Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 830 445
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 6 090
За портокали , мандарини и лимони може да видите и тук https://www.facebook.com/groups/645372306618186. Поръчвах портокалите са несравними с продаваните. Лично аз не намерих вкусово разлика в мандарините, въпреки, че домашните казаха, че са много по хубави и сладки. Лимоните в пъти са по сочни и ароматни. Изсуших си корите и сега ги ползвам. Изпраща с куриер момичето.

Корите обработват ли се?  Хвърлих един поглед на групата но не видях да са писали, че става въпрос за необработени цитруси.

# 6 091
  • София
...Сигурен съм, че при маржовете, на които работят Хармоника нямат нужда да слагат проблемни продукти.
...
Мъфин, сега се върнах назад, за да търся какво беше писано и за вредите от калциев хлорид и препрочетох поста ти.
Маржовете на Хармоника нека са големи, но е гадно да излъжеш толкова жестоко, на едро.  Хармоника купува ЗАЕДНО с останалите търговци на едро на семена и ядки и заедно с тях ги мели в мелачница за тахан. После Хармоника си слага етикет БИО, а те не си слягат.
Какво е това, освен върховна алчност ?  А за капак ни лъготят, докато си взимат застраховката.

ПП Защо липсва постът с вредите от калциев хлорид?

# 6 092
Нямам идея дали ме питаш мен защо не съм писал за вредите на калциев хлорид или е имало пост за вредите, който е изтрит? Като цяло това е много полезен и доста безвреден продукт. Ето цялото дълго инфо правено с автоматичен превод. Доста е изчерпателно.
https://karaoke-k3.ru/bg/pelmeni/hloristyi-kalcii-e509-polza-i-v … kalciya-e509.html

# 6 093
Интересно бабите на село от къде са купували калциевия хлорид? Истинско сирене се прави само от мляко, мая за сирене и може съвсем малко кисело мляко като закваска. Правила съм по гладните и бедни години в зората на демокрацията. Но тогава на село имаше хора и животни. Сега и двете са изчезващ вид. Ако имах достъп до мляко от пасящи крави на нормална цена, бих правила и сега.
Но за съжаление трябва да се задоволя със скъпото сирене от магазините.

# 6 094
Без КД трябва е сурово млякото. Ако се свари вече не се подсирва по същия начин.
Сурово мляко в производство не може директно за сирене.
Затова се ползва КД.
Има си норми, за което.

# 6 095
Че ако се свари млякото, само крема има сирене може да стане от него. Преди подсирване не се вари, а се пастьоризира на около 75° за известно време, след което се охлажда и подсирва.

# 6 096
За портокали , мандарини и лимони може да видите и тук https://www.facebook.com/groups/645372306618186. Поръчвах портокалите са несравними с продаваните. Лично аз не намерих вкусово разлика в мандарините, въпреки, че домашните казаха, че са много по хубави и сладки. Лимоните в пъти са по сочни и ароматни. Изсуших си корите и сега ги ползвам. Изпраща с куриер момичето.

Корите обработват ли се?  Хвърлих един поглед на групата но не видях да са писали, че става въпрос за необработени цитруси.
Така казват. Пише в публикациите. Аз дори си ги изсуших и ги ползвам. Корите от мандарина много добре ухаят в десерти

# 6 097
Здравейте!
От скоро ме е хванал бесът, че по "хранителните магазини" се продава всичко друго, но не и храни...

Зачитам етикети и то са Е-та, нитрити, палмова мазнина и т.н. Някой правил ли е лично проучване от масовите магазини дали има "чиста" марка колбаси (предимно шунка, филе и бекон се яде вкъщи); читава кайма и месо?

# 6 098
Аз купувам от серията clean label на лидл.

# 6 099
Аз купувам от серията clean label на лидл.
И ние ги харесваме.
Или от Попов / Ритон 93 в Пловдив, ако си.

# 6 100
  • Sofia
КФМ и Тандем също има продукти от серии без добавки.

# 6 101
Clean label са на КФМ.

# 6 102
  • Sofia
Така е, просто някой по-горе посочи подобна серия и на Lidl (с която не съм запозната), така че не я уточних, може би има различни марки със сходни имена.

# 6 103
Clean label за Лидъл се произвежда от КФМ.
Така е по-ясно, може би.

# 6 104
  • София
[/quote]

И аз хвърлих един поглед , не видях никакви  био сертификати, нито линк към конкретен производител , а на голи думи нямам доверие.
 И как да съм сигурна, че са внос от Испания, като ей го къде е Турция. Двама от админите са от етноса, не че нещо, ама аз  дори и на бг. вносители нямам вяра.

Общи условия

Активация на акаунт