Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 837 759
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 6 705
Ако имате ходене до Пирот ,в събота на пазара предлагат на няколко места шипков мармалад.Вкусът му най-много се доближава до истинския от едно време.Цената му есента беше 10 лева за голям буркан.

# 6 706
Тази "Милица", която похвалихте за млечни продукти от Благ-д
 ЕТ Милица Лазарова ли е или е или е друга фирма, че не и намирам актуален сайт за поръчки .

# 6 707
Здравейте, в търсене съм на чисто пуешко месо. Някой ако може да даде препоръка, ще съм благодарна. Няма проблем за онлайн поръчка, досега доста от продуктите, включително и месо поръчвам така, понеже съм с бебе.

# 6 708
  • София
Здравейте, в търсене съм на чисто пуешко месо. Някой ако може да даде препоръка, ще съм благодарна. Няма проблем за онлайн поръчка, досега доста от продуктите, включително и месо поръчвам така, понеже съм с бебе.

Ако сте от София , потърсете Еко Стопанство "Могилка". Стопанството се намина на 20-тина км от центъра на София, между с. Доброславци и с. Балша. имат и  фейсбук страница .

# 6 709
Това едва ли ще й свърши работа.
Ако се търси пуешко за бебето за захранване, количествата са нюню и такива далечни ферми са безсмислени... (При все, че е от Пловдив).. ама и да не е, купува една пуйка от някое пловдивско село, замразява и й стига за цяла година.
Домашно разфасовано прясно по 200 гр на ден няма кой да й продава по начина, по който си го представя - от магазина като й потрябва, изчистено и порционирано ..
+ Тези животни ги хранят със същите комбинирани фуражи, както в масово стопанство... Не знам какво е определението за чисто месо...
Но ..

# 6 710
Здравейте, къде в София може да се намери прясно сирене/ да се поръча? Предпочитам козе, но и друго става.

# 6 711
  • софия
Прясно сирене купувам от време на време, защото обичам, от магазинче на Равно поле, но не съм убедена, че техните продукти са за тази тема.
Точно козе купих от едно малко магазинче на Стамболийски, което е отскоро, до НОИ. Беше хубаво.
Скрит текст:
С кафявата дограма вече е за млечни:

# 6 712
  • София
Каква е ситуацията с жените от Родопите, които продават на Женския пазар? Вече и от пиле мляко продават...
Бях на гости и ме черпиха със СИНЬО СИРЕНЕ, закупено от тях. Изглежда ми съвсем западноевропейско и въобще не вярвам да е от някоя тяхна планинска мандра. Вкусно е!
Лютеницата също е вкусна, едро мляна. И вкусни тулумби!
Но като знам какъв фалшив мед продаваха, с "изпуснато" шишенце с аромати, с горчив вкус и  прекалено течна консистенция и как си го взехаобратно, без коментар... а на въпроса откъде е,, отговориха, че им го НОСЯТ.... И още, и още мои оплаквания от тях... писала съм своевременно през годините...

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 16:35 от ЗаСлон

# 6 713
нямам им вяра. Взимала съм сирене, имаше индустриален вкус. яйцата пък изглеждат еднакви и също индистриални. без мен.

# 6 714
И аз след серия несполучливи покупки вече избягвам да пазарувам от случайни хора по разни пазари. Предпочитам регистрирани производители и препоръки от познати.

# 6 715
Не съм пазарувала от тях, винаги ми изглеждат подозрителни. Колега си беше купил масло един път и сподели, че било чист маргарин като го опитал в къщи. Предполагам, че продават на прекупвачи от Турция, които пък внасят най-ниско качествените продукти.

# 6 716
  • София
Не съм пазарувала от тях, винаги ми изглеждат подозрителни. Колега си беше купил масло един път и сподели, че било чист маргарин като го опитал в къщи. Предполагам, че продават на прекупвачи от Турция, които пък внасят най-ниско качествените продукти.
Може би това е отговорът!
Обаче в Турция е много вкусно! Като казвам вкусно, имам предвид натурално вкусно. Аз купих най-обикновени портокали и моркови от магазинче и бяха с антентичен, натурален, богат вкус. Не турските чушки в Лидъл Бъ.гария.

# 6 717
Турско сирене от магазинче в Турция е с вкуса на сиренето от соца. А какви маслини имат... В България ни веднъж не купих маслини с такъв вкус.

# 6 718
  • София
Може да е много вкусно, защото изискванията към добавки, пестициди, ГМО и етикетиране в Турция са занижени спрямо ЕС и макар да има регулации, те могат да бъдат само на хартия, с контролът занижен до липсващ в дълбоката провинция.
И една друга гледна точка - как така турските чушки в Лидл са различни от турските чушки в Турция? Най-логичният отговор е в първата част на поста ми - овкусени са по недопустим за правилата на ЕС начин.

# 6 719
Няколкото пъти, в които съм ходила на Женския пазар, съм се заглеждала по тези жени колко опашка има, но мъжа ми винаги ме дърпа и ми казва, че не се знае изобщо какъв е контрола и да не купувам нищо. Да не говорим, че няколко пъти в жегите и хладилници нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт