Говоря за Италия, да не кажете, че само българските хазяи са хм .. особени
Чрез агенция намерихме апартамента, маломерен двустаен на втория етаж от стара къща, прясно ремонтиран, в банята чисто нов санитарен фаянс, още с найлоните, всичко беличко, вратите нови, цената не беше зле. Нанасяме се ние през септември, все на работа по цял ден и не обръщаме внимание, но през октомври в един прекрасен съботен ден се събуждаме и всичко е в мухъл. Черен гнусен и навсякъде ... по тавани, стени ... ужас .. отваряме гардероби, всичко вътре влажно и мирише .. дрехи, завивки ...Звъним веднага на госпожата, а тя казва ... ми даааа, така е като дишате
отделяте влага
А сигурно и дъхът ви е лош, кой знае ... Аз държа слушалката и Последваха месеци скандали, заплахи от наша страна, адвокати, наложи се да изхвърлим гардероба на детето, че беше неспасяемо почернял .... усилено търсихме нова квартира .. абе някакъв ужас посред зима.
Предполагам, че на всички е ясно, че ако отвън няма изолация и отвътре също, ако се затопли отвътре, а навън е зима, става чудно, тоест конденз. Ей не си призна това същество, че изобщо не са направили изолация, а само са ударили един бял латекс на 90-годишните стени.
страшния ремонт. Една мързелива неделя пием кафета и праскаме карти с един приятел вкъщи. Звъни се на вратата, отварям, госпожата. Нахълтва без никой да я е поканил, вижда приятеля и като се развика, тоя апартамент е за трима, какъв е тоя тука. Вие какво си мислите, аз всичко знам и всичко виждам какво правите.
Жалко, че приятелят ни е полицай и като я почна 
В първия възможен момент се изнесохме, викаме идиотката на оглед и да си вземе ключа. Пристига тя и се започва да се гледа всеки сантиметър ... стига се до банята, тя се навежда над тоалетната чиния, оглежда я отпред, отзад, вътре ... и възмутена се обръща към нас: Вие сте ползвали тоалетната! Ние пак
Спогледахме се с мъжа ми, и той влезе в нейния тон, вика, ми госпожа, много се извинявам, ама не можех все в градината, нали разбирате, все пак 3 месеца са това .... Чудото на природата отвръща: е да, ама като се нанесохте беше нова! Ние

После не искаше да ни върне капарото от 3 наема накуп, та се наложи да й пратим адвокат, който й обясни, че това не е подарък за хазяина, а пари на наемателите. Върна ги, ама "с клизма" дъртофелницата.
Ей като се сетя ми иде
Поне имаме готови лафове - ааа, дишаш а ... ще видиш ти мухъл
и ааа, тоалетна ползваш а? как не те е срам! я марш в градината
А един чичо кърти нещо в банята. Идваше ми да нацелувам чичото вместо миУото. Ми банята си плачеше за ремонт отвсякъде - влизаш да се къпеш и ти пада мазилка на главата
леглото на съквартирантката точно срещу вратата...
А ние умряхме от хил:той горкия пийнал и объркал посоките и вместо да отвори вратата отляво на тяхната стая(където е тоалетната), отворил нашата и за малко не напика леглото на С.
Една сутрин намерих сутиен, два чифта прашки и други екстри в банята. Кога са се сменяли идея нямам и как не са се омесили....