Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 77-та тема

• 138 204
  • 727
  •   1
Отговори
# 75

silviti, у нас като има постно, мъжете му викат гарнитура и питат какво ще е яденето. Ама ти твоите съвсем си ги разглезила - пълнени пиперки и кюфтета - кое е яденето, кое гарнитурата...... newsm78 Много апетитно изглежда всичко! Heart Eyes  bouquet

Хахаа, камбите са постни. Но за мен са си основно ядене, нищо, че е без месо. Та към основното гарнитурка кюфтета.  Laughing

# 76
  • на втория етаж
  Момичета,неуморни сте!Все вкусотии сте наготвили!
От мен един несполучлив опит за питка "Житен клас",тестото ми се разплу:

# 77
Неделен привет на всички в темата! Hug Hug Hug

lina kaz...не знам на какво казваш несполучлив опит... Thinking  но питката ти изглежда много изкусително! Heart Eyes
purple tulips...много хубави яйчицааа... Hug
Роца...мммм, много вкусно при теб..  bouquet
пеп-4o...пастета от херинга , много изкусителен... Crazy

И на всички останали кулинарки   chef ...  bouquet

У нашата къща днес...  Peace

Спагети със зеленчуци и скариди

Десерт>Понички със сладолед и плодове

# 78
Добър вечер, момичета  Simple Smile
Винце, преди няколко страници видях един страхотен пай, ще може ли и рецепта   bouquet
Леля Ог, благодаря ти за пожеланията   bouquet А тортичката е много весела и изпипана  chef
Тайна, пържолките с майонеза изглеждат доста вкусни, ще се пробват  Simple Smile
Хриси74, изкушаващо предложение с лятната торта  Simple Smile
Россонера, сладкиша ти е страхотен   bouquet
Fresa, как ти остават целувките така снежно бели, моите винаги покафеняват леко  Embarassed
Мариета, много апетитни пърленки   bouquet
Пеп-4о, печеното свинско е нямам думи  Crazy
Дитсан и Мама Цоцоланка са показали страхотни питки  Simple Smile
Г-жа Нервакова, много вкусно при вас   bouquet
Лабрекс, мъфинките са чудесни   bouquet
И да се запиша накрая с един скромен кекс  Simple Smile

Лека нощ!

# 79
viv-miv  страхотен кекс ,можели рецептата
Винце и спагетите и поничките са страшно апетитни, а този пай вкусен ли е ,исками се да пробвам
Леле Стоева това свинско е  Crazy .. ще чакам и аз рецептата
Bobbylein какъв марципан си ползвала за ябълките
marabu много апетитни чушки определено ще ги пробвам
 Marieta шишетата и пърленки изглеждат страхотно
Леля Ог  браво на теб ,много добре си покрила и фигурките ти са много хубави  Hug
Селма не мога де не отбележа че относно питките съм ту фен  Hug
esy страхотно предложение
TheNMaster и аз смятам да пробвам скоро пастърмата на Стоева надявам се да се справя и климата тук да го позволи
lina kaz, Роца ,naieli19 ,ивка27, Мама Цоцоланка ,purple tulips  ,silviti  ,ditsan ,alximika  ,viara.an ,mari_eta ,labrex ,портокал,Venetta , hrisi74 ,rossonera  ,delicate ,meri1966 ,verabel ,Benita ,mimi P27 ,viroglavka ,Цецето ,marabu ,Г-жа Нервакова , Тайна ,ЗИЧЕ ,
мимина ,Гелева ,martin4e

Благодаря ви момичета целувките найстина станаха много вкусни така с орехче и леко дъвкави в средата

Пилешко филе в сирена
за маринатата
5 броя пилешки пържоли
една кафяна лъжичка копър
няколко стръка суха мента
2 белтъка
4 супени лъжици мляко
4 с.л. бира
3 по големи скилидки чесън
бял пипер на зърна
пържолите престояват една нощ в тази марината,на другият ден се вадят от маринатата и се подсушават в готварска хартия.Реди се в йенска тенджерка ред пържолки ред сирена ,аз сложих моцарела,ементал и топено сирене жоси .Пече се в фурната на 200 градуса ,накрая се добавя готварска сметана която предварително се затопля на котлона заедно с 150 гр кашкавал ,пържолките се заливат с готварската сметана и се пече още около 10 минутки.За подправки използвах малко копър и самардала

ориза на Стоева отдавна и се каня на тази рецепта но все я отминавам за което вее съжалявам ,много ми хареса   bouquet

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 23:24 от FRESA

# 80
viv-miv, разбира е..ето я! Hug

За тестото :
   350 г. брашно
   50 г. краве масло
   150 г. маргарин
              малко настърган кашкавал

плънката : каквото искаш....Аз правих с броколи, яйца и шунка.  Всичко се разбърква в една купа ... Peace

Начин на Приготвяне

В пресятото брашно се слагат маслото и маргаринът /студени/ и се меси до получаване на едри тестени трохи . Добавят се 6-7 лъжици вода и с бързи движения се омесва меко и еластично тесто , което след това се оставя да отлежи 20-25 минути в хладилник . После се разстила във тавичка или форма за пай, която е намазана с масло. В нея се изсипва се яйчената плънка със зеленчуците и се пече в предварително загрята фурна на средно ниво,  на 200 гр, за около 25 минути. 
 Hug

# 81
Оххххх, гледах ,гледах и съм така  #Crazy #Crazy #Crazy
Ама то си ми е от акъла, хем не ям след 17ч. хем си налагам мазохизъм като влизам при вас да гледам  Whistling
Днес цяяяяял ден на гребната база та няма манджи, само мекичките със сода на Мариета

viv-miv ти на това щом казваш скромен кекс искам да видя нескромния как изглежда Laughing
 Винце този десерт  Shocked
 alximika много вкусно у вас, а тези ребърца са ни любими
 naieli19, Роца, Маме, purple tulips,ditsan искам да бях у вас на вечеря, големи вкусотии
а Лабрекс с нейните картошки пак ми докарва сърцетуп, все ме улучваш в слабите места, явно имаме сходни вкусове   bouquet

Ето и Фреса с едни пържолки със сирена нееееееее изчезвааааам, безмилоста тема е това  ooooh!

# 82
  • забравих си мисълта...
Мили Леля Ог и AnpHug много ви благодаря  newsm51 за милите комплименти.  Заповядайте рецептата за Коледни палачинки. Да ви е сладко.
Пеп-4о, благодаря много и на теб, Hug  но тези чинии все им се чудя как издържат толкова години. Купих ги като дойдох за първи път тук през 1987 Simple Smile. Тогава и аз ги харесвах много Simple Smile. Така че пожелай си нещо съвсем ново  Naughty.
Роца, DitsanHug много ви благодаря и при вас както винаги е много, много вкусно.

# 83
# 84
Добро утро  Simple Smile
Винце, благодаря ти за рецептата   bouquet Тези дни ще я изпробвам, не съм правила солен пай, така че ще е нещо ново и за домашните, че вече се чудя какво да им приготвям  Crazy надявам се да се получи.
FRESA, Г-жа Нервакова, благодаря   bouquet Скромен е кекса, защото не са нужни никакви специални продуктиза него, а и много лесно се прави, от типа дунапренини кексове е  Simple Smile Ето рецептата:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно (ако имам пудинг ванилия на йоткер, замествам част от брашното с него)
и по желание орехи, ванилия, стафиди, какао, шоколад...
белтъците се разбиват със захарта, прибавят се един по един жълтъците, олиото и брашното и се пече в намаслена и набрашнена форма. Аз имах един изостанал белтък и прибавих и него, а на дъното на формата ръснах орехови ядки. Лесен и вкусен  Heart Eyes
Г-жа Нервакова, мекичките в първия момент ми напомниха бухтички. Много са апетитни   bouquet
лулу!, чийзкейка ти е много красив, а вероятно и още по-вкусен   chef
Приятен ден!

# 85
лулу!, да ти е жива и здрава нежната рожденничка ! Хубав празник !

Моля те за рецептата за соленките кошнички.

# 86
  • София-Младост
Аз се записвам със стара снимка, но просто фотоапарате се развали  Cry(
Така или иначе това беше закуската за почивните дни:

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 10:39 от Ала-Бала

# 87
  • Пазарджик/Лондон
лулу! , страхотен чийзкейк Hug.

Г-жа Нервакова , много хубавки са ти станали мекичките   bouquet.

FRESA , ще ги издирвам този ориз Wink.

viv-miv , страхотно кексче Hug.

Винце , много е вкусно у вас  Hug.

lina kaz , на мен житният ти клас си ми изглежда екстра Hug.

alximika , боцнах си от стратата Wink.

ditsan , чудни питки си омесила Hug.

silviti , много апетитни камби Hug.

purple tulips , много ми харесаха пълнените ти гъбки Hug.

Ала-Бала, доядоха ми се палачинки Rolling Eyes.

Ще ви покажа едни пълнени яйца с гъбки , майонеза и пресен лук - съпругът ми ги направи, никаква заслуга нямам за тях, но му обещах, че ще ви ги представя :

Тарта с домати , мноооого вкусна :

И различни варианти на кремчета с цедено мляко и заквасена сметана :

Крем Милена :

Със сладко от череши и поръсен с орехи :

И последно - с мед и орехи, чудесна комбинация :

# 88
viara.an   bouquet ти си сготвила за целия форум - браво на теб - ястията ти са супер!
marabu... тези чушки трябва да ги пробвам bowuu
Marieta, как ги правиш тези пърленки? на скара ли ги печеш или на тиган?? шишчетата изглеждат великолепни  Heart Eyes
naieli19, така като гледам не ти е много скрамна вечерята  Shocked
silviti - камбите ти са велики - супер изглеждат #Crazy
viv-miv - давай рецептата за този скромен кекс   chef... ааа ти си го написала вече  bowuu

от мен гювеч с кайма и зеленчуци... от замислена мусака с патладжан се превърна във вкусен гювич  Simple Smile

# 89
Marieta, как ги правиш тези пърленки? на скара ли ги печеш или на тиган?? шишчетата изглеждат великолепни  Heart Eyes

На оребрен тиган  Peace. Благодаря  Blush.

Общи условия

Активация на акаунт