Рита мъничко детенце в АПРИЛСКОТО коремче

• 21 469
  • 674
  •   1
Отговори
# 600
JUPETO, Благодаря за подкрепата Simple Smile и само да уточня - не се сърдя на другата мама, всеки има право на избор все пак :0 На мен ми харесва, не е нужно за всички да е така! а за умалителните имена, аз честно казано съм много против - нали за това си имаш име, защо някой трябва да те прекръства едва ли не - ако на теб не ти харесва, като станеш пълнолетен, можеш да си го смениш, нали така! Пък разните умалителни ми звучат твърде лигаво и несериозно, но това пак е лично мнение. По отношение на хората, които познаваш с дадено име, определено могат да ти повлияят върху представата и идеята за същото! Май стана много дълго  Joy
Лека нощ от мен и дано тази е по - поспалива от предишните няколко, че вече нямам сили да карам по инерцияяяя !

# 601
Като гледам колко малко успявам да се включа в темите и си мисля, че май повечето сте прекратили работа вече  Wink  Аз още си бачкам  Confused
Дручка слинка го поръчах по интернет, български сайт беше, излезе 55 лева с доставката, но беше преди 3 години това. Ще се поразровя за линк и ако намеря ще го пусна.
Относно имената сме ....  ooooh! на доста различно мнение с мъжа ми. Първото беше лесно, но сега - на мен ми харесва Дамян, но на мъжа ми пък Диман (което на мен ми е ужасно, въпреки че разликата са две букви). Диман му звучало мъжкарско  newsm78 На мен Дамян ми е много благозвучно, ще му викаме Дими. Има още време, може да измислим още нещо  Simple Smile
Аз пък съм "за" умалителните имена, някак си не ми се вързва докато детето е още малко и да се обръщам към него с цяло име - "Екатерина, не си дъвчи пръстите!" или "Радославе, хапни си каша.". Все едно все му се карам  Thinking

# 602
Пете,Моника е страхотно име....Ама и Симона е хубаво Mr. GreenИ пак ще си му казвате Мони на детето...Шегувам се,разбира се Grinning

Heart Eyes Mr. Green
Jupeto уби ме с този Педро.Наистина си го представих в БГ .ахахахаха

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 22:46 от petia47

# 603
 ей нямате изчитане
първо да се отчета за днешната ЖК
Бебчо си върви точно по седмици , беше но обърнало гръб и не ми потвърдиха пола , свалила съм още 2 кг. и май ще спирам да работя , че забравям да ям . Днес съм на половин геврек.
за имената - нямам голям избор , секциото ми е насрочено за цветница -15 април ... та се сещате към какво клони името , Цветан  Rolling Eyes а хич не ми харесва . За момиче фаворита ми е Мария , че на 15 август на Богородица , разбрах че съм бременна .
та те така с мен , ако ли пък много ме ядосват родата ще си го кръстя Ненчо или Ненка  Joy Joy Joy

# 604

Аз пък съм "за" умалителните имена, някак си не ми се вързва докато детето е още малко и да се обръщам към него с цяло име - "Екатерина, не си дъвчи пръстите!" или "Радославе, хапни си каша.". Все едно все му се карам  Thinking

Хи хи, нали сте чели "Том Сойер" - "Казвам се Том, но като ме бият ми викат Томас"

Няма начин да се избяга от умалителните имена, не можеш да задължиш всички да казват на детето ти на цяло име. Е, когато то стане голямо, може да настоява "Наричайте ме еди-как-си", но до като е дете и приятелчета, и в детската градина ще го наричат с умалиотелни имена. Дори и родителите, ще видите, че ще го наричате в 90% от времето по най-различен начин от името му. Казвам го от опит.

# 605
За да е уверен човек в името си е нужно то да съдържа повече гласни / да няма струпване на съгласни -ст, ц , кр .... или поне  да се уравновесяват със гласните - когато и  в името и във фамилията има струпване на съгласни самият човек се чувства неуверен изричайки го - все едно фъфлиш  Rolling Eyes

Аз имам тежест в средата на корема и като походя повече ме понаболява чак , гледам да си полежавам / положителното мъжа ти да ти е шеф е че ти влиза в положение  Joy/ сутрин се сабувдам с втвърден корем - като глътнала топка съм вече  Crazy

# 606
добро утро мамчета.И аз да се отчета че досега се опитвх да ви изчета.Вчера бях на преглед и всичко е наред с бебка.Потвърди се пак че е девойка и аз съм много щастлива,но по-важното е да е живо и здраво пък каквото ще да е Simple Smile
Много ви благодаря че ме светнахте относно железните препарати,защото аз сутрин си пиех заедно желязото и магнезия и после си закусвах стабилно млекце хахаха е повече няма да го правя.За количките гледам че сте говорили аз за сега съм се спряла на тази   http://chipolino.com/#/bg/products_use/01.195/01.195.196/m.271/    малко ме спира това,че ми се вижда тежка,но  има време да си харесам и друга.Ако някой има мнение приемам критики всякакви  Wink За креватчето май ще е това  http://www.shopmania.bg/shopping~online-prinadliezhnosti-za-bieb … bo~p-1049755.html  но и за това ще видим Simple Smile Относно имената-ако беше момченце сигурно щеше да е Борис,а за момиченце сме си избрали Йоана
Пак попрекалих с писането.Спирам засега целувки по коремчетата и многоооо  Hug  Hug  Hug

# 607
  • sofia
Относно имената - нищо не сме избрали. Има време за мислене.
Синът ми се казва Петър и всички го наричат Пепи. Понякога му казвам Петре и той веднага: Сега защо си ядосана? Викам му: Не съм. А той: Тогава защо ми казваш Петре?
По тоя случай майка ми разказваше случка в автобуса на 15.09. - първи учебен ден. Майка заедно с първолак пътуват и майката обяснява: Ти се казваш Георги, не Жорко, разбра ли? Joy

# 608
Добро утро , от половин час не мога да ви прочета ,уж чета бързо .
гледам за имена си говорите ,но всеки си има вкус и не всеки харесва името ,което другия е харесал ,така ,че аз не се съобразявам с ничие мнение ,на мен хареса ли ми не е важно друго .
Пък и има нещо друго ,аз със голямата ми дъщеря през цялата бременност мислих да я кръстя с едно име ,дойдоха питаха ме в родилния за име казах и след това ми дадоха детето като го видях разбрах ,че това име не е за нея .
Сега като и разказвам ,тя ми вика мамо добре ,че не си ме кръстила така много щях да съм ти сърдита ,и сега много си харесва името  :Lil:което съм и избрала .
Второто го кръстих на мъжът ми ,понеже много исках момче ,и  се бяхме разбрали ако е момиче да се казва на него Александра ,сега обаче Той искаше май повече мома и ми каза ако е мъжко аз съм на ред с имената,аз избирам Калоян звучи ми доста силно име ,но със сигурност като се роди ще знам ,някой беше споменал за Адриан ,и аз го мислих ,но Ади е голямата и ако викам и на него така не става ,пък и много А та стават.Сега единствено се моля да стигна до края ,че много далече ми се вижда този Април бе  Sad.оставам ви ,че пак се забравих .........

# 609
  • Пловдив
me4tatelka :* - преди да вземем нашата количка и аз си бях избрала тази на Чиполино и още ми е фаворит от всичките им модели. За легълцето- не е ли по-практично да е с чекмеджета шкафчето- хайде някой с опит да сподели, щото съм се навила да правя шкаф за повиване към кошарката ни и се чудя какъв да е - с влатичка или с чекмеджета и засега съм заложила на второто.  Thinking
Много хубави идеи за имена давате- и на мен някои са ми фаворити, ама то в списък от 20тина ... голямо избиране ще пада, добре че не ме питат за утре да го избера  Whistling
me4tatelka :*, Дани и Емо - браво за чудесните новини! 
tutti frutti - същия проблем имам с апетита, не мога да се спра, непрекъснато дъвча и съм пред хладилника за нова хапка, а не мога да кажа че ми е празен стомаха ,направо ужас... май пак ще си кача предишните 25кг дето ги смъквам година и половина  ooooh! Чудя се дали не е от витамините - дали не разяждат допълнително.  Thinking
Хубав ден момичета - отивам да будя дечко, че нещо се оспива    Crazy

# 610

Хубав ден момичета - отивам да будя дечко, че нещо се оспива    Crazy
Завиждам ти, мойто става в 6 без 10 всяка сутрин!
me4tatelka - и аз много харесвам името Йоана!
Дани и Емо , ами ако не ти харесва Цветан, -- нали Цветница е на различен ден всяка година...можеш с това да се измъкнеш Simple Smile

# 611
  • Бургас
Здравейте
аз не съм писала от много време,но сме в процес на нанасяне в нова къща и е пълна лудница.Изобщо несмогвам,а ми се ще за коледа всичко да ОК.
Не съм изчела всичко,но гледам коментирате имената.Аз лично за момче съм измислила,но според всички в къщи ще си имаме мома,а доки още не се е произнесла за пола.Щрека ми казва,че ще има сестричка Мая (което означава войн),а аз харесвам имента който носят някакво значение,дъщеря ми е Йоанна,което пък значи богоизбрана или богопомазана,но тя си дойде с името,роди се на Йоан Кръстител.
Толкова от мен засега отивам да чистя.

# 612
Добро утро
Гледам за имена си говорите. Ние вече сме определили нашите фаворити  Embarassed и май няма да има промяна. За момче - Филип, а за момиче - Йоана. Видях, че последното се споменава и от още две момичета  Simple Smile и на мен ми звучи много красиво  Peace

# 613
delilah_qk  и аз се чудех дали няма да е по-удобно ако е с чекмеджета вместо с вратичка,мамите които имат опит да дават съвети  : Simple Smile

# 614
Добро утро!!!
Първо да се извиня, ако съм обидила някой за имената. Просто разказах някои случки, за да се посмеем. В края на краищата всеки решава сам (или със съпруга си, или с цялата фамилия до 9-то коляно ) как да си кръсти дечко. Аз съм от традиционалистите и обичам, особено за момче, тривиалните български имена - Иван, Георги, Илия, Никола, Петър и т.н. За момиче може и нещо по-изчанчено  Grinning Умалителните имена пък много ги харесвам  Embarassed
А по повод на витамините - и аз бях твърдо против, но като ми каза доки, че бебо е в границите, но е по-скоро в долните граници, да видите колко бързо се съгласих.

Общи условия

Активация на акаунт