Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

  • 82 882
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 1 329
Прелитам набързо, за да ви покажа какви кексчета творих.
Бас държа, че такива не сте правили Simple Smile



Подробности в блога http://cooks-and-bakes.blogspot.com/

# 646
  • Мнения: 1 243
Леля Ог  невероятно торти и сладки твориш. А последните мъфини са страхотни  Peace
Ra4e_2009, Пепи, Ванче, riyani, colova за вас нямам думи-  bouquet
Не сме да коментирам дори красотите , които показвате. Коя съм аз, че да казвам нещо по ваш адрес  Embarassed Никога, нокога няма да достигна вашата класа и умения. Възхищавам ви се!
Изтръвавам много от вас, но не мога да ви запомня. Щом отворя темата и се захласвам. Копирам си снимките и ги разглеждам отново и отново и се чудя на търпението ви.

Тази вечер метнах една много бърза тортичка за дом, употреба, но направих генерална грешка. В крема за замазваме изипах останалата сметана и смесих  ooooh!Ужас, ММ не залепна, разтече се покритието под нея, стана целулитна торта. ХЕм бях чела да не слагам сметана, ама реших, че е малко и няма да окаже влияние.

Искам да направя коледни сладки. Мъжът ми ще се връща средата на декември и искам да го изненадам. Той е диабетик. Можете ли да ми предложите рецепти за сладки за диабетици. Пробвал ли е някой да смели фруктоза в кафемелачка и да получи пудра от нея?И един може би тъп въпрос  Embarassed Сместа за сладките печете в тава и после с формичките изрязвате, нали?
manim  сега видях кошничката-много ми хареса  PeaceНя мен ми предстое, както знаеш да правя такава, но мисля да я напълня с плодове, тъй като не мога д аправя цветя (освен розички) Rolling Eyes


Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 00:02 от tsve_te

# 647
  • Мнения: 55
manim - според мен тортата е станала невероятна Simple Smile моите поздравления Simple Smile
Благодаря Simple Smile  Hug

# 648
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
  • Мнения: 434
михаела73, наистина много автентични кецове!
*MILADY*, тортата ти е прекрасна!
bob4enka, въпреки перипетиите, тортата се е получила страхотна – много нежна!
Леля Ог, сладки животинки! Тортата с цветенцата е толкова нежна... А мъфините с котките – уникални! Много си продуктивна!
colova, чудно буренце! И сладките са много симпатични!
miravarna, супер идейна и перфектно реализирана торта!
доня КОПРИВА, страшни перипетии си имала с тази китара; важното е, че си закрепила положението!
sVeshti4ka, ти ми скри шапката! Страхотен талант си! Перфектна е тортата с Макуин!
van444eto, тортата с дивите животни е много готина! Другата ми е малко претрупана, но пак е хубава. А тази с хамъра в моите очи е нещо грандиозно! Пък за 24 часа... Думи нямам!
nelka.nelka, как ги постигаш тези идеални форми, идея си нямам! Уникална си! За пореден път застивам пред твоя снимка – искрено ти се възхищавам!
Дарилка, много е стилна розовата торта! Кексчетата също ми изглеждат апетитни – идея нямам как на ръка си докарала толкова еднакви букви!
Албена, една камара красоти си натворила! Змеят се е получил много добре!
rumqnka, много е сладка розовата кола! Тази с трактора също е много сполучлива!
patriyani, китито и морската торта много ми харесват! Пък китито от специалната порода е просто уникат! Wink
ani_d, много харесвам комбинацията от кафяво и тюркоазено – изключително апетитно изглежда тортичката ти! Музикалната също е чудна!
yoli, прекрасна торта!
Ra4e_2009, страхотни са пингвините! Много изпипана торта!
михаела73, пеперудата е много красива!
vanesa_01, синът ми ахна по твоята бензиностанция!
manim, прекрасна е кошницата! На мен ми изглежда идеална!

И аз имам една тортичка за показване, но не съм свалила снимките все още. Ще я изтипосам тези дни.

# 649
  • Мнения: 3 861
Добър ден дами!
Раче, много е идейна твоята торта, има много настроение и си я направила супер  Hug
Ти ме питаше за цвета на болтчетата. Боядисвани са отгоре с сребърна боичка на прах разтворена във водка. Струните също.

Дани, страхотни кексчета. Идейно. Ще крада съвсем скоро, да знаеш  Mr. Green!!!

Лельо Ог, мъфинчетата с котките са супер. Само имам въпрос. Нямаш ли снимка от друг ъгъл да им видя муцунките на тези малки маци? Предстои ми нещо подобно за именния ден на Анчето, темата ще е аристокотките и освен тортата мислех да спретна някое тематично мъфинче, та затова питам за маците. Wink

Благодаря на всички, които коментираха китарата ми.
Дани, аз си знам, че Медовикът е идеалната торта за 3д, всичките ми триизмерни, МакКуини и тем подобни "същества" са именно Медовик.
В случая обаче основното изискване беше тортата да е еклерова "като в Лагуна". Оттам дойде и целият зор. Много мокра, много креместа, мислех да си я облека отстрани с платка за руло, но тя така и така се разду яко, нямаше накъде и платка да слагам. Тъй като нямам форма китара я оставих да стяга с алуминиево фолио, прилежно загъната. Бях сложила повечко желатин за да няма издънки с крема.
Аз щях да правя торта вчера, но не стигнах до там, така че нямам нищо за показване  Tired

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 08:28 от доня КОПРИВА

# 650
  • Мнения: 1 163
Момичета наистина страхотни торти. Сега и аз се запалих да направя поне една пробно а ако стане на коледа ще изненадам всички а и в понеделник имам рожден ден може и за себе си да направя една. Благодаря на всички които ми отговориха имам още няколко питания. Като за начало мисля да си взема готови блатове /по нататък ако задобрея ще си правя сама/ интересува ме готовите блатове на коя фирма вземате и сиропирате ли ги или редя блата и на него кремчето както е предложела ani_d крем оле с разбита сметана. Другото ми питане е дали преди да се сложи да кажем Марципан Варна / той ми се видя наистина най-лесен за изпълнение/ трябва ли цялата торта отвън да е намазана с крем?  И доколкото разбрах панделките и корделките ако мога така да ги нарека трябва да са подготвени и престояли поне един ден преди тортата. Наистина се извинявам за глупавите въпроси но темите са много няма да мога да ги прочета.   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
_Пепи_ , ani_d , Ra4e_2009 още веднъж благодаря ви за отговорите  Hug Hug Hug

# 651
  • Мнения: 3 861
Мими, отговарям ти поред на номерата

1. За марка готови блатове не мога да ти кажа, но каквито и да са, внимавай да не ги пренапоиш със сироп защото има опасност да ти се разкашкат. Имай предвид, че и крема дава сочност на блата. Сиропираш,  но с мярка.

2. За марципан Варна само искам да кажа да изчетеш много внимателно всичко преди да го започнеш. Казвам го защото редовно чета за едни и същи проблеми, които новите момичета имат с това захарно тесто, в паниката си направо го мятат в коша, а проблемите и решенията им са описани подробно в тортената библиотека.

3. Под захарното тесто задължително се измазва тортата с маслен крем или ганаш(рецепти в тортената). Тънък слой колкото да заравниш тортата и да не ти се топи покритието. Всеки крем на млечна(сметанова) основа ще ти стопи покритието.

За панделките си разбрала правилно. Peace

# 652
  • Мнения: 211
Здравейте, момичета!

silrai, *MILADY*, ani_d, Дарилка, tsve_te, Анири, доня КОПРИВА, много благодаря за комплиментите, пак ми пораснаха крила!  Hug
михаела73, много ти е красива пеперудата!
colova, и нощем даже имам работа, но от време на време ми се налага да спя за по четири-пет часа.
ani_d, щампата с цветчетата всъщност е печатче, купих го от една книжарница. Хубава музикална тортичка!
manim, хубава ти е кошничката, да е жива и здрава майка ти!
Дарилка, жестоки мъфини! Как ги направи квадратни и целите л ги покри?
доня КОПРИВА, ама те си нямат муцунки, те са стилизирани котенца! Ти да не помисли, че съм ги снимала в гръб? Само  топче за глава с две ушенца и герданче.

http://www.cakecentral.com/cake-photo_1852394.html
http://cakecentral.com/modules.php?name=gallery&file=display … e&pid=1197762

Приятен ден на всички!

# 653
  • Мнения: 3 861
Лельо Ог, честно казано мина ми през ума, че може и стилизирани да са, но някак не очаквах...Тайничко се надявах да си ги снимала  в гръб  Laughing Laughing Laughing
И все пак са много сладки  Hug

# 654
  • Мнения: X
Пак страхотни торти видях....как да изброя всички....    Rolling Eyes
Дани ,отивам да видя как си направила тези квадратни вкусотии!    Grinning
Цитат
И един може би тъп въпрос   Сместа за сладките печете в тава и после с формичките изрязвате, нали?
Ако питаш за сладките с някаква форма,първо се разточва тестото,изрязва се с формички и после се редят в тава и се пекат ,вече изрязани.   Peace

И аз имам торта от РД на Здравко....ама нещо не ми харесват снимките ,че снимах вечерта...май иска още обработка...

# 655
  • Мнения: 1 163
доня КОПРИВА мерси много. Hug Hug Hug Явно тортоправенето си има големи тънкости. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Сега ще се впусна да чета подробно за Марципан Варна и в петък живот издраве смятам да направя панделките та да са готови за събота. Това ще е първата ми торта в живота / изключвам бисквитените/  Laughing Laughing Laughing А пък ако стане сполучлива ще е благодарение на вас. Искам да ви кажа че ще съм в темичката и ще питам това онова.

# 656
  • Мнения: 14
Дарилка - кексчетата са невероятни Simple Smile Интересно ми е с захарно тесто ли си ги покривала ? Бая играчка е било, но крайния резултат си струва Simple Smile Браво, моите поздравления, не се и съмнявам, че всички много ще ги харесат и ще им се зарадват Simple Smile
Да споделиш все пак как са реагирали Simple Smile

# 657
  • София
  • Мнения: 1 078
mimi_msm , панделките и други по-обемни неща по-добре ги направи поне 2-3 дни предварително за да изсъхнат добре и да не кльофнат, като ги сложиш върху тортата.

Много готини неща са показани на последните страници! Simple Smile Индианците с джипа, котенцата върху мъфините, страхотните пингвини, на Дарилка мъфините с букви... Много са готини! Simple Smile

Дарилка, как ги ръчка всичките букви бе, жена? Перфектни са.

# 658
  • Мнения: 1 163
mimi_msm , панделките и други по-обемни неща по-добре ги направи поне 2-3 дни предварително за да изсъхнат добре и да не кльофнат, като ги сложиш върху тортата.

Така смятам и да направя но не разбрах Марципан Варна ще ми свърши ли работа и за панделките и за основното покритие горе. И никъде не видях рецепта за крем Оле. Ох сега се светнах и бързам да се коригирам май това е крема на доктор Йоткер Embarassed Embarassed Embarassed Другото ми питане е какви оцветители ползвате и кога се слагат? Тая седмица ще ви омръзна много но пък и вие сте така мили всичките, че човек няма как да не ви пита  Embarassed Embarassed Embarassed

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 12:17 от mimi_msm

# 659
  • Мнения: 720
Здавейте момичета.
Отново нахлувам в страхотната ви тема с молба за помощ.
От библиотеката харесах тази торта Хелоу Кити http://www.youtube.com/watch?gl=US&feature=related&hl=uk … amp;v=9C5WWktbju0 Не държа да е точно същата, но ще се опитам да направя нещо подобно. Не ми харесва обаче размазаният крем по котето. Видях, че има и други клипчета с торти, покрити с моделираща маса. Аз обаче съм работила само с марципан Варна, а той не става чисто бял. И тук идва моята драма. Какво точно покритие или глазура да избера, че хем начинаещ, като мен да се справи, хем да има хубав външен вид.  newsm78
Ако направя шоколадова глазура, но с бял шоколад (защото ми изглежда най-елементарно) дали ще стегне хубаво и ако да, коя точно шоколадова глазура да избера?  newsm78 И все пак има ли подходяща за начинаещи моделираща маса, която да е хубаво бяла? Изобщо какво бихте ми препоръчали? Видях, че има и шприцовано с розички коте, но с това пък изобщо няма да се справя.  ooooh!Освен това ми е мн. интересно мустаците на котето от какво са?
Благодаря ви предварително за съдейтвието.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт