Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 877
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • Плевен
Страхотни неща правите .Браво

# 721
  • Vaudreuil Canada
Ей тази тема почти свърши аз докато се натуткам да пиша - ясно че няма да мога да коментирам тортите на всички - много бяха и хубави ...
Валерийке теб не мога да те пропусна - апарата е страхотен - уникат!
Нелка и твоето произведение е запомнящо се както винаги.... искам още..
Гушанка - чудни са и двете торти.
Дарилка поздравления за поредните красоти
Патрияни ти всеки път ме изумяваш кога смогваш да ги изпипаш така тортите - страхотни са.
Леля Ог - много е сладурска къщата.
Ванче това бебе много чаровно - точно тия дни си мислех за апликацийките ти.
Раяяяя къде са ти тортите ... пускай ги тук не се ослушвай.
Аз да кажа за ММ бонбоните и захарта - не знам къде е проблема но няколко пъти опитвам да правя ММФ и захарта ми става на топчета (пресявана е поне веднъж) - а съм правила ммф много пъти - явно има разлики - при мен май проблема е в захарта ама знам ли и аз ... но изхвърлих успешно няколко дози.

# 722
Шемет как така става на топчета , не се ли разбиват с месенето ? Ето тази тука се води най-хубавата http://www.chsugar.com/Consumer/powdered.html , около 2.20 $ но аз си признавам нея я ползвам само за масления крем  Mr. Green , иначе карам на "стор бренд" ( с около 80 -90 цента си е по-евтина) .
 На мен  C&H ми става на топченца като я изсипя в бонбоните , хем пресята  (тази на Уол Март не) , но с месенето се разбиват топченцата .
Иначе проблем със захарта съм имала само с тази на Алди ...така , който се опитва на мине "тънко" и пазарува в Алди  Mr. Green Laughing
 Тортите ...нЪл е ясно че не ме кефят и затова не съм ги пуснала тук  Crossing Arms

Аз вече се отплесвам на Коледна тематика ...едно такова ми е "златно и червено "  Mr. Green , така че без да се оплаквате като ви позалея с Коледни тортички .
Патрияни какви са тези юнаци ...тях още не ги познавам . Между другото Китито с черната дантелка много ме изкефи  - "по така" го раздава  Mr. Green

# 723
  • Vaudreuil Canada
Рая явно и аз съм случила на кофти захар - не се разбиват топчетата ни с месене ни с нищо ... и забиха кофата. Пусни тортите пък после пусни и коледните Simple Smile Това златно и червено звучи коледно .... нямам търпение.

# 724
Ехе докато се включа и темата ще свърши.Но като има толкова красоти за показване...
 Ето една бърза предколедна за домашна консумация.Не е ништо особено ,но от предната торта ми остана захарно тесто и да не става зян се заиграх

# 725
  • На брега на реката
Здравейте момичета! ПЕрфектни торти сте създали отново! Направо думи нямам, страхотни сте! Аз се глася за РД-то на малката, та днес замесвах захарното тесто по рецептата на Димитрана, хареса ми, много хубаво се получи. Но имам проблем с червената боя. Свърши, преди да се е получил наситен и хубав цвят. Та се чудя ако с остатъка от няколко капчици намацам оформената торта, дали ще навредя на вида й. Ще се накъса ли, ще издържи ли  Rolling Eyes За сведение, ще правя калинка. Черното стана супер, с боя от Ремко, ама да ме пита човек защо не си поръчах и червена боя  ooooh!
Връщам се да ви чета, ама тоя форум много бавно ми зарежда последните два дни и дано успея да се насладя на всички товрения, които съм изтървала   bouquet

# 726
Хахахаха, Патрииии, Патри, ужас, направо се затъркалях като прочетох за женицата-как може така да изпипаш тия фигурки ....  ooooh! Направо са невероятни-едно към едно-видях снимките в Бука  Crazy Ей, ама ти верно ще докараш инфарктна ситуация  така някой ден на някой клиент  Joy Леле, леле, за малко да си го отнесеш  hahaha Другият път още от вратата предупреждавай-захарни са!!!! Ох, мале, още ми е смешно-извинявай, ама найстина  Joy

# 727
Момичета и по специално Дарилка  Laughing Бяла боя на прах вчера си купих от магазинчето на три уши  Laughing Какви неща има таммммммм . Ще се ходи пак че бях с малката и не ме остави изобщо да разгледам а жените бяха толкова учтиви и показват ли показват. За информация само казвам че имаше три вида червено(течно) абе много цветове -казаха че са много хубави аз си взех лилаво. Взех си и есенция ванилия- едно малко шишенце ще видя колко е ароматна те казаха че е силна.
Боите бяха бялата -2лв или 1.80лв
другите течните -2.50лв.
ванилията- 1.80лв
Даже ми показа за малката едни витамини (3 вида-за имунната система и другите комплекс от витамини ) Много ми харесаха ще ида да ги взема само да тръгне дребното на детска .Цените бяха 19лв 20лв 22лв на трите вида -обясни ми жената че са без обработки , химикали и т.н. изцяло на билкова основа . Абе въобще затрупаха ме двете продавачки с информация а аз с тва диване като се лепна на едни топченца и каменни статуетки (защо ли си харесват все трошливи неща.... Thinking)
 Страшно много неща имаше за сладкарството
-фондан(опаковка 250гр) но беше скъп към 5лв
-айсинг (сух на прах100гр май беше) и той някъде към 3-4-5лв
-топчета (цветни ядливи ) или може би да кажа перлички  Embarassed не знам колко бяха
- Аааа и брокат имаха около 4лв май беше в едни кутийки
Ами мога да кажа че и аз се отчетох дано да съм полезна на някого  bouquet

# 728
  • София
Хрисив -мерси на мен си полезна,защото скоро казаха,че там няма бои,а ето ти сега носиш вести,че има. Hug
Аз почнах приготовленията за Коледа.Направих Английски коледен кейк-стана страхотен.Тези дни почвам меденките.

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 09:29 от stefina

# 729
Момичета, правите страхотни неща! От няколко седмици разглеждам темите за тортите и не мога да се нагледам на всичките красоти Simple Smile
Искам и аз да измайсторя нещо за Коледа, но тъй като ще ми е за първи път искам да действам на сигурно  Wink Реших да си поръчам от тези http://www.xcerx.com/shop/product.php?id_product=303 , но не ми е много ясно как точно се ползват. Всеки елемент от формичката ли се пълни с различен цвят или се прави бяла фигурка и после се оцветява? И кое най-подходящото тесто за декорацията? Много ще съм ви благодарна ако ми помогнете  Heart Eyes

# 730
  • София
Van4et0 -изрязва се цялата фигурка от захарното тесто.За начинаещ е най-добре да е бяла и да се оцвети.Иначе другите варианти са от няколко цвята да се направи фигурката и после се изрязват поотделво елементите и така се залепят на торатат и става цветна фигурката.Има такива клипчета,но не знам къде да ти намеря.

# 731
Боите бяха бялата -2лв или 1.80лв
другите течните -2.50лв.
  bouquet

Боите бяха бялата -2лв или 1.80лв - предполагам това е суха боя ? И дали може да кажеш колко грама е ?
Аз си купувам боите от този магазин http://www.zmeeborets.com/?page_id=2&record_id=1, и там сухите бои са 10 гр. - 5 лв.

# 732
Здравейте момичета имам един въпрос искам да направя шоколадови мъфини обаче не с какао, дали ще се получи ако към сместа за мъфините прибавя разтопен млечен шоколад и го разбъркам, как мислите ?

# 733
sladuranata_   да на прах е бялата и също е 5гр  Laughing А за мъфините мисля че няма проблем( зависи колко шоколад ще сложиш де  Thinking ) Но нека и някой друг да пише защото аз никога не съм правила с разтопен (поне не се сещам  Laughing)
Ванилията и лилавата боя които си взех са по 20мл. Сутринта капнах една капка от лилавото в ММ на Пико (колкото орех ми беше количеството) и стана прекрасен цвят  Laughing

# 734
Такааа, я д се цопна пак тук при вас Simple Smile
Първо - лек и спорен ден на всички и много тортено настроение.
Второ - сами сте си виновни, като сте толкова мили и разбрани сега ще ви се наложи да ме търпите - оттърване няма Mr. Green

ditsan, stefina, tsve te, patriyani  благодаря ви за окуражителните думи, те и у нас не ми говорвт така Wink

raya рая  знам аз за първите ви торти, вече минаха 2 години откак ви държа под око, но чак сега реших и аз да се включа. Даже си имахте и темичка специално за първите торти доколкото си спомням, просто бях забравила за тях.

silrai вярно е това което казваш, но да знаеш, че ще искам уроци точно за Маккуин, защото малкия му е голям фен и все ме тормози а аз със тези сръчни ръчички...

van444eto   ммм дааа, точно от това имах нужда, Улучи точно в десятката. Права си за ината, все пак съм Овен и не мога да изневеря на породата Laughing

Aми вече да спирам, определено ми се оправи настроението и да се подготвя за тортичката в  понеделник.
БЛАГОДАРЯ ВИ!

Общи условия

Активация на акаунт