Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 831 604
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 5 595
RebelHeart , за пореден път огромно благодаря! Relaxed Flowers Tulip

# 5 596
Моля някой ако има информация да ме потвърди или опровергае за качеството и вложената суровина.
То това е генералния проблем в Българското млечно и месно производство в последните 20 години! Лиспва какъвто и да е бил контрол на вложената суровина. Разбирате ли? Държавата е тотално абдикирала от своите контролни и регулаторни функции и на пазара в момента господства закона на джунглата! Всеки може да си забърква каквото пожелае, стига да не го упоменава на етикета.
С чиста съвест мога да кажа, че ако имаше тотален контрол на производството, то в Кауфланд например, 90% от млечните и около 70% от месните трябваше да са с етикет "имитиращ продукт", но на практика се продават като сирене, кашкавал, кренвирши и т.н.
"Активни потребители" със самофинансиране правят лабораторни изследвания на някои продукти и резултатите са ужасни! В някои от продуктите етикираните съставки не отговарят дори на 50% от реално вложените!

Сега се сетих за маслото- там е най-голямата драма, защото почти липсва истинско масло на пазара. Хората масово продължават да купуват онзи имитиращ продукт "дойче маркенбутер" и не им дреме, че това нещо няма дори бегла прилика с истинското масло! Дори го дават на децата си, което граничи с жестокост!
Маслото е най голямата драма, съгласна съм, особено ако като у нас не се яде месо. Измъчих се, но намерих, "Золотой Резерв", руско е, купувам го он лайн от ebаg. Знам със сигурност, защото правя от маслото гхи, т.е. за дванайсет часа например, трябва, на ниска темпратура да се изпарят и изгорят  всичката вода и протеини.
Само от това масло ми се получава, останалите масла продължават някакви съставки да горят безкрай. Не можете да си представите. И да се получи някакси, вкуса не е добър и т.н.
Иначе, да, чета внимателно съставките, ама ако не отговярят на съдържанието, каква полза. Поне да можех да разчитам че вложените съставки са български, пак е нещо. Защото БГ не произвежда сухо мляко, т.е. ако пише българско мляко, би могло да разчита човек на нещо. Попаднах на един сайт "Фарм хоппинг",  някой да е купувал от тях? Чудя се вече какво да правя.

# 5 597
Като стана въпрос за цитруси, който е от Пловдив може да поръча на това момиче, производителите са и портокалите им са наистина много сочни и вкусни, корите също може да се ползват, понеже не ги третират.
https://www.facebook.com/groups/216666471684630/user/100001118798537

Как се казва момичето? Линкът ми отваря групата.

# 5 598
  • Пловдив
Как се казва момичето? Линкът ми отваря групата.
Казва се Mira Ivanova. На мен линка ми отваря профилът й и публикацията в групата.

# 5 599
  • Sofia
Няма ли да направим нова тема, с линкове към производители в началото, че доста време се губи в търсене назад по страниците.

# 5 600
ivajla34
но намерих, "Золотой Резерв", руско е, купувам го он лайн

Brand: Markenbutter

Origin: Bulgaria

Product code: 604312

прочети внимателно името руско ;0 производителят БГ

Масло Наслада на с. Добротица - взех случайно онзи ден има мирис на мандраджийско ... сложих в тиган за проба ..нямаше вода не пръскаше после мириса изчезна  Не мога да си спомня коментирано ли е ?
Хубаво ли е или химия?

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 09:11 от pinko

# 5 601
  • София
Зная, че има цяла индустрия за производство на изкуствени аромати. Кеф ти на сметана, кеф ти на масло, на мед и каквото се сетиш . Нямам доверие на бг производители и не само.

# 5 602
Нищо в Бг не е подложено на качествени проверки, каквито има в Германия, Италия, Франция.
Аз се хващам, че чета етикети и избирам от категорията небългарския продукт.

# 5 603
  • ...живея на последния етаж...
Какъв е мирисът на мандраджийско масло? На мен българските масла винаги са ми миришели на гранясало,  една такава тежка неприятна миризма имат. И от големи пакети на уж реномирани производители съм вземала, ами не, не стават.

# 5 604
  • София
От няколко месеца купувам масло основно от Березка - истински вкус, който българските, а дори и вносни марки като President или Lurpak вече не притежават.

Редувам ги Blush

# 5 605
  • София
Валерия, каква е цената на тези масла?

# 5 606
# 5 607
Миназ купувам домашно на 28 какво чудно това от Кауфланд минало покрай масло.

# 5 608
  • София
Препоръчайте био куркума на прах, да е вкусна!
Имах бурканче на Drogeria, сега не се предлага. Опитах обикновена куркума и е отвратителна.

# 5 609
  • пустинята Гоби
В ДМ има био куркума. Не мога да коментирам вкуса, не съм вземала отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт