Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

  • 82 866
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 1 541
miravarnaJoy Тортата ти ми оправи настроението просто! Страшно е  сладка с този надпис и много добре изработена!

Веднага искам да благодаря за милите думи по адрес на тортата   bouquet Много съм щастлива, че я оценявате така високо, а за комплиментите за борда просто съм безмълвна и трогната. И аз си го харесах, макар да ми скъса нервите като време за правене- заслужаваше си. Благодаря и публично на всички, които ми дадоха съвети за оформянето на вратлета- сега имам тежката задача да се справя подобаващо със следващия захарен човек, че иначе няма да имам очи да го покажа  Whistling

На кратко за тортата- първият етаж е лимонов спондж с маково семе и мерингово- маслен крем с малинено сладко. Направих си някаква компилация на една- две такива рецепти и крема беше труден за устояване като вкус. Определено ще си го оставя в активните.
Вторият етаж е вита торта с крем тирамису. Двата етажа са доста различни като вкусове, защото долния беше отделен за детска консумация, а горния с кафе и градус беше за дъртаците- за всеки по нещо. Комбинацията от двете торти обаче не е добра, защото горната не търпи престой извън хладилник дълго време, а долна, точно обратното, иска да поседи преди да се хапва, защото иначе е доста твърда и не е това, което трябва да е.
Копривке, и теб те погна музикалната треска виждам. Измъчила си се ти, но тортата ROCKS   superuu

Тани, пластелиново- изглеждащите покрития са Руска мастика2, готова моделираща часа и всички други фондани, които си намериш. Вече е въпрос на твои избор какво ще предпочетеш да работиш.
Също така всяко тесто става за оцветяване- иска се здраво месене, за да е равномерен цвета просто, а и често е по- блед, когато се оцветява след като е вече готово тестото. Но с Руската мастика например можеш лесно да се справиш и сама да го направиш и да го оцветиш още при месенето, ако това е целта.  Peace Боички има в ХИТ и повечето големи магазини. Немски са и не са от най- добрите, но ще ти свършат работа като за прохождане.

За покриването на подложка- моята балетна торта беше с такава- още преди да покрия тортата си овлажних леко подложката и разточих ММ, сложих я, изрязах по кръгчето и декорирах с панделка ръба. После вече си поставих тортата отгоре- вече покрита.


# 571
  • Мнения: 560
*MILADY* благодаря за изчерпателния отговор.  bouquet  bouquet  bouquet
Торти се вдъхнових да правя от вашите  Embarassed Искам да правя по поводи за семейството.А не професионално,така че не ми трябва идеалност,а просто да стават да изненадам близък .И поне малко да приличат на вашите.  Rolling Eyes От 1 седмица все сънувам как правя торти,изрязвам блатове...точа теста  Crazy

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 13:28 от Тани`

# 572
  • Мнения: 1 541
Тани, то така се започва...Уж само за едни повод, после втори и скоро ще освобождаваш шкаф за тортените пособия  Wink
Направи си Руска мастика 2 или маршмелоуз фондан- лесни са за оцветяване и работа. Аз за първия си опит правих маршмелоуз и ми се строи доста лесен. А и като си вземеш цветни бонбони си имаш готов оцветен фондан и без боя  Peace Ако оцветяваш бяла маса си слагаш по малко от боята с клечка за зъби  и месиш до пълно хомогенизиране- внимавай да не сложиш много боя и да си разводниш покритието.
Ще ни е интересно да споделиш краен резултат! Успех!

# 573
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Ох, нямаше да влизам, но не мога да се сдържа при вида на тортата на Милейди.
Фантастична хармония от цветове, включително и презентацията, възхитителен прогрес, желая ти все така да изпитваш радост ор работата по това сладко хоби.  bouquet

Дари, за теб също един специален поздрав, макар без торта. Ей така, заарди всички предишни и за всички бъдещи. И за всичко останало хубаво помежду им. Hug

Шемете, малко забавен отговор: не, човечетата продължават да си седят и да си говорят. Не е като при рускините, които рапортуват, че при тях (поне понякога) всичко бива изяждано.  Praynig

Бобче, ако ти се разказва сподели, моля ти се, защо така се сърдиш на тортата. Фонданите ли не бяха наред или нещо с шприцоването не се получи както го искаше?

Закъснял поздрав на Пепи за празника и.  bouquet

# 574
  • Мнения: 1 541
С това спящо бебе днес съм прекомерно активна, но пък не мога публично да не кажа, че ми е трудно да повярвам просто, че все още има хора като Нелка, която е определено най- милия и отзивчив човек, когото съм срещала с такъв нечовешки талант. Как не се възгордя, как не се наду, как намери сили да си толкова позитивна към хората тук! Може да звучи като подмазване, то из форума вече всяка добра дума на такова прилича, заради тоновете излишни любезности, но наистина съм съвсем искрена!!!
Желая ти завинаги да съхраниш тази доброта в себе си- това те прави още по- забележителна личност и за мен е чест, че те познавам, макар и толкова задочно!

Жени, забравих да те питам- покритието как ти се раздърпва- ти кога го ряза- преди да го сложиш на тортата или след като вече го бе поставила. Ако е втория вариант би било по- лесно и не би имало разтягане си мисля аз  Thinking

ПП. Не е редно да подмина и признанието ти, че съм ти била вдъхновение да започнеш. Благодаря за отдадения кредит и ти желая спорен cake- decorating занапред  Peace

# 575
  • Stavanger,Norway/ Varna
  • Мнения: 1 934
Нелка, то шприцоването едно на ръка, че не ми се получи, ама ми се е налагало да шприцовам само два три пъти в живота, та е разбираемо  Rolling Eyes
Фондана- там проблеми нямах, винаги си правя РМ2 и винаги ми се получава супер.
Нооо като се почна от блатовете- два пъти правих и пекох и все нещо не се получаваше. Или много ронливи, или ми залепваха за хартията и после нямаше отлепяне, абе ужас. а не е като да правя блатове за първи път. Та, накрая ми омръзна и купих готови. Ти ги знаеш какви са ужасни тук, но нямах нерви вече. Крема и той не искаше да стегне колкото и желатини да бухах, едва го спасих. После втория ми етаж, незнайно защо леко хлътна в първия, при все че подпори имах, ама явно малко са били  Thinking. Накрая ме довърши тъпия целуфан за подложката. Незнам откъде се запасяваш с подложки тук, но аз нищо стабилно неможах да намеря и си гепих стериопор от едно място, който реших да облека. Купих си целуван, който изглеждаше металик лилаво, така както е навит на руло, но като го развих се оказа, че е прозрачен  #2gunfire #2gunfire. Писна ми да се занимавам и го оставих така.
Хората си я харесаха де- ама те пък кво разбират от хубави торти.  Rolling Eyes
Нелка, ти между другото, с какво покритие работиш и откъде го намираш тук в тия гори тилилейски  ooooh!

# 576
  • София
  • Мнения: 1 623
Здравейте.
Мираварна-много нежна торта.
Коприва-много добра китара.Как се наемаш такива сложни торти да правиш с толкова капризни кремове-браво за смелостта.
Цолова-буренцето е страхотно-поздравления.
Дарилка-радваме се,че ти е харесала тортата ми-няколко пъти слагах фитили горе при цветята и ми стоеше грозно и претруфено.На рози ги парвих ,на листа,но не ми хареса.

# 577
  • София
  • Мнения: 1 078
Мираварна, много е миличка тортата.  Grinning

Jennie
, доста сложен проект си избрала за първа торта. Със сигурност голямото желание ти е помогнало да се справиш, защото е чудесна за първи опит, при това на толкова голяма торта. А вътре е просто приказна!  Simple Smile

Доня Коприва, супер е китарата. Сина ми точно същата получи днес за рождения си ден, но истинска. Simple Smile
Време ти е за по-голям хладилник май.  Laughing

МИлейди
, а на теб да споделя, че ми е много забавно да те чета. Освен завиден вкус в оформянето на партита и специално към детайлите, имаш и чудесна дарба за писане, харесва ми много.  Grinning И аз съм искрена! Simple Smile
Крема за долната торта звучи много апетитно и ще те тормозя за подробности при нужда!  Rolling Eyes Това са моите вкусове.

А сега да ви покажа и моята торта за днешния празник на малкия ми син, който стана на тЛи годинки. Simple Smile
Тортата вътре е с два вида крем - тирамису и маслен с кондензирано мляко и шоколад. Бая тежичка стана, макар и вкусна. Преполагах че такава ще стане, но не можах да измисля за двуцветна нещо различно, а и да си подхождат вкусовете.






мaлко повече снимки са тук

# 578
  • Мнения: 17
поздравления за красотите които показвате, аз продължавам да се трудя над тортата и пак проблем, не ми стигна РМ2 , а ми трябва още, проблема е че нямам глицерин и няма и от къде да купя, ИДЕИ с какво мога да заместя, масло, олио??????

# 579
  • София
  • Мнения: 1 623
Nin4e-тестото на Нелката е без глицерин.
Свещичка-много красива торта.ЧРД на детенцето.

# 580
  • Мнения: 3 861
Ето ме отново.

Искам специално да поздравя Нелка и Валерия за красотите, които са пуснали.

Също така видях чудесни торти от Милейди, Свещичка, Мираварна

Пропускам много народ за което моля да ме извините. Много сте и все по-добри  Hug

Благодаря ви за коментарите за китарата ми. Още не знам как е минало партито и в какъв вид е стигнала до самият рд. Много ми е свито защото както тръгна цепната не искам да мисля ако таткото е бил по-невнимателен как е пристигнала...
Сега замислям следващият проект може би  за понеделник Crazy

# 581
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
поздравления за красотите които показвате, аз продължавам да се трудя над тортата и пак проблем, не ми стигна РМ2 , а ми трябва още, проблема е че нямам глицерин и няма и от къде да купя, ИДЕИ с какво мога да заместя, масло, олио??????

Прясно изцеден лимонов сок  Wink

# 582
  • Мнения: 234
Момичета, днес ми продадоха течен подсладител за глюкоза. Тук не мога да намеря течна глюкоза.
Казаха ми , че мога да разтопя захар във вода. С какво мога да я заместя глюкозата?










# 583
  • Мнения: 622
на последните въпроси не мога да отговоря,обаче влизам да поздравя свещичка за уникално готината торта!супер е !тревичката как я направи-с маслен крем или с фондана,ако е второто ме светнете как го правите това,аз за една футболна топка правит така-ами без ръце останах,направо кошмар

# 584
  • Мнения: 1 965
Привет, дами!!! Пак съм с директния полет и няма да кацам. Само пътьом спускам 2 торти и продължавам следващите.

И ОЩЕ

И ОЩЕ
Дано няма сърдити, че прескачам страниците, но се надявам да наваксам.... някога....  Rolling Eyes

На последната страничка видях тортата на sVeshti4ka и искам да и кажа едно голямо браво. Страхотна торта с много детайли. Да ти е жив и здЛав малкия поЛаснал мъж!!! Много да те слушка и да те Ладва.....

Общи условия

Активация на акаунт