Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 919
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Не мога да не изкажа възхъщение от таланат на тези наши майсторки,НЕЛКА  и ВАЛЕРИЯ. newsm20
Думата прекрасни не е достатъчна за тези шедьоври.Поклон пред таланта и на двете

# 451
  • София
Мисля си, че проблемът при оцветяването е в боите, не толкова в тестото. Аз имам няколко неща с наситено тъмно лилав цвят, постигнат без никакъв проблем с цвят Grape Violet. Черното, което имам, е цвят Ликьорис, получава се добре като се сложи повече от боята. Ползвам само Пикко и бои гел на Sugarflair. Те имат и по-интензивни бои в черно и червено, ако не се лъжа, но са по-скъпи от другите. Имам само 3 цвята на Уилтън. Специално си поръчах комплект, уж беше Christmas Red/Green. На опаковката това, което трябва да е червено, се казва Red Red. Почвам да го меся, сложих доста, месих, месих и в крайна сметка се получи това.

То е всичко друго, но не и Christmas red, дори повече го докарваше към прасковено. Като поседя тестото след месене, цветът стана по-интензивен, но нюансът му си остана сбъркан. Отделно, мисля си, че течните бои не трябва да се ползват за тестo.

Валерия, мерси, много си отзивчива Simple Smile но ще се прежаля и ще скокна до Младост. Много са ти хубави китарките, нотния лист също, май забелязвам отпечатъци във формата на ноти по него newsm78

Нелка, и тук моите поздравления за тази красота. Тортите ти винаги имат сюжет и говорят.

# 452
  • София
van444eto, понеже аз не съм нито Уотсън, нито Холмс, нито велик специалист. Точно по тази причина разчитах на съвети на знаещи. Мъжа ми отиде до Кадемлия за черна боя за първата в живота ми фонданова торта. Знаех, че боята трябвало да бъде от 22 лв., нищо повече. Да, но там нямало за момента такава. Човекът, който беше там, по телефона ми обясни, че ще ми даде друга, по-малка разфасовка, но боята е същата и перфектно оцветява. НИщо повече. И тъй като НЕ съм нищо от горепосочените от теб и мен лица, взех, каквото имаше. И да, това е боя за възд. четка на Baker, това чета в момента на опаковката. Тъй че аз изхождах от моя опит до момента и прочетено по др. форуми в търсенето на отговор.
Надявам се този диалог, съпровождан с анимирани  емоции помогне на някого, който попадне на него в желание да разбере как точно се постига черен цвят. smile3502

raya_рая , благодаря. Simple Smile
Вал, отрепа рибата съвсем вече. Кога избаца това, като вчера беше на курабии само? Аз един Маккуин го лепих половин вечер, а наш'та глей какви ги сътвори.  smile3544
Пробвай със светкавицата да снимаш, така ще светне броката.

# 453
van444eto, понеже аз не съм нито Уотсън, нито Холмс, нито велик специалистНадявам се този диалог, съпровождан с анимирани  емоции помогне на някого
  мали, малиииииии, душко, ако приема съвет-беж от тая далеч, че освен метлата е и въоръжена  Mr. Green

За Валерия, знам вече, видях я наживо, невероятна е, толкова лъчезарна, толкова усмихната  Heart Eyes Аз получих комплекс за малоценност вече пред нейните произведения, а Нелка, тя отдавна ми е фаворит, още от първите броеве на темата, влюбих се просто и вече толкова години съм флибена  Heart Eyes
Таааа, Оная с метлата, алоуууу, къв двубой бе  newsm78   Tired  Outta Joint  ooooh!  Whistling  Joy (ай сега разчети кво ти казах  Mr. Green  )То си е всяко за себе си!Боже, найстина невероятни неща творите момичета  Hug

Абе, Ванчееееее, зло да те забрави, аз се каня от два дни да пиша, ама старост-нерадост...  ooooh! Сватбената торта е трепач, просто си изпълнила всичко което каза!!!Евала, бравоооо!!!Значи сигурно поне 15 чмин я гледах, еми няма втора като нея-младоженците найстина са имали торта-уникат!

# 454
sVeshti4ka тази боя която имаш за въздушна четка можеш идеално да си я ползваш за сметана ИЛИ да си правиш руска мастика и половината количество вода да го заменяш с въпросната черна боя  Peace  Такъв е моят опит с боя от Кадемлия, която ми я продадоха като предназначена за фондан, а в послдствие като понаучих малко разбрах, че те просто си пробутват продукцията, за да не им се налага да я бракуват. Виж геловото черно на Бейкъри е съвсем друга работа. Там оцветяването е на 100 %!!!

Таааа, Оная с метлата, алоуууу, къв двубой бе  newsm78   Tired  Outta Joint  ooooh!  Whistling  Joy (ай сега разчети кво ти казах  Mr. Green  )То си е всяко за себе си!

Shocked Shocked Shocked
Ъ? ...  Crazy Ъхъъъ ...   smile3534Ъъъхъм!!

Разбра ли?  Joy Joy Joy

# 455
  • София
van444eto, понеже аз не съм нито Уотсън, нито Холмс, нито велик специалистНадявам се този диалог, съпровождан с анимирани  емоции помогне на някого
  мали, малиииииии, душко, ако приема съвет-беж от тая далеч, че освен метлата е и въоръжена  Mr. Green

О, ако съвета е за мен, то благодаря, душко. Simple Smile Много си мила. Simple Smile

sVeshti4ka тази боя която имаш за въздушна четка можеш идеално да си я ползваш за сметана ИЛИ да си правиш руска мастика и половината количество вода да го заменяш с въпросната черна боя  Peace  Такъв е моят опит с боя от Кадемлия, която ми я продадоха като предназначена за фондан, а в послдствие като понаучих малко разбрах, че те просто си пробутват продукцията, за да не им се налага да я бракуват. Виж геловото черно на Бейкъри е съвсем друга работа. Там оцветяването е на 100 %!!!

Mersi.  Peace
Значи с нея мога да оцветя крем? Понеже за малкия искам да направя шахмат торта и мислех да пробвам да я направя вътре черно-бяла.

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 20:40 от sVeshti4ka

# 456

van444eto, понеже аз не съм нито Уотсън, нито Холмс, нито велик специалистНадявам се този диалог, съпровождан с анимирани  емоции помогне на някого
   мали, малиииииии, душко, ако приема съвет-беж от тая далеч, че освен метлата е и въоръжена  Mr. Green

О, ако съвета е за мен, то благодаря, душко. Simple Smile Много си мила. Simple Smile

Mersi.  Peace
Значи с нея мога да оцветя крем? Понеже за малкия искам да направя шахмат торта и мислех да пробвам да я направя вътре черно-бяла.
Аха, за теб беше  Mr. Green видиш ли как се разбираме вече, само с намигане  Wink Пробвай да направиш шахматна торта, само че с бели и ерни блатове, мисля, че тази боя ще ти свърши хубава работа-ще ми е интересно да видя една тава комбинация! Друг вариант да използваш тая боичка е, като правиш камъчета за някоя торта да правиш такива многоцветни, абе мраморни бе.....сиво-белички  Heart Eyes Ако се сетя още нещо по въпроса ще пиша.

# 457

Таааа, Оная с метлата, алоуууу, къв двубой бе  newsm78   Tired  Outta Joint  ooooh!  Whistling  Joy (ай сега разчети кво ти казах  Mr. Green  )То си е всяко за себе си!

Shocked Shocked Shocked
Ъ? ...  Crazy Ъхъъъ ...   smile3534Ъъъхъм!!

Разбра ли?  Joy Joy Joy

[/quote]
Ъъъъ пъ, .......  #Crazy що дъ ни  ....   ъхъ ....  Outta Joint  Money Абе, разбрахме се  Hug

# 458
Свещичка  и за тесто ще стане , просто слагаш , оцветяваш , оставяш малко на въздух да поизветрее , после пак слагаш , месиш .
 Както казах и аз го имам това голямото шише на БейкъриКрафтс (400мл-гел ) ....сори дами , но и то не оцветява идеално - всичко си е до тестото !

Между другото , точно тези за въздушна четка са по-наситени , и оцветяват по-добре , лошото е че разводняват тестото . За червено ползвам Super Red , на АмериКалър ...имам и геловата им , разликата в оцветяването е огромна .
А ти не си първата на която Кадемлийци са продали боя за въздушна четка ...не им ли свърши вече  Joy
 Кали нито едно от червените на Уилтън става за нещо , както черното им . Виж с другите са ОК, но червено , черно ....не .

# 459
  • ВАРНА морето сините вълни
Мерси много за страхотните ви коментари -към моите торти
Райче-земното кълбо го направих с напътствията на Катето-Сливен и Ванчето- купих си две еднакви купи и ги напълних с тортата с рула- и оставих 24 часа да отлежи  -после метнах една върху друга полвинките като посредата има подложка и на долната част няколко сламки после маслен и покритие- стана бетон -аз се притеснявах дали няма да се отпусне но  спазвайки инструкциите не се отпусна нито милиметър - Ванче Кате -благодаря ви момичета   bouquet
 Нелка-просто останах безмълвна пред творението ти-прекланям се пред таланта ти   bouquet
В пълна сила това важи и за Валерийка -   bouquet

# 460
Такааа,мале че коментари се развихриха за тея бои newsm78
Та да докладвам,днес в най-голямата градушка се надигнах ,спрях колата на руски паметник и като опънах та пеша до Три уши.Влизам аз щастлива ,че съм се добрала и лелката ми казва да ама бялата боя свърши имаме проблем със доставките и имам само червено,зелено,сребристо и черно.Мале вярвайте ми подкосиха ми се краката .Казвам и:" ама сигурна ли сте ,защото ми казаха ,че в петък е имало".Хоп поразтърси се тя и"О извинете сменила съм и мястото"Та сдобих се със бяла боя -течна.Явно не съм обяснила добре,но бялата ще ми трябва за нюанс във една рисунка насложена в/у червено,и за да докарам телесен цвят смесена със други цветове.Купих и черно -на прах което също ще исползвам евентуално за контури защото тортата със емблемите на автомобили отпадна.Ще пробвам по-раничко за да видя какво ще се получи.
А този от Кадемлия явно и на мен се опита да ми пробута тази за въздушна четка каза че е течна забравих какъв грамаж.А аз оттам си купих прахообразни но нямаше черна и бяла,и за сега съм много доволна от цветовете/ама и аз колко съм ги ползвала/само където ми пробутаха един черен фулмастер който не пише и като им се обадих казаха да му капна малко водичка щял да се оправи,да ама не се оправи.
Валерия ,благодаря ти мила за предложението но ще пробвам тези да видя какво ще стане.А за произведенията ти направо шапка ти свалям и намам думи,златни ръчички имаш. #Crazy  bouquet
А фигурките на Нелката,направо съм влюбена в тях .Страхотни са.  #Crazy bouquet
Бетина,страхотни са и двете ти торти много  интересни и страхотни.

# 461
.............. работа-ще ми е интересно да видя една тава комбинация! ..........
аз пък мисля че една ТЕНДЖЕРА комбинация ще е още по-ефектна...  Joy Твоето жълто изречение, аз лесно си го превеждам, нали не си забравила, че от една лудница са ни изписали...... Кой не се появи на срещата с плакат с емотикон вместо ДОБЪР ДЕН, те па на!!!! Па, си го превеждайте както искате......   докато се ъъъъъ..... храните любезно с Фиолетката, аз ще кажа още нещо, ама ще гледам да е възпитано и любезно, че не ми се водят словесни битки.

Свещичкееей!!! Чакай сега да ти разкажа една стара история за тези бои и тогава ще разбереш за що и де реч. Преди повече от 2 години, на Кадемлия работеше един младеж, който беше любимец на всички ни тук. Страшно любезно и компетентно момче, което отделяше много време да обяснява  кое за какво служи. Случи се така, че тогава търсех черна боя за една торта за щерката и бях шокирана от цената 24 лв за гел-боята на Бейкъри. тогава още не познавах дамите тук и не бях обменяла продукти с тях и естествено се лепнах за по-евтиния вариант в по-малка разфасовка. Тогава младежа подробно ми обясни разликата в двете бои и даже ми разфасова еадин еърбръш да ми го покаже на живо. Обясни ми разликата в боите и т.н. В крайна сметка, купих гела за 24 лв и още един син за около 20 лв  пак на Бейкъри и се престраших да предложа на мацките боя в по-малки разфасовки. Желаещи имаше и боята се раздаде.
Преди около година /може и повече да е/, кака ти Фотка се свързва с мене да правим алъш-вериш с бои. Аз и предлагам 3 цвята от същия гел, тя ми предлага други цветове уж такава боя. Срещаме се с нея на една бензиностанция /няма да забравя как се гледахме от разстояние и си надничаме по пакетчетата за да видим дали сме ние/ Та, срещаме се ние и аз и и давам геловете а тя супер ококорена ми връчва някакви течни боички. Разприказвахме се и се оказа че са и пробутали тази боя за еърбръш, а не гел както тя е искала. Онзи младеж отдааааааавна не работеше вече там, и тази боя явно застояваше и я пробутваха на всеки който можеха да излъжат. Фотка провери шишетата вкъщи и наистина беше боя за четка. После имаше случаи и на други прецакани, после пък беше големия скандал в магазина, който спретнах аз, след като ни нарекоха БГ МАФИЯ и "Пълни аматьорки". Тогава обявих война на Кадемлия и вече не стъпвам там. Ако някой иска торта с плака, пращам го да си я купи оттам и тогава му правя торта.
Та, мисълта ми е душко, че тази тема е дъвкана тук няколко пъти и затова вероятно никой не ти отговаря като питаш. Някои теми са безумно досадни като се повтарят.
 И за течната боя съм писала поне 10 пъти. Смеси я с пудра захар и така, на каша я добавяй към тестото. Така ще поеме повече боя и няма да се лигави и да се скашква. Рая е права - когато ми трябва черно за чаршаф, тръгвам от ШТ и оцветявам със още малко боя. Но откакто ползвам ПиКко, за всякакви елементи си имам оцветено чисто черно, като си започвам от основния му бял цвят. Оцветява се перфектно. Наистина, хубаво е да престои поне час. Всички оцветени теста ми стават още по-ярки като престоят. На това ме научи Пепи, която много съмнително се губи напоследък.
Пепиииииииииииии -    smile3514 newsm53- ти преведе ли въпроса ми????

# 462
Една тортичка и от мен. Изобщо няма да повярвате по какъв повод е.

# 463
  • София
Meрсаж за подробното обяснение, но аз черната торта я направих преди един месец и всъщност никого за нищо не съм питала.  Mr. Green Е, вярно е, че сега попитах след поста на violetblue за оцветяването на крема, но иначе се включих по въпроса за бялото, че е излишно. Сега имам чувството, че знам всичко за черното.  Mr. Green
И за смесването с пудра захар съм чела, и за затоплянето на тестото за по-ефикасно оцветяване... въобще чета аз, не като да не чета.  Mr. Green
А сега си цъкам с четчицата Маккуина, който за съжаление, оцветен ми харесва по-малко отколкото неоцветен.

# 464
  • Vaudreuil Canada
Една тортичка и от мен. Изобщо няма да повярвате по какъв повод е.

Много е сладурска ама сега като ни разчопли любопитството кажи и повода.

Общи условия

Активация на акаунт