Рита мъничко детенце в АПРИЛСКОТО коремче

• 21 472
  • 674
  •   1
Отговори
# 585
Момичета,следващата тема е готова Peace
Ивка,радвам се,че сте добре и,че се разписа,а количката,която си показала е страхотна!
Тотовен,мен също много ме мъчат киселини и момичетата във фейсбук ме посъветваха да пия мляко...Не знам дали е било от него,но снощи преди да си легна пих една чаша и си легнах без киселини,а и днес нямам...

# 586
totoven зеленолистни има много садържащи желязо - зеле,  ряпа , спанака е малко спорен но и него да го спомена ...
 Πлoдoвeтe, ĸaтo пopтoĸaли, гpeйпфpyти, ĸиви и ягoди, тpябвa дa бъдaт вĸлючeни в диeтaтa ни, тъй ĸaтo нe ca бoгaти caмo нa жeлязo, a cъдъpжaт в ceбe cи и витaмини, ĸoитo мoгaт дa пoмoгнaт зa ycвoявaнeтo нa жeлязoтo в opгaнизмa.
Heзaвиcимo oт ĸoи тип изтoчниĸ нa жeлязo ĸoнcyмиpaтe, тpябвa дa знaeтe, чe жeлязoтo ce ycвoявa мнoгo тpyднo бeз пpиcъcтвиeтo нa витaмин C.  враг на витамин Ц е пушенето да спомена ... пасивното включително / това защото бях покрай няколко пушачи този уикенд и като че ли се задръстих от дима - въпреки че се опитвах всячески да го избягвам  Sick

# 587
Да се отбележа и тук, че последните дни ме разсипа главоболие, а снощи ме стресна и едно прокървавяне, но нещата вече са ок. Много хубави имена сте си измислили, а на нас това ни се очертава доста трудно за решаване. Нямаме никакви идеи, а пол все още не знаем, но като знам какви изненади стават с пола мисля да си подготвим и мъжко и женско име за всеки случай. На едни познати в чужбина им се роди бебе преди два месеца. Чакаха момиче и съответно боядисаха стаята в розово, покупките бяха момичешки и изненада - роди се момченце  Mr. Green

# 588
ей, колко сте изписали, едвам ви изчетох.

Много хубави имена сте измислили. Всички ми харесват.
За нашия юнак аз харесах Борис, но на татко му нещо не му допада, та няма да е Борис. Още го обмисяме, но трябва да сме на едно мнение. Твърдо сме решили името да не е някого.
Харесвам още Никола, но пък мъж ми харесва Николай и не можем да се споразумеем за това Й  Laughing , та и това име ще отпадне. Харесва ми още Марко, обаче като си представя какви подигравки ще е в училище, се отказвам веднага  Confused

# 589
  • Пловдив
Днес определено ме зарибихте с търсенето на име - избрала съм 20тина, мъжки и женски за всеки случай, ще ги записвам като ми попадне някое, което ми звучи добре, и към 8я месец ще коментираме с таткото (и от вашите предложения си харесах няколко). Надявам се така към април да имаме по едно мъжко и едно женско име, та да можем да реагираме във всякаква ситуация- и аз съм на мнение, че е възможно да объркат при прегледа, така че ще се застраховам  Wink
Много сладурски колички сте показали... добре че си реших чуденката отрано, че сега съвсем щях да се ошашавя  #Crazy
С това желязо и млечните ме шашнахте - аз пък четох на листодвката на Ферофолгамата, че не се усвоявала добре с магнезий и сега основно това съблюдавам (да ги пия отделно магнезиевите и железните таблетки) ,нещо не мога да контролирам хранителния си режим, та ще си пия поне витамините (аз съм на Пренатал иначе и ги пия сутрин с желязото по време на хранене по инструкция на лекаря, за другите витамини незнам, но и на мен основното ми хранене е закуската при това винаги без кафе, черен чай  или какао Blush
И на мен ми почнаха киселините - мислех, че е рано , ама ... ще пробвам и аз с прясно мляко с мед и канела вечер преди лягане Naughty

# 590
LadyDiDiей сега ме разби с това за основното хранене.Аз като мед.работник винаги изчитам първо листовката съвсем подробно.така и този път,но нашенците сложили българския превод,не отделно,а върху оригиналните описания.Явно не са превели всичко както трябва!никъде не пише за основно хранене.Пуууу как ме е яд,че се мъча толкова време.А можеше да си го преведа сама.Аман от простотии!Мерси,че ми каза,за което де.Днес не ги пих и съответно главоболието мина.Чудя се дали да не ги взимам през ден newsm78
djulia братовчедката има подобна количка на ABC design.Пак е триколка,но е с едно голямо колело отпред.Иначе кошовете и дръжката са същите.Само ще ти кажа какви недостатъци открих.Предното  колело се разклати на всички посоки.Тя го ползваше в положение да се върти и като се качва по тротоари опира предната гума първо .Но колелото се върти,докато стъпи на тротоара и съответно застава в различно положение,а върху него пада цялата тежаст на количката.Друго,което не харесах е, че дръжката не се регулира на височина(тоест тя се свива и изпъва,но това не е достатъчно,за мен най-добре е ако се чупи на горе и на долу).Като се слиза и качва по стълби е неудобно и краката ти трябва да са на стъпалото със задните колела или да си супер наведена.Другото,което не харесвам е,че летния кош няма напълно легнало положение.Сменяш кошовете и бебето се скъсва от рев.Явно ръбчето я убиваше и трудно свикна.И последното е,че коша не е достатъчно голям.Напречната пръчка под кошовете пречи да се сложи каквото и да е,освен нещо дребно,а в твоя вариянт можем да кажем,че това дори не е кош,а кошче.Евентуално за една играчка или мокри кърпи голям пакет.
 За имената-тъй като не си знаем цвета на гащите мислихме имена и за двата пола.Предлагам на мъжа ми той не харесва и така.Хахахах.Аз харесвам Даная за момиче(а сестра ми е Даниела и бих се радвала да кръстя детето на нея.Милата с тези проблеми,поне това да я зарадва),но мъж ми не харесва името.Иначе майка и свеки много го харесаха.И ме посъветваха да го навивам.Друго женско име е Моника(но пък каката е Вероника и стават много подобни  Mr. Green).За момче избрах Калоян.

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 18:56 от petia47

# 591
Петя, опитай така да ги приемаш, дано да нямаш пак такива симптоми  Hug

# 592
Ще пробвам Дидка! Heart Eyes

# 593
Леле, Натали, разбих се от смях за Марко  newsm62 Като си помислиш от италиански е супер, обаче на български звучи много недодялано   Joy Joy Joy Права си, че в училище ще го скъсат от бъзик. А някоя от мамите беше казала за името Дамяна, че й харесва и пак се смях много (сори за което). Имах приятелка, която се казваше така и и викаха Мянка. Няма да ви казвам с какво се римува  Mr. Green Както знаете децата могат да са много зли...  Twisted Evil

# 594
Здравейте,
не съм ви чела...не съм вкъщи, та нямам вреем сега. Имам предложение обаче- другата седмица съм в отпуск и мисля да посетя 2- те лекции на сп. 9 месеца. Лекциите са в 10.30 в заведението в ЦУМ. Който иска хайде да се организираме и да си направим и срещички...
Надявам се всички да сте добре...
Лека вечер!

# 595
Пете,Моника е страхотно име....Ама и Симона е хубаво Mr. GreenИ пак ще си му казвате Мони на детето...Шегувам се,разбира се Grinning

# 596
Здравейте мами. Ние успяхме да отринем снега от пред вкъщи и се опитвам да свикна с мисълта за -20 C в продължение на седмица, но затова пък постоях повече вкъщи, и успях и да ви изчета:)
Хахаха, Миро, как се смях с това „Бременната жена не била болна, ама нищо не и било наред”. Ама си е прав човека. Поне аз така се чувствам.
Но да ви се оплача лейдис, имам огромен апетит. И най-лошото е, че дори и да преям ми минава сравнително бързо и пак мисля за храна. И всяка вечер се заричам, че повече "няма да преяждам" cry Ама май си оставам само с преяждането. Трябва да намеря начин да разбия храненията на няколко и то по-леки, за да избегна некомфортните моменти преди заспиване.
Ludi4ka , пожар, но пък весел пожар. Аз съм живяла със стрелци и с овни и мога да ти кажа, че няма скучен момент. Е разбира се прехвърчат и искри, но не мисля, че е само от зодиите. newsm53 Но пък овен и стрелец са като  gydi
Аз имам доста сериозна дилема с имената, защото възнамеряваме да живеем и занапред в Канада и ми се иска поне на децата ни да им е лесно с имената им. Не стига, че фамилията си трябва да я спелувам по няколко пъти, докато разберат за какво иде реч, ами ако малкото същество трябва да си спелува и първото име 3 пъти....не знам какво ще му е. За момиче много харесвам Ема, но пък таткото е Емил и му е малко странно. За момче наистина нямам идея. Хубавото тук че че лапето може да е с две първи имена (без тирета) и в последствие, то да си избере с кое да се обръщат към него. Та поне мога да направя едно българско и едно местно, а пък той да си избере едно от двете.
Аз пак ще трябва да питам моят лекар за фолиевата киселна, защото им заявих, че не мога да си пия витамините Матерна - заради големина на хапчето. Просто не мога да го глътна (и не е глезене, просто са огромни). И той ме остави на 500мг фолиева киселина. Беше ме накарал да пия и 1000мг допълнително калций, но и неговото хапче беше грамаданско и му казах, че и това не мога да пия и ме сложи на много портокали, броколи, мляко и сьомга с костичките. И забравям да вземам фолиевата.......
Много стана. Целувам Ви много.
Дели да се радва на предстоящето заминаване - ново начало, макар и с носталгични чувства, но пък има толкова нови неща, които предстоят.

# 597
По повод имената - винаги с някой ги свързваме, а дори и име, което не ни харесва заради някой на нашето дете ще му отива страхотно  Mr. Green Аз също имах една съученичка Дамяна, но и викахме Деми и беше страшно готина мацка - ето от къде на мен ми е много симпатично името.
Аз пък имам друг проблем - името трябва да звучи еднакво добре на български и на испански. Понеже таткото е испанец и фамилията също никак не върви българско име, което да не могат да произнесат като хората  Laughing, примерно едно от любимите ми имена Слав биха го казвали Есляв хахаха. Пък хич не ми се иска да викам из БГ някой Педро Simple Smile))))))))))))) Боян много добре се прие, хем е хубаво българско хем звучи добре и тук. Сега още не знам пола, но пак ще има чуденки.

Ох много ми порасна корема  ooooh!

# 598
  • Варна
Jupeto, Боян е и моят фаворит от вече няколко седмици, а май и на мъжо.  Peace

Момичета, моята фолиева к-на свърши днес и мисля да не си купувам нова..то вече май няма смисъл. Аз никакви витамини не пия, едни антиоксиданти, магнезий и нош-па. И така ми се струват много, а нещо изкуствените витамини не ми се нравят, поне докато не ми кажат, че "бебето е много малко и трябва да го понапомпаме", както бяха казали на една позната и каквито подозрения имам ще кажат и на мен, предвид колко съм наддала...  Confused

# 599
Мили бъдещи априлки, заповядайте на срещите организирани със съдействието на Ла Лече Лига

Варна Неформална кърмаческа среща ‘Бебето се роди: Животът с новото бебе',

Сливен Ла Лече Лига среща на тема Изкуството на кърменето: „Кърмене и работа”

Peace

Общи условия

Активация на акаунт