Любители на котки - тема 44

• 45 149
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Добър вечер и от нас!

# 106
запис  Hug

# 107
  • България
Такааа....решено е ще си имаме коте!да ли ще е подарак за Коледа или преди това времето ще покаже.в кьща сме без двор,с принцеса на 6год.сега се нуждая от сьветите ви-каква порода изисква помалко грижи,обича малки деца с палави рьце?ваксини какви?

# 108
  • София
За породите не мога да кажа, но по принцип всяко коте си има свой уникален характер.
За грижите - ако е късоместа, ще са по-малко - логично. Тъй като дългата грива си изисква поддръжка. А отделно и космите, които падат може би са повече.
Ваксини - първо се слага ваксина, когато котето е на 3 месеца и после пак на 4 месеца и после през 1 година. Ако се пропусне 3-месечната - се слага само 1 ваксина и после през година.
Обезпаразитяване - вътрешно и външно - през 2-3 месеца (в зависимост от използвания медикамент).
Кастриране - желателно е да се направи някъде към 6-7 месец - така се избягва първото разгонване при женските котки - което намалява риска от разни заболявания впоследствие. При мъжките пък се намалява вероятността да почнат да маркират.
Храна - добре е котката да се храни с качествена храна - независимо дали ще бъде домашно приготвяна (за това ще трябва да се почете малко повечко, за да може да й изготвите подходяща диета) или купувана от зоомагазин. Разни салами, сирена, кашкавали, луканки и т.н. не са особено подходящи, тъй като съдържат сол и подправки (да не споменаваме и за консервантите Wink ).

# 109
каква порода изисква помалко грижи

"Безпородните" обикновено изискват по-малко грижи и са по-здрави. Ако котето няма да излиза навън, грижите са още по-малко (няма нужда от къпане, по-малък е рискът да хване болести и паразити и т.н.)

обича малки деца с палави рьце?

Ако го вземете от малко, то ще си свикне с палавите ръце и ще дава да го мачкат. Ако вече е поотраснало, обаче, може да имате проблеми, но ако уцелите коте с по-лесен характер може да си свикне дори и ако е вече пораснало.

Един много важен съвет, до който някои от нас стигнаха по трудния начин, е още от началото да не се играе/бори с котката директно с ръка. Ръката е само за галене и гушкане, а играчките са за борба, защото борбата и играта при котките е дращене и хапане. Ако давате да ви драска и хапе на игра като малко, то ще си свикне така и като му пораснат ноктите и зъбите после ще си ходите изподрани  Mr. Green

# 110
Извинявам се на всички за нахълтването в темичката! Имам 4 малки сладурчета за които търся дом.

# 111
*sapunci* каква красавица!
~ Касиопея ~
как господарски се е излегнала котката:)
Lady-B много нежна физиономия, ще гласувам

откъде да взема най-изгодно Royal Canin Persian Kitten 32? В няколкото сайта които разгледах все са различни цените.
Бихте ли препоръчали марка силика гел тоалетна?
Много благодаря предварително, сигурно е малко досадно че така разпитвам, но не знам.

# 112
  • На небето
*sapunci* разкошно пухче.
venipuh мамини сладурчета, дано си намерят дом.  Praynig
Дидитка моя нали го взехме от малък, ама не търпи мачкане, най вече от детето.  Cry Само мен ме търпи май. Сега се опитвам да го приуча с награди. След всяко мачкане му давам лакома награда, белкем се научи. Той е умен и все си търси сметката.  Twisted Evil Така го научих да идва при мен като го повикам, но преди да дойде ме гледа внимателно в ръцете и ако прецени, че нямам лакомство не си прави труда да идва.  ooooh!

# 113
Такааа....решено е ще си имаме коте!

Роси, дали някое от тези разкоши не е твоето коте? Виж ги само! Heart Eyes Heart Eyes

Извинявам се на всички за нахълтването в темичката! Имам 4 малки сладурчета за които търся дом.

# 114
Сега вече разгледах снимките назад,че тези два дни покрай Пинко се бях ошашавила.Не съм вярвал,че тази толкова рутина операция може да ме разтревожи.Толкова котки съм кастрирала,но такова чудо не е било.Явно нещо му бяха объркали упойката.Както и да е ,вече е добре,тича ,скача,яде и мЪркааааааааааааааааа . Heart Eyes

Lady B, дадох си и аз гласа за малкото пухче,много е сладко Heart Eyes

Касиопея ~,твоя красавец как величествено е застанал,като истински цар Лъв Grinning

*sapunci*,красота неземна Heart Eyes

MissNellie, този бекон в кутията ако може да ми го пратиш,аз поемам пощенските,ще го изям Heart Eyesмерси за снимката на 1 страничка  bouquet  bouquet

Месечинка виторога,Кетя е като арестантка зад решетката Joy

Делфина фон Ю.,ама много ти е гальовен записа Heart Eyesда я цунеш по белия корем тази красавица Heart Eyes

И една обещана снимка,само дето не мога да ги наредя всичките да ги снимам заедно.Ще стане велика снимка ,но ми трябват помощници.

Теди, ако още ти се снимат котки+бебета,и само котки може да се разберем нещо и да ми погостуваш Winkдавам да мачкаш всичко космато и всичко ревящо само кажи Hug

# 115
  • България
Момичета така ми се иска да видя котенцата,но пиша от телефон и немога.след ден,два се пребирам в БГ с автобус,в смисьл ще  минавам преэ доста градове.кьде се намират котенцата?как изглеждат-ами опишете ми че така ме е яд че немога да ги видя може и на ЛС

# 116
  • София
Ще се влюбиш в тях.  Heart Eyes

Мама е дългокосместа, зеленоока, на три цвята - преобладаващо черно и рижо-бежево и малко бяло по муцунката и по вратлето. Едното прилича на мама като окраска; другото пак има 3 цвята, но е по светличко; третото е напълно рижаво, а четвъртото, моят фаворит, с бели крачка, престилка и устичка, а другата част е светлосива. Бебетата са може би на по 1 месец, с къси крачка и са разкошни. Убедена съм, че трудно ще си избереш, но да знаеш, вече ти завиждаме.

# 117
Момичета мама писана се казва Мацинка и е на 5г.Котетата са родени на 6 септември,като рижко е мъжко коте ,а останалите са женски.Майката е много добричка и грижовна,не ни създава никакви грижи.Гледаме заедно с нея и нейният син от предишно раждане,той е на 3г.Дъщеря ми постоянно ги разнася и си играе с тях и ще и е трудно когато ги раздадем,но не можем да си позволим да гледаме повече котки.Котките не живеят при нас във Варна,а в гр.Дългопол,но ако има интерес мога да го донеса .

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 14:22 от venipuh

# 118
Дидитка моя нали го взехме от малък, ама не търпи мачкане, най вече от детето.  Cry Само мен ме търпи май. Сега се опитвам да го приуча с награди. След всяко мачкане му давам лакома награда, белкем се научи. Той е умен и все си търси сметката.  Twisted Evil Така го научих да идва при мен като го повикам, но преди да дойде ме гледа внимателно в ръцете и ако прецени, че нямам лакомство не си прави труда да идва.  ooooh!

Твоят е някакво страховито изключение  Confused Нещо му е станало или пък си уцелила кофти характер. Разбира се че не всички свикват от малки, но по принцип котките не стават такива злобни и нападателни като правило, а по-скоро като изключение има и шантави.

alximika, страшно сладурска е снимката! И вземи си извикай помощници да наредите цялото домочадие - усилието определено си заслужава  Grinning

# 119
  • Sofia
*sapunci*,
влюбих се в този снежко - красота!

alximika,
сладка снимка. Колко е голям котака? Имам чувството, че тежи повече от бебока...

Имам един въпрос: Трябва ли да се режат ноктите и, ако да, от кого и колко често?
Морското свинче веднъж го водих на ветеринар да му ги режат, после и аз съм се пробвала с нокторезачка, но при тях има кръвоносен съд и трябва много да се внимава. С котетата как е? Не ми е много ясно, ако трябва аз да ги режа, как ще го застопоря този живак..

Общи условия

Активация на акаунт