Съквартирантски неволи и приключения!

• 65 327
  • 375
  •   1
Отговори
# 90
  • Berlin
Изтраях в Студентски само 2 години с непознати съквартирантки. Аз съм малко опак човек и трудно се спогаждам с непознати, трябва ми малко време. Обаче последните ми 2 съквартирантки бяха решили, че няма да ме харесват и така и аз започнах да не ги харесвам. 1та не ме прие, защото съм била заела мястото на предното момиче, тяхна приятелка, която не се класирала за общежитие. Аз бях виновна, че тя не е имала успех за общежитие. Другата ме "спечели" с това, че приятелят й живееше с нас и си правеха секс, когато аз уж спях.  Sick А аз по принцип заспивам трудно и лесно се будя. Добре, че после се изнесохме с няколко приятели на квартира. Там наемодатели ни лъжеха със сметките за тока, ама това е друга история. Simple Smile

# 91
Първи курс. Живеем на общежитие, в апаратментче с две стаи (двойка и тройка) и кухня. Знаете как е по общежития. Топла вода с режим, а бързоварът е неизменна част от живота ти. И така, Галка решава, че ще пере. Бухва бързовара в кофата, а кофата в кухнята.
Оттегляме се по стаите и след известно време гледам, че изпод моето легло, (което беше до неизползвана врата на кухнята) приижда пяна на огромни количества.  #Crazy А то какво станало, Галка си сложила праха за пране в кофата и като кипва тази ти ми вода с този прах ....  hahaha Най-интересното беше, че го повтори. Шматчица везничка като мен.  Flutter Благодарение на това момиче, проядох манджи с лук и готвя най-вкусната леща на света.  Hug

-------------

Третата съквартирантка в нашата стая излизаше с момче от града. Оставаше понякога в нас, но не казваше на техните, че нощува при мацка.  Wink Един ден ще хапват те. Измива Сашко една моя чиния и решава да я подсуши като изтръсква енергично чинията. Не е преценил обаче добре кога да спре и бумва чинията в ръба на мивката и я чупи.  hahaha Извинява се 100 пъти човека, успокоявам го аз, че нищо не е станало, чиния като чиния. И така, минава известно време, идва пак на гости и ми подава чиния увита в амбалажна хартия. "Ама, Саше, какво е това? Нямаше нужда". И той разказва, че излезнали с майка му да търсят чиния. Жената нали не знае, че той спи при гаджето и човека изръсил, че търси подарък за приятели, които ще се женят. Жената учудена безкрай се опитва да го разубеди, че само с една чиния на сватба не се ходи, ама Сашко си знае неговата.  Joy

-------------

Пак същия Сашко. До леглото ми имаше контакт с оголени жици. Поради липса на изолирбанд, решава да използва тиксо човекът. Хубаво ама след време такъв хубав пожар лумна оттам. Подпалиха ми се постелките на леглото.  #Crazy И седим трите мацки и в един глас викаме: "Пожа-а-а-а-а-р", ама ни едната не реагира.  Joy Добре, че в този момент се появи гаджето на другата съквартирантка и взе нещата в свои ръце.  Joy

-------------

Във втори курс имах съквартирантка, която всяка сутрин ставаше много рано сутрин да се приготвя за лекции. Дотук нищо, ама в 6 и 30 е включвала сешоара, за да си издърпва косата.  ooooh!

# 92
Хахахах, супер сте!
Давайте в същия дух, моля!  Hug

По повод дългите нокти и аз имах съквартирантка, която ползваше своите вместо вилица.
Понякога дори загребваше с тях някои по-течни храни или сосове.
Наистина беше гнусно.
Че и отгоре на всичко, почти никога не ги лакираше, поне малко цвят да добият, а ги оставяше натурални...

Ще повърна  Sick

# 93
  • UK
Майка ми редовно пуска прахосмукачка около седем сутринта, да изчисти преди да тръгне на работа.

# 94
  • София
Сешоар викаш Simple Smile Съквартирантката на съседката ми ставаше сутрин преди изпит мноооого рано (изпитът почва в 9, за мащабите на София има около час път), за да си омеси и изпържи мекици, та да хапне стабилно преди изпита. А другата съседка си правеше прическата с компот от череши по липса на фиксиращи продукти  Grinning
Ама тези неща са по-скоро смешни и безобидни Simple Smile

# 95
  • България-Швейцария
С бира си фиксирахме косите по време на голямото нямане, ох, не ща да се сещам за тоя период Stop

Аз за квартири както някъде по-нагоре споменах нямам какво да разказвам, от другата страна съм, но пък мога много да говоря за мърлячи-наематели (не само от собствен опит). Толкова ли е трудно като влезеш в прясно и основно ремонтиран апартамент с хубаво обзавеждане да го опазиш в приличен вид, а не след това там да е като в Бейрут?

# 96
  • In The Middle Of Nowhere
Никога не съм била на квартира, затова ми е интересно да ви чета.
Възможно ли е наистина хазяите/визирам предимно бабките/ да са наистина толкова зле ?!?
То не е 1-2 случая, което ме навежда на тази мисъл, защо всички са така изкукуригали да смятат, че повече от 1 седмично няма нужда да се къпеш.

На 2 от квартитирите,  в които се задържах най-дълго хазайките бяха две бабета, много има да се говори за тях, но на конкретния ти въпрос специално не са ме ограничавали изобщо з а водата. Даже едната страшна хигиенистка - чак дразни  Stop Много следеше кой кога ползва банята и ако не те е усетила ти дава зор да взлезеш да се къпеш/разбирай дневно, не седмично/.

# 97
Мърлячи има, както при наемателите, така и при наемодателите.
Честно казано, аз попадах все на едни такива странни наемодатели...
Аз искам да освежа и да направя нещо, да купя, да сменя, с уговорката или да се приспадне от наема, или от сметките, но не би - не можело така, такава си била квартирата и т.н.
В първи курс живеех с възрастни хазяи и в стая, в която имаше допотопни мебели, а гардеробът за двама души, беше с размерите на малък шкаф, с три рафта и две чекмедженца. Нямаше хладилник, предоставили ни бяха рафтче от техния (за лятото, а терасата - за зимата), но щом сложиш нещо там, ако е по-завъртяно, половината изчезва за почерпка на хазяите.
Електромерът беше само на дневна тарифа, молихме ги да купим часовник към него, че поне да ни отчита и нощната, когато реално пускахме радиатори и сме си били вкъщи, но не - не искали, защото е изгодно да си прибираш печалбата от разликите в тарифите.
Наемът никак не беше символичен, но като не си особено ориентиран в началото, се съгласяваш и на такива условия, с надеждата, че може би ще успееш да попромениш и осъвремениш това място, но не винаги става...
За нов апартамент ми се е случвало да има изрична забрана за пушене, което пак е глупаво, тъй като наемът не е бил никак малко, но за да излезе наемодателят на чиста печалба, не иска да боядисва след всеки...

# 98

Никога не съм била на квартира, затова ми е интересно да ви чета.
Възможно ли е наистина хазяите/визирам предимно бабките/ да са наистина толкова зле ?!?
То не е 1-2 случая, което ме навежда на тази мисъл, защо всички са така изкукуригали да смятат, че повече от 1 седмично няма нужда да се къпеш.
Сигурно са майки на мацките от темата за косите Simple Smile

Сегашните ми хазаи не живеят в града, получават наема си по банкова сметка, чуваме се рядко, което може би е причината да живея вече повече от 3 години на едно място, преди имах случаи - всеки месец в нова квартира. Но тогава нямах и кой знае колко неща за разнасяне, де.

# 99
  • София

Сигурно са майки на мацките от темата за косите Simple Smile

Чудя се за коя тема става въпрос. Може ли линк  Simple Smile

# 100
# 101
  • София
Весела тема!

Преди няколко години ме приеха в Пловдив, аз до последно бях с нагласата, че ще съм в София, затова обикалянето за квартира стана точно за един ден. Случайно пред университета срещам моя съученичка, с която макар да бяхме в един клас, аз изобщо не познавах. Не ми беше интересна, бяхме в различни компании и така. Обаче, явно и двете намерихме една в друга надеждата, че няма да сме сами в непознат град и решаваме да си намерим квартира заедно. Както казах времето ни бе ограничено и попадаме на една /на пръв поглед/ мила жена около годините на майка ми. Мястото е хубаво, стаята прилична с голяма тераса. Плащаме ние за 2 месеца напред и си тръгваме. Започва великото преселение на народите, това дрехи, завивки, учебници, обувки, якета, книги.  Crazy
Първата вечер всичко нормално, ставаме на другата сутрин за лекции, отивам аз в банята пускам водата и цъ, не е топла. Бойлерът над мен не е включен. Накривих се аз, пуснах бойлера, връщам се в стаята и решавам да отида за кафе, докато се стопли водата. Прибираме се вечерта и тази ми ти мила жена ме посреща на Ф на вратата: как може да оставите бойлера включен, която се е къпала сутринта да ми се разпише тука в тетрадката.  Shocked Същата тази жена искаше да простира дрехите ми, понеже съм щяла да намокря дъбовия паркет. Нали се сещате как точно се съгласих да ми разнася бельото из къщата. Три дни по-късно се изнасяме, не иска да ни върне парите, започват се едни разправии. И после пак великото преселение на народите-това дрехи, завивки, учебници, обувки, якета, книги.  Crazy
Иначе тази моята съученичка уж тиха и скромна, като взе да се напива през вечер и да разказва с подробности как, пък къде, пък колко пъти, пък с кого, ма какъв пич бил, пък как целувал, пък как ...  Crazy Не ми стига това, но и да вземе да се маже с някакви лосиони чисто гола баш в средата на стаята, викам си: Е, не, тая нарочно ме тества. Не върви да излезна, нито да я гледам, нито да се обърна. Ужас някакъв!
Имаше навика да си накисва дрехите в леген и като няма вече какво да облече да се сеща, че имаме блатна яма в банята.

Ех, трепетни времена бяха!  Mr. Green

# 102
  • град-държава
Аз докато бях в гимназията не съм имала проблеми с наемодателите, като изключим въпросната актриса, но такива като кога да се прибирам, баня, хладилник пералня всичко си е било на свободно ползване, а в тези години общо взето нямах думата дали да живея сама, защото бях непълнолетна и нашите бяха абсолютно против да живея напълно сама...ако не ми изнася-пансиона. Laughing
И въпреки,че имах хазяи, както споделих и по-напред си имахме самостоятелна баня и кухня. Никой не ми е казвал, кога ще се прибирам, пера, къпя или готвя.
Това чудо с левчето за бойлер го видях, покрай кандидатстудентските, имала съм страхотни проблеми и всекидневни скандали защо съм се била къпела сутрин и вечер, въпреки левчетата ми за баня.  Laughing Видях момичета, които не се измиваха с дни, въпреки 40 градусовите жеги, за сметка на това получавах непрестанно съчувствие как ще остана без коса и колко много си вредя. Laughing 
След като ме приеха вече си намерих читава хазяйка, много добра женица, никога не ми е стъпвала в квартирата, когато нещо се повреди си пращаше майстори-всичко си оправяше за нейна сметка. Последната година, когато взех котарака също нищо наопаки не каза жената.

За мен е немислимо да ползваш баня 1 път в седмицата, но на такава мърлящина на каквато се нагледах в университета, никога не бях срещала, а не беше като да не съм живяла с други хора. 

# 103
Аз като наемодател също мога да разкажа много неща за наемателите.
Имаше една, която беше вързала връв в банята да си суши бельото. Естествено-махнах я-връвта де.
Друга си сушеше мокрите дрехи на новите столове, та станаха целите на петна. Затова и ви даваме стари мебели-не се сърдете, но вие сте си виновни. Други пък счупиха цял гардероб, петна по мокет, изкъртени врати.
Друга пък си мислеше, че й се полага и стаята на хазяйката, та идваше да стои на топло при майка ми-за да не си включва печка.
Абе много имам за разправяне. Сегашната ми наемателка пък така наблъска апартамента с вещи, че ще се пръсне отнякъде. И все разваля чешмите, и все ги поправяме. Ама така е.Като си даваме гъ.а под наем.... Идеално положение няма Laughing

# 104
Аз като наемодател също мога да разкажа много неща за наемателите.
Имаше една, която беше вързала връв в банята да си суши бельото. Естествено-махнах я-връвта де.

Ужасно! Дано не е била толкова нагла, че и да се къпе!  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт