняк - усещането е съвсем различно - мирише много по-приятно и особено ако е добра рецептурата клиентът остава с впечатление, че ползва по-щадящ косата продукт. Но в действителност ако има разлика в степента на щадене тя е наистина много малка.
Това е моето мнение, никой не задължавам с него (знам, че едва ли не целия форум ползва безамонячни бои, така че ....)"

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=272196.1380

Теичка, русото е специфичен цвят и не е толкова лесно да се постигне цвета без смесване на цветове и оксиданти.
Оксиданта на боята най-вероятно е по - силен от колкото е нужно за твоята коса и за това се получават жълтите оттенъци.Според мен не трябва да се използва силен оксидант за твоята коса /пробвай с 9%/ и евентуално малко коректор към боята ...
Не съм сигурна ,че с Лореал /които си показала ще стане. Попринцип 10.21 е най-бялото и сиво.

Общи условия

Активация на акаунт