Творим прекрасни плетки - шапки, шалове, жилетки

• 180 988
  • 748
  •   2
Отговори
# 270
Здравейте
 защо така никоя не пожела да се изкаже за яката на моята жилетчица , да не би да си помислихте че съм загубена кауза  Grinning
ето резултата http://katinka123.snimka.bg/daily/.479050.21404503   това можах , това направих Simple Smile
втория път ще съм по добра
Мисля че съм виждала тук схема на един пуловер с широки къси ръкави , мисля че схемата прилича на нещо като кръст с дупка по средата за врата и се започваше от единия ръкав . Ако някоя е разбрала от обяснението ми за какво става дума , моля нека ми я изпрати .
Хубав уикенд

# 271
  bouquet

Благодаря pepito21! Точно това имах предвид. Сега остана да се справя  с шала с ръкавите, а ще потърся схемата за мнгофункционалния модел smile3503 После ще покажа, ако е за показване де

# 272

бовилова - сладко пуловерче. Картинката готова ли си я зашила?

Zoo, картинката е шита от мен с мулине. Понеже не мога да плета с много цветове, тропосах едра панама с нарисувано куче върху изплетеното. Бродирах картинката и после разнищих панамата - извадих конец по конец и остана само бродираното. Дано съм обяснила добре. Ето я от близо, но не е много добра.

Много хубаво си го направила - и това си е начин  Peace

# 273
начинаеща съм и плета този модел http://knitsi.ru/knitting/ladys_kr/90 Изплела съм предницата и гърба до мястото с мотива.Искам да попитам как да продължа с ръкавите и доплитането на предница и гръб.
Аз си го превеждам така: набираш синджир от 101 (97) въздушни бримки (ВБ) за единия ръкав, на долната част на предницата и гърба плетеш 128(136) ниски пълнежа (т.е. стълбче без наметка) и продължаваш със синджир от 101 (97) ВБ за другия ръкав. Изплиташ 3 ВБ, за обръщане и плетеш 15 (17) см  по схемата на "арочным узором".
Така го разбирам аз, ако нещо съм объркала моля поправете ме.  Blush

ама как плетеш едновременно бримките и за гърба и за предницата, пък продължаваш за втория ръкав? Иначе и аз така си го преведох, но нещо не ми се връзва.
ред. :
трябва да се плетат отделно тези 17 см предна част и задна част и да се съединят на рамото.......значи набираш 101 бримки за ръкав, свързваш този синджир с предницата, продължаваш нисък пълнеж и като свършиш, правиш още един синджир 101 бримки и плетеш нагоре....
същото за гръб.... така е указано, има раменни шевове накрая с оставяне незашито по средата за деколтето.

Ще опитам така защото и аз мислех по същия начин. Благодаря

# 274
Здравейте момичета, както съм писала и преди - рядко пиша тук, не съм и голяма плетачка, но редовно ви следя и се дивя на красотите които  правите   newsm10 newsm51
Сега имам нужда от малко помощ - бихте ли ме насочили къде да погледна  как се прави лодка деколте  Praynig

Благодаря предварително, и лека и спорна работа ви желая   bouquet

# 275
мамо4ка, да ви е живо и здраво юначето! Много да ви радва!

nbirthday Tada newsm18  costumed034  ura newsm67  party041 Tada Gift

Утре ще плетем рибки и квадратчета в парка при кучето - дракон. Взимайте хлапетата, по едно кълбо Джинс, кука/куки 3,5 мм и идвайте. Ще е слънчево. Среща в 12 часа по обяд.

еat. sleep. knit...

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 13:52 от dodofit

# 276
  • София
Пепи, не вярвам да се скрие дупката при прането. Освен, ако не се свие, но предполагам е акрилна преждата ти.
На мен също понякога ми се случва това, стягам много хубаво последните две бримки на предната игла и първите две на следващата.
Ако не стане така, пробвай да изместваш бримките. Примерно първите две на едната игла, да станат последни две на предната. На следващата обиколка с още две изместваш и така. Дано да ме разбираш какво искам да кажа. За друг вариант не се сещам.
Между впрочем, каскета ти много ми хареса, може да ми пуснеш схемата на лични, или тук, където ти е удобно. Пък дано да се престраша и аз да се опитам.

Кейтилина, добре ти се е получила яката. Даже много добре. Понякога така се получава, че между много постове, на някои въпроси остава неотговорено.
Аз сещам за това с шипоки къси ръкави, поради простата причина, че се бях засилила и аз да си го плета. НО се отказах нещо, много работа ми се струва, а по-ефектно стои ако е с по-тънка прежда и на по-малък номер игли. http://club.osinka.ru/topic-62734?p=2600218&highlight=#2600218

# 277
  • Варна
Aмели,беше си харесала тоя модел(сега се сетих къде съм го виждала,във въплъщения на една форумка в осинка.ру)
сигурно го знаеш форума за този модел в осинка.ру,ама да го дам....:   http://club.osinka.ru/topic-41985?&start=0

# 278
Здравейте момичета,
Търсех модел за мъжка шапка и видях една в библиотеката-двуцветна /http://radikal.ru/F/s59.radikal.ru/i163/0809/bb/2a33f7b834db.jpg.html/
Но се опасявам, че с моя руски може и да не съм го доразбрала.
Дали няма да остават дупки на мястото на обръщане. Иначе модела изглежда много лесен. Моля ви който го е плел да сподели.
Иначе форума много ми хареса. Имате много теми, а аз недостатъчно време, за да изчета всичко. Но правите страхотни неща, за което искрено ви поздравявам.

# 279
Здравейте момичета,
Търсех модел за мъжка шапка и видях една в библиотеката-двуцветна /http://radikal.ru/F/s59.radikal.ru/i163/0809/bb/2a33f7b834db.jpg.html/
Но се опасявам, че с моя руски може и да не съм го доразбрала.
Дали няма да остават дупки на мястото на обръщане. Иначе модела изглежда много лесен. Моля ви който го е плел да сподели.
Иначе форума много ми хареса. Имате много теми, а аз недостатъчно време, за да изчета всичко. Но правите страхотни неща, за което искрено ви поздравявам.

Не стават дупки. Шапката наистина е много лесна и търпи ужасно много вариации с цветове и дебелина на преждата.
Ето я моята:
http://media.snimka.bg/7529/021312392-big.jpg
http://media.snimka.bg/7529/021312388-big.jpg

# 280
morika:
...  И тази, аз я плетох точно по схемата с дебела прежда на куки 4,5мм получи се точно за моята глава (56 см) но пък иначе се получи късичка, до началото на ухото.

П.П. Сбъдваща мечти, с колко бримки я започна, куки, прежда, за какъв обхват глава се получи? Аз мисля пак да я пробвам с yarnart merino в черно и сиво, но незнам на колко бримки да я започна този път, че предната се получи малка.

# 281
имам два нови шала:

сърчицата
шал от синджири

не че ми трябват, ама що да си ги нямам  bowuu

# 282
morika:
...  И тази, аз я плетох точно по схемата с дебела прежда на куки 4,5мм получи се точно за моята глава (56 см) но пък иначе се получи късичка, до началото на ухото.

П.П. Сбъдваща мечти, с колко бримки я започна, куки, прежда, за какъв обхват глава се получи? Аз мисля пак да я пробвам с yarnart merino в черно и сиво, но незнам на колко бримки да я започна този път, че предната се получи малка.
Шапката вече е подарена, но беше за мнооого голяма глава, та освен че я почнах с доста бримки (около 60 ми се върти в главата), добавих от себе си и по един допълнителен ред между секторите. За преждата - смес вълна/акрил на игли 3 мм.

Тити, честити ти шалове!

# 283
morika:

Шапката вече е подарена, но беше за мнооого голяма глава, та освен че я почнах с доста бримки (около 60 ми се върти в главата), добавих от себе си и по един допълнителен ред между секторите. За преждата - смес вълна/акрил на игли 3 мм.

Тити, честити ти шалове!
Хиляди благодарности за свткавичния отговор

# 284

тити
, аз пък не ги виждам Sad

pufana ми липсва Cry

eat. sleep. knit...

Общи условия

Активация на акаунт