Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

  • 82 866
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 2 130
Аз трудно ще се впиша след толкова четене и некоментиране..., но:

Вал - браво! Страхотен е, но един фотоапарат няма как да ме въодушеви сам по себе си, давам си сметка само колко прецизност, точна ръка и старание се иска, за да е толкова реалистично и чисто всичко, за което и те поздравявам с най-искрено възхищение! Трябва да те питам на срещата, ако си там /за да не се налага да повтаряш тук, вероятно вече си казвала първия път/ как постигаш това черно.

Анири, много изящна украса се е получила, прекрасна основа за която си оформила!

# 691
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Е как да не ви обича човек, я как ласкаво сте се изказали по адрес на тортата ми, благодаря ви!
Анири, разреза е превъзходен, една кофа пик-ко за 3 торти ти стига сигурно.  Laughing
Пебс, да ти е жива и здрава госпожицата!
Тортата и е страхотна, формите ги докарваш идеални, имаш да поработиш върху оцветяването и ще си екстра!
ditsan с какво го рисува това, много е хубаво.
Ог, тази къща е страхотна!!!
Искам малко по-подробен разказ за нея и за пейката, че не си я снимала от близо.
Много ми харесват нещата, които правиш, работиш много чисто и винаги има присъствие на детайли, което за мен е важно!
Ванче, това бебе малко ама знае, пищаците е извадило, много е сладко!
Бетина, много е хубава тортичката, само шапката на бебето можеше да е друг цвят, че се слива с одеялото.
Гушанка, буренцето е супер!
Рисувала съм с бяла боя и тънка четка, не знаех че има бели маркери всъщност.

От мен една бърза торта за следобедна закуска, че ми бяха останали изрезки от медовика, които ми стана жал да изхвърля.


Още няколко ТУК въпреки че снимах много на бързо и си оставих ръцете.

Дими, там ще съм ама и тук ще кажа аз винаги черно правя от оцветено тесто, което имам останало и ми става перфектен цвета, всъщност само веднъж съм пробвала да тръгна от бяло и помня че доста боя замина, но пък като тръгна от някакъв смесен цвят винаги се получава наситено.

# 692
  • Мнения: 156
Здравейте, момичета! Аз не мога да покажа нищо интересно на тоя етап и затова няма да публикувам. Последната ми торта е шоколадова с кокос и е много скучна, затова няма да я показвам. Но пък ще споделя впечатленията си от вашите.
Gushanka, много са хубави тортичките, но тази с цветето мнооого ми хареса. Толкова е изчистена и стилна!
betina33, на мен бебето не ми големее, екстра си е. Сигурно защото и аз съм родила сина си 5 кг, та добре ми се вижда  Simple Smile
van444eto, много са изпънати и изпипани твоите торти! Като гледам и даже мъничко ти завиждам за уменията. А тази с бебето е много идейна. По- напред видях и един джип с индианци и държа да ти кажа, че е перфектен!
Леля Ог, къщичката е страхотна! Много е хубава!
ditsan, очакваме да видиме как се е получил този Дядо Коледа върху торта. На рисунката е много добре.
pebs, да ти е жива и здрава дъщеричката. Сигурно много си зарадвала всички с тази торта.
Анири, много е шаренка тортичката. Харесват ми тези пъстроцветни блатове.
Valeria, ти си направила толкова истински фотоапарат, че някой може спокойно да сбърка, ако не кажеш, че е торта. Всичко, което правиш е просто съвършенно! Възхищавам ти се! А тази акула - ужас! Толкова е истинска!
Дарилка, браво за кексчетата!
И още много страхотни торти видях, но няма да се връщам много назад, тъй като съм на работа и трябва да поработвам повечко тези дни. Специално искам да кажа, че никога не бих нарязала  тортата на Нелка. То това не е торта за ядене, а само за гледане. Нелка, дано поне момиченцата да сте си запазили. Ето на това се казва талант! Него човек никога не може да го скрие и явно така е при теб - тортите ти са неповторими!!!

# 693
  • Мнения: 1 719
Момичета,има ли някой в повече готово захарно тесто за да направя една средна тортичка? Hug

# 694
  • Мнения: 850
  Здравейте , момичета . Идвам честичко във вашата тема за да се любувам на красивите торти. Сега имам въпрос към дамите от Бургас ... има ли някъде магазин в който за продават бои за сладкарски нужди . Трябва ми за да я прибавя към белтъчна глазура  и да си украся коледните сладки. Благодаря за отговорите  Hug

# 695
  • Мнения: 148
Валерия,със  четка и боите.Пробвах и преди но на самата торта.Но нямам упора на ръката и като се опра на тортата или я смачкам или я изцапам затова си изрязах кръг със диаметъра на тортата и рисувах на него.Въпроса е как ще се получи като съединя всичко?
Благодаря Ангелова,и аз нямам търпение но днес не успях,че не можах да стана от леглото от болки във кръста дано утре съм по-добре за да спретна нещата.
Въпросче:Може ли някой да ми услужи /или да ми подскаже къде да намеря/шаблон за кола/полицейска патрулкаВ кухарка открих джип полицейски но искат полицейска кола.

# 696
  • Мнения: 0
Здравейте, ето ме пак тук. От началото на ноември обмислям какви торти да направя за Никулден, че малката е именничка и преди десетина дена уж го измъдрих. Обаче като си гледам тортите които досега съм правила и тези които вие показвате, ами чак ме е срам( от моите). Нещо май ме пипна депресията и съм на път да се откажа от тортоправенето.  То със вашите красоти човек не може да се мери, не съм и мислила да го правя, но... Възхищавам ви се от все сърце, то не бяха приказни къщички, джипове и индианци, фотоапарати, бебета сладури,  невероятни пингвини и котета, много красиви и нежни торти. Чак ми иде да ревна защо и аз не мога да ги изпипвам така. За да не ви досаждам повече ще спра до тук с оплакванията и ще чакам да ми мине.   

А това са последните две торти които правих септември  да си ги покажа и тях и да приключвам.
http://ng25.snimka.bg/other/torti.551505.21615232

# 697
  • Мнения: 148
NG,не се отказвай скъпа тортичките ти са много сладки.Продължавай така ,със опита идва и моженето.Нищо не става от днес за утре.Ще ти кажа и мойто мото което ме води цял живот и го повтарям на дъщерите си постоянно"Няма нищо невъзможно на тоя свят стига много да го искаш"
Горе главата и напред.

# 698
  • Мнения: 55
Валерия, никой не може да ме убеди, че този фотоапарат не прави снимкки Naughty, а да се яде...хм.. абсурд!!! Wink БРАВИСИМО!!! Simple Smile
Леля Ог, ама много сладурска къщичка Simple Smile
И останалите тортички са много хубавички!!!

Благодаря на всички за хубавите думи за кошницата ми!!!
stefina, лилавото цвете е правено с формичка - ето тази: http://www.cakesforyou.biz/images/catalog/10FF048_JEM_Pansy___Voilet_Cutterm.jpg


# 699
  • Мнения: 1 173
NG  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked ...изпаднах в шок . Недей така , не гледай кой какво прави в момента , скочи до библиотеката , там има албумите на повечето момичета които пишат тук . Върни се назад и поразгледай първите ни опити , първите ни 3-5 торти . Хората като Валерия и Нелка са малко , на тях  им е заложено отвътре ,това което те правят с талант ,ние останалите се опитваме да  постигнем с много  труд .
 Така че не се отказвай , аз виждам прогрес при нещата ти ...а и  всички имаме моменти когато изпадаме в "депресия " Добре е човек да иска повече от себе си и да е недоволен от постигнатото -така се напредва  Wink , но всичко с времето си ...стъпка по стъпка  Hug

# 700
  • Мнения: 1 271
NG , ккато и Рая казва-не се отказвай!!! Нормално е на моменти да те налегне някаква сивота и да си кажеш, брех тия торти за нищо не стават-на мен лично ми се е случвало доста пъти.Ей даже сега правя един Маккуйн.....еми не му върви точно на този и това си е, а съм направила една камара Маккуйни, е точно тоя не става като хората.....та, на въпроса, я си прави тортички и си гледай кефа, ще задобрееш  Heart Eyes

# 701
  • Мнения: 1 965
............. Нещо май ме пипна депресията и съм на път да се откажа от тортоправенето.
Ха!!!  Crossing Arms  Що за изказване???  Какви са тия слабохарактерни прояви???? И защо така предаваш бандата??? То, депресията си е хубава работа и добро оправдание, ама твоите приказки ми идват в повечко.....   Twisted Evil Я се стегни, врътни няколко коледни сладки, малко мръвки покрай празниците и като ти доскучае, пак заповядай. А, дотогава си поглеждай по-честичко тортите и си помисли хубаво за следното: Защо не си харесваш готиния майстор зидар /виждам го за първи път впрочем и много ми харесаха милионите детайли./ Какво точно имаш против приказната торта с гъбката??? И защо така обиждаш жабчетата и целия им интериор??? Имаш ръце, момиче. Имаш и поглед, имаш и фантазия. Според мен, имаш и инат..... Отивай да се наспиш и утре може пък да мислиш по друг начин!!!  Peace
ВалериЙО!!! - Я, ако обичаш си признай пред аудиторията какво общо имаш със Спилбърг и Хичкок???? То бива ужасии и кретенизъм, ама това твоето надминава всичко вече!!! Вярно че наближава Никулден, ама не очаквах да плеснеш тая изродска акула.... Прекалено достоверна си я докарала. Това дето и стърчи от устата жертва ли е??? Или просто си е прехапала езика???  Sick Добре че не ям риба!!! щеше да ми се отяде завинаги!

# 702
  • Мнения: 184
Здравейте,майсторки! Hug
Скоро имам много поводи за правене на торти и имам няколко въпроса:
1.С какъв фондан се покрива най-добре торта?За повечето рецепти за фондан пише,че са подходящи или за рози,или за дребни фигурки.А за покривка не знам  smile3506
2.Знам,че за да е лъскава тортата се маже с малко мед разтворен в малко вода.Но в какви пропорции.И има ли друг начин за постигане на този лъскав вид?
3.Дандишпана с колко течност се залива?Защото аз като правя торта или ми е сух или плува цялата торта.И трябва ли да е топъл единия компонент?Примерно сока с който се залива да е топъл ,а пандишпана студен и обратното  Thinking
4.Правила съм фигури с  марципан Варна и като ги оставих да изсъхнат се напукаха.Държах ги в хладилник.Дали това е проблема?
Май доста въпроси имам..... newsm62
ще се радвам да ми отговорите  newsm44

# 703
  • Мнения: 1 491
имам няколко въпроса:
1.
2.
3.
4.

1. Покривала съм с руска мастика 2
2. Мажа с водка  Mr. Green
3. И двете трябва да са на стайна температура  Peace
4. Никога, нищо НЕ се оставя да съхне в хладилник!!!! Иначе до колкото знам, Варната има това "предимство" - да се напуква ...

# 704
  • Мнения: 1 173
kati4ka 1.готова ММ или маршмелоуз фондан - това бих препоръчала аз . Аз лично с руската мастика не можах да се разбера за толкова години  Confused
2. защо трябва да е лъскава тортата ...изкарай я от студено на топло и тя сама ще си кондензира и лъсне
3. тук ВайълетБлу ти е отговорила . Ако те е страх от сиропирането , бих препоръчала торта Татяна с крема на Сребърен облак или с крем Фалшиво Тирамису . Не се сиропира , а е много вкусна ( рецептите са в Библиотеката) .

Общи условия

Активация на акаунт