Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 831 648
  • 6 804
  •   2
Отговори
# 5 565
  • В градината...
Ситово го има навсякъде, поне при нас.
Аз Дестан харесвам, от село Искра, Силистренско.
Свинско купувам от познат, който гледа прасета и ги храни не със смески, не ползва хормони и антибиотици. Не са и бройлерни породите, стават бавно прасетата. Преди празниците търсеше клиенти и даже беше пуснал обява в продавалника, та се наложи извън града да продава. А в нашия град им идвало скъпо - 8лв.

# 5 566
Оо, ама казвайте ги тези работи Stuck Out Tongue Winking Eye 8 лв. е добра цена иначе.
Хубаво пилешко последно (преди месеци) купувах от Бродилово, както и телешкото им досега винаги е било чудесно.

# 5 567
Ситово си е шир потреба.. В Пловдив се котираше в началото, защото със същото име има известно планинско село, та звучеше като горско производство... Ама друг път 😁

# 5 568
  • При децата ми
"Ситово" купувам от позната, която е дистрибутор на техните продукти. Иначе, знам за един-два магазина при нас, където зареждат техни продукти.

# 5 569
# 5 570
Ситово си е шир потреба.. В Пловдив се котираше в началото, защото със същото име има известно планинско село, та звучеше като горско производство... Ама друг път 😁
За Ситово имам  една случка преди 3г на селските молове дето ги правят в Сф на Подуене в  събота.Отиваме с жената и гледам сирене разпитвам от къде са животните спрямо бройките смятам дали  може да се направи толкова сирене всяка седмица Купувам една бучка прибирам се слагам я да се обезсолява обръщам я и хоп печат  Ситово да плача ли да се смея ли не знам.Та толкова е домашното явно.8лв е мн добра  цена за месо.Тази година взехме за Великден прасе 20кг на Коледа  беше 113 хранено предимно с зеленчуци, плодове манджи които остават Никак не е евтино да се гледат животни Пилета 10гледани със зърно(ковто си е наше) и в градината изключително вкусно месо правят страхотен бульон но и там е една играчка докато се оправят занимавка е но поне децата да ядат уж чиста храна.

# 5 571
Дори не знам защо се споменава Ситово в тази тема? Както е тръгнало, скоро ще четем и за Саяна, Чех и Бор-чвор колко прекрасни млечни продукти са...

# 5 572
  • София
Ситово го има навсякъде, поне при нас.
Аз Дестан харесвам, от село Искра, Силистренско.
Свинско купувам от познат, който гледа прасета и ги храни не със смески, не ползва хормони и антибиотици. Не са и бройлерни породите, стават бавно прасетата. Преди празниците търсеше клиенти и даже беше пуснал обява в продавалника, та се наложи извън града да продава. А в нашия град им идвало скъпо - 8лв.
В Дестан има и палма и сухо мляко и какво ли още не, много далеч е от чиста храна по моите критерии. Ако на вкус ви допада, ок, но не е за тая тема.

# 5 573
Дори не знам защо се споменава Ситово в тази тема? Както е тръгнало, скоро ще четем и за Саяна, Чех и Бор-чвор колко прекрасни млечни продукти са...

Дайте пример за качествени млечни, моля?

# 5 574
  • София
Дестан въобще не харесвам. Бяхме взели сирене Борино, което никак не беше евтино, а като го троших за баница, ръцете ми все едно с мас се омазниха и трудно се измиха. Май си е палмово олио това. Обирджийска работа. Взехме сирене на Елена 800 г в метална кутия - хареса ми и дори не беше солено.

# 5 575
По принцип избягвайте големите производители, които работят с големите търговски вериги! Намерете си някоя малка регионална мандра, на която ви допадат продуктите и си купувайте от тях! Понякога ше има и кофти партиди, трябва да го преглътнете това!

Ако нямате възможност да търсите малки мандри, то от веригите мога да препоръчам това, като уточнявам че това е лично мое мнение:
- за кисело мляко е най-лесно- купувайте ЕлБи- истинско е и го има в повечето вериги. особено това от 2% е много добро!
-за сиренето е доста сложно, признавам. Понякога вземам Пастир или ЕлБи, понякога Хохланд, понякога дори и Ведраре.
- за кашкавала има доста добри попадения като вкус, какво има в тях не мога да гарантирам. В последно време останах продължително на марката на Била, но този по БДС. Много приятен маслен вкус, добре узрял, мисля че го прави Ведраре.

И мисля че е важно да споделя и какво в никакъв случай не бива да се купува: Саяна, Бор-чвор, Чех, Соколово, Наборъ, Кенана, Трапезица, Булгарче, Белииса и вскякави такива гадости, произведени от или за Милки груп Био, Белла България и други такива известни химически изобретатели!

# 5 576
  • пустинята Гоби
Сиренето на Елби не ми харесва изобщо, понякога е с много странна консистенция и вкус. Преди купувах чат-пат, но престанах, много ям сирене, а тяхното ми бърка в здравето. Млякото им харесвам. Сиренето на Съединение купувам, на вкус е точно, каквото съм свикнала да консумирам 40 години. Аз буквално го ям с черпака, без сирене не сядам и също ми е писнало от експерименти. Домашно сирене не харесвам, въпреки че дълги години вкъщи имаш козе, произведено от лелята на баща ми.

БДС кашкавала на Била и аз харесвам, както био киселото мляко. Сиренето от серията е много солено. Може би не са за тук подобни продукти, но на вкус са отлични.

# 5 577
  • София
Не съм убедена доколко е Чиста храна, но взех на Маджаров по бдс краве и козе сирене по една бучка, вакум да пробвам, прилично ми се видя като качество, и достъпно, има го по веригите. Взех и една опаковка маджаров във саламура краве сирене, пак добре е сякаш.
Моля някой ако има информация да ме потвърди или опровергае за качеството и вложената суровина.

# 5 578
  • софия
Утре съм се нагласила да ходя за сирене с косъм от жените от Рибново на животинския пазар. Прясното им сирене е фантастично. Понякога обичам да предприемам рискове Laughing

# 5 579
Подуенския ли? Кои са жените от Рибново? Ние взимахме от едни помакини, но няколко тъпи попадахме на хрускащи сирене и се отказахме.

Общи условия

Активация на акаунт