Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 843 975
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 6 390
В този смисъл не са домашни, съгласявам се

# 6 391
  • ...живея на последния етаж...
Ето това са домашни яйца Grinning

# 6 392
И докато сме на тема яйца и кокошки да кажа с какво ги храни свекървата та ме учуди. Тя ги отглежда абсолютно свободно, защото живее на края на селото и ги пуска  на свобода по цял ден.  Днес звъня на ММ да и напазарува и поръча да занесе две големи зелки за кокошките. Нямало нищо зеленко вече, а на кокошките им трябвали витамини.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 17:01 от morskibriz

# 6 393
Обзе ме черна завист към вас с домашните яйца Joy

# 6 394
Аз ги мия непосредствено преди ползване, защото иначе имам спомен, че се измива и някакъв слой и по-бързо се развалят.

# 6 395
Кукумицинка, Маран ли гледате?

# 6 396
Кукумицинка, Маран ли гледате?

Да, но останаха малко.

# 6 397
Ако някой като мен би го интересувала информация за био яйца в България - за мен най вкусни, пресни и с произход Гърия са тези от Лидл.
За мое съжаление домашни нямам от къде да взема.
На Бг фермите им нямам доверие. Ползвала съм основно на Съни фарм,  но всичко е корумпирано у нас и не мога до съм сигурна в качеството, а цената е висока за да си затварям очите какво ям.
Затова залагам на органични вносни яйца. На Хармоника и на Балев са унгарски, но често не изглеждат пресни, разтича се белтъка и не ги купувам.

# 6 398
  • София
За пъдпъдъчи яйца много коректен е Цанко от Златуша. Продава под марка Green living farm. Случвало се е многократно да ми отреже и половината заявка, просто защото толкова е имал. Но никога не си е позволил да прекупи само за да ми я изпълни. И като човек е добряк и заслужава!
За кокоши вижте Съни Фарм, но съм убеден, че има и още много коректни.
Какво отглеждане са? Къде ги продават.Аз само на Овио срещам, но и те са от клетъчно отглеждани птици като повечето.

# 6 399
  • София
вие какво разбирате под домашни яйца?
Ако са домашни нямат печат върху тях.

# 6 400
  • софия
Пак не е гаранция. На животинския пазар всички яйца в кори са без печат, но със сигурност не са домашни.
Чудя се как ги взимат тези яйца без печат.

# 6 401
Нашите са си домашни, не са клетъчно отглеждани със сигурност. Сега в момента, поне при нас, но мисля, че е на национално ниво, има заповед на кмета, е да не се пускат птиците да ходят извън дворовете, да се пази храната им от досег с диви птици като врабчета, защото има инфлуенца. Т.е. свободно пасящи птици не би трябвало да има. То не че има кой знае каква растителност през този сезон.

# 6 402
Пак не е гаранция. На животинския пазар всички яйца в кори са без печат, но със сигурност не са домашни.
Чудя се как ги взимат тези яйца без печат.
Трият ги Simple Smile

# 6 403
  • София
И индустриални яйца може да са без печат, коментирали сме го вече, и текстове от наредбата се копираха.

# 6 404
  • софия
Пропуснала съм това обсъждане, но щом има текстове в нормативен акт, ясно е как.
Сигурно ходят и купуват директно от Джиев напр. Кой ще се занимава да трие печати от 100 кори яйца?

Общи условия

Активация на акаунт