Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 843 656
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 6 555
  • В градината...
При нас изобилства от турски магазини, та мисля от там да пробвам.

# 6 556
При нас изобилства от турски магазини, та мисля от там да пробвам.
Те от тия по-ментета няма ☺️

# 6 557
От къде мога да си купя био цитруси? От години имам огромно желание да си направя мармалади, да си захаросам корички... Но все нещо ме спира да го направя с "обикновените" плодове. Попарвам ги за секунда да им падне восъкът, после ги търкам със сода, след това с оцет, но все избягвам да им ползвам корите, а искам. В лидл скоро не съм виждал био цитруси, за Кауфланд не знам, утре може да се грабна да проверя, че не съм ходил скоро.

# 6 558
  • софия
В Лидл и Кауфланд има лимони, чиито кори не са третирани.
Може би е на био портокалите не са, но не съм се зачитала в техните етикети.

# 6 559
  • София
От къде мога да си купя био цитруси? От години имам огромно желание да си направя мармалади, да си захаросам корички... Но все нещо ме спира да го направя с "обикновените" плодове. Попарвам ги за секунда да им падне восъкът, после ги търкам със сода, след това с оцет, но все избягвам да им ползвам корите, а искам. В лидл скоро не съм виждал био цитруси, за Кауфланд не знам, утре може да се грабна да проверя, че не съм ходил скоро.

На Раковска 157А има магазин за риба. Ако застанете с лице към него - в дясно, през 1-2 магазина откриха наскоро нов за плодове и зеленчуци. От там купувам - гръцки са.

# 6 560
Сертификат ли имат?

# 6 561
  • София
Божке, не съм си и помисляла да искам сертификат. Simple Smile
Просто съм държала в ръката си портокал и мандарина, откъснати от дървото, и знам какъв е ароматът им. На тези там е същият.
И стържа кората на портокалите в сладкиши .

# 6 562
Имам познати работили навремето в Либия. Разказвали са ми как на корабите с цитрусите работниците пикаят върху тях. Та след като ги измия с четка и гореща вода, ползвам само сокът им.

# 6 563
Имам познати работили навремето в Либия. Разказвали са ми как на корабите с цитрусите работниците пикаят върху тях. Та след като ги измия с четка и гореща вода, ползвам само сокът им.
Ама разбира се, те работниците ще ходят специално до товарното отделение, за да извършат естествените си нужди! А и непременно ще го правят пред публика от България, за да може тя после да споделя за видяното!
А и те Либия са известен износител на цитруси...

Понакога се чудя защо държавата ни е на такова дередже и като прочета мнения като това и спирам да се чудя.

# 6 564
И на мен ми звучи като научна фантастика.

# 6 565
  • София
От къде мога да си купя био цитруси? От години имам огромно желание да си направя мармалади, да си захаросам корички...
от "Био Балев" https://balevbiomarket.com/categories/plodove-i-zelenchuci-plodove внос Италия, Испания, Гърция,
Био Маркет в моловете https://bio-market.bg/category/bio-i-naturalni-hrani/plodove-i-zelenchuci,
в магазин "Ливадите" на пазар Римска стена съм виждала био лимони във връзка.

# 6 566
Божке, не съм си и помисляла да искам сертификат. Simple Smile
Просто съм държала в ръката си портокал и мандарина, откъснати от дървото, и знам какъв е ароматът им. На тези там е същият.
И стържа кората на портокалите в сладкиши .

Да бе, всички сме държали, но това не е критерий. Като с ябълките. А и гърците от 10 години се оплакват, че ако не пръскат от "надлежните" химии си инат големи неприятности с реколтата. Това от първа ръка от познати гърци. Та гаранция - Франция.

# 6 567
  • София
На Лидълските био цитруси ям корите. Много са вкусни.

# 6 568
А на био-лимоните в Била пише, че кората е третирана и не е годна за консумация. Та това, че е био, само по себе си явно не е гаранция.

# 6 569
Миналата седмица в лидл имаше лимони, на чиято табелка пишеше, че са с ядлива кора. Не био, които са в мрежичка, някакви други бяха.

Общи условия

Активация на акаунт