Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 830 237
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 6 105
Много благодаря!

# 6 106
  • София
Препоръка за кисело мляко с възможност за покупка в София?

# 6 107
За съжаление от моя опит - тръгва някой малък производител да предлага нещо качествено, след като го оценят решава, че ще забоготее много бързо и съсипва както качеството, така и бизнеса си...
В настоящия момент за мене единствено приемливо е кисело мляко по БДС на големи производители. Може да не е по-по-най, но поне е от прясно мляко с нормална закваска.
Защото още си спомням за невероятно кисело мляко, нехомогенизирано, автентично и истинско. И след време при следваща партида нямаше нищо общо с каквото и да е кисело мляко - една гадна влачеща се като сополи субстанция. Естествено веднага кварталното магазинче го отсвири. И не е първото, което приключва по този начин 😭. Просто е поредното.

# 6 108
  • София
Ведраре, Олимпус Био и Елби Булгарикум.
Държат си на сертификатите, защото са мнооого скъпи.

# 6 109
  • Тра-ла-ла
За Ведраре...не съм сигурна. Оказа се, че една изядена кофичка с малко останало по ъгълчетата, съм забравила да я изхвърля 3 седмици и си е живяла на открито в кухнята Joy ....ами нямаше никакви форми на живот в нея....

# 6 110
Аз ненавиждам марката Олимпус от деня (преди повече от 10 години), в който прочетох на опаковката на тяхно цедено кисело мляко, че е в срок на годност още половин година 😮. Ако ще ядем кисело мляко, то трябва да има живи полезни гадинки, най-добре тези, които от хилядолетия са по нашите земи. За това е БДС стандарта - закваската е с нашенските гадинки. И да са живи😀, а не сварени или убити по друг начин.
Добавям:
За съжаление младите не знаят вкуса на истинското кисело мляко и не го понасят. Преди няколко години една млада дама (сега на 36) ми каза, че не може да яде мляко, което е кисело... Отрасна по времето, когато истинско кисело мляко просто не се намираше, и никога няма да може да свикне с неговия вкус...

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 21:07 от Недоволна

# 6 111
За Ведраре не съм убедена, то направо си сладни. И аз го купих, щото реших, че като е по-скъпо ще го бива, но не ми хареса. Цеденото олимпиус има вкус на брашно. Последно купих цедено Балкан и беше вкусно, салатата хареса на всички. Дано не го развалят.

# 6 112
  • Тра-ла-ла
Аз съм фен на млеката на КОС-Смолян. Отгоре си имат жълто каймаче. Напоследък не консумирам кисело мляко и не знам дали още държат качеството.

# 6 113
  • Sofia
Ние харесваме млякото на Домлян, точно защото е кисело. Ел Би също.

# 6 114
  • София
Имаше няколко малки родопски ферми с много добри млечни продукти. Къде в Надежда?

имаше 2  жени от Юндола. Те продават на пазар "Герена" на входа откъм ул. "Тодорини кукли .

# 6 115
Масово по пазарите се появиха забрадени жени уж от този регион, които продават уж домашни продукти. Голяма част от тях доста се поизложиха.
Ведраре и Олимпус са с категорично НЕ от мен. От купешките признавам само елби и домлян.

# 6 116
Забрадените помакини са от там, но от много години предлагат ментета не само в София, но и на място. "сладко" - няколко плодчета в глюкоза за безумна цена. Сирене -и кашкавал - пълна скръб. Единственото истинско, което купих преди години на място бяха едни дребни и много вкусни картофи - тях няма как да ги променят.

# 6 117
  • София
А тъй,  за тях писах преди седмици. Гранясяло масло,  сирене смърдящо на обор, месни и млечни на една обща мърлява маса на сергията, ФАЛШИВ ХИМИЧЕСКИ МЕД, за който като го върнахме си признаха, че не е техен, боб, от който отбрах една шепа, останалите зърна беше развалени (загнили) и не се сварява часове ....
Фалшиво, мръсно, със зарази, с химикали. Ей от тези вече е директна опасността  за здравето и ги заобикалям...
Но с чия протекция продават там насипни храни?

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 23:22 от ЗаСлон

# 6 118
Ни 1не важи.
ЗасСлон  добре де в,фейса има толкова много обяви.Аз,вече 3та година купувам зрял боб от една жена производител.За няма и 1час увира пуска си каша много вкусен.Вие от София се хвърляте хем на скъпото хем на боклуците.Зная всички какво  продават, всяка събота сме ходили по тези пазари Уж за селска чиста храна.

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 23:27 от cia_maritima

# 6 119
Ние в София ако имахме достъп до евтино и хубаво щяхме да налитаме на него. Не всички имаме възможност и време да се разкарваме да взимаме тук кило боб, там буркан кисело мляко от "някой от фейса", където също е лотария.

Общи условия

Активация на акаунт