Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 830 572
  • 6 804
  •   2
Отговори
# 5 910
преди време се запознах с един човек, който държи м.б. най-голямата свинеферма в южна бг. каза, че за да взимат субсидии трябва да хранят животните с определени фуражи на практика от определени държави. вие смятайте с какво се хранят. много ясно, че е гмо.

# 5 911
С цялото ми уважение, много хора на село изобщо не гледат растенията и животните си без отрови.
В голямата си част купуват готови смески за тях, без идея какво има в смеските, а за плодовете и зеленчуците си пръскат и торят смело, с каквото им е казал комшията.

Като пример ще ви дам, че много хора в Пазарджишко купуват препарати за растителна защита, съдържащи ДДТ (нелегален внос от Турция), радват се, че са "на далавера" с цената, идея си нямат какво правят, консумират си сами продукцията и я продават.

Да не говорим за "хигиената", която спазват при доенето на млякото и правенето на сирене.
С това не искам да кажа, и че масовата продукция по магазините е много хубава - просто реалностите са такива.
Не всички сме така,много млади семейства се върнаха по селата.Все повече хора избягват препаратите не сте запозната за да,обобщавате глобално.Има ферми които отглеждат по алтернативни начини и предлагат своята продукция.Има и такива които пръскат яко така е да.От магазините какви са?Примерно турските да попитам само без отрови ли са?

# 5 912
  • София
Имам находка био магазин Сезон, зад Пожарната на Раковски.
Собствена градина имат, имаше дегустация на лилава ряпа дайкон, пак чой, бейби зеленолистни модни горчиляци. Имат оборудвана кухня в дъното на помещението и всичко това беше чистичко и спретнато. Бейби салатата не я пробвах, но лилавата ряпа е уникално красива,  сладка, не е люта.
Блоколи  7 лв, на Женския пазар са 6лв. Мед 15 лв, точно колкото ми го продава приятел. Гледат без химия, гарантирам го като колега Simple Smile разпитах ги с какво се защитават от тута абсолюта, зелева бълха, подхранване на почвата. Използват био препарати, а даже и нищо не използват. От бълхата предпазват като завиват насажденията! Това е труд, който е огромен и аз се възхитих и засрамих. Тута са я борили механично, само веднъж са пръскали с био препарат (с който и аз)
Земята им е чиста, предходният стопанин също не е използвал химия. Млади хора са,  възхитена съм!

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 17:32 от ЗаСлон

# 5 913
Дай точни координати, на коя точно улица е това "зад пожарната? На Екзарх Йосиф ли?

# 5 914
  • България
Имам находка био магазин Сезон, зад Пожарната на Раковски.
Собствена градина имат, имаше дегустация на лилава ряпа дайкон, пак чой, бейби зеленолистни модни горчиляци. Имат оборудвана кухня в дъното на помещението и всичко това беше чистичко и спретнато. Бейби салатата не я пробвах, но лилавата ряпа е уникално красива,  сладка, не е люта.
Блоколи  7 лв, на Женския пазар са 6лв. Мед 15 лв, точно колкото ми го продава приятел. Гледат без химия, гарантирам го като колега Simple Smile разпитах ги с какво се защитават от тута абсолюта, зелева бълха, подхранване на почвата. Използват био препарати, а даже и нищо не използват. От бълхата предпазват като завиват насажденията! Това е труд, който е огромен и аз се възхитих и засрамих. Тута са я борили механично, само веднъж са пръскали с био препарат (с който и аз)
Земята им е чиста, предходният стопанин също не е използвал химия. Млади хора са,  възхитена съм!
Живея до магазина и съм на друго мнение. Там продават различни хора. Този, който е наел магазина няма нищо общо със земеделие.  Купих краставици за 7 лв, това преди 2 месеца, вижда ми се скъпо.  Според мене беше сорт крокодилка, те ми обясниха, че сорт от Южна америка. Заслон, на Женския пазар от производители броколито е 3 лв., но няма всеки ден.

# 5 915
  • София
Да, на Екзарх Йосиф , след Бенковски, като се върви от Раковски по левия тротоар.
ПП преди 5 дни ММ ми купил броколи по 6 лв от Женския и му вдигнах скандал, да беше се разходил до Сезон

# 5 916
Мнения за месарница Бозмов?

# 5 917
Каквото съм купувал преди е било добро, но скорошни впечатления нямам.

# 5 918
  • София
Мнения за месарница Бозмов?

Аз съм много  доволна, последните няколко месеца само от тях купувам месо.

# 5 919
  • София
Скоро /във фейсбук/ попаднах на един месарски магазин, собственикът твърди, че всичко при него е от проверени бг. ферми. Самият собственик е и месар и сам произвежда разни наденици , пушени меса и пр. Много ми е далече като местоположение, някой от кв. Редута, Подуене и наоколо има ли впечатления? Понеже нямам доверие на големи фирми, с безчет  магазини в цялата страна, се заинтригувах.   Във фейс страницата  му "От малкия български производител" адреса е следният:
ул. Велчо Атанасов 14 София

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 08:36 от мързеливка

# 5 920
Гледам в Сф са пуснали турско масло  и ми е интересно как е като качество.
Има разфасовки по килограм и пакети по 250 грама.Преди в било на 18 лв килото,но вече е 24 с тенденция за поскъпване.

# 5 921
  • София
Гледам в Сф са пуснали турско масло  и ми е интересно как е като качество.
Има разфасовки по килограм и пакети по 250 грама.Преди в било на 18 лв килото,но вече е 24 с тенденция за поскъпване.

Кажете къде е пуснато , навита съм  да го пробвам .

# 5 922
в турските магазини има отдавна, но цената беше друга. при тази....не знам.

# 5 923
  • София
Днес във ФБ ми излезе реклама за турски магазин на Владимир Вазов, Враждебна.
В Пастане е 21 лв./кг.

# 5 924
  • Sofia
Мъжът ми днес купил мандраджийско  масло от маг.Ракево на Кр.село,вкусно е и цената му е Ок все още-18,90лв/кг.
Взимала съм и от други магазини,но все си има някакъв тежък мирис 🤨

Общи условия

Активация на акаунт