Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 875
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ена, ето моите отговори на някои от въпросите ти:
- снежно бяло и нетрудно за правене тесто ми е желатиновото тесто на Нелка (вж. Библиотеката); единствено трябва да работиш веднага или изключително добре да го увиеш в дом. фолио, ако го ползваш по-късно, защото доста бързо съхне
- за глазура можеш да използваш бял шоколад, разтопен с малко сметана. Замазваш тортата с крема и заливаш с разтопения шоколад. Пак трябва да внимаваш тортата да е добре заравнена, преди да нанесеш шоколада. Виж клипчетата на Албена за тази техника
- мустаците на котето са от едни желирани/дъвчаши американски бонбони

# 661
Доня Коприва благодаря ти за отговора, може би аз не зададох въпроса съвсем точно  Crazy отгоре е със боичката, но отдолу тестото оцветявано ли е и какъв цвят е? И друго да те питам по повод 3Д на блатовете медовик какъв крем слагаш  Thinking Благодаря ти предварително   bouquet
Дарилка кексчетата ти са страхотни!

# 662
  • Бургас/Пз
Другото ми питане е какви оцветители ползвате и кога се слагат? Тая седмица ще ви омръзна много но пък и вие сте така мили всичките, че човек няма как да не ви пита  Embarassed Embarassed Embarassed

Повечето тук ползваме сладкарска боя, която си купуваме или от чуждите сайтове или от специализираните магазини. В тортената библиотека има адресите в София. Иначе можеш да си вземеш сладкарски боички в основните четири цвята от Метро, Кауфланд или Карфур - на Швартау са. http://www.aufermann-germanfood.us/product_info.php/info/p25_Sch … colors--40-g.html

# 663
  • ВИДИН
здравейте имам един вапрос
на бяла ледена глазура ще се хване ли сметана отгоре благодаря предварително за отговора

# 664
  • Sofia
Ще ви чета малко по-късно, ще ви коментирам също тогава, че ми се губят едни 10 страници в които нищо не съм чела.
Влизам да ви споделя какво значи да се явиш на поправителен и какво значи човек да се поучи от грешките си, определено сама на себе си съм си много полезна като греша.  Laughing
С големи благодарности към Пепи, която ме убеди, че медовика няма да ми изтече в краката както си мислех докато сглобявам тортата, вътре е медовик с варен крем с карамелено кондензирано мляко по рецепта на Петя.
Изводите, които си направих от предния апарат са, че черно повече никога няма да разточвам на нишесте, имам си килимче за тази работа не знам защо така ме мързи да го вадя всеки път, но разликата с нишесте и без такова е очебийна, да правя нещата по-простички и за третия апарат който ще направя извода ще е 3 пъти да меря 1 път да режа.
Колкото и нескромно да звучи си пиша 5+, с тенденция да си повиша оценката следващия път, има кусури, които ме дразнят и можеха да станат по-добре, оправдание за тях нямам.
Хайде до после!

Повече подробности ТУК

# 665
  • София
Вал, ти напълно и окончателно ми взе акъла! Толкова съвършен фотоапарат извади, че аз напълно загубих ума и дума! МЪжа ми погледна и каза "феноменално", с което, мисля, се изчерпва всичко!  Laughing Ти си уникална и аз просто повече няма да ти го казвам, че вече почнах да се чувствам глупаво.  Laughing
Цвета е перфектен и очаквам да каьеш за килимчето. Без нишесте и пудра захар ли се меси фондана върху него или аз нещо не разбрах?

# 666
Valeria, какво направи ти бе жена?!?  Shocked  newsm20 Не мога да коментирам нищо. Седя си тук и се връщам да го гледам, че да повярвам, че не си си сложила отгоре твоя апарат.

# 667
  • Sofia
Сега да взема малко думата викам аз, ама колкото и да ми се иска да се изкажа по всички торти едва ли ще успея, че отдавна не съм го правила а вас 2 дни да ви остави човек и изписвате мастилото на малка до средна печатница.  Laughing
Кецките на Михаела много ми харесаха, но ми липсва някакъв детайл отпред сякаш, може би малко чертички по бялата част биха придали съвсем друг образ, връзките си ги нанизала перфектно обаче.
На Милейди тортата ми е много сладка, особено борда долу, такива цветя обожавам шантави дето не растат в никоя природа, а са плод на нечие въображение, страхотно настроение ми създават.
Милейди, чакам шия, но не от туршия.  Mr. Green
bob4enka, не се отказвай, тортата ти е много нежна, понякога има каръшки дни, явно твоя е бил точно такъв, но резултата си е заслужавал.
Ог, бисквитките са страхотни!
За фитилите шапка ти свалям, много трудоемко аз не знам бих ли могла да се захвана с такъв проект.
Цолова, как се правят дъски на буре та да напаснат хубаво, виж как се получава разминаване, аз съм много скарана със сметките, знаете вече.
Мира, тортата за дена на благодарността е много сладка!
Жени, добре дошла!
Първите ти опити са впечатляващи!
Копривке и ти 3 пъти мери и веднъж режи следващия път!
Не ти е било хич лесно с тази китара ама пък си се справила супер.
Свещичка, тортата на Филип е страшна, тревата наистина ми е любима и като цвят и като модел, ето че и аз не знаех че трева се прави със сито или гевгир, прави са хората че човек се учи докато е жив, благодаря на Дарилка за споделеното!
Ванче, този лъв така величествено е поседнал, а косата му е досущ като твоята, признай от къде си заимствала.  Laughing
Този джип е страхотен, хората около него също, едни такива нисички и тумбести с тези така тъповати муцунки, каква им е връзката с фармацевтиката обаче ще си остане загадка за нас.  Laughing
Нелка, то това твоето не е никаква торта, как може да нарече човек такова произведение някаква си торта!
Такава чистота и изящество, просто перфектна!
Дани, тази с точките ми е любима, изключително нежна и красива!
Кексчетата са ти страхотни, ще чакаме и ние отзивите предполагам ще са възхитени и тези за които са предназначени!
Албенче аз също забелязвам, че напоследък все повече моделираш, не знам как ти остава време за всичко, но нещата ти се получават страхотни.
Нинче, ако беше изтумбила малко повече възглавничката щеше да стои сякаш по-добре, короната е много сладка, а от светкавицата не успявам да видя детайлите по първият етаж.
Румянка, колата е много хубава, браво!
Патрияни, и аз се подреждам за постъпково Кити ако може!  Flutter
Ани, сърцето е много апетитно, а ти си почивай повечко вече!
yoli, много сладки палци!
Раче, супер е тортата и скиорчето на борчето също.  Laughing
Пепи е как с една торта 2 рожденнички, не познавате ли някой от Пловдив който да ви направи по една торта за всяка?  Laughing
vanesa_01, добър замисъл за тортата, взирах се обаче да разбера тези червените какви са на тревичката и не можах, но ми идват излишни като цяло можеше да минеш и без цветчетата, а да ги замениш с нещо в темата на тортата, маркуч за бензин, автомобилни гуми, газови бутилки, нещо от този сорт.
Михаела и на мен ми се щеше сестрата да има някаква дантелка сякаш, много хард ми идва така.

Сега за килимчето да кажа, то си е силиконово за разточване, преди си го ползвах често, сега не го вадя че ме мързи да го мия всеки път и подсушавам, че много му се лепят мъхчета, а и то самото ако не се увие в хартия много лепне.
Но на него си разточвам без нишесте и без пудра, не ми залепва изобщо, ето черното тесто винаги ми е по-лепнещо от всяко друго, защото му слагам повече боя и съответно му се разваля малко структурата та винаги с нишесте си го разточвах до сега, но днес го опънах направо на килимчето и резултата е супер, не се наложи да почиствам каквото и да било по тортата със спирт, много чисто се работи така и ще превъзмогна мързела си и ще го вадя по-често.  Laughing

А Милейди, моя съм го изпускала, хвърляла ама с нож не давам да го режат та не бих го сложила на тепсията.  Laughing

# 668
Valeria Нямам думи! Цтрахотен истински фотоапарат!, И черното е станало наистина черно Peace
Аз се мъча от седмица да постигна черно Cry, но уви-нямам резелтут-докарвам го до сиво.
Между другото ако има някой Варна, който има по-голямо количество бои и желае да ми продаде малко или иска да си купим заедно да ми пише на ЛС

# 669
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Valeria, поредното си чудо си представила! Уникална си просто!  bouquet Като истински е фотоапаратът! И бисквитките около него са супер сладурски! Златни ръце имаш!  bouquet

Една тортичка и от мен, "Детска радост - шарени бонбонки":

И разрез:

# 670
Ей,напълнихте ми душата последните страници!Такива красиви торти,мъфини,сладки...  Crazy БРАВО  bouquet на всички!

Аз влизам също така да почерпя с тортата за рождения ден на малкото ми момиченце,което стана на 1г. вчера! Simple Smile

Има много забележки,но с подръчни средства откъм инструменти и бои,това е най-доброто ,което успях да направя! Simple Smile Модела е подобен на една торта на Ван444ето.Повечето информация черпих от блога на Димитрана.Фондана ми стана супер!(Преди това правих една торта-подарък с Варната,но няма да повторя.Стана си добре,но не ми допадна за работа.) Горния етаж беше вита,но забравих да снимам в суматохата,а беше станал много добре-прави блатове,еднакво количество крем,супер изглеждаше. Simple Smile Имах и по-хубави снимки от професионален апарат,но не съм ги качила и няма да ви занимавам с моята велика торта повече!
Лека вечер от мен и ви благодаря за ценните съвети и полезното инфо в темата!Без вас нямаше да се справя никога!   bouquet

# 671
  • София
pebs, честито на патерици на твоята дъщеричка! Да расте весела, щастлива и здравичка! Страхотна ти е тортата. Хубаво покрита, равна. Обувчиците са много готини  - браво! Simple Smile Какъв е фондана? Доколкото разбрах не е Варната, щом след първата нямало да повториш.

Анири , много е сладурска и твоята тортичка - шарена и весела.  Simple Smile А ти с какъв фондан работиш? Гледам доста дебеличко е разточено - направо разточителство.  Laughing

# 672
анири-много ми харесва тортата ти-и като идея,а и изпълнението ти е страхотно.изглежда ми трудоемко това с цветовете
пебзс,от два дни правя панделкидотук 2 кг фондан съм назад,днес направих една подруга техника,стана супер,но е залепнала много яко за хартията за печене,на която е подпряна...просто няма начин за утре в 16 часа да е върху тортата......много се   #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire,направо  smile3511 smile3511 smile3511 smile3514 smile3514 smile3514
с какво си направила твоята и колко време съхна
валерия,за вас нищо няма да кажа,освен-да ти имам проблемите на теб hahaha

# 673
Валерче, Чудесен-невероятен-уникален-граничи с космическото съвършенство!!!  newsm20
Анири, много весела тортичка-страхотно изпъната и невероятно изчистена от към детайли-найстина е много красива и очарователна.
Пебс, ЧРД на детенце, да ти е живо и здравов предвид липсата на материали и помощни средства си се справила повече от перфектно-пък и нали целта е да е щастливо рожденничето!!!
Ванчеееееее, спиш!Пусни бебока и тук, много е фешънски!!!!  Crazy

# 674
Патрияни,всички торти са страхотни но китито и китарата са ми любими.
Ани д,много сладка тортичка.
Румянка,и колата и трактора са супер.
Нинче,хубава тортичка.
Yoli,малката ти балеринка сигурно е била много доволна от прекрасната тортичка.Толкова е нежна.
Раче,страшно сладки са пингвинчетата.
Ванчето,нямам думи Хамъра е супер,като всичко излезло от твоите ръце.
Пепи,тортите са страхотни а тая със зодията е прекрасна.
Леля Ог,пак идейни мъфини.
Михаела 73,много идейни и сладурски тортички.
Ани д,страхотен ключ сол.
Маним,много ми хареса кошницата.
Дарилка,супер са кексчетата.
Валерия,фотоапарата е уникален.
Анири,много нежна тортичка
Пебс,да ти е жива и здрава дъшеричката и много да те радва.
Момичета трябва да правя бебешко кошче със дипли за  неделя ,гледала съм клипчетата но нямам тази формичка с какво мога да заменя този инструмент.
И за да не е само спам,ето една пробна рисунка ненапълно довършена,че трябва да поизсъхне за да оправя нослето/нестава със гумичка  Mr. Green/Да видим как ще я докарам на торта после.Черното е от 3 уши и за рисуване става.

а това е модела,не го докарах много ама каквото това.

Общи условия

Активация на акаунт