Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 830 417
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 5 985
  • пустинята Гоби
Много обичам сирене и отдавна вкуса ми е водещ в избора. Не виждам Съединение в изследването, купувам го, защото ми е вкусно. Верея също харесвам, преди купувах и Елби, но вече не ми допада консистенцията. Всички други мандри не искам и да ги чуя, пробвала съм през годините и изобщо не искам да повтарям.

# 5 986
Жалко, че не са изследвали Родна стряха.
В Германия често собствените марки излизат пред скъпите при изследвания на тяхното щифтунгварентест.

# 5 987
  • София
Не само жалко, а и странно!
В изследванията на Активни потребители винаги има странни неща. Някои са законово обясними, а други не.
Изнесената информация приемам за вярна, но спестената?

# 5 988
Родна стряха е събирателно за куп различни сирена от различни производители. И при киселите млека е така, за това и да беше изследвано някое от тях, няма да има връзка с останалите.
В изследването е и Ракево, но кое от безбройните сирена? Но май те всичките са боклуци и много отдавна не купувам от тях.

# 5 989
Недоволна, и да са от различни производители, не трябва ли технология, масленост, водно съдържание да е едно и също?

# 5 990
  • София
Недоволна, и да са от различни производители, не трябва ли технология, масленост, водно съдържание да е едно и също?
Съвсем не - и там има БДС / не по БДС, има зрели 30, 45 или 60 дни. Има, доколкото говорим за сирене, краве, овче, козе, биволско, смес.
Ракево Милк, доколкото знам от етикети, е търговец, а не производител. На което съм чел, пише Произведено за Ракево Милк.
Едно време Добрев правеше за тях. Не знам дали още е така.

# 5 991
Родна стряха е събирателно за куп различни сирена от различни производители. И при киселите млека е така, за това и да беше изследвано някое от тях, няма да има връзка с останалите.
В изследването е и Ракево, но кое от безбройните сирена? Но май те всичките са боклуци и много отдавна не купувам от тях.

Два пъти вече купуваме от тяхното сирене, което струва 13.90 лева за килограм. Не е лошо, но не е от тестваните, така че и то може да е извън нормите.

# 5 992
Ребел, говоря за един вид сирене. Примерно по БДС, зряло 45 дни. Дори да е от различни производители, би трябвало качеството им да е еднакво. Аз поне така разбрах, че един вид сирене се произвежда от различни фирми, но може и да греша.

Както и да е, питах един познат в бранша. Каза, че правят тестове преди сключване на договор с производителя и после на посоки тестват партидите.
Твърди, че Кауфланд не го правят, ама са все пак конкуренти, та не знам доколко е вярно инфото.

# 5 993
  • София
Един и същи продукт може е да се прави от различни производители, да.
Миналата седмица купих 2 пъти от верига един и същи хляб ( тяхна марка, Добруджа, 500 грама, една и съща цена - в брошура е ). Единият беше на Симид София, другият на Тракийски хляб Пловдив.
Когато говорим за сирене, няма как да е едно към едно. И на един и същи производител, пак партидите му не са еднакви. И не е това важното, а да са спазени изискванията при всички партиди и от всички доставчици.

Ако познатият е от Л, понеже и аз имам на високо ниво, поне това е вярно.
Няма друга верига у нас, която да си контролира собствените марки повече от тях.

# 5 994
Да, работи там. Каза, че правят тестове за пестициди и на плод и зеленчука.

Аз никога не съм се заглеждала кой е производител на опаковките на Родна стряха. Следващия път непременно ще гледам.

# 5 995
  • София
Само в Лидъл има винаги написано с ясни букви да не се консумира кората на цитрусити и са изброени 4-те химикала, с които са обработени. От първия ден, в който стъпиха в България. Много ги уважавам заради това.
Но народът не иска да чете и продължават да не мият цитруси, а и да си правят варива от кори от лимони, портокали... не можеш да ги спреш. Да вариш химикали...
Вярвам, че правят изследвания за пестициди. Но с какъв обхват?

Щото нали помните изследването на някакви мандарини? В България 100% чисти, в белгийска лаборатория 82 пъти над нормата пестициди.  Не 82 %, а 82 пъти.
Изобилието на пестициди е по-толямо от изобилието тестове.

# 5 996
  • на последния етаж
А как трябва да се мият цитрусите? Само във вода ли се киснат?

# 5 997
Цитрусите се белят и кората се изхвърля. Изключение правят биолимоните - при тях няма химия върху кората.

# 5 998
  • София
Аа, и био портокалите Simple Smile
Стандартните ги мия със сапун и гъба, после беля и хвърлям корите.
Но нехимизираните са в пъти по- вкусни и се старая да не взимам обикновени.

# 5 999
  • пустинята Гоби
Откъде купувате био лимони, нещо напоследък няма на обичайноте места?

Общи условия

Активация на акаунт