Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 829 792
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 6 180
  • addicted
  • Мнения: 1 117
pinko, и млякото на Герзовица и колбасите на Жика ги купуваме от години от едно малко магазинче - Млекарницата от село, срещу театър София. Поддържат ги като асортимент.

# 6 181
  • София
  • Мнения: 5 346
Герзовица има само в малки магазинчета и никъде другаде, за което много се радвам!
В София има:
в Лозенец на ул Кричим 1 или 2, в една паредица от бивши гаражи в самото начало на улицата. Продават само истински млечни и месни, препоръчвам! Ходих скоро и писах тук в кой ден зареждат.  Има опашки. Човекът всичко обяснява, много съм доволна.
В магазин Селект на Оборище
В месарския магазин на Шишман, между Иван Вазов и Славянска
В Бояна някой беше писал.
Цената скоро нарастна с още 20 ст, 1.90 може би
Пловдив - еей, завидях ви, всичките ми любими мандри предлагат!
http://www.mlekarnica-orbitm.com/mandra-gerzovitza.html

Бозата на Хармоника днес малко ферментира, но след 2 дни престой на 19 и повече градуса. Днес изтича срокът на годност Simple Smile

# 6 182
  • Мнения: 7 856
Герзовица преди имаше (не знам сега, защото зимата трябва да се плаща парно и се пестят пари от всякъде) и в магазинче на Неофит Рилски между Асен и Борис (в София).

# 6 183
  • пустинята Гоби
  • Мнения: 8 506
Кори Сърбиянка ми мухлясала онзи ден след като ги бях забравила отворени няколко дни, мисля, че бяха от пълнозърнестите.

# 6 184
  • Мнения: 7 409
Някой има ли отзиви и впечатления от млечните продукти на мандра Наслада, Сливница?

# 6 185
  • София
  • Мнения: 2 516
Купуваме ги, нямам забележки.

# 6 186
  • България
  • Мнения: 439
Здравейте,
Някой купувал ли е от продуктите на ферма Каряна, Идват в София в сряда на Павлово и петък на паара на Ситняково. Какво е качеството и цените?

# 6 187
  • София
  • Мнения: 10 611
По това време, в София може ли да се намери нашенски чесън?

# 6 188
  • софия
  • Мнения: 30 199
Да, на пазара. Ясно се разпознава.

# 6 189
  • София
  • Мнения: 3 356
Има ли как визуално да определя дали в млякото има добавено масло? В шишето каймака изглежда нормално,но като тръгнах да го преварявам на повърхността мазнината беше много жълта,на малки кръгчета.Напомня ми на мазнина изплула на повъхността.Преди купувах мляко от друго място и нямам спомен да плувала така.Но може и аз нещо да се филмирам.

# 6 190
  • София
  • Мнения: 10 611
Да, на пазара. Ясно се разпознава.
Супер, ще отскоча до К.Село, че вече си мислех за фермерски базари...
Нещо такова ли?
За мляко и и др, ... вече се замислям да си направя мини лаборатория... ако има начин да се определи на 98-100%?
Като учех в хранителния, помня че май за нишесте (в колбаси) правихме тестове..

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 20:45 от Starrydream

# 6 191
  • софия
  • Мнения: 30 199
Да. Българският не е снежно бял, леко мърляв е и има мустачки.

# 6 192
  • Мнения: X
За млякото, аз понеже си варя домашно. Отделям каймака, но не много старателно и си остава малко. Като си го стоплям после остават точно така жълти кръгчета и каймак отново, та нормално е според мен.

# 6 193
  • Мнения: 4
Като стана дума за мляко, има ли някъде течна сметана 20%+ без консерванти? Всичките имат карагенан.

# 6 194
  • София
  • Мнения: 5 346
Последно без консерванти или без карагенан или истинска?

Общи условия

Активация на акаунт