Хол и спалня в една стая

• 60 883
  • 98
  •   1
Отговори
# 75
Цитат на: sisley1980

[/quote

Поздравявам авторката, за мен е станало чудесно. Особено харесвам комбинацията на тапети - много смела.
От една седмица живеем в точно такава схема. Знам колко е трудно да направиш компромис със собственото си пространство за сметка на други приоритети. Аз държах спалнята да не се вижда, затова поставихме Японска стена като преграда. Така когато имаме гости ще бъде затворена, а през останалото време може да стои отворена.

Сисли, ако имаш снимка ще ми бъде много интересно да видя едно такова преграждане с японска стена. Аз още не мога да го измисля как да преградя у нас една стая на хол и спалня (ок.25 кв.м.), но също не искам леглото, закачалката с дрехи и един малък гардероб да се виждат от хола. Спалничката ще има два големи прозореца, а холчето остава в тъмната част, светлина ще идва само от една врата, водеща към терасата.

# 76
Вилико, изобщо нямам намерение да влизам в спор с теб. Ти си изказала своето мнение, аз моето.  А авторката си е направила стаята така, както на нея й харесва. Така че - всички са доволни.Забелязала съм и в други теми, че ти чуждо мнение не приемаш и единствено твоето е най-доброто. Това обаче не означава, че всички трябва да са съгласни с теб.  Но, да не опорочаваме темата.

О, напротив - никого не карам да се съгласява, но остави другите да се включват в темата и да извличат полза от нея  Peace
И...ако обичаш - оценките ти не са ми никак ценни, пропусни ги другия път.

Ето интересни темички http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=64  и  http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=2355&sid=2f88 … b178874a811151691

# 77
  • Русе
Вилико, изобщо нямам намерение да влизам в спор с теб. Ти си изказала своето мнение, аз моето.  А авторката си е направила стаята така, както на нея й харесва. Така че - всички са доволни.Забелязала съм и в други теми, че ти чуждо мнение не приемаш и единствено твоето е най-доброто. Това обаче не означава, че всички трябва да са съгласни с теб.  Но, да не опорочаваме темата.

О, напротив - никого не карам да се съгласява, но остави другите да се включват в темата и да извличат полза от нея  Peace
И...ако обичаш - оценките ти не са ми никак ценни, пропусни ги другия път.

Ето интересни темички http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=64  и  http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=2355&sid=2f88269deec3176b178874a811151691

Изобщо не съм ти давала оценки и друг път няма да има, защото не съм се включила заради теб, а заради авторката. Не всичко се върти около теб.

# 78
Ще престанеш ли?
Нещо по темата имаш ли?

Друг вариант за преграждане са вратите или конструкциите тип хармоника, нещо такова

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 15:14 от viliko

# 79
  • Русе
Да, имах и го казах!

# 80
Странно разпространено става виждането, че диванът не е мебел за всекидневна и хол и чужди хора не трябва да сядат на него. Това е мека мебел и като такава е сто пъти по-удобна от стоенето на стол с часове. Самото име го подсказва. Но...всеки си преценява.

Напълно съм съгласна с вилико. Стоенето на стол с часове е супер неудобно,ако е само за едната вечеря оке,но за друго не! Правят дивани по поръчка и могат да бъдат високи колкото прословутите столове и широки около 70см,най-важното е,че човек ще може да се облегне и няма да му се израби д-то.

Ако аз бях на мястото на дамите в никакъв случай нямаше да направя такова преграждане,а бих направила спалня в кухнята(дори и малка),а кухнята да изместя в хола. Ще имате кухня,хол,трапезария в едно,което е в пъти по-добро решение от това.
А детската може да я направите 2в1,където децата ви ще имат свой кът и ще могат да канят приятелите си у дома.
Преди като живеехме в панелка майка реши проблема така: от легла сандвич стана ъглова спалня,тапицирана и с много хубави и удобни възглавници, които вечер се сваляха и ставаше нормално легло. Имахме и гардероб по цялата дължина на едната стена,имахме и маса и бюро пак на ъгъл дело на майка.  Децата ви сега са малки,но след време ще пораснат и ще искат да имат функционална стая,а и вие не може вечно да пазите тишина докато се любите  Grinning Grinning все някога ще ви сгащят Simple Smile

# 81
  • Sofia, Bulgaria
Това с децата, които те изненадват, съм го преживяла Laughing Laughing Laughing Laughing Понеже следя темата и стана дума за японска стена: в Айко и Бриколаж се продават корнизи за японска стена с аксесоарите. За всяко парче има горе самозалепваща лайстна, на която се закачва плата, а за отдолу - алуминиев прът, който се пъха в подгъва за тежест. Може да си изберете два типа плат - завеса и тънко перде, да си ги ушиете сами (все пак са правоъгълни парчета). Излиза поне 2-3 пъти по-евтино, отколкото Гершман.  Продават и готови от силно промазан плат, но едно парче е ок. 35-40 лв. Аз съм използвала такива за преграждане на една малка ниша в коридора, много красиво стои. Продавачките обясняват подробно.

# 82
  • Варна
Това с децата, които те изненадват, съм го преживяла Laughing Laughing Laughing Laughing Понеже следя темата и стана дума за японска стена: в Айко и Бриколаж се продават корнизи за японска стена с аксесоарите. За всяко парче има горе самозалепваща лайстна, на която се закачва плата, а за отдолу - алуминиев прът, който се пъха в подгъва за тежест. Може да си изберете два типа плат - завеса и тънко перде, да си ги ушиете сами (все пак са правоъгълни парчета). Излиза поне 2-3 пъти по-евтино, отколкото Гершман.  Продават и готови от силно промазан плат, но едно парче е ок. 35-40 лв. Аз съм използвала такива за преграждане на една малка ниша в коридора, много красиво стои. Продавачките обясняват подробно.
Може ли снимка аз имам цели 2 ниши в коридора и се чудя какво да сложа мислила съм какво ли не, от врата хармоника до завеса за баня  newsm78

# 83
Добре де, на мен ми стана интересно, защо в тази стая не е кухнята, а малката стаичка да е спалня?
Обикновено хората прекарват по-голямата част от деня (изключвам работещите през седмицата) в дневната, а не в спалнята. В момента се е получило една голяма спалня с трапезарна маса  newsm78 не ми става много ясно това разпределение. Така, ако има гости и някой се нуждае да полегне примерно, ще трябва да го направи в кухнята или при всички гости. В този случай гостите ще се търкалят на спалнята образно казано. Другият недостатък е липсата на диван, който също може да е разтегателен и ако се наложи някой да преспи на гости да се използва като допълнително легло.
На мен лично ми се губи логиката, ще се радвам на аргументи защо е избрано това точно разпределение (може би в стаята, в която е кухнята не се събира една спалня?).

# 84
Миоки - назад беше отговорено. Че гости на диван не се канят, неудобно е. Че им е удобно да лежат и да гледат ТВ.
Иначе и за мен няма никаква логика. Нито естетика.

# 85
Добре де, на мен ми стана интересно, защо в тази стая не е кухнята, а малката стаичка да е спалня?
Обикновено хората прекарват по-голямата част от деня (изключвам работещите през седмицата) в дневната, а не в спалнята. В момента се е получило една голяма спалня с трапезарна маса  newsm78 не ми става много ясно това разпределение. Така, ако има гости и някой се нуждае да полегне примерно, ще трябва да го направи в кухнята или при всички гости. В този случай гостите ще се търкалят на спалнята образно казано. Другият недостатък е липсата на диван, който също може да е разтегателен и ако се наложи някой да преспи на гости да се използва като допълнително легло.
На мен лично ми се губи логиката, ще се радвам на аргументи защо е избрано това точно разпределение (може би в стаята, в която е кухнята не се събира една спалня?).

Ами аз като имам гости, не си полягвам на дивана, за теб не знам  Thinking Гостите пък ако са 5 човека и имаш диван, теглят чоп кой ще се излегне на него ли ?
Обикновено хората като идват вкъщи, сме предвидили хапване, пийване, няма как да ям удобно на холна масичка, все пак сме в България, повечето ни гостувания са свързани с пийване и хапване, по - удобно е на обикновена трапезарна маса. Диван не ми трябва за гости, трябва ми за мен и за мъжа ми, по възможност обаче да събира и двама ни, щото ако е по - малък, не става. Сега вече и детето се включва в лежането и зяпането в телевизора, тъй че трябва да имаме голям диван за вечерите БЕЗ гости, в които се търкаляме на дивана и ядем пуканки примерно. А сега си представи колко по - удобно е да не си полегнал на твърдо тясно диванче, а на широка просторна спалня, и така гледаш телевизия, а пък вечер ако задрямаш на диванчето, няма нужда да се местиш, щото всъщност си си на спалнята  Laughing
Ей това е замисъла, и според мен е страхотен.
За дивана - като легло за гости пак не коментирам, аз ако искам и спалня за гости ще си направя, ама имам място, авторката нали е ясно, че дори спалня като стая отделно не може да има, тъй че да кани гости с преспиване едва ли ще й хрумне.

# 86
Роска - гостите нали не идват за 15 минути само да се навечерят  Thinking
Тоест стоят с часове. Та как се стои на стол с часове, без опция да се отпуснеш и пооблегнеш на мекичко?
Да не говорим, че лично аз съм сервирала вечеря на бар-плота, пък после сме се отпускали на дивана в хола - хем вечерята удобна, хем после приятни разговори на по чашка. Но всъщност - всеки си знае. Това го обсъждахме и е излишно да се връщаме. По-добре да попълним темата с идеи за стая 2 в 1  Peace

# 87
Аз също съм съгласна, че е най - добре да имаш една голяма примерно 30 квадрата стая, в коята да има и трапезария, и хубав голям холов диван, и вярно е, че гърба те заболява да стоиш с часове на стол, най - хубаво е после да се преместиш на дивана с чаша в ръка, и да си вземаш фъстъчки отвреме навреме.
Но това при условие, че имаш спалня, отделна стая, в която можеш да се оттеглиш после да спиш удобно.
Това е идеалния вариант. Но тук се е налагало да избират дали да имат диван, който да разтягат всяка вечер или спалня, на която да спят наистина удобно. Еми избрали са удобството пред общоприетото.

Аз съм живяла в една стая 3 години, там имаше ъглов диван и холна масичка, секции, абе беше си хол, но там спялме, там ядяхме, там канехме гости. Ами за ядене не е изобщо удобно, за излежаване също - тясно неудобно, единствено като се разпънеше дивана ставаше най - накрая удобно за спане. Но всяка вечер разпъни - прибери, ужас.
Затова компромис с разгъваем диван не искам да си помислям сега.

# 88
Нещо си пропуснала - ние говорим за спалня плюс холна гарнитура с маса, вместо трапезна маса  Laughing
А не да спиш на меката мебел. Но пак казвам - излишно е, обсъди се,  пък и нека да даваме идеи по-добре, отколкото да спорим кой какво предпочита  Peace

# 89
viliko  Peace
Японски щори четох, че се обсъждаха, аз си правих нещо подобно - с обикновен корниз на перде, с два улея. Просто се ушиват 2 или 3 парчета плат, желателно едноцветни, допълващи се или контрастиращи цветове, но трябва да се застъпват поне 1-2 см. и ги закачаш на корниза опънати, не набрани като перде, а като "стена", за да тежат надолу в долния край се прави подгъв, и там се пъха някаква пръчка. При мен беше обикновена метална пръчка, която мъжът ми намери. Бяха 3 парчета плат, като двете бяха на една релса, третото в средата на предната релса и леко застъпваше другите две в края. То беше и контрастен цвят - жълто, другите оранжеви.
Само трябва плата да бъде за пердета, аз използвах обикновен, а той има лице и опако, от другата страна на щората като си, не е хубаво, но пък то беше към дрешник, тъй че нямаше кой да гледа  Laughing
Но нямам снимка за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт