Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 843 794
  • 6 804
  •   2
Отговори
# 6 495
  • Sofia
Ами, то е фраза от английския – "deep frying". Аз, дето си нямам грам понятие от готвене, това съм го чувала в някакъв контекст поне 100 пъти през живота си. Grinning

# 6 496
  • София
Царевичното олио е с по-висока точка на димене и е подходящо за пържене.

# 6 497
Мисля, че и кокосовото масло е подходящо за пържене на много висока температура.
В Гърция знам, че се ползва царевично олио за фритюрниците.

# 6 498
  • София
На бг е възприет изразът "маслена баня", може би от френски, на английски е deep fry

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 14:47 от Cuckoo

# 6 499
  • ...живея на последния етаж...
И в Гърция, и в Турция ползват царевично олио за пържене, у аз така знам. Подходящо е за високи температури.
P.S. Не всички ползваме английски свободно в ежедневието си.

# 6 500
  • София
Здравейте.
Откъде може човек да си купи/поръча читаво патешко и пуешко?
За София питам

# 6 501
Вивенда?
Търся бял био ориз кръглозърнест. Освен един "млечен" от ДМ, който е 8 лв/ половин кг друг не намирам. Някой да препоръча?

# 6 502
Ужасно печалбарство, в Германия същият Bio-Milchreis в ДМ струва 1,55 Евро. Вижте дали не можете да си поръчате от немски сайт с доставка до България. Alnatura например е чудесна фирма за био продукти.
P.S. Наскоро четох, че поръчки от немския Амазон до България са безплатни над определена сума, та си преценете дали ви е опция.
P.S.-2 Българската фирма джиджи-биджи има офиси в Германия, до който можете да си поръчате доставка от немски онлайн магазин и те превозват пакетите до БГ с бусове. Може да проверите и такъв вариант ако желаете.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 17:33 от мама-ени

# 6 503
Много благодаря, Мама-ени! Heart
Ще потърся вариант. Alnatura  купувам много неща био от Била, вероятно пак с огромна надценка.
Другото, което е проблем, че тъкмо намериш чист продукт и вземе, че свърши.
Безглутенови овесени ядки на Биокласа са отличен продукт, който също е изчерпан на много места.

# 6 504
Овеса не е ли безглутенов по принцип?

# 6 505
По принцип е, но се обикновено се обратва заедно с глутенови култури и се сдобива с такъв, затова си е важно, ако не яде глутен човек, да купува изрично обозначени безглутено овесени ядки.

# 6 506
Здравейте, откъде може да се купят/поръчат хубави яйца, кисело мляко и други млечни продукти. За София става въпрос. Благодаря!

# 6 507
  • София
Здравейте, откъде може да се купят/поръчат хубави яйца, кисело мляко и други млечни продукти. За София става въпрос. Благодаря!

Всяка сряда от фермерският  пазар пред министерството на земеделието.

# 6 508
  • София
Здравейте, каква мазнина използвате за дълбоко пържене? Когато ми трябва за сотиране или запичане, леко пържене ползвам олио, авокадово масло, краве масло рядко. И трите не са ок за дълбоко пържене, а олиото е с много PUFA, те са вредни доста.
Четох, че има спрейове с комбинация от рапица и зехтин, ползвате ли?

Патешка мас, свинска мас- за картофи, фъстъчено олио, царевично олио.

# 6 509
  • София
Всяка събота има и фермерски пазар на Римската стена.
Хубави яйца както и млечни има в Чифлик Ливади, в магазина им пак близо до пазара Римската стена, но не само в събота, а всеки ден.

За пържене - и масло гхи става за високи температури, както и MCT олио.

Общи условия

Активация на акаунт