Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 922
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Силве на мен ми се въртеше една идея покрай моята новородена племенничка, ама не се възползваха от услугите ми. Та предоставям ти я, а ти ще си я доразвиеш ако ти допадне. Нали иде реч за благодарствена торта към лекарския екип, та:
Две ръце-само китките, с обърнати длани нагоре, и едно бебенце легнало в тях-нали имаш молд. Дано ме разбра.
Леко раждане на дружката ти, а на теб успех с тортата!
Допадна ми идеята ти, сега ще се консултирам с шефа и дай боже да се съгласи-първа писта съм  Mr. Green Благодаря за пожеланието   bouquet

# 436
Момичета, моля Ви помагайте.

Направих си захарен фондан по тази рецепта:

Руска мастика II Gushanka

1 1/2 ч.л. желатин
2 с.л. студена вода
2 ч.л. глицерин
1 1/2 с.л. течна глюкоза
450 г пудра захар
Желатинът се накисва във водата и след като набъбне, се разтваря на водна баня. След като се разтвори напълно, се добавят се глюкозата и глицерина. Разбъркваме добре. В съд слагаме пудрата захар и правим кладенче , в него изсипваме желатиновата смес. Започваме да бъркаме, а като поеме пудрата захар, месим на плот. Става страхотно тесто, бяло, идеално за цветя и фигурки. Съхне за около ден.

Изпълних всичко, както е по рецептата, оставих си запас пусдра захар около 100-150 гр.
Направих си кладенче и в него изсипах сместа от желатина, глицерина и глюкозата леко топли. И ето тук вече идва проблема ми, като изсипах сместа в кладенчето и разбърках, изобщо не стана на тесто, като чели течноста не ми стигна, защото имах още доста пудра захар в съда.
За да оправя тестото реших да експериментирам и си направих смес със още едно пакетче желатин изсипах го пак в кладенчето и взе че страна тесто.
Моля Ви помогнете ми къде греша ???
Всяко желатиново тесто в началото на измесването не прилича на себе си....трябва си му месене, не може при положение, че си сложила към 100 грама течност-разбирай-желатина, глюкозата и глицерина-към 400 грама захар и безмесене, ама яко месене ти казвам да получиш тесто.Значи бъркай с лъжицата в началото, но после вече месиш, и то месиш до усвояване на захарта, която е в съда, след което ако на пипане е много меко още-започваш да добавяш още захар, но по малки порции....

Напълно разбирам, че е така, проблема е там че то стана, как да обясня (нещо като навлъгнало блашно.)... просто и да бъркам и да не бъркам не се получаваше....

# 437
  • София
Продължавам с коментарите за тортите.
Renew-много хубава торта-браво.
Дарилка-много нежна торта.Куклата е страхотна.
Лайтблу-много готин Мики,тортата с маргаритите също,както  и Барбито-поздравления и добре дошла при нас.
Шемет-Честита ти награда-аз бях за тебе. Heart Eyes
Кали-невероятно красива торта.Мъфините с катерицата са страхотни.
Свещичка-много хубава кутия за бижута.
Бетина-БМВ-то е много готино ,а тортата с понитата е страхотна-поздравления.
Пат-много хубави торти-самолета и дънките са ми фаворити.
Албенка-всички торти са ти много хубави.Тортатас влакчета ми е фаворит.Вкакъв съд направи роклята на Барбито.
Леля Ог-много красива торта-запленяваща  bouquet.Не знах дали е цигулка  или китара,но като прочетох другите за липсата на струни разбрах защо не съм познала Wink.
Мъфинките с китарките са чудни-голям труд-браво.
Румянка-тортата с къщичката е много хубава.Тракторчето играчка ли е?Тортата с играчките е страхотна,розовата кола както и ловеца и мечката.Много задобряваш -барво.
-страхотна торта.С какво направи отпечатъка на шоколадовите ленти?
Маним-тортата с Челси е много хубава.
Пупинка-чудесна торта-добре си се справила.
Анири-много е хубаа рисуваната торта.
Хрисив-много нежна торта.

# 438
  • ВАРНА морето сините вълни
благодаря ви момичета- за понитата- щях да ходя за кристалина но така и не сварих та -първо разточих много тънко парче тесто и го понаместих а отгоре налях с лъжичка боядисана глюкоза съвсем малко разредена с водичка
а ето и най-шантавата ми торта за дете на 1 година  Laughing

имам въпрос-може ли някой да ми каже колко струва формичката за бебе и ако мога да си я позволя някой може ли да се ангажира да ми помогне с покупката защото аз изобщо не резбирам от тези неща и няма да се справя -и евентуално за колко дни ще пристигне-имам бебешка торта за другата седмица -та се чудя

# 439
  • Norge
Кали, много изискано и с вкус. (Както винаги.)   bouquet
Ванче, голям труд, много богато и хубаво.

Илияна беше питала за марципан. Не познавяам точно този продукт, който си купила, но марципанът обикновено е готов за употреба (така се продава). И става за покриване на торта, много лесно се работи с него.
Характерното за марципана е, че колкото по_малък процет бадеми има в него, толкова е по_подходящ за работа по покриване.
Но пак, може би в твоя случай става дума за различен продукт.

Харесах си тортата на Анири.
На мен не ми тежи небето, всичко ми харесва, мисля, че усещането за тежест идва не от подбора на цветове, а от обстановката край тортата. Неутрална поставка и фон, и всичко би станало едно истинско бижу.

Валерия, няма нещо, което да не умееш. Ти и без торта пак си събитие, защото разказите ти са голяма радост. Hug

Бетина, впечатлена съм от идеята на последната торта.
А един такъв силиконов молд имам вкъщи, така стои неразпечатан, вероятно никога и няма да го отворя... Rolling Eyes

От мен една неделна торта (тя вече е история, остана само едно срамежливо парченце Flutter)

....

# 440
  • София
аз от доста време само чета и не коментирам, за което много моля да ме извините, но след творбата на nelka, просто трябва да напиша нещо.  Wink Браво! Тортата е произведение на изкуството, не торта. Все едно съм отворила илюстрована книжка с приказки! А как си направила тези личица, като истински кукли са!

betina, с понитата е много сладка, въпреки, че реката е малко странна, но втората е много идейна, напомня ми на песента на Майкъл Джексън за Земята.  Wink

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 18:02 от petia_tag

# 441
  • София
Здравейте момичета.
Поздравления за всички прекрасни торти, които показвате. Страшен труд, но и мнооого любов.
Момичета имам нужда от помощ.
Искам да направя торта за семейство, което са готвач и сервитьорка. Моля, ако можете дайте ми някаква насока.
Мислех нещо с готварска печка. Ако някой има линк към нещо - ще съм благодарна.

Усмихнат и хубав ден на всички.
Преди време правих това
http://destini.snimka.bg/hobby/snimki.240686.19551682

Бетина, много интересна торта, обаче странна за бебе Thinking
nelka.nelka ех невероятни са тези куклета

# 442
  • София
............ Хич не се надявай, че от черната боя ще получиш черно - повярвай ми. Аз имам същата боя.
Tired Tired Tired
Айде, не бъди толкова категорична. Имам геловата черна  боя на Бейкъри от Кадемлия, и получавам перфектно черно, повярвай ми!!!
Харесва ми как тези  Tired Tired Tired емотиконки все към мен ги отнасяш.  Mr. Green
 Не знам дали течна боя, за която се пишеше, и гелова боя са едно и също. Аз имам течна, която излях безумно количество в тестото и въпреки надписа "супер черно" НЕ стана такова с течна боя. Посъветваха ми да престои, че можело да потъмнее, - не потъмня. След като нацъках три пласта неразредена боя отгоре с гъбичка върху никакво-лилаво, чак тогава стана.
Ако не ти е проблем, би ли споделила по какъв начин постигаш перфектно черно? Защото когато не успях, се зарових в какви ли не форуми след като зададох в търсачката въпрос за постигане на идеално-черно, и знаеш ли какъв бил отговора на повечето места? -:"Купувайте си готово оцветено".  Mr. Green

Нелка, някакви фантастични фигурки сътворяваш. Страхотни изражения, страхотни пози - много са живи и изразителни.

Понитата на betina33 са също много красиви и със сигурност са зарадвали рожденичката. Simple Smile

Ръцете със Земята малко са ми като "За световен мир" тематиката Laughing , но са супер изработени. А земното кълбо от какво е?

# 443
  • BG
Здравейте. Искам да поздравя всички за чудесните творения и да ви попитам нещо- има една торта, която се нарича Мъни( money)-купувам я често от една от сладкарниците в града. Имате ли представа как се приготвя крема и, ако се  сещате за каква торта става въпрос. Прилича на разбити белтъци с добавен карамел. Ще съм много благодарна на отговорилите.

# 444
  • Sofia
Сега от къде да ви захвана от зад на пред или по часовниковата стрелка се чудя.  Mr. Green
lightblue, много симпатична Барби.
Ditsan, ако много държиш на бялата боя ми пиши на лични ще ти дам от моята, но действително аз бяла рядко ползвам просто си смесвам черно и бяло до получаване на желания цвят.
Анири, изпуснала съм какъв е, но аз имам няколко листа такива, които са малки и килимче имам, това не знам от кой вид е, пиши на Рая ако искаш да я попиташ тя е доста в час с тези неща.
Кали, страхотни неща си пуснала пак, как ти хрумна да плетеш тестото за украса на бисквитите не знам но се е получило повече от перфектно.
За подправката мога да те зарадвам като ти споделя, че я има и в магазините DM, които има в почти всеки МОЛ вече, ако пък и те са ти далече аз съм се презаредила с такава подправка мога да ти дам каквото количество ти трябва.  Laughing
Бисквитите ще ме е жал да кича на елхата и после да хвърлям, предпочитам да си ги хапнем сякаш, а и елха не знам дали ще вземем, че е 200 градуса у нас и ще изкапе без време, а така обичам да ми мирише на борче, ще ходя в гората да се надишам.
Бетина, страхотни са ти понитата.
А тази с планетата ми е малко странна за 1 годишно дете, но всеки със странностите си, ти си се справила страхотно, чудно ми е какво е посланието.

Нелка, много си мила, също като творбите които сътворяваш!
Такова настроение, толкова много казват тези погледи, така добре пресъздадена емоция не знам дали би могла да се получи и в най-добре режисирания филм!
Поклон пред таланта ти!  Hug

Аз вдъхновена от музикалната тематика на Леля Ог реших да изпреваря малко времето и да си подготвя детайлите за една торта, която имам да правя за 20-ти декември.
Всъщност остана ми само тортата да чучна отгоре и съм готова, не дочаках разяснението на Ог за нейният нотен лист, но реших, че моя ще го правя ръчно, след като пробвах с едни измислени кътъри дето си завзех тези дни, пипкаво и мудно стана ама него най-много си го харесвам, всичко е посипано с лъскав прашец и стои някак звездно и блестящо, жалко че не се вижда на снимките.

Детайлите са ТУК.

Момичета имам ценова листа на Пик-ко, аз всъщност не знаех, че това е сайта им: http://alimco-bg.com/bg/index/ снимала съм я и ще помисля къде да я кача, за да ви я покажа, има интересни неща но повечето са в големи разфасовки естествено, имат и блатове и подложки за торта и какво ли още не.

# 445
  • Vaudreuil Canada
Нелка тортата ти е прелестна както всяка друга твоя торта - надявам се че поне фигурките си спасила от изяждане макар че и това е трудна задача понякога. Какъв беше повода за тортата?

Бетина и трите ти последни торти са чудесни - браво на теб.

lightblue много сладко барби.

merydit ЧРД на патерица - да си щастлива и здрава а другото да можеш да си го купиш.

r.i.angelova - много апетитна домашна торта   chef

Pupinka хамелеона е много хубав ама как му режеш главата .... не е истина.

Анири аз такава торта никога няма да мога да направя затова и винаги се удивлявам на рисувани торти- браво!

hrisiv страхотна е тортата - направо хлъцнах като я вдях.

Леля Ог пак си се справила чудесно - поздравления.

Румянка супер са всичките торти а бебешката ми е фаворит.

sladuranata_ много добре са се получили домашните творения - малко проблеми си имала с покриването - но пък цветовете и украсата си ги докарала супер.

Албенче добре си поработила пак.

destini кошницата е много красива.

patriyani направо ми събра погледа в точка - самолета е страхотен, китито както винаги прелестно, спъндж бобчетата са чудесни а дънките са направо пипнати - не знам как смогваш - честна дума!

Много благодаря за всички поздрави за конкурса - много сте мили - а на мен интернета ми е много умрял така че няма да се връщам да ви изброявам поименно, въпреки че много ми се иска да благодаря на всяка от вас лично.

Докато аз пиша и Валерия пуснала нови красоти - голямо ното-писане е паднало - страхотно изпълнение.

# 446
  • София
Захласнах се по всяка една от последните торти! Браво, момичета!

Анири, аз имам такъв релефен лист, много е лек (материята е като подвързия на тетрадка), доста е голям, има точни размери в описанитето на продукте.

# 447
Харесва ми как тези  Tired Tired Tired емотиконки все към мен ги отнасяш.  Mr. Green
Аз понеже съм  философ по рождение, та ще приложа малко цитати. Емотиконите изразяват емоцията нали така??? Според мене този емотикон означава: "Учудена съм,... съмнявам се... нещо не ми е ясно.... ". Ако съм ги използвала САМО  спрямо теб, значи е чисто съвпадение но се  Tired . Използвам тази муцуна по гореописаните предназначения.
продължавам с цитатите:
...............Днес се обаждах имат чено -течна голяма опаковка а бяло пак никакво.............
Елементарно Уотсън!!! Ако е течна , значи е за въздушна четка, ако е голяма, значи е гел. Течната е 250 мл, гела е почни 400 мл. За коя боя говори Дидката, Уотсън???
Коя по-точно???
Някои бои не оцветяват ПикКото. Вече е доказано от няколко места, че лилаво НЕ става. Черно, гарантирано става с гела. Всички знаем, че черното като цвят има няколко нюанса - червеникаво, зеленикаво и лилавеникаво. Като оцветя ПиКко с черния гел, след 2-3 дни, пликчето става червеникаво, но тестото не се променя. Като ядеш фигури от същото оцветено тесто, езиците стават зелени.
Така че...... мистерията си остава.  А докато я разнищим, ще  Tired Crazy #Crazy newsm78 newsm78 newsm78 Mr. Green hahaha
Кратък коментар към последните 2 торти.
Валерия и Нелка на двубой, па макар и в ефир! Това е много готино. 2 таланта един до друг!!! А, сега да ви видим коя е по-добра. ще гласуваме ли??? кой ще пази залозите???? Аз няма да участвам, защото не мога да излъча фаворит.  Twisted Evil
Страхотни сте и двете, еййййййййй..... Тия ръце.... как ги правят тия магии..... не мога да се изкажа даже като хората.  Rolling Eyes

И само да ви се похваля, какво добро другарче съм! /явно/ Имам подаръЦИ от оФчи, донесени чаааааааааааак от Англия. Обаче няма да ви ги разкажа, щото ще ми завидите и ще ме обявите за фукла.  smile3534

# 448
  • Sofia
Качих ценовата листа на Пик-ко, пускам я на страници, ако някой не може да си свали снимките мога да ги пратя на имейл, скайп или с пощенски гълъби.  Laughing
Страница 1, Страница 2, Страница 3, Страница 4, Страница 5, Страница 6, Страница 7, Страница 8, Страница 9, Страница 10, Страница 11, Страница 12, Страница 13, страница 14, Страница 15, Страница 16, Страница 17

Аз лично хвърлих око на белгийските шоколади ама тези 25 кила ще ми дойдат в повечко този път.
А, Ванчето ми пречи да публикувам.  Mr. Green
Давай подаръците да плакнем очите и ние, няма да го приемем за фукня, обещаваме!

# 449
Нелка перфектна както винаги  Heart Eyes
Вал гледам обаче ти си сложила струни ... Laughing Mr. Green И недей да скромничиш ...тук в тази тема ти си ми фаворит наедно с Нелка - много талант има и в двете ви !

Анири пуснах ти ЛС с инфо за листовете на СК
Свещичка Ванчето получава черен цвят понеже тръгва от основа шоколадово тесто ...иначе и аз съм съгласна с теб , трудно се получава черно . Каква ли боя нямам : Уилтън , АмериКалър , Бейкърикрафтс , Чефмастър....зор та зор .
Но си е и до тестото , тука момичетата споменават че масите на Ирида и Пико се оцветяват по различен начин . Аз база за сравнение нямам понеже само с ММФ работя
сладураната изглежда си като ( сопол) нали  Laughing . Така се получава когато течността не е достатъчно топла . Аз като сложа глюкозата и глицерина , отново слагам на водна баня докато добре ми се разтвори глюкозата и тогава изсипвам и меся . Друг е въпроса че от хубаво еластично тесто  след 20 мин. престой става на трици . При мен да покрия само с РМ2 е абсурд , лятото го смесвам с ММФ  , понеже така ММФ не кондензира.
Шемет нали те питах за фондана на Уилтън - взех един пакет ...брей , то на вкус голяма гадост   Rolling Eyes ( за разлика от СатенАйс) . Обаче , със сигурност ще съхне бързо и няма да кондензира  - не съм го пробвала още . Тестото е много еластично , направо на гъм пейст прилича ,но няма как да не е , в него има Трагакант и СМС .
Бетина много си е готина тортата , тъкмо нещо различно ( за бъдещ астронавт може би ) . Сподели моля те как направи кълбото , че смятам едни тикви да правя сега ...а мен с 3Д хич ме няма .

Общи условия

Активация на акаунт