Творим прекрасни плетки - шапки, шалове, жилетки

• 180 998
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Само да ви почерпя набързо!
Днес моето съкровище става на годинка!  Simple Smile

# 256
  • Варна

mamo4ka,да ти е живо и здраво съкровището и само да ви радва!

# 257
Честито на рожденичето!  bouquet

# 258
Здравейте, както писах в предишната тема, начинаеща съм и плета този модел http://knitsi.ru/knitting/ladys_kr/90 Изплела съм предницата и гърба до мястото с мотива.Искам да попитам как да продължа с ръкавите и доплитането на предница и гръб. Моля да помогнете Simple Smile

# 259
Мamo4ka, да ви е живо и здраво малкото слънчице!Да ви носи само радост и гордост,а на него пожелавам прекрасно детство.

# 260
Мамочка, ЧРД на малкия юнак, да ви  е жив и здрав и много дрешки да му изплетеш.   ura

Здравейте ! Харесала съм една блузка  http://www.rukodelka.ru/photo.php?id=4079&num=9&all=25 [  Но ако може малко помощ с плетката?
Нещо не схващам какъв точно е проблема,   Rolling Eyes дай да видим схема на плетката и обясни малко по подробно какво точно те притеснява.

начинаеща съм и плета този модел http://knitsi.ru/knitting/ladys_kr/90 Изплела съм предницата и гърба до мястото с мотива.Искам да попитам как да продължа с ръкавите и доплитането на предница и гръб.
Аз си го превеждам така: набираш синджир от 101 (97) въздушни бримки (ВБ) за единия ръкав, на долната част на предницата и гърба плетеш 128(136) ниски пълнежа (т.е. стълбче без наметка) и продължаваш със синджир от 101 (97) ВБ за другия ръкав. Изплиташ 3 ВБ, за обръщане и плетеш 15 (17) см  по схемата на "арочным узором".
Така го разбирам аз, ако нещо съм объркала моля поправете ме.  Blush

herzog, благодаря за пантофките,   bouquet като дадеш на лупата и после свалиш снимката се вижда идеално.  Hug

IPG, добре се получава рибката, по каква схема я плете, може и да сте показвали но съм изпуснала?

Аз имам един проблем, започнах снежкото, които преведе Снежи, на 4 куки, но като плета ми се получават много широки първите бримки от отделните куки. Старая се да стягам максимално, но пак си се получава дупка.  ooooh! Нещо не се изразих много ясно, ще снимам.

# 261
начинаеща съм и плета този модел http://knitsi.ru/knitting/ladys_kr/90 Изплела съм предницата и гърба до мястото с мотива.Искам да попитам как да продължа с ръкавите и доплитането на предница и гръб.
Аз си го превеждам така: набираш синджир от 101 (97) въздушни бримки (ВБ) за единия ръкав, на долната част на предницата и гърба плетеш 128(136) ниски пълнежа (т.е. стълбче без наметка) и продължаваш със синджир от 101 (97) ВБ за другия ръкав. Изплиташ 3 ВБ, за обръщане и плетеш 15 (17) см  по схемата на "арочным узором".
Така го разбирам аз, ако нещо съм объркала моля поправете ме.  Blush

ама как плетеш едновременно бримките и за гърба и за предницата, пък продължаваш за втория ръкав? Иначе и аз така си го преведох, но нещо не ми се връзва.
ред. :
трябва да се плетат отделно тези 17 см предна част и задна част и да се съединят на рамото.......значи набираш 101 бримки за ръкав, свързваш този синджир с предницата, продължаваш нисък пълнеж и като свършиш, правиш още един синджир 101 бримки и плетеш нагоре....
същото за гръб.... така е указано, има раменни шевове накрая с оставяне незашито по средата за деколтето.

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 10:35 от тити

# 262
ама как плетеш едновременно бримките и за гърба и за предницата, пък продължаваш за втория ръкав? Иначе и аз така си го преведох, но нещо не ми се връзва.
трябва да се плетат отделно тези 17 см предна част и задна част и да се съединят на рамото...но пък нищо такова не е указано...
И аз това се зачудих, може би просто са пропуснали да споменат, че се плете предница и гръб отделно, иначе идва да се плете в кръг... (пак ще трябва по някое време да се остави място за ръкава). В "сборка" пише че се прави шев на рамото... не успях да си го преведа точно.  Blush

Това е дупката която ме притеснява, на лицевата страна се вижда по-добре. Кажете каква е тайната при плетене на 4 игли, без да се получават тези дупки.  Praynig

# 263
  • на брега на реката
Според ми като се изпере плетивото тази дупка ще се заличи.
Да ви се похваля, току ще получих преждата Магик и нямам търпение да започна да плета. Харесах си една плетка от темата на осинките за Мисони и ще пробвам да видя какво ще се получи.

# 264
  • София
И аз си поръчах Меджик, цвят 596. Цануша, кой цвят си взе? Може ли да снимаш да видя по-наживо, така да се каже, цвета  Crazy

Честито, на рожденничето на Мамочка! Много здраве и щастливи детски усмивки!   bouquet

# 265
Проблема е че няма схема и не мога да я заплета плетката Simple Smile

# 266
  • на брега на реката
мога да снимам, но докато намеря кой да качи снимките, ще получиш преждата сигурно. Един колега ми качваше снимките от телефона , но му омръзна да се занимава с мен. Хубава е, точно като в каталога изглежда, на един кат е , пресукана е и е много мекичка. Аз ще пробвам с тази плетка ,да видим какво ще се получи. 

# 267
  bouquet
Преклон пред красотите, които сътворявате!
От толкова гледане се вдъхнових и вече си изплетох един шал (моя си имровизация), който скоро ще покажа. А сега плета друг по ваши схеми - онзи къдравия ( дано се справя).

Имам молба към всики вас - скоро разглеждайки видях един модел на шал-блуза. Какво представляваше - дълга широка лента завършваща с ръкави, и можеше да се усуква по тялото като пуловер. Та сега не мога да намеря линка, в който го видях това.

Моля за помощ!
..предварително БЛАГОДАРЯ!

# 268
Някой обеща и качулко-шала newsm78
или съм го пропуснала

# 269
Проблема е че няма схема и не мога да я заплета плетката Simple Smile
Ето го списанието, само че е на непознат за мен език.  Blush Дано някой се включи с превод, има доста интересни моделчета.

plam4o, сещам се за две неща: вчера Амели показа един Свитер+шарф «Sciarpone» и за многофункционалния модел от библиотеката.

canu6a, благодаря за идеята. Досега не съм прала играчките, но преди да напълня ще пробвам да го изпера и дано се поскрият дупките, че ще седи много грозно като се запълни.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт