Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 829 844
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 6 165
  • София
  • Мнения: 5 346
Бозата на Хармоника няма и една бактерия. Взех я за закваска. Нарочно изрових най-старата, срок на годност 13.02.  Не и не, държа я на топло от снощи и е неподвижна, мъртва каша от брашно. Няма да я ползвам като закваска. Два лева е това менте.
Ние го направихме това.  Ние, потребителите, искаме да не се "разваля". Да е "читава".
В Охрид си продават боза от брашно и захар, бъркат всеки ден с остатъка от вчерашната.
Аз не мога да завъдя от въздуха, пробвала съм няколко пъти. Нужна ми е закваска. До Охрид ли да ходя Sad

# 6 166
  • Мнения: 1 905
Тя  ще стане и с тия бактерии от киселото мляко, ако искаш пробвай с 1-2 лъжици.

# 6 167
  • Мнения: 10 632
От Лидл сме взимали боза родна стряха със захар. Бая резлива става.

# 6 168
  • Мнения: 4 289
В никакъв случай не защитавам Хармоника, но тяхната боза винаги ми вкисвала около срока на годност. Вярно е, че не съм взимала от месеци де. Има една друга пак био във веригите, тя няма вкисване и е една гъста, точно брашнена.

# 6 169
  • София
  • Мнения: 5 346
Zeze, онази е Ракета боза, да, тя  никога не вкисва Sad
Хармоника я държа на топло,  а утре е крайният срок. Пробвам я през 5 часа с отвъртане на капачето - няма звук "псссс".
Miranda, винаги съм се чудела дали имат общо тези бактерии. Разкажи за твоя опит, моля.
(приятел ми е давал "бърз квас" за хляб от боза (домашна), поддържах го 2 седмици и се усещаше бозаджийския произход. Може да съм си внушавала)

Да похваля за стотен път кисело мляко Герзовица. В момента е уникално сладко-кисело-маслено и много фино. Към хората, които не са яли истинско мляко - пробвайте това и го ползвайте за жалон.
Не става с: "Аз купувам Верея/Боженци/Ведраре... и ми харесва ".

# 6 170
  • Мнения: 1 905
Не съм правила, но щом са млечно-киселите бактерии, би трябвало да стане. Обичам боза много, но пълнея от въздуха и внимамам да не купувам изкушения.

# 6 171
  • Мнения: 5 044
В Кауфланд има био боза с черен етикет, страхотна е.

# 6 172
  • Мнения: 1 613
В никакъв случай не защитавам Хармоника, но тяхната боза винаги ми вкисвала около срока на годност.
Наскоро пих. Точно така е.

# 6 173
  • Мнения: 4 289
В Кауфланд има био боза с черен етикет, страхотна е.
Точно тази е никога невкисващата.

# 6 174
  • София
  • Мнения: 1 832
Здравейте, много полезна тема! Записвам се и аз!
Ние ходим на път за вилата в една ферма в село Черна гора. Оттам вземаме прясно сирене, кашкавал, масло, салам има и хамбурски, св. месо в буркан. От пазари от баби. Не е 100%, че е чиста, но според нас е по-добре от магазините.

# 6 175
  • Мнения: 2 585


Жика - страхотни колбаси, препоръчвам!

# 6 176
  • Мнения: 10 229

Да похваля за стотен път кисело мляко Герзовица..

Моля, сподели къде да търся- София? Каква е цената му?


Sonya_Dimitrova -
същият въпрос и към теб.

# 6 177
  • София
  • Мнения: 3 356
Някой наскоро да е забравял кори сърбянка в хладилника? Имам съмнения,че започнаха да слагат консерванти.Преди като отворя и ако до втората седмица не ги използвам започват да мухлясват.Сега няма и помен от мухъла.

ЗаСлон, при мен бозата даже в хладилника вкисва ако я забравя.
Ако не ти харесва кваса даден от приятел,мога да ти дам от моя.

# 6 178
  • Мнения: 2 585
Виждала съм в този супермаркет:

Иначе са произведени в село Воден, регион Димитровград, носи ми ги роднина.
Има ги и онлайн.

# 6 179
  • Мнения: 669
Бозата на Хармоника няма и една бактерия. Взех я за закваска. Нарочно изрових най-старата, срок на годност 13.02.  Не и не, държа я на топло от снощи и е неподвижна, мъртва каша от брашно. Няма да я ползвам като закваска. Два лева е това менте.
Ние го направихме това.  Ние, потребителите, искаме да не се "разваля". Да е "читава".
В Охрид си продават боза от брашно и захар, бъркат всеки ден с остатъка от вчерашната.
Аз не мога да завъдя от въздуха, пробвала съм няколко пъти. Нужна ми е закваска. До Охрид ли да ходя Sad
Във фейсбук има групи за хляб с квас в техните файлове има рецепти за боза в която се слага квас за хляб. Преди години купих боза на Хармоника, правих боза от просо. При мен стана

Общи условия

Активация на акаунт