Творим прекрасни плетки - шапки, шалове, жилетки

• 180 903
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
  • София
daniela_34, нежно, много нежно и красиво. Първо - браво на двете ти ръчички за розовото изделие и второ -  браво на теб и половинката ти  за основното изделие – страхотно момиченце!
Присъединявам се и аз! Страхотна жилетчица и още по-страхотна моделка! Simple Smile Много добре си се пасват и двете!  Laughing

# 361
Аз съм харесала тази шапка, някой може ли да ми помогне как става тая линия по средата?

# 362
  • София
Аз съм харесала тази шапка, някой може ли да ми помогне как става тая линия по средата?

Не е ли обикновен нашит slip stitch върху вече готовата шапка?
Пробвах с контрастен конец върху един мой каскет, че ми стана интересно:

# 363
  • София
Знам, че някой беше питал за този шал и имаше идея, че е puff stitch scarf на Teresa, но след като оплетох нейния puff stitch,
със сигурна, че тук има някаква тънкост и този Multibubble scarf се прави по-различно. Но как ... newsm78
Цяла вечер се мъча да го налучкам, абсолютно безуспешно. Дали някой с повече опит може да помогне?  Praynig  bouquet

# 364
Майра аз плета тази жилетка Кот д' Азур, само че преждата съм си я взимала преди 2 години и няма бележка на нея каква е, ето как изглежда http://picasaweb.google.com/105569037943653961399/aEYnNB#5539848186515303522, а самото цветенце понеже с тази прежда като го изплетох по схемата и стана доста по малко и като ги свързах ми е мъничко и разплетох цветето и съм добавила още един ред от три стълбчета с едно синджирче между тях и последния ред вместо с една намятка е с две. Още не съм ги свързала отново защото ми отне време да ги преправям, но скоро и това ще направя.
А за шапката която си харесала става и с обикновени синджирчета върху готовата шапка, но аз наскоро правих нещо такова и се получи като докато плетях шапката три от редовете ги плетох в задната дупка на синджирчето и останаха бримки в които в последствие плетох синджирчета, ето го резултата http://picasaweb.google.com/105569037943653961399/aEYnNB#5537300802250546946

# 365
Майра, тва са синджир бримки/залепени бримки или иначе казано синджир бод, за закриване на прехода между стълбчетата с наметка и ниските пълнежи, които се наслагват

Carmela Biscuit, плетката наподобява тази на моите шапки.  

Преди малко бях в Мраморната зала на Руския културно-информационен център на откриването на изложба на шевици. Успях да хвана игла и да получа похвала от една дама майстор на кене дантели. Дали няма да завъдя поредното хоби Party

В събота ще плетем рибки и квадратчета за одеялцата на надеждата. Мястото зависи от метеоролозите.

eat. sleep. knit...

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 21:31 от dodofit

# 366
Мерси за отговорите  Hug Тя линията е малко по-странна, защото върви леко по диагонал. Утре ще почвам мооята такъв модел и  ще видим. Днес довърших и на малката дъщеря шапката (имам още цветето да направя), че се караха с каката на коя да е оная лилавата ooooh!

Рая, страхотно изглежда. Цветът е супер. А с кой номер плетеш на тази прежда?

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 22:59 от Майра

# 367
Плета с нулата 2,1мм, сега се мъча със свързването, на схемата е дадено по 9 синджирчета, но при мен се получава след редакцията с 12 синджирчета, надявам се скоро да покажа

# 368
Здравейте, много красиви шапки и шалове видях! Радвам се, че има много нови попълнения във форума! Аз пиша рядко, но ако някой има въпроси към мен да ми пише на лични! Показвам блузка, коят отдавна е готова, но нямаше снимки!

Направих и сутиен, който лятото ще се превърне в сребърен бански!  Simple Smile
От тук отиваме на конкурс! Simple Smile

Преждата е фроте с ламе на габровската фирма, около 450 гр. разход.
Ластикът съм го плела на два ката с обръч 2,0, мотивите с кука 1,75

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 09:02 от SISI_VAS

# 369
Сиси, много добре се е получила блузката. БРАВО! smile3501

# 370
  • София
Уау, красота! Блузката е перфектна!  smile3501 newsm74

# 371
SISI_VAS невероятно е !!!

Голяма си майсторка  smile3501 smile3501 newsm20

Нямам думи каквото и да напиша ще е малко за твоите златни ръце.

# 372
  • София

Може с "нашит slip stitch", а може да опиташ и с релефни "изнаночные" стълбчета от задната страна http://www.sangela.de/wjasanie/relefnii-stolbik-s-nakidom.html, мисля, че така ще изпъкне предния ред и може да се получи такъв ефект.

Сиси, браво. А аз мога да се похваля, че дори опипах тази блузка  Joy Между другото палтото отдавно е напълно готово, остана да го снимам, но все не ми остава време  newsm78

Поздравления за всички майсторици, не споменавам поименно, за да не обидя никого....

# 373
Силве, аплодисменти от мен!!!!!!!!! Поредният уникат!!!!!!!!

Raq_ , къде си се крила до сега,момиче! Много ми харесва сивата шапка,която показа, изгря нов талант в темата ни! Дай още снимки на твои плетива,ако имаш!

# 374
Carmela Biscuit, останаха ми очите по този шал, който си публикувала. Ако му улучиш плетката, моля да пишеш.

SISI_VAS, страхотна блуза! Много ми хареса.

Попаднах на ето това, и реших че може да ви е интересно:
http://www.vannaschoice.com/winners2010.html
Тукашен конкурс, който се провежда от 3 години. Това са победителите за 2010 в раздели: подаръци, одеала, бебешки и детски, и шапки и шалове. Най-първото нещо е и победителя от всички категории. Има интересни неща...

Ако погледнете долу шапките, едната се нарича закуска, защото е яйца с бекон и пържени филийки  Mr. Green А от червената шапка и шал с многото цветя честно казано ми става лошо - съвсем сериозно, много ме дразни, не знам защо.

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 09:46 от herzog

Общи условия

Активация на акаунт