Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 830 445
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 5 970
Млякото на Каймакани как е откъм вкус и чисто ли е като състав? Не е много разпространено, виждам го само в малките магазинчета.

# 5 971
Давах му два или три пъти шанс.На вкус ми е блудкаво,нямаше я типичната кисела жилка.Не знам,на такива партиди ли попадах,или е такова по принцип.За състав, пише краве мляко и бактерии.То на повечето млека това само пише,или поне на тези,които купувам.

# 5 972
  • София
Млякото на Каймакани как е откъм вкус и чисто ли е като състав? Не е много разпространено, виждам го само в малките магазинчета.
Взех едно за проба.И на мен като на Ренко вкуса е блудкав с рядка консистенция.Не ни хареса. Пробвах да заквася с него домашно мляко,стана рядко.Няма да повторя.

# 5 973
  • София
В ДМ има сладко от шипки, което наричат плодова паста, каквото и да значи това. Състава - 55% шипки*, захар от цвекло*, концентрат от лимонов сок*, желиращ агент пектин. * от биологично производство . Ето така изглежда:
Скрит текст:

Не знам как е на вкус, цена 5 лева.

Това ме заинтригува, освен това, пише  че е без ароматни вещества, без оцветители, , без консерванти. Ще го пробвам.

# 5 974
Здравейте, няколко месеца поръчвам онлайн месо от Бредас , доволна съм ,но да речем не съм разбирач .
Няко с мнение ,дали си струва цената и чакането ?

# 5 975
  • София
Имате ли впечатления за : 

https://angusbg.com/ , предлагат месо, колбаси, млечни.

Останах приятно изненадана от таханите на Белун.

А мнение за млечните продукти на Боровица?

# 5 976
Споделям една статия за сирената с повишено водно съдържание и защо е опасно това
https://money.bg/macro/markite-sirene-na-pazara-s-vodno-sadarzhanie-nad-60.html
Ще се изненадате, колко от любимите ни марки са маркирани като рискови, а колко малко е обхванало изследването...

# 5 977
Гледах преди малко по Нова и казаха, че основно сиренето по БДС е добре.
Гледах и таблицата.
Преди време купува сирене от малки мандри, но при всичките в даден момент качеството рязко падаше (но не и цената) и вече купувам само по БДС от хипермаркетите. Същото е и с киселото мляко.

# 5 978
Споделям една статия за сирената с повишено водно съдържание и защо е опасно това
https://money.bg/macro/markite-sirene-na-pazara-s-vodno-sadarzhanie-nad-60.html
Ще се изненадате, колко от любимите ни марки са маркирани като рискови, а колко малко е обхванало изследването...
Не работя в мандра, обаче колкото и да са полезни, малко са недомислени тия изследвания.
Нормално цената е функция на водното съдържание.
Ама такива обобщения не ми вдъхват много допълнителна достоверност...

- Hapacнaлoтo вoднo cъдъpжaниe aĸтивиpa нeжeлaтeлни xимични пpoцecи в млeчнитe пpoдyĸти. Πpи тяx ce oбpaзyвaт вpeдни, a пoняĸoгa и тoĸcични и ĸaнцepoгeнни xимични cъeдинeния. Koлĸoтo пoвeчe e вoдaтa, тoлĸoвa пo-бъpзo пpoтичaт тeзи peaĸции и нapacтвaт pиcĸoвeтe зa пoтpeбитeлитe.
- Зa дa ce зaдъpжи вoдaтa в cиpeнeтo ce изпoлзвaт peдицa xимиĸaли и eнзими, вcичĸитe нeтpaдициoнни зa млeчнитe пpoдyĸти.

Аз искам да знам кои са тези канцерогенни и токсични химични съединения и химикали. И как водното съдържание им е катализатор.
След като е изследвано само водното съдържание, как се твърди горното?

# 5 979
Вероятно се има предвид, че повишеното водно съдържание може да стимулира развитие на вредни бактерии, от там и отпадните вещества от бактериите могат да бъдат токсични.

# 5 980
Може да може, може и да не може. Тук е вече и въпрос на съхранение и хигиена. Обикновено в тези сирена дори не се ползва прясно мляко, а сухо - вече пастьоризирано. Сгъстява се с алгинати и нишесте - това се ползва най-често за задържане на вода - които сами по себе си се произвеждат от растителни продукти - водорасли и царевица. Ползват се и в бебешките храни.
Може и в най-отговарящото на норми по БДС сирене да има неподходящи бактери ... Гаранцията каква е? След като не е изследвана никаква микробиология , дори стандартна - а само вода.

Такива твърдения без никакви конкретни доказателства точно нищо не показват, само генерират сензации безсмислени.

# 5 981
То е съвсем логично, че водата стимулира растеж на патогени. Затова добре узрялото сирене е по-полезно и по-твърдо.

# 5 982
  • София
За мен смисъл има. И съм си препотвърдил отдавна направени изводи.
Не съм очаквал да хванат бактериално замърсяване, а което са хванали ми е достатъчно.
Кауфланд ме разочароваха за пореден път, макар и това да не е точната дума, щото за да си разочарован първи трябва да си очарован.
Не знаех, че Брей БДС са поръчали на Милки Био, които са абонирани за всички подобни антикласации. Но сякаш не съм и изненадан.

# 5 983
Че те хипермаркетните марки никога не са били етлон за качество. Не знам защо за сиренето трябва да е различно.

# 5 984
Че те хипермаркетните марки никога не са били етлон за качество. Не знам защо за сиренето трябва да е различно.
Има и изключения - например Родна стряха по БДС 800 гр е на Ведраре и определено е добро.

Общи условия

Активация на акаунт