Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 837 835
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 6 660
  • софия
Отзивите в гугъл са от първо лице, но ти си знаеш какво търсиш.
Този магазин е доста отдавна и аз също не бих казала, че съм впечатлена. Хубава, прясна риба, леко овърпрайз поради мястото.

# 6 661
Питаше се за магазин, където се продава дива риба. Там има дива риба от Средиземно море, което е по-малко замърсено от Черното.

Цените на рибите са около 50 лв за килограм на дивите, в Гърция е около и малко над 20на евро, тоест за мен е прилично, предвид че се кара редовно от Солун и е прясна. Чистят рибата от люспи безплатно и относително старателно (по-добре от в Метро примерно), могат да я филетират също. Често ги карам да ми я изчистят от люспи и вътрешности, да ми я филетират, като ми опаковат главата, перките и костите за бульон.

Ако някой знае други магазини за риба, в които се продава пресен средиземноморски див улов на по-добри цени, отворена съм за предложения.

# 6 662
  • София
Няколко пъти съм купувала риба див улов от този магазин на Раковска. Продължавам да се връщам там - въпреки цените. Значи съм доволна. Simple Smile

Поръчвала съм и тук - https://www.facebook.com/KapitanskaZadruga
Във ФБ страницата има актуална информация какъв див улов имат за деня или очакват да получат.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 11:18 от Vivi

# 6 663
Благодаря за препоръките! Ще пробвам този fish store, наистина има хубави отзиви. Досега пазаривах от Alex fish, но ми се иска да мина на нещо проверено.

# 6 664
  • София
Див улов от Гърция купувам от едно магазинче на Раковска близо до Столична библиотека. Вкусна и хубава е рибата, цените са малко по-високи от в Гърция.

Какво точно означава див улов? Според мен е риба , уловена от рибари с въдица.
Не виждам как  ще стане , освен , ако нямаме позната рибар.  А  вносната риба,   като ципура, лаврак и пр. която се продава масово, се отглежда  в специални развъдници / ферми/в морето.

# 6 665
  • софия
Див улов е риба, купена от рибарите сутрин на пристанището. Всяка сутрин влизат с лодка в морето. Лови се с мрежи.

# 6 666
  • София
Див улов е риба, купена от рибарите сутрин на пристанището. Всяка сутрин влизат с лодка в морето. Лови се с мрежи.

Ясно.  Изглежда са доста производителни тези гръцки рибари,
щом  от тях зареждат доста бг. рибарски магазини  с див улов     Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 16:05 от мързеливка

# 6 667
И на мен ми се струва малко вероятно, предвид отстоянието на София от морето, да се разчита на див улов от рибари. Най-вероятно става дума за развъдници, от които се снабдяват въпросните магазини. Но това не непременно е лошо. Морската риба много трудно влиза в графата "чиста храна".

# 6 668
Див улов означава, че не е от развъдници. По принцип произходът на рибата може да бъде от промишлени аквакултури, което е рибата отглеждана във ферми и див улов, който не включва само дребномащабния риболов /непромишлен, крайбрежен и т.н/, който фиксирате с рибарските лодки, но и промишления стопански риболов с използване на таляни и т.н.

# 6 669
Див улов означава и улов с риболовен кораб, не само от малки рибарски лодки. Очевидно няма как да знам дали конкретната риба е диво уловена, или от развъдник, просто се надявам да има контрол и коректност. Мога обаче за преценя колко е прясна рибата и винаги, когато съм отивала до този магазин, е имало поне 2-3 вида скоро уловена риба.

И в другите държави, и в този магазин, рибите са на различна цена според размера и това дали е от развъдник, или диво уловена. Цените на различните категории риба в този магазин са аналогични с тези в Гърция с малка надценка, която си обяснявам с транспортните разходи.

В крайна сметка никого не агитирам да купува баш оттам и то див улов.

# 6 670
Аз съм благодарна за препоръката и ще пробвам този магазин.

# 6 671
  • София
В този магазин също предлагат див улов: магазин
Цена на кг около 70 лв. и нагоре, почистват и филетират. Примерно има лаврак див и от ферми. Дивите са по-големи. В развъдниците рибите ги гранят с изкуствена храна (вероятно с добавен хормон на растежа) и се движат в ограничено пространство.

# 6 672
Здравейте, знаете ли в кои обекти в София можем да открием продуктите на ферма Багри- кисело мляко, сирене? Не съм ги засичала към момента никъде.
Фантастико

# 6 673
  • София
На гръцките био лимони в Лидъл корите са много вкусни - нежни, ароматни, сладки. Нямат горчив вкус.
Купих натурални испански лимони (не са био) и корите са горчиви. Въобще не стават за консумация.
Имате ли информация до сорт ли е , съхранение ли, що ли...

# 6 674
  • София
Възможно е да е от сорта! В кулинарните предавания винаги казват, когато ползват лимонена кора "стържете само жълтата част, тъй като бялата част на кората горчи"
Амалфийските лимони са с много дебела, пореста кора! Турските лимони също са с дебела кора в повечето случаи! Много рядко попадам на лимони с една тънка кора! Аз ги предпочитам, тъй като имат повече сок, но пък кората със сигурност е обработена, защото винаги е една такава лъскава и "гланцирана"

Общи условия

Активация на акаунт