Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

  • 82 925
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 14
sladuranata-заповядай   http://van444eto.multiply.com/video/item/36


Много ти благодаря Simple Smile

# 421
  • Мнения: 338
Момичета, искам да попитам дали мога да използвам кристалина(желето) вместо желатин за стягане на крем? Ако да, трябва ли да я затоплям?
Благодаря предварително!

# 422
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
  • Мнения: 434
Момичета, благодаря много за хубавите отзиви за тортичката ми! Hug Още преди да нафлякам небето, знаех, че без него ще е по-хубава, затова я и нащраках на онзи етап, но ми изглеждаше незавършена и й се случи неизбежното - небето се стовари върху й. Mr. Green  

hrisiv, тортата ти е прекрасна! Изключително нежна, красива, изчистена, завършена, изпипана... Копнах си я веднага, цифрите й също - супер идейни!!! Просто...  bouquet  bouquet  bouquet

Но сега изникна друг проблем когато си купувах боите от кадемлия нямаше черно и бяло.Днес се обаждах имат чено -течна голяма опаковка а бяло пак никакво.А за емблемите ще ми трябва сиво newsm78 На три уши ми казаха ,че надали има бяло.От къде мога да намеря,че е спешно.

Ако е читаво черното, като боядисваш бяла маса, с по-малко боя ще изглежда сиво. Та ако се целиш в сиво, мисля, че и без бяло можеш да минеш. Аз и на лични ти писах, бялото на Три уши според мен са пари, хвърлени на вятъра.

Ух, забравих да попитам... Някой от вас (но не помня кой) май в миналата тема беше пуснал линк към този лист за разстилане:



Въпросът ми е като пристигне опаковано това чудо, с какви габарити е и какво горе-долу му е теглото? Искам брат ми да ми вземе 2-3 такива от Щатите, но с тези обмитявания се чудим дали има шанс да ги получа, без да изръся за пратката в БГ повече пари, отколкото струват реално там.

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 00:26 от Анири

# 423
  • Мнения: 1 271
Аз още не съм в час-сори за което.... Искам да помоля всички, които имат рег във Фейса да ми пуснат покана там, че не мога да се ориентирам вече кой  кои е  Mr. Green
Торти няма пък да коментирам, ама видях на Леля ти Ог тортето с нотното листче  Heart Eyes
Такаааааа, къмто Коледата ще се ражда единственият мъж в къмпанито от "жени"-та по въпроса-понеже, майка му, по-някакво стечение на обстоятелствата,  ми е най-добрата приятелка тук,нещо се е объркала жената, ама то и такива трябва да има  Mr. Green  искаме да почерпим в болницата там доктори и прочие, за здравето на човека  bowuu Е, к`ва торта да правя  newsm78 Брейййййй, в някакъв несвяст съм  Mr. Green До преди малко правих един Мики Маус, та докато го правех си мислех, дали да не им изтипосам един и на тях.....  Joy
Благодаря ви за предложенията, дето ще изтърсите тук   bouquet Ама само да не е колата на Дядо ви Коледа, щото нея ще я правя за Коледа......  ooooh!

# 424
  • Мнения: 186
Анири, много ми хареса рисуваната ти тортичка! С тези завъртулчици, чудна! Имаше ли модел или сама си измисли стилизирането на елементите? Ако е второто- шапка ти свалям!

Хриси, тази ти е най-добрата от рисуваните торти! Личи, че със замах работиш! Но тук вече ръката е натрупала опит. Хубави цветове. Личното ми мнение е, че много текст има. Все ми се струва, че по-пестеливи трябва да сме в това отношение!

# 425
  • София
  • Мнения: 1 078
ditsan, нещо пропуснах питането ти, за което се извинявам. Но наистина нямаш нуьда от бяла боя. Хич не се надявай, че от черната боя ще получиш черно - повярвай ми. Аз имам същата боя. Чисто черно получих ча-а-ак след като напляках не знам колко си пласта черно с гъбичката отгоре. А когато смесвах с тестото, то колкото боя и да добавям, стои сивкаво-лилаво. Между другото, цвета на моята торта-кутия си е точно оцветеното в черно тестото Пик-ко и после оцветено отгоре вече с разреден с алкохол лилаво-перлен дъст.

Да се поФаля - спретнах един малък Маккуин от ММ, само че бял. Мисля да оцветявам отгоре, като изсъхне. И дано да изсъхне до четвъртък, че тогава трябва да оцветявам за да сглобявам в петък за събота. Иначе ми се струва сладък и дори приличащ с оригинала.  Laughing

# 426
  • Мнения: 3
Силве на мен ми се въртеше една идея покрай моята новородена племенничка, ама не се възползваха от услугите ми. Та предоставям ти я, а ти ще си я доразвиеш ако ти допадне. Нали иде реч за благодарствена торта към лекарския екип, та:
Две ръце-само китките, с обърнати длани нагоре, и едно бебенце легнало в тях-нали имаш молд. Дано ме разбра.
Леко раждане на дружката ти, а на теб успех с тортата!

# 427
  • София
  • Мнения: 771
lightblue, красива принцеса си измайсторила, поздрави за РД!

Валерия, ти не си поплюваш бе жена, колко курабии си изпекла. Само като идея, ако ти останат много, може да си закичите елхата с тях Simple Smile А тази подправка я знам, но този Кауфланд ми е на край света.

Анири, моите поздравления за рисунката, много нестандартна, весела и добре изпълнена. Ако се подсигуриш с повече на вид четки, ще ти бъде голямо улеснение.

Хриси, изключително добра рисунка и от теб, харесва ми и цялостната визия на тортата, разположението на цветята и надписа.

Леля Ог, няма да те критикувам за струните, като я видях за първи път толкова се вглеждах в нотния лист, че изобщо не забелязах липсата им. Добре си си поиграла с малките китарки, но усилията си заслужават.

Албена, БМВ-то е страхотно, а цветята с шприца са много ефектни.

Румянка, от твоите фаворит ми е къщата с градинката и трактора, хубави детайли.

деститни, кошницата ти е много хубава.

патрияни, Китито вече си го усъвършенствала, от цялата колекция най-много ми допаднаха дънките.

# 428
  • Мнения: 12
Здравейте момичета,
влизам с въпрос - за голяма правоъгълна торта, приблизително 30/40 ми е тавата и като я изравня ще намелее с 5, 6 см, та за покриването и една доза от тестото на Димитрана ще ми стигне ли? - то е с 1 кг пудра захар.
Мога ли да добавя към него малко шоколадово тесто, за да променя малко вкуса
Тортата ще я покривам или тази вечер, или утре.

# 429
  • Мнения: 11
Здравейте момичета.
Поздравления за всички прекрасни торти, които показвате. Страшен труд, но и мнооого любов.
Момичета имам нужда от помощ.
Искам да направя торта за семейство, което са готвач и сервитьорка. Моля, ако можете дайте ми някаква насока.
Мислех нещо с готварска печка. Ако някой има линк към нещо - ще съм благодарна.

Усмихнат и хубав ден на всички.

# 430
  • Мнения: 14
Момичета, моля Ви помагайте.

Направих си захарен фондан по тази рецепта:

Руска мастика II Gushanka

1 1/2 ч.л. желатин
2 с.л. студена вода
2 ч.л. глицерин
1 1/2 с.л. течна глюкоза
450 г пудра захар
Желатинът се накисва във водата и след като набъбне, се разтваря на водна баня. След като се разтвори напълно, се добавят се глюкозата и глицерина. Разбъркваме добре. В съд слагаме пудрата захар и правим кладенче , в него изсипваме желатиновата смес. Започваме да бъркаме, а като поеме пудрата захар, месим на плот. Става страхотно тесто, бяло, идеално за цветя и фигурки. Съхне за около ден.

Изпълних всичко, както е по рецептата, оставих си запас пусдра захар около 100-150 гр.
Направих си кладенче и в него изсипах сместа от желатина, глицерина и глюкозата леко топли. И ето тук вече идва проблема ми, като изсипах сместа в кладенчето и разбърках, изобщо не стана на тесто, като чели течноста не ми стигна, защото имах още доста пудра захар в съда.
За да оправя тестото реших да експериментирам и си направих смес със още едно пакетче желатин изсипах го пак в кладенчето и взе че страна тесто.
Моля Ви помогнете ми къде греша ???

# 431
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте
ейй ама вие софиянки сте страшни -среща след среща-абе Варненки -ние няма ли да си спетнем нещичко  Laughing
Хрисив-много ми хареса тортичката ти   bouquet
Анири-и твоята също е много сладка -аз имам един опит с рисуване но определено не искам да повтарям -много ми е трудно
ето и днешната ми тортичка- първата която правя за момиченце-трябваше да е от филмчето-Моето малко пони -та ето резултата

# 432
  • Мнения: 1 965
............ Хич не се надявай, че от черната боя ще получиш черно - повярвай ми. Аз имам същата боя.
Tired Tired Tired
Айде, не бъди толкова категорична. Имам геловата черна  боя на Бейкъри от Кадемлия, и получавам перфектно черно, повярвай ми!!!
betina33 - Страхотна торта! Много ми харесва цялата украса. Водопадчето от какво е?

# 433
  • Мнения: 38
бетина-тортата ти е страхотна.И аз съм любопитна как направи водопада?

# 434
  • Мнения: 1 271
Момичета, моля Ви помагайте.

Направих си захарен фондан по тази рецепта:

Руска мастика II Gushanka

1 1/2 ч.л. желатин
2 с.л. студена вода
2 ч.л. глицерин
1 1/2 с.л. течна глюкоза
450 г пудра захар
Желатинът се накисва във водата и след като набъбне, се разтваря на водна баня. След като се разтвори напълно, се добавят се глюкозата и глицерина. Разбъркваме добре. В съд слагаме пудрата захар и правим кладенче , в него изсипваме желатиновата смес. Започваме да бъркаме, а като поеме пудрата захар, месим на плот. Става страхотно тесто, бяло, идеално за цветя и фигурки. Съхне за около ден.

Изпълних всичко, както е по рецептата, оставих си запас пусдра захар около 100-150 гр.
Направих си кладенче и в него изсипах сместа от желатина, глицерина и глюкозата леко топли. И ето тук вече идва проблема ми, като изсипах сместа в кладенчето и разбърках, изобщо не стана на тесто, като чели течноста не ми стигна, защото имах още доста пудра захар в съда.
За да оправя тестото реших да експериментирам и си направих смес със още едно пакетче желатин изсипах го пак в кладенчето и взе че страна тесто.
Моля Ви помогнете ми къде греша ???
Всяко желатиново тесто в началото на измесването не прилича на себе си....трябва си му месене, не може при положение, че си сложила към 100 грама течност-разбирай-желатина, глюкозата и глицерина-към 400 грама захар и безмесене, ама яко месене ти казвам да получиш тесто.Значи бъркай с лъжицата в началото, но после вече месиш, и то месиш до усвояване на захарта, която е в съда, след което ако на пипане е много меко още-започваш да добавяш още захар, но по малки порции....

Общи условия

Активация на акаунт