Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

  • 82 883
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 831
Аз пак тук, че одеве не можах да си довърша писанията  Mr. Green

Леля Ог, с това трансферно фолио сега ме зариби, да знаеш ако се наложи, ще те тормозя да ми купиш и пратиш  Heart Eyes Ма хич не съм нахална нали?  hahaha И китарите и поправката с цигулката, много ми допаднах, идеите ти са страхотни, а тортата с портокалите я сънувам не само на вид , ами и на вкус, имай милост, бебе чакам  baby_neutral Joy

Михаела, кецовете бяха изкопирани на секундата, дъщеря ми полудя, та най-вероятно януари месец ще те тормозя. Ама ти ако имаш време понапиши повечк за тях, какви са вътре - кремът, блатовете, как ги оформя и т.н. Най-вече ме интересува как им направи връзките??

Цолова, бурето е много реалистично, поздравления!

После пак , че трябва да ставам!

# 556
  • Мнения: 38
Мерси на всички за коментарите за кецките и пожеланията.ani_d-ето от тук гледах как се правят  http://kuharka.ru/talk/eat/cakes/6595.html?p=14  Много лесна торта се оказа.Не и се плаши.За връзките-нямах много време и на ръка си правих фитилите,но не съм ги промушвала,а са от дупка до дупка(много малки фитилчета,които лепих)Мойта торта е трюфел,която се оказа една от любимите на семейството ни.Дано съм била полезна.Лек ден.

# 557
  • Мнения: 24
Здравейте момичета  Hug
Изумявате ме, толкова красиви неща пуснахте пак   bouquet няма да коментирам поименно че ще пропусна някого  Embarassed Ама да си знаете - невероятни красоти правите  omm

Лельо Ог тая цигулка и нотите ми спряха дъха  newsm09 /нали ми е слабост темата Heart Eyes/ Каня се на такава от половин година, но не набирам смелост  ooooh! И аз се интересувам от трансферното фолио с нотите, дали някой ще може да ме снабди с такова в дълбоката провинция  Cry Rolling Eyes Има тук един всеотдаенучител, койтозаслужава малко радост...
Йоли да расте здраво и щастливо детенцето ти   bouquet
Михаела чудни кецки   bouquet
Дарилка моля те дай малко подробности за прахообразната боя  Hug

По повод дълбочината на провинцията да ви поразкажа за нашия северозападнал край малко.../дано не обидя някого - сорииии   bouquet/
От един месец близо врънкам един "търговец" на едро в Плевен да доставя пудра захар на "Торнадо", срещу заплащане естествено  Rolling Eyes Човека ме излъга няколко пъти, че ще има пудра...вчера се обадих на "Торнадо" след поредното ходене до склада и от там ми казаха че "търговеца" идвал предния ден, споменал че накаква си там иска пудра...но не взел smile3514 newsm61 През цялото време ме убеждаваше, че тая която предлагат била и тя добра...бла бла бла...че що чак от Пловдив...Та си купих аз от тяхната - брех, и тя била пловдивска  Shocked ама и пълен отврат  #Cussing out #Cussing out #Cussing out От 1,300кг. пудра остана след петкратно пресяване 300 гр пресявка...и с цвят на мръсен сняг... #Cussing out
Сори за мрънкането ама така ми тегне тая пишманбизнесменщина по нашия край  Cry с нищо не можем да се снабдим, все трябва да врънкам някой за нещо  ooooh!
Албенче използвам случая  newsm51   love001  smile3525 Рая  Hug newsm51     love001 БЛАГОДАРЯ ВИ и на всички други, които са ми помагали по един или друг начин  smile3525


Лек ден!   bouquet

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 16:31 от Ra4e_2009

# 558
  • Мнения: 184
Момичета-кокичета ,Поздравления зазлатните ви ръце!  bouquet
Имам един бърз въпрос,извинявам,се за нахлуването  Embarassed
Знаете ли колко струва един флумастер от zmeeborets? http://www.zmeeborets.com/?page_id=3&record_id=853

# 559
  • Мнения: 17
Здравейте!
Влизам с едно питане, правя торта и мисля да е с Муса на Танита, мола препоръчайте ми какво КРЕМА СИРЕНЕ да ползвам, днес се пулих в Кауфланд и нищо не избрах, във всичките пише че има сол, взех идно Хелиос ей тъй да го видя кво е ама то май не става дори и да го пасирам , моля който ползва крема сирене за кремове да ме насочи....
После като има какво да покажа, ще бъбря още сега отивам над печката, че....не е за оставяне

и още един въпрос-искам да покрия и подложката с фондан-как да действам кога се покрива подложката,  и тя с маслен крем ли се маже

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 15:45 от nin4e

# 560
  • Мнения: 2 708
Аз правя муса на Танита с Филаделфия.

# 561
  • Мнения: 17
аха мерси, със сигурност ще е по-добре....мерси  за отговора, допълних си предния пост ако и там се изкажеш......много ще ме помогнеш

# 562
  • Мнения: 3
Не съм Крисче и не съм покривала подложка, но мисля че се мацва тук таме с масл. крем и се покрива преди да се сложи тортата. А след като сложиш тортата за да я покриеш и нея, и да не залепнат висящите краища на чаршафа за покритата подложка, просто покрий с фолио разстоянието от тортата до края на подложката. Дано ме разбра!

# 563
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, влизам само да изкажа хилядите благодарности към вас за милите пожелания. Вчера денят ми бе по-хубав благодарение на вас.   bouquet  bouquet  bouquet

И да се похваля с какво ме изненада Албенка. Донесе ми въртяща се стойка.  newsm44 newsm44 newsm44


Албенче, много ти благодаря мила. Страхотен човек си и много добра приятелка  Hug Hug Hug

# 564
  • Мнения: 2 708
И аз не съм мазала подложка и не съм слагала фондан. Мисля Рая или Шемет май съм виждала да го правят  newsm78 ама не съм сигурна.

# 565
  • Мнения: 3
Момичета-кокичета ,Поздравления зазлатните ви ръце!  bouquet
Имам един бърз въпрос,извинявам,се за нахлуването  Embarassed
Знаете ли колко струва един флумастер от zmeeborets? http://www.zmeeborets.com/?page_id=3&record_id=853

мисля, че е 7лв.

# 566
  • Мнения: 29
Здравейте и от мен най-после!
аз нещо напоследък не съм много активна нито в коментирането на прекрасните ви торти,нито в правенето на торти от моя страна. Невероятни торти сте сътворили и искам да ви поздравя всички!
нека да ви покажа все пак каква торта спретнах набързо вчера за Деня на благодарността след дълъг застой от моя страна:

# 567
  • Мнения: 429
Момичета, здравейте!
Чета ви от около 2 месеца, всъщност от момента, в който реших, че искам сама да направя тортичката за първия рожден ден на моето момиченце!  Wink

Меко казано съм силно впечатлена от таланта ви!
Оставам безмълвна пред красотите, които творите!
Знам почти на изуст и съм разглеждала в детайли всичко показано във вкусната ви темичка!
Поднасям най-сърдечните си адмирации!
  bouquet

Ще използвам думата престрашавам се да ви се представя, защото наистина съм силно респектирана от вашите умения.  Heart Eyes  Но ще ми бъде много приятно да присъствам в темата ви, защото се оказва, че след като направих първата в живота си Торта, от горе и от вътре, съм силно ентусиазирана да продължа да се развивам в тортеното изкуство! Имам огромно желание да експериментирам и се надявам при вас да намирам ценни съвети и напътствия!   chef

Тортата, която ви показвам по-горе е правена с много любов, която знам, че всички вие винаги използвате като най-важна съставка на творенията си! Виждам повечето й недостатъци и мисля, че знам какво би трябвало да подобря следващия път, но предполагам има доста неща, които вашето професионално око би хванало, а аз не бих осъзнала като проблем просто защото още нямам опит!
Дебелината на етажите ми и диаметрите им съотнесени един към друг са несъразмерни; фонданът на втория ми етаж е по-тънък от другите два и ми се набръчка небето (До колкото успях замаскирах с облаци.)  Simple Smile и т.н.

Най-трудно се оказа да поставя фондана на първия и втория етаж, защото за да няма фондан между етажите, аз изрязах дупки и премесвах фондана няколко пъти, защото ми се разтягаше повече от необходимото и дупките ставаха прекалено големи!  ooooh!

Всъщност правенето на триетажна торта се оказа много трудно! Добре, че беше любовта, която трябваше да добавям като съставка в неограничени количества, та заниманието беше изключително приятно!  Heart Eyes

*MILADY* е човекът, от когото за пръв път разбрах, че тортено изкуство може да се твори и в домашни условия! Дечицата ни са с разлика един ден и се познаваме от отчетната тема, а в личен разговор съм споделяла с нея колко съм впечатлена от уменията й и как тя ме вдъхновява да опитам и аз да направя тортичка! Сърдечни благодарности!  Hug


Мой виртуален учител обаче в този мой първи опит беше shemet neveroiaten, която наистина е невероятен човек и изтърпя всичките ми въпроси. Отговори търпеливо на всичките ми питания! Думите й и инструкциите й към мен бяха така поднесени, че ме накараха да си помисля, че не е толкова трудно да се направи торта! Hug
Благодаря ти публично и най искрено, Шеметче!   bouquet

Благодаря ви, че ви има и поддържате тази прекрасна темичка толкова пъстроцветна!
Хубав уикенд пожелавам на всички ви!  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 07:19 от Jennie

# 568
  • Мнения: 3 861
Добър ден дами.
Прелитам и мятам една много измъчена торта, довечера ще се върна да гледам и да коментирам



http://www.facebook.com/photo.php?pid=32087818&l=400fd828dd&id=1664382963

Имах много перипетии с нея.  Ще започна с това, че е еклерова(домашни с 3 вида крем) с баварски крем домашно приготвен и е 15 см висока.

Ще мина през това, че направих грубата грешка да наставям подложка за да стане по-голяма, малка ми беше площта да се разгърна  Laughing .

Ще завърша с това, че я кърпи 4 пъти по краищата защото аз хубаво като наставих подложката си премерих дали влиза в хладилника, но не прецених, че тортата като слегне и ще излезе извън очертанията. Всеки опит да я вкарам и изкарам от хладилника завършваше със задрани страни, които аз постоянно кърпех. Като сложим и конденза и това, че шт беше много меко и при всеки допир с хладилника просто залепваше и  се съдираше...
Накрая там на кръпките сложих по една "планка" шт -  деликат защото то стяга и бетонира...
Последно кърпих в 3 през ноща и се нервирах и извадих половината хладилник и я вкарвах под голям ъгъл.

Накрая като я свалях на таткото на рожденничката я цепнах отгоре и се наложи да инструктирам майката да слага свещички на цепката  ooooh!


# 569
  • Мнения: 560
Понеже никой не ми отговори какво покритие слагате за да изглежда като пластелин,ще попитам друго.  Sunglasses

Кое покритие може да се оцветява след като е замесено тестото вече?Защото гледах няколко клипчета слагат боя още докато се бърка,преди да стане тесто.И има ли лесно достъпни боички за тесто?Имам в предвид в големите магазини-Карфур,Кауфланд-мога ли да намеря?Или си ги поръчвате от някъде?

Общи условия

Активация на акаунт