Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 873
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Norge
 ooooh! Praynig Blush
Съвсем я оцапах сега. Embarassed Миледи, след всичкото това чудо, което си ми  отправила кажи ми как да благодаря, какво да казвам и как да го казвам... Blush Изобщо май е най_добре да си мълча (трудна работа Rolling Eyes), само едно цветенце от цяла душа   bouquet и продължавам нататък.

Бобче,
за тукашните готови блатове знам всичко. Shocked Или по_точно не знам. В самото начало накарах половинката да донесе един...ами знам ли, мислех си, че става за ядене след като се продава. Rolling Eyes Върнах го неразпечатан обратно и с това си останах. ooooh!
За крема освен да си сложила малко брашно? Thinking На мен понякога ми се налага да добавям допълнително когато видя, че не се получава достатъчно гъсто.
А за хлътването..така като чета, ми се стува, че не си поставила подложка между етажите и от това е потъването?
Подложки и други материали тук продават само по нета. Ако искаш, да ти дам линк, но е прилично скъпо. Confused  А в Осло има магазин на Уйлтън някъде при Росенкранц_гата), но не съм го посещавала.
Но виж в книжарниците, там понякога се намират тортени подложки, ламинирани само едностранно. Залепяш две гръб с гръб и остава метално лице от двете страни.

Иначе подложки за под тортата/тази, видимата подложка, нея си я правя сама. Вкъщи има внушителни количества дърводелски истории и все кова нещо. Отгоре обличам основно с фондан, а ако са ламинирани или лакирани плоскости, ги оставям така, стига цветът да позволява.
Знам, че някои момичета ползват самозалепващо фолио/тапет. Не съм пробвала.

Аз си правя собствен (ех, собствен, личен Joy) фондан, най ми е лесно така, макар да няма спор, че добрите готови продукти са незаменими.
(Дано не съм пропуснала да отговоря на нещо. Confused)

Нинче, глицерина би могла да замениш с кокосова или друга растителна (втвърдяваща се) мазнина.

Мираварна, много усмихната и закачлива торта за хубав празник. Peace

Доне копривено
такъв си чар, че не може друго освен да ти се радва човек (въпреки китарата) Joy Hug

Свещичке, прекрасна детстка торта: и отвън, и погледната отвътре. Хубави цветове, хубаво изпълнение, много приятно. Simple Smile

Ванче, отново Shocked И двете големи, богати, шарени. Peace
Лъва признай, че си го правила по снимка на някой началник в службата?  bouquet
Точно като директор наблюдава отгоре.

Пускам и аз една експресна торта и бягам, че много се разписах тези дни. ooooh!

......................

# 586
Здравейте неуморни пчелички!
Копривке съчувствам ти за перипетиите около китарата, но е станала прекрасна-как се нави да е еклерова. И на мен ми се очертава май такава, но незнам защо ме е страх че ще е нестабилна
Свещичка ЧРД на тЛигодишното ти момченце!  uraДа расте здраво, щастливо и палаво детенце!
Ванче гледам заимала си се с нови играчки и си ги пуснала в действие-обожавам такива релефни апликации! А ойлювите са супер, много по-добри от прототипа си Joy, гъбките също, абе всичко!
Нелка-без думи! Истинско произведение на изкуството! smile3501
А аз вдъхновена от сладките на Леля Ог, спретнах ето тези:
URL=http://svetlinavtunela.snimka.bg/cooking/torti.499557.21576679][/URL]
и тези
URL=http://svetlinavtunela.snimka.bg/cooking/torti.499557.21576684][/URL] но така и не стигнах до украса от фондан
И за да се поддържат и килцата-една торта за вкъщи
URL=http://svetlinavtunela.snimka.bg/cooking/torti.499557.21576671][/URL]

# 587
Цолова, тортата-буренце е много добра. И ракийка вътре сложила ли си, че и тазгодишна.
Супер си се справила.

Копривкееееееее,
Пепи няколко пъти е споделяла, че китари прави само Медовик. Така не изхвърля тесто и конструкцията е стабилна.
Тортата ти е много добре направена. Доста е голямаааа, цели 15 см висока, незнам верно как си маневрирала в кухнята с нея.

МираВарна,
тоя пуяк е страшно сладък. Един такъв миловиден поглед има....а листата придават есенен и топъл вид на цялата торта. Харесват ми много.

sVeshti4ka,
казвах ли ти аз че имаш ръка за тия работи?! Ако не съм, ето сега е момента да го чуеш. Много е хубава тортата, стравила си се блестящо. Поздравления че и знаменцата си ги направила от фондан, аз може би щях да намеря по-мързеливо решение Simple Smile

Ванче,

цар Лъв е страшно сладурски. Много добре си го чучнала отгоре. А тези красиви животинки отстани бас държа, че са правени с някви отливки - тип Ванчето? Налииииии?

Нелка, Нелка,
и 200 години да имам пред себе си, никога няма да мога да те настигна. Не само, че си творец, талант и създаваш такива невероятни красоти, с които радваш толкова много- много хора, но си толкова позитивен и добър човек. Благодаря ти за топлотата и радостта, с която ме дараваш!
Тортата е прекрасна!!!
Сигурна съм, че и ти сама си направила декорацията и си извила сърцата по този начин Simple Smile, недей да скромничиш Simple Smile

Eто и нещо малко от мен.

Повече в блога http://cooks-and-bakes.blogspot.com

# 588
Мира варна,много нежна тортичка ,с пъстри цветове Hug,а желъдчето е страхотно .
Милейди ,разглетах целият ти блог ,поздравявам те за финеса  bouquetТортат ти е прекрасна.
Жени ,не мога да видя тортата не   мога да я отворя,но от написаното тук виждам че имаш най важното ,а именно желани.ще се радвам да те срещам често тук при нас.
Дона копривка,направо се изпотих докато четох през какво си преминала мила ,но въпреки всичко си се справила отлично с китарата Hug
Свещичка,три годинки празнувате .поздравявам ви да ти е живо и здраво хлапето,а тортата е чудесна Hug
Ванче,показваш отново две прекрастни торти.Наистина доста си се позабавлявала .Бягай мила да работиш и с нетърпение ще чакам да видя какво пак си сътворила newsm78
Нелка,твоите торти не подлажат на коментар,те просто са съвършенни .Имаш страхотен вкус за декорация.За мен е удоволстве и да разглеждам твоите шедьоври.Неповторима си newsm20
Цолова,и ти се вихриш в кухнята ха така Laughing
Ето и моят труд.

Аз май се поулях със снимките.Да си призная най– много се забалвлявах със змея ,голямо удоволствие беше да го направя повече снимки на него имам в албума.А сега имам една молба, ако можете да ми дадете някаква идея на торта за телевизионен техник . Praynig
Аааааааааа,виждам нещо мнооооооооооого красиво от Дарилка .Браво на теб ,страхотни рози  Hug,чудесни са  bouquet

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 21:38 от Албена

# 589
Торта теле … 79;ор

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 22:37 от Тани`

# 590
Албена, снимките с тортата ми са във фейсбук и ако ти нямаш акаунт там, не можеш да ги видиш! Съжалявам! Албумът, в който са обаче е разрешен за разглеждане от всички абонати на фейсбук, дори да не са в приятелския ми лист!
Честно казано не знам как да поставям снимки по начина, по който ти си показала своите красоти! Разкошни са!  bouquet
Благодаря за посрещането!  Hug

Милейди, покритието се раздърпваше, защото за да не хабя фондан (а виждах, че няма да ми стигне) го изрязвах преди да облека съответния етаж, а дупката винаги правех малко по-малка от основата на следващия етаж. Варианта, който ти предлагаш - да режа след като поставя и аз си го мислех, че е по-лесен, (та дори най-лесно беше да не режа, а да си остане с фондан между етажите), но така щях да изцапам с крем изрязания фондан и да трябва да го изхвърля.   Confused

Знам и техниката с подложките и подпорите, но така нямаше да мога да режа тортата през всичките три етажа, а ми беше важно да поднеса на всеки гост парче, включващо всички етажи и съответно всички цветове, в които са оцветени блатовете!  Wink

Свещичка, сърдечно благодаря за милите и окуражителни думи!
Проектът ми всъщност беше едноетажен, но в последния момент и след смяната на концепцията десетина пъти се реших на триетажния вариант, просто защото не съм знаела с какво се захващам.  Simple Smile
Всъщност триетажна пъстроцветна торта ми беше най-на сърце, защото от детството ми ми е останала представата за торта за детски рожден ден да е триетажна и шаренка. Такива са били всички мои торти, та сантимента надделя!  Heart Eyes

Сега мисля изненада за мъжа ми за годишнината ни, а после и Коледна и Новогодишна тортичка и ми се иска да се пробвам да направя една от тях поне да е като твоята шахматна вътре. Чудесна е и изглежда много апетитно!   chef

Да ти е живо и здраво малкото рождениче!
Радостно детство и пъстроцветни мечти му пожелавам!   bouquet

# 591
Ето това е тортата -снимката е лоша но не можах да снимам по светло, повода е 7-мия рожден ден на племенницата ми!

Първия етаж сам по себе си го харесвах повече без псевдо възглавничката, въженцето би трябвало да е златисто и е , но не личи....
Благодаря на всички , които ми отговаряха на въпросите, мерси за помощта, прекрасни торти сте показали, на Ванчето,

Нелка- толкова изчистена и красива,

Дарилка перфектни рози-стилна и изчистена торта,

Албенка-змейчо е хубав, и другите както винаги де  Hug

sVeshti4ka -тази прелест ще моля да ме позволиш да я копирам, много хубави цветове-черното как го постигна, всичко си е на мястото-добро изпълнение!

# 592
  • София
Mного ви благодаря за хубавите думи за тортата ми и специално за поздЛавите за рождения ден на малкия!  Hug

Радвам се, че ви хареса тортата, аз също я харесвам. Тревата ми отне страшно много време, но аз не бях се определила как точно ще я правя и затова. В началото бчх покрила с дебел слой фондан, който смятах да нарежа с ножичката, но той почна да се рони по грозен начин и не ми хареса. Не знам дали ножицата е била тъпа или фондана поизсъхна и не стана. Тогава махнах всичко и почнах да правя лентички, които нарязвах по дължината с ножче и после навивах на охлювчета и така залепвах. Видях, че така става красиво, но се изказах на няколко пъти по не много мил начин по свой собствен адрес, че оставих такова голямо пространство за тревата.  Mr. Green

Дарилке, благодаря специално и на теб.  Simple Smile Simple Smile Знаменцата са едно нищо пред Маккуин и тревата. То и Маккуин си е едно нищо пред тая проклета трева.  Joy
Тортата ти е прекрасна! Simple Smile Страхотно много обичам такива изчистени и леки неща! А розите са съвършени!

Същото искам да кажа и на Нелка - твоите торти са просто уникална класа. Друга дума не мога да намеря! Simple Smile

Изкефих се и на Цар Лъв на Ванчето и на дракона на Албена - мнго са готини! Simple Smile

Нинче, благодаря! За мен е чест някой да ме копира! Simple Smile черното с четка отгоре боядисвам.
А пък аз теб да попитам короната как я направи? Хубава е тортата! Simple Smile

И още. Искам да помоля някой да метне линк към някой пистолет за изтискване на въжета, който да е качествен. Има в англ. сайт с боичките, има и в ибей, но не знам дали стават.

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 22:34 от sVeshti4ka

# 593
а за короната щях да казвам, имах първо една с фитили, не съм я снимала че я счупих преди да я щракна, беше по хубава, тази беше план Б, ами тоя модел лесно се прави, изрязваш си си шаблон формата и после я просваш на нещо овално да съхне, на пекарска хартия в случая върху едно канче да получа овала...

# 594
Момичета много ви благодаря за позитивните коментари! Радвам се,че тортата ми ви е харесала.
Дона Коприва, готина китара!
Милейди, радвам се,че съм ти подобрила настроението с моят смешен пуяк Simple Smile
Свещичка, тортата ти е много хубава! Доста търпение се изисква с тази трева...Би ли споделила техниката по направата и?
Нелка, в твоята торта ми останаха очите!!! Стил,красота,изящество и прецизна изработка!
Дарлика, много нежна торта.Открадвам си идеята ти да знаеш Simple Smile Искам да ти кажа,че вече 2 пъти правя тиквените ти мъфини  и съм влюбена в тази ти рецепта!
Албенка, толкова много торти и то с толкова детайли...незнам как смогваш...
Ванче, и ти си неуморна направо,преклон!

# 595
  • София
miravarna , благодаря! Малко по-горе , в предния ми пост, описах ка правех тревата. Simple Smile
А аз само чакам да се преместим за да почна на Дарилка тиквените истории, че сега не ми работи фурната и не мога нищо да правя. Simple Smile
Много са апетитни!

# 596
Дарлика, много нежна торта.Открадвам си идеята ти да знаеш Simple Smile Искам да ти кажа,че вече 2 пъти правя тиквените ти мъфини  и съм влюбена в тази ти рецепта!

Ооо за мен е огромна радост, че ти харесват! Еми то като ги държах на първа страница толкова време, няма начин някой да не ги направи Wink

Свещичка, тревата се прави със сито. За по-едрите треви аз използвам един гевгир, тип цедка, който имам. Правя топче фонодан и натискам - от другата страна излизат малки тревички  Grinning Лошото е, че също става бавно.

Албенка, тортите ти са страхотни. Виждам огромен напредък в работата ти в моделирането. Още ти се чудя как успяваш да продължаваш с този наторавен график, вземи си почини малко моля те. Прегръщам те.

# 597
  • Банкя
Албена наистина си голям майстор.Много свежи.Идейни.Абе супер са.

# 598
  • София
То първо трябва да се минеш отвсякъде за да научиш по-лесния начин.  Joy КОлкото бавно и да е, все пак не е толкова цъцкаво, но поне ще знам за в бъдеще, че да не се отказвам от идеи за торти с треви.  Laughing Така че много съм ти благодарна за начина.  Hug

# 599
Здравейте мили дами!Много хубави торти виждам отново!
miravarna весела торта и пиленцето е голям сладур.
копривке  много си се поизмъчила,съчувствам ти!Но най важното е че крайния резултат е отличен!
Jennie изключително добър първи опит.С нетърпение чакам да вида следващите!
sVeshti4ka нямам думи!браво!Сподели за тревичката как я направи?
ванчее цар лъв много ме изкефи  Hug
Нелка Нелка отново един шедьовър си ни показала,пред който оставаме безмълвни   bouquet
colova доста си си поиграла с тези сладки,много са красиви!
Дарлика розите са перфектни! Heart Eyes
Албенче както винаги  много торти и коя от коя по хубава,аз обаче най много си харесах замъка!
Нинче Много нежна торта.
И аз да покажа над какво се трудих снощи,правих тортата по снимка която ми бяха пратили ама нъц,не се получи като на снимката

сега отива да довършвам още една торта... Tired

Общи условия

Активация на акаунт