Педиатрите във Варна 3

• 431 770
  • 1 942
  •   1
Отговори
# 1 575
  • Варна
Здравейте! Живея в кв. Виница и се чудя къде мога да запиша детето при педиатър който да е и личен лекар. В момента сме при две отделни едната ЛЛ другата педиатър и взе да ми писва това разхождане. Всъщност най-важно ми е децата за ваксини и консулт да не се приемат заедно с болни, което ми се случва при сегашните ooooh!. Направо откачам като видя кашлящи деца с температура в чакалнята а пък нас са ни извикали на консултация.  #2gunfire Освен това и при двете и чакалните и кабинетите са на супер неудобни места, тесни и порутени. Чудя се в терапията как стои въпроса, там щях да ходя при една Събева, ама знам ли  newsm78 уж добра казаха че е. Ако можете да помогнете с някое и друго име, имам време все още до декември! bouquet

Във Виница за друг предиатър освен д-р Нанова не знам. Тя не е ЛЛ, но работи с д-р Никифоров, който е, и след уреждане на първоначалните формалности, не се налага постоянно да се ходи при д-р Никифоров, а само при д-р Нанова. Чакалнята и при нея е една, т.е. всички чакащи са на едно място. Аз лично преместих сина си, защото нямах пълно доверие на д-р Нанова.
Сега сме при д-р Александрова в Терапията. Много я хвалят, нямам забележки кой знае какви за момента, но и при нея чакалнята е една. Тя е и ЛЛ и педиатър.

# 1 576
  • Варна
Да, д-р Нанова ми е комшийка и я познавам по друг начин не като лекар и не се разбираме особено. Точно поради тази причина не бих записала детето си при нея. Иначе за терапията се двоумих между Александрова и Събева и мислех да е Събева защотот сякаш е по-малко наплива при нея. То за чакалнята ясно, че ще е една и съща ама поне в часовете на деня да са разделени болни от здрави. Толкова ли е трудно да обявиш два часа само за консултация и друггата част от деня да е за болни. Тея лекари направо ... ooooh!

# 1 577
Аз лично за моето детенце имам ОПЛ, който не е педиатър въпреки, че има много деца. Това е Д-р Дишева в Младост. Но пък доколкото знам тя е работила в Бърза помощ и за мен това дава преимущества, които педиатрите нямат. Направленията за педиатър са неограничени и може човек да ходи при който си иска и когато си иска на цената на палко разхождане.
В моя случай както е с детенцето, а ходих само при Д-р Хариева и без помощта на Д-р Дишева незнам как щях да се оправя.
Иначе детенцето е вече добре. Ше пием антибиотик до сряда включително - което прави 21 дни антибиотици. Добре, че Аугментина е доста пестелив и стига за 1 седмица шишето, че Цефзила както стига за 3-4 дни излиза златен.
От 7-ми обаче непрекъснато някой е в болничен и забравих как изглежда детската градина. Тъкмо я почнахме и я забравихме.

# 1 578
didito , мисля че Александрова , не приема повече пациенти, но не пречи да се обадиш да попиташ.
За Събева - чака се много също. Не помня дали имаше отделен ден за консултация, но чакаш в коридор, с други пациенти на други лекари. Винаги има болни !
Аз се преместих от нея (и баткото и аз и мъжа ми бяхме записани там) , защото мразех това абсурдно чакане. Нямам предвид да има болни и тя да ги преглежда. 3 дни предварително съм се обадила , че съм болна и ще искам болничен. Уговаря ми час, в който да отида само да го взема (той ще е написан, само да си занеса амбул. карта да го впише) . 2 часа и половина !!!
И кога преля чашата на търпението ми - обаждам се , денят е вторник, че сина ми е с 39 гр температура , и питам кога да го заведа да го прегледа . В питането си имам предвид по кое време на деня . Отговор - в четвъртък в 12:30  #Crazy И аз какво да го правя 3 дни това бебе с тази висока Т ?
В началото бях много доволна от нея, внимателна е. Но мисля, че нещо й се случи и не е същата.
Все пак всеки има различни критерии и виждания , и аз казвам моите  Simple Smile

# 1 579
  • Варна
До колкото и аз знам, д-р Александрова наистина не приема нови пациенти. Досега не ни се е налагало да чакаме, защото сме ходили само с час за консултации, но знам, че при нея се чака доста дълго наистина.

Честно казано, не вярвам, че вече има педиатър, който наистина да си спазва часовете за консултации, да има отделен коридор и прочее.

# 1 580
  • Варна
Е тогава да взема да пробвам в курортна, похвалиха ми една-две там, ама не съм ходила да им видя приемните. То това почва да се оказва мисия невъзможна с джипи педиатър. Thinking
За майчин дом мисля че и там нямаше такива варианти пък и чакането пак е в един коридор, ама поне там съм виждала разделение на консултации от прегледи на болни деца. Обаче те сигурно са претъпкани с пациенти. Аз затова съм още при моята то какви варианти изобщо имам #Cussing out
Най ме ядосва това че за ваксина трябва да търча първо при педиатъра на преглед и после при джипито да я бие, как пък им е такъв проблем да си бият сами ваксините не мога да разбера  Close
На всичкото отгоре разбрах че е трябвало в 6-я месец да пуснем кръвни по каса, а мойта си мълчи и нищо. Ние вече сме на 9 месеца а още нямаме изследвано желязо, това нормално ли е ? Явно трябва все на самоинициатива да го карам!

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 12:51 от didito

# 1 581
Не съм сигурна за всички в МД , но и там са само педиатри и те също не поставят ваксини. Пак си записан при друг ЛЛ и там се ходи да ти ги бият.

# 1 582
  • Варна
Ако се засилиш към курортна, само гледай да не е Йоргова, че "добър ден ей ви на тоз антибиотик и добавки за 50-70лв" ще ти е в кърпа вързано. В МД има часове само за консултации, и такива само за болни, но несъобразителни, или уплашени до смърт родители не ги спазват и все ще се появи и някой болен в часовете за ДК. Аз тоя проблем за себе си го реших като не водя детето на консултация..  Mr. Green Embarassed Ами и у нас имам кантар и метър, айде няма нужда. Виж като става дума за ваксина, изследване добре, ама има толкова други безсмислени консултации, дето най-много с бацил да се сдобиеш.
Относно ваксините, не мисля, че им е проблем на педиатрите да ги слагат, просто нямат право, закона не позволява. Всъщност д-р Хариева ги слагаше до едно време и после стана проблем и оттогава се търчи от кабинет на кабинет.

# 1 583
  • Варна
Е тогава да взема да пробвам в курортна, похвалиха ми една-две там, ама не съм ходила да им видя приемните. То това почва да се оказва мисия невъзможна с джипи педиатър. Thinking
Кого ти препоръчаха в Курортна? Там също всички чакат в един коридор.

# 1 584
  • Варна
Това при добър лекар да не чакаш ми е малко мисия невъзможна... Аз също много стм чакала при нашия! Освен за консултации - там е с час. Ако е болно бебето пак съм звъняла за час. Но при по-голямо дете, при положение, че повечето са деца... Просто гледам да ходя в часове, в които няма толкова хора Wink

# 1 585
Според мен е по-важно да можеш да се свързваш по телефона с педиатъра. От личен опит съм видял, че същинската работа се върши след уточнения по телефона. Още повече, че се стига след 1-2 години възраст на детето до ситуация, в която сам се справяш с лекуването и по телефона ти трябва консултация с цел да си сигурен, че не си се объркла или за избор на антибиотик. Никой не може да ме убеди, че след като се "удари по една слушалка" и се види гърлото на детето в класическите случаи им е нужно детето за всичко останало. Затова телефонът според мен е най-важен. Той позволява да се променя лечението, ако е нужно в движение, да се спира или почва ново лечение и т.н.
Друго важно нещо на телефона е да се прецени от него дали не трябва да се погледне детето в последствие за 5 минути с цел да се прецени дали се отива към подобрение или влошаване на състоянието. Поне по моя преценка трябват за едно заболяване не повече от 10-15-20 минути преглед, но много повече обсъждане с родителите на лечение и диагнози.

# 1 586
  • Варна
За окръжна ми бяха похвалили Илиева и Хаджиева, за втората ме разкандардисаха вече Confused Иначе предпочитах по принцип да съм в МД, че там и лабораторията ти е вътре, ама и наплива е голям. При така известната Хариева не държа да се пиша, бях в началото при една Маринова, която след втория месец реши че няма вече да работи във Варна и на бързо избрахме друга.

# 1 587
  • До морето
За окръжна ми бяха похвалили Илиева и Хаджиева, за втората ме разкандардисаха вече Confused Иначе предпочитах по принцип да съм в МД, че там и лабораторията ти е вътре, ама и наплива е голям. При така известната Хариева не държа да се пиша, бях в началото при една Маринова, която след втория месец реши че няма вече да работи във Варна и на бързо избрахме друга.

Аз навремето точно затова избрах Хариева, до последно се чудех между нея и Александрова в Терапията, но реших, че условията в МД са по- добри - лаборатория, топла чакалня, не е като хамбарите на Терапията. Кой да ми каже, че Хариева повечето пъти преглежда във външния кабинет и чакаш или на двора (лятото) или по колите (зимата).

# 1 588
  • varna
Колко време преди раждане се избира педиатър?Предстои ми раждане февруари,много съм затруднена толкова различни мнения.И аз искам да не тъпче детето с антибиотици,приемам хомеопатията като лечение.Благодаря Ви bouquet bouquet

# 1 589
Колко време преди раждане се избира педиатър?Предстои ми раждане февруари,много съм затруднена толкова различни мнения.И аз искам да не тъпче детето с антибиотици,приемам хомеопатията като лечение.Благодаря Ви bouquet bouquet

Педиатър се избира след като се роди детенцето. Другото са устни уговорки дали ще се съгласи лекарят. Идването след изписване от родилното също до голяма степен е на устна договрка, защото обикновено още няма ЕГН.
Иначе не е редно да се бърка лекар с педиатър. ОПЛ (GP-то) може да не е със специуалност педиатрия и пак да се справя много добре. Може да се ползва специалист рабодещ със специалност 17 "Педиатър". Аз даже за себе си съм избрал вариант ОПЛ да не е педиатър и така да ходя с направление, на педиатър, когато има много чакащи пред кабинета на ОПЛ или е по-сериозно заболяването или за всеки случай. Не ми допада варианта ОПЛ да е педиатър и по тая причина да ходя само при него, защото не смята, че след като е педиатър няма нужда да ходиш при друг негов колега с направление и после да те гледа накриво.
Отделно за себе си съм забелязал, че лекарите страдат от групова психоза. Примерно много педиатри смятат, че даден антибиотик не става за лечение на отит, обаче никой УНГ не го е изразявал гласно като критика или обратното го приемат. Да не говорим примерно, че онзи ден на детето педиатърката в спешното на Окръжна  ми изписа Синекод и 2 дни по-късно педиатърка притежаваща и специалност "Детска пулмология" го обяви за неподходящ! Така, че дали примерно ходетенто при ОПЛ, който не е педиатър и допънително на педиатър, който има и тясна детска специалност, която е важна не е по-добър вариант?! Защото в България всеки тесен детски специалист има задължително като първа специалност "Педиатрия"!
Има и абсурди, които са много смешни! Например официално във Варна и близките областни градове има само еднин "Детски гастроентеролог" - Д-р Гергиева от ДКЦ и УМБАЛ "Св. Марина", обаче това на практика не е така, защото Д-р Ружа Панчева, която работи като специалист "Педиатър" е Доцент в медицинския университет и преподава Детска гастроентерология. Т.е. хем според българските закони тя е само Педиатър, хем преподава в университета нещо, по което е Доцент. Изобщо е луда работа, за да има единствено вярно и правилно решение!

Общи условия

Активация на акаунт