Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 870
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
sVeshti4ka ,благодаря ти!Да ви се връщат пожеланията и на вас с твоето порастнало момче.   bouquet
Фондана е от блога на Димитрана,аз пролетната торта гледах конкретно.Пише,че е по рецепта на Моника,но не знам кой точно се води.Прилича много на РМ2,само дето има лимонтузу.
bozgounova ,моята е от горепосочения фондан.С него се работи много лесно,не е прекалено мек,както ми стана Варната,но не е и твърд.Много лесно я направих и я правих вчера,после директно я прикрепихме на тортата.Не знам защо лилавата част изсъхна по-бързо,може би от боята. newsm78 Тя ми е гордост панделката,много си я харесах. Simple Smile Ето я пак.  Успех и дано успееш и ти!  Peace
Благодаря за коментарите!  Blush

Тъкмо сега да питам,ако започне да се рони фондана,може ли нещо да се направи с него и какво?Че лилавото,както писах,много бързо изсъхна и започна да се рони накрая,та за това и точките са ми такива дебели и грозни. Sad

# 676
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Анири , много е сладурска и твоята тортичка - шарена и весела.  Simple Smile А ти с какъв фондан работиш? Гледам доста дебеличко е разточено - направо разточителство.  Laughing

Дааа... Голям срам! Embarassed Мислех да го коментирам, но реших, че тъй или иначе съм си взела поука. Wink За пръв път използвах ММ на Пикко, досега само с Варна-та бях работила успешно. Напълно различна консистенция и след като по краищата, които отстраних, се беше изтънило бая - към 2мм, реших, че навсякъде е така, но разрезът ми донесе изненада. Ще се изуча някой ден, дотогава бая разхищение ще падне явно. Wink

pebs, страхотна се е получила тортичката на Ади! Честита рожденничка! И браво на майка й - прекрасна торта е сътворила!

ditsan, много добър дядо Коледа! Наподобява ми на трансфер, но пишеш, че е рисувана, така ли? А бялото от 3 уши, с което си рисувала, е течната им боя, нали?

bozgounova, бавничко стават цветните блатове, но не е чак толкова трудоемко!

Благодаря на всички за хубавите отзиви! Hug

# 677
yoli  много е красива тортата,само надписа ми се струва че ако беше друг цвят би било по добре
patriyani кога успявяш толкова торти да направиш и то все толкава хубави!китарата е убийсвена просто!А за Кити както винаги перфектна!
Раче страхотна са пингвичетата,и изпълнението като цяло!Браво!
Ванче Нямам думи за хамъра,поздравявам те !И индианките без обуща са готини.А за трактора верно ме беше малък гаража, но скоро ще се поправя Peace
Пепи страхотни торти както винаги!ако не бях прочела че това е знака на стрелеца ,хич нямаше да се сетя,амо щото съм блондинка де Mr. Green
Ванеса творението ти е наистина сложно ,но много добре изпълнено!
леля Ог чудесни котешки мъфинки си направила!
Михаела голяма производителност!Пеперудата е ми е фаворит!
Ани първо да ти отговоря за къщурката-ами и тя си е с блатове и ганаш  и покрива Не е отделно а просто като наредих четири блатчета започнах да ги изтънявам нагоре и така ..А самата къщичка си е на отделна подложка  и сложих подпори да не пропадне.Тортата ти е много хубава както винаги, и наистина послушай момичетата - давай си малко повече почивка сега ти се е паднало  Hug
manim много красива кошница си направила ,моите поздравления!
Дарлика много са интересни кексчетата newsm78,какъв е повода?
Валерия Седя и гледам ,седя и гледам и незнам по какъв начин да изкажа възхищението си !Ти си феномен!
Анири чудесно изглежда разреза...ох искам и аз Laughing
пебс да ти е живо и здраво детенцето и вси такива хубави тортички да му правиш!
ditsan  много добра рисунка,с нетърпение чакам да я видя върху торта!
Аз нямам нищо за показване сега,но утре започвам работа по три торти така че ще се затрия за няколко дни Stop

# 678
pebs, честито и от мен, да ти е жива и здрава рожденичката. Мисля да пробам тоя фондан. Аз досега ползвах ММ и Марципан Варна-пшределено с ММ работя по-лесно, но Варната ми е по-вкусен.
Анири , много ми хареса цветната торта. Срам не срам ще попитам-тестото се оцветява с боите, с които оцветяваме и фонданите нали?
Аз снощи направих една тортичка , май писах, но малко се поизложих-тренирам за 9-ти декември. Искам да изненадам майка за именния и ден.Мисля да направя кошница-а как да направя дръжката върху кошницата. Мислех да преплета няколко фитила от ММ и да ги оставя да съхнат извити и после да залепя от двете страни на кошницата  newsm78 Дали ще стане?
Още веднуж искам да благодаря на всички, които ме търпят с безкрайните ми тъпи въпроси   bouquet Темата е много положителна и всички помагате много на новите като мен-Огромно Благодаря   bouquet

# 679
Момичета невероятни торти правите. Много ама много ви се възхищавам. Все още немога да се престраша да почна моята първа торта но съм сигурна че скоро ще го направя.

# 680
Добро утро, мили момичета!  Hug

Анири, много нежна тортичка!
pebs, да ти е живо и здраво момиченцето! Тортичката изглежда много сладка! Браво за панделката и обувчиците!
ditsan, това рисува ли го или е трансфер?!?  Shocked  За мен са еднакви двата дядовци!
Валерия!!!! Нямам какво да кажа за този апарат, съвършен е! Мъжът ми като го видя и започна да обсъжда нещо модел, обектив... и изведнъж вика: "Абе, това торта ли е  Shocked?!?!" Голям смях падна! Всичко ти е изпипано в детайли! Все си мисля, че няма на къде повече, но е факт, че ставаш все по-добра!

От мен една къщичка, по която можеше още да се работи, но ми свърши времето  Mr. Green
Вътре крема отново е от трюфел тортата на Котка и с целувки. Много си я харесвам, въпреки, че мога да ремонтирам по нея поне още ден-два  Laughing

И още.

Приятен ден на всички!

# 681
Ако някой не е разбрал, срещата ни е тази неделя - 5 Декември - пицария МИС КАПРИЗ - срещу хотел Плиска. Начало 11 часа, края е неизяснен. Който иска, да заповяда.

Ванчеееееее, спиш!Пусни бебока и тук, много е фешънски!!!!  Crazy
Ами спЪ!!! Случва ми се от време на време....  Rolling Eyes Ей го бебока. Не го качих снощи, защото исках да изкоментирам тортите от последните дни.
И ОЩЕ
Така съм свикнала с шарените ми натруфени торти, че тая ми се струва гола. тортичката я сложих в последния момент. Въжето долу също е извън първоначалния проект. Просто при поредното завъртане да я почистя, си забих единия пръст под буквата "Н".

Дарилката - много ме впечатлиха кубчестите ти кексчета. Много симпатични са станали. И както винаги, вярна на себе си, опаковката и снимката са ти перфектни.
ЛельоОг-че - котетата са супер. Веднага направих асоциация с египетските статуетки.
Валерийке - какво да кажа за тоя апарат.... то бива прецизност, ама твоето вече надминава всякакви граници. Незнам как ще изглежда апарат №3, ама №2 е съвършен направо.  Shocked Това за косата на цар Лъв ще го приема за комплимент.  Twisted Evil Той "е минал" покрай Цар Лъв горкия, но поне на лъв прилича след 3те часа които му посветих на тоя дзвер. За индианците нямам отговор. Знам само че тортата е била гвоздея на програмата и е обрала овациите. Но каква е закачката.... никой неще да ми каже. Разбрах че джипа е на шефа. Оттам нататък само гадая дали си нарича персонала "индианци", или има нещо друго.  Confused
Анири - поздравления за търпението да извръткаш толкова много топчета. Тортата е много стилна и същевременно весела и забавна. А разреза е.... мноооого апетитен. Не е ли сухичка така почти без кремче тортата??? Или ти си я сиропираш порядъчно???  newsm78
pebs - много е сладка тортата. По-тъмно лилавите точки ефект ли са или дефект??? Не схванах. Да ти е живо и здраво детенце!!!
ditsan - браво за рисунката. Подранила си с коледните сюжети, но тренировката ще ти е от полза като му дойде времето.  Laughing
Айде, останете си със здраве! До края на седмицата имам 4 торти. ще ги показвам една по една.
Мдааааам! Леля Ви Ог ми пречи да публикувам!!!  Щеше ми се да я изкритикувам, ама не виждам причина. Много е хубава тая колибка!!! как си мечтая за 3 дни в една такава къщичка със спуснати капаци, сред гората, на тишинка, без телефони..... размечтах се....

# 682
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета
Леля Ог-чудесна къщичка -и мъфинките с котенцата са прекрасни -като всичко което правиш
Ванче супер бебешок - и аз съм на такава вълна
не мога да не спомена УНИКАЛНИЯ апарат на Валерийка - пет пъти се връщам да го гледам
ето едно бебе и от мен -малко е големичко но мъжа ми се е родил 5 кила -така че и такива има  Mr. Green

# 683

Тъкмо сега да питам,ако започне да се рони фондана,може ли нещо да се направи с него и какво?Че лилавото,както писах,много бързо изсъхна и започна да се рони накрая,та за това и точките са ми такива дебели и грозни. Sad
За себе си открих премесването със намазани с глицерин ръце. Когато съм го разточвала върху нишесте и ми стане ронливо - мажа ръцете с глицерин и мачкам, после повтарям ако се налага.  Peace Не знам ако е изсъхнало обаче дали ще се получи, но нищо не пречи да пробваш  Hug
Редактирам се, че забравих  doh
ЧРД на рожденичката ти   bouquet
Вал не мога да те подмина просто  Shocked  newsm09 newsm20
Бетина, Ванче  smile3501
Лельо страшно е  готина къщичката, навява ми някакво усещане за онези дървени къщички в руските деревни  Heart Eyes
Дитсан рисунката ти е чудесна!
Анири първото, което ми дойде на ум като ти видях тортичката беше: много весело, супер!   bouquet
Ииии: Албенчеее  Hug  newsm51  love001 newsm20 Мноооого ти благодаря

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 10:50 от Ra4e_2009

# 684
  • София
Здравейте.
Пак изостанах с писането.Ама имам няколко поръчки за декември и уточнявам тортите.Ама то и за това много време отива ooooh!.Не знам мацките дето правят по 3 торти на седмица остава ли им вереме за нещо друго освен за торти?
Ванче-детската тортата с патетата е много свежа и весела,тортата с цар лъв е страхотна.Тортата с джипа  ми скри шапката напарво-невероятна е-поздравления.Тортата с бебока много ми харесва.
Нелка-тортата ти е изящна както винаги.Много висока ми се вижда?С какви размери е?
Дарилка-Много красива торта-страхотни рози.Би ли споделила как се изчислява р-ра на точките?Розовото с каква боя е?Аз имам пинк и кларет на сугаркрафт,но ми сатва все цикламенко.
Албенка-много готин дракон,еденицата е супер,торатта с цветята също,замъка-просто всички ми харесват.
Пат-и 2-те Китита много ми харесват.Китарата е страхотна.
Румянка-къщичката е чудна.
yoli-много нежна торта.
Раче-пингвинската торта е супер.
Ванеса-браво,интересна торта.
Михаела-браво и 3-ти ти торти са много хубави.
Ани Д-браво,много хубава торта.
Маним-много красива кошница.Лилавото цвете над надписа много ми хареса-как е правено?
Вал-страхотен апарат-верно като истински.
Анири-много нежна торта.
Пебс-ЧРД на детенцето.Много голям проект-браво ,добре си се справила.
Леля Ог-страхотна къщичка,тортата с фитилите е много хубава и нежна.Бонбоните са страхотни.,мъфините с котенцата са много сладки.
Бетина-браво,много е хубава бебешката торта.

# 685
  • Пловдив
Момичета, привет! Hug

Направо не мога да смогвам, чудесни неща показвате постоянно!

Валерия, уникален е фотоапарата! Може да си отговаряла, но аз пак да питам - с какво правиш надписите? В смисъл с четка или със сладкарски флумастер?

Анири, много интересна торта! Все едно ядеш дъга!

van444eto, като видях тази торта, се сетих за една от първите ти торти, която беше за племенника ти. Едно пикащо бебе - няма да я забравя! Grinning

betina33, много ми харесват вдигнатите крачета на бебока! Супер сладка поза  Simple Smile

Леля Ог
, обожавам такива приказни торти - все едно се пренасям в някоя приказка. Страхотна е! smile3501

pebs, да ти е жива и здрава малката принцеса! Мама й е спретнала много нежна тортичка!  bouquet

Дарилка, тортата и кексчетата са чудни!  Peace Аз също харесвам този дизайн на тортата. Мислех да правя нещо подобно за моя РД, но не можах да направя розите предварително и се отказах.

Коментирам последните страници само, съжалявам. Embarassed

Най-накрая и аз да покажа нещо, че ще вземете да ме отпишете от темата. smile3503

Първата торта е за кръщенето на един Симеончо.

Другата е за моя РД. Много си я харесвам, аз си я измислих. Исках да е бяло-черна с още един цвят. И реших да е този. Пак снимките са ужасни, но все не успявам да направя тортите през деня. Confused

# 686
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Анири , много ми хареса цветната торта. Срам не срам ще попитам-тестото се оцветява с боите, с които оцветяваме и фонданите нали?
...
Мисля да направя кошница-а как да направя дръжката върху кошницата. Мислех да преплета няколко фитила от ММ и да ги оставя да съхнат извити и после да залепя от двете страни на кошницата  newsm78 Дали ще стане?

За тестото - точно както си го написала - разделих си го в купички на 6 равни части, капнах им по малко боя и ги пекох поотделно.
...
В страничката на van444eto (има я в подписа й) имаше вариант за направа на дръжка на кошница.

van444eto, сухичка ми се получи тортата, но изцяло по моя вина - карам си по инерция и забравям да я сиропирам - сиропирах само първият блат, на 4-ия се сетих пак, но се отказах. За 2-ри път ми се случва това. Ако правя пак подобна торта, ще гледам да си приложа някаква психоатака, така че да не забравя да сиропирам.

Gushanka, прекрасни торти си показала! И на мен много ми хареса творението ти за твоя РД! Честито!  bouquet

Някакъв бебешки тортен маратон сте заформили - всички торти по темата са прекрасни!

Леля Ог, влюбих се в твоята торта! Като от приказките е къщичката! Прекрасна!

# 687
Анири,Леля ог рисунка е не е трансфер.Със поша хич ме няма.
Анири бялото е това течното да.За мешане на боите става макат че трябва да се сложи доста.
Радвам се момичета ,че ви е харесала.Дано добре стане и на тортата ако замисъла ми е правилен.

# 688
Rumya, благодаря от сърце за отговорите ти.  Hug
Честно казано не мисля, че ще се справя с желатиновото тесто, а тортата ще е за първият РД на дъщеря ми, нямам право на грешки.  Crazy Значи ще я залея с бял шоколад и сметана. Сметаната да е течна, сладкарска, нали? Може ли някакво съотношение между шоколад и сметана да ми дадеш така, че да стегне после глазурата, да не стои разлята? Приготвя се на водна баня, докато стане хомогенно, нали? Има ли значение какъв ккрем ще слжа под глазурата? Има ли нещо с което мога да заменя бонбоните-мустаци или ще трябва да рисувам с пош? Наистина съжалявам за мнгото въпроси, но не искам да правя грешки.  ooooh!

Поздравления за страхотните торти в темата, само на последните две страници, които следя ми останаха очите, страхотни сте.   bouquet

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 15:29 от Ена

# 689
Ван4еее,дефект са точките. Sad Както писах-нямам нито хубави бои,нито инструменти,за това и не се ядосвам много.Ама съм решила да си купя най-необходимото,за да нямам такива гафове. Simple Smile

Благодаря още веднъж на всички за пожеланията и коментарите!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт