Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 830 773
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 5 775
Може ли препоръка за магазин в София за пилешко месо?

# 5 776
# 5 777
За Добротица вече съм със смесени чувства. Не бях купувала отдавна и скоро купих. Саламурата беше слузеста и течеше на порции ,когато се прибрах в къщи и изсипах стеклата се течност в плика. А самото сирене беше много мазно. Преди не беше такова. Не говоря за вакуумирано, а от тенекиите им. Най съм разочарована от факта, че им писах и се оплаках и никакъв отговор от тях. Приключих и с Добротица. За мен единствено остана сирене Елена в единични тенекии , като купя повече и си стои в хладилника да си доузрее.

# 5 778
Сирене Елена в единични тенекии точно пробвах по препоръка. Няма да повторя.
Едно, че тенекиите течаха и оплескаха всичко, сиренето вътре беше твърдо и скърцащо, а саламурата слузеста.
Хич нямам никакви очаквания към сирената вече 🙄

# 5 779
Ами то никога няма две еднакви партиди. И аз като заквасвам мляко, се чудя дали ще стане да ми харесва или ще се получи нещо лигаво. Всички условия да са еднакви, прясното мляко не е. Зиме е гъсто, лете е рядко, понякога сладко, понякога солено. Сиренето и кашкавалът продължават да зреят и след като са готови и зависи на кой етап ще ги ядем. И така - днес партидата е хубава, следващата - не чак толкова, гаранция никъде няма.

# 5 780
Когато производството е стандартизирано и имат система за управление на качеството, не може да има такива разлики от партида до партида. Значи нещо в процесите не е наред.
Ти вкъщи както искаш си го подквасвай, но не работи така в производството.

# 5 781
А, отделна е темата, че на някои хора не им харесва да е стегнато, на други пък не им прави впечатление, че е лигаво и т.н. Ние с мъжа ми нямаме еднакъв критерий за хубаво сирене и кашкавал.

# 5 782
  • София
Ако имаше от къде да купувам истинско прясно мляко, необработено, от пасящи сред природата животни бих си правила сирене. Предполагам, че ще успея да го докарам до нормално узряване.
Щом през зимата се справям с най-различни сурово сушени колбаси, бих могла и със сиренето да се справя. Но няма мляко...

В моят квартал има хора, които гледат няколко крави и жената продава мляко, което е страхотно. Всеки ден  от години по обяд е на определено място .Но вече не минавам оттам и не купувам , защото  се оказа, че имам лека непоносимост към млечни и ако прекаля / от лакомия/ става лошо. Отскоро направиха фермерски пазар в квартала / Надежда/ и там видях , че помакините продават и мляко. Всеки четвъртък и събота са там.

# 5 783
Наскоро ми се случи да взема сирене на Кочорите и вътре беше жълто като кашкавал и с мега странна консистенция, приличаше на гума. Няколко пъти преди това съм взимала от него и освен, че беше отровно солено, изглеждаше сравнително ок на външен вид.

# 5 784
Здравейте! Ок ли е това пилешко месо и трябва ли да чета между редовете?

# 5 785
На паркинга на Плиска спира една бяла баничарка с пазарджишка регистрация и бях купил розови домати от тях.
Оказа се, че вместо кило са ми дали 850 грама и не бяха нещо особено.
То ромовете на пазара не лъжат така с кантара.

# 5 786
  • София
На паркинга на Плиска спира една бяла баничарка с пазарджишка регистрация и бях купил розови домати от тях.
Оказа се, че вместо кило са ми дали 850 грама и не бяха нещо особено.
То ромовете на пазара не лъжат така с кантара.

Аз се страхувам да купувам зеленчуци от района на Пазаджик и Пловдив . Река Тополница / и не само тя/ , както и  язовир Тополница  са силно замърсени от десетилетия, а с  водите от язовира се напоява цялото пазарджишко и пловдивско поле.             
   Количеството мед, манган и алуминий понякога надвишава нормата над 700 пъти.                                           
   Река Медетска е под мина „Медет“, която не работи от 1992 г. И тя се влива в язовира.  Дренажните води от мината отиват  директно в реката и я тровят вече 28 години. Още 92 г язовира беше замърсен с арсен, а през 2010г отчетоха  над 100% от допустимите норми замърсяване със същият .

# 5 787
Направо населението на Пловдив и Пазарджик чертата 😁

# 5 788
Здравейте! Някой да знае дали в района на пазар Димитър Петков се продава домашно прясно мляко? Преди време имаше една баничарка, но от доста време не сме я засичали или просто не целиме времето когато хората са там.

# 5 789
Може би имаш предвид Мими, една жена около 50-те? И аз отдавна не съм я засичала там. Но и никого не съм виждала да продава мляко, макар че почти всеки ден минавам през района.

Общи условия

Активация на акаунт